Esimerkkejä Ruotsin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Ruotsin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Ruotsissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.10 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 2.30 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2.30 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi kananmunat, banaanit, juustot, omenat, maito, perunat, liha, salaatti ja leipä ovat keskimäärin Suomen hintatasoa kalliimpia, kun taas samoissa hinnoissa liikkuvat vaikkapa kana ja tomaatit. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Ruotsissa hieman kalliimpia kuin Suomessa. Ero hintatasossa on kuitenkin vain muutaman prosentin verran, joten hintojen vertailu kannattaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 12 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7.90 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 70 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Ruotsissa halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvin saa kahvilasta suurin piirtein samalla rahalla kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on halvempaa Ruotsissa kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin alle kymmenen prosentin luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 100 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 28 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 75 euroa

Kautta linjan katsoen kulutustuotteet ovat Ruotsissa aika lailla saman hintaisia kuin Suomessa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 8.80 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.40 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 6.50 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 2.10 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.50 euroa / l

Taksikyydeistä joutuu Ruotsissa maksaamaan hieman Suomea enemmän, mutta onnekkaassa tapauksessa ero on varsin pieni. Julkisilla liikennevälineillä matkustetaan kertalipulla kutakuinkin samalla hinnalla kuin Suomessa. Jos Ruotsissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, se maksaa kuitenkin selvästi enemmän kuin vastaava Suomessa.

Muita paikkoja

Uumaja  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti