Esimerkkejä Singaporen hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Singaporen hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Singaporessa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 2.30 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.80 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.60 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi kana, tomaatit, salaatti, liha ja leipä ovat keskimäärin edullisempia kuin Suomessa, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa perunat, juustot, maito, banaanit ja omenat. Kananmunat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Singaporessa kalliimpia kuin Suomessa. Keskimääräinen ero hintatasossa on 10-20 prosentin luokkaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 9.10 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 5.90 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 36 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Singaporessa halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvin saa kahvilasta suurin piirtein samalla rahalla kuin kotimaassa. Ylipäätään ateriointi ulkona on kuitenkin selvästi halvempaa Singaporessa kuin Suomessa. Pöytään tuotava lasku on helposti jopa neljänneksen Suomen vastaava pienempi.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 70 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 42 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 85 euroa

Kautta skaalan katsoen kulutustuotteet ovat Singaporessa aavistuksen verran Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 20 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 3.20 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 9.70 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 40 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.60 euroa / l

Taksilla matkustamiseen ei Singaporessa kulu läheskään niin paljon rahaa kuin kotimaassa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Singaporessa viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, se on kuitenkin jonkin verran kalliimpi kuin vastaava kortti Suomessa.

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti