Esimerkkejä Sveitsin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Sveitsin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Sveitsissä. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.30 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 3 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2.40 euroa

Suomen hintoja enemmän maksavia elintarvikkeita ovat esimerkiksi liha, juustot, kananmunat, perunat ja kana - ja yleisesti ottaenkin elintarvikkeet ovat Sveitsissä merkittävästi kalliimpia kuin Suomessa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 22 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 13 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 95 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Sveitsissä selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi kalliimpia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on rutkasti kalliimpi. Kahvittelu kahvilassa kustantaa niinikään hieman kotimaata enemmän. Kaiken kaikkiaan syöminen ulkona on selvästi kalliimpaa Sveitsissä kuin Suomessa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 115 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 50 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 120 euroa

Kautta skaalan katsoen kulutustuotteet ovat Sveitsissä Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 11 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.70 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 7.80 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 3.80 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksimatkoistaan joutuu Sveitsissä pulittamaan selvästi enemmän kuin kotimaassa. Samoin julkisilla liikennevälineillä kertalipulla matkustettaessa joutuu maksamaan hieman enemmän kuin Suomessa. Jos Sveitsissä viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, myös se on jonkin verran kalliimpi kuin vastaava kortti Suomessa.

Muita paikkoja

Zürich  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti