Esimerkkejä Tanskan hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Tanskan hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Tanskassa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.10 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 2.80 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2.80 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi salaatti ja kana ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa perunat, juustot, kananmunat, banaanit, omenat, maito ja leipä. Liha ja tomaatit ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Tanskassa hieman kalliimpia kuin Suomessa. Ero hintatasossa on kuitenkin vain muutaman prosentin verran, joten hintojen vertailu kannattaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 16 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 10 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 75 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Tanskassa selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi kalliimpia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on rutkasti kalliimpi. Kahvin juominen kahvilassa keventää kukkaroa niinikään selvästi kotimaata enemmän. Ylipäätään ateriointi ulkona on selvästi kalliimpaa Tanskassa kuin Suomessa. Hintaero on jopa neljänneksen luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 100 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 32 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 100 euroa

Kautta linjan katsottuna kulutustuotteet ovat Tanskassa aavistuksen verran Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 9.80 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.90 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 6 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.90 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksilla matkustaminen on Tanskassa kalliimpaa kuin Suomessa. Julkisilla liikennevälineillä matkustaa kertalipulla kutakuinkin samalla hinnalla kuin Suomessa. Jos Tanskassa viettää monta viikkoa ja hankkii julkisiin kausikortin, sen hinta asettuu samaan hintahaarukkaan kuin vastaava Suomessa.

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti