Esimerkkejä Saksan hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Saksan hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Saksassa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 80 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 1.80 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.20 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi salaatti, leipä, maito, kana, liha ja tomaatit ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa juustot, perunat ja omenat. Banaanit ja kananmunat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Saksassa reippaan kymmenyksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 10 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7.50 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 42 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Saksassa lähes saman hintainen kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee niinikään selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan syöminen ulkona on keskimääräisesti selvästi halvempaa Saksassa kuin Suomessa. Hintaero on reilun kymmeneksen luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 80 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 29 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 80 euroa

Yleisesti ottaen kulutustuotteet ovat Saksassa aavistuksen verran Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 5.40 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 80 senttiä
tupakka-aski Tupakka-aski 6.40 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 2.10 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksilla matkustaminen on Saksassa kalliimpaa kuin Suomessa. Julkisilla liikennevälineillä pääsee matkustamaan kertalipulla kuitenkin jonkin verran Suomea halvemmalla. Jos Saksassa viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, se on kuitenkin jonkin verran kalliimpi kuin vastaava kortti Suomessa.

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti