Esimerkkejä Tel Avivin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Tel Avivin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Tel Avivissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.40 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 2 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi tomaatit ovat keskimäärin edullisempia kuin Suomessa, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa juustot, kananmunat, maito, banaanit, liha, perunat, omenat ja leipä. Salaatti ja kana ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Tel Avivissa kalliimpia kuin Suomessa. Keskimääräinen ero hintatasossa on 10-20 prosentin luokkaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 16 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 14 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 70 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Tel Avivissa selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi kalliimpia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman kalliimpi. Kahvin saa kahvilasta suurin piirtein samalla rahalla kuin kotimaassa. Ylipäätään syöminen ulkona on kuitenkin keskimääräisesti selvästi kalliimpaa Tel Avivissa kuin Suomessa. Hintaero venähtää keskimäärin kymmeneen prosenttiin.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 70 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 55 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 135 euroa

Kautta skaalan katsottuna kulutustuotteet ovat Tel Avivissa aavistuksen verran Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 11 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 2.40 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 9.10 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 90 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.60 euroa / l

Taksilla on Tel Avivissa mahdollista matkustaa selvästi Suomea edullisemmin. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Tel Avivissa viettää monta viikkoa ja hankkii julkisiin kausikortin, se kustantaa melko tarkasti saman verran kuin vastaava Suomessa.

Muita paikkoja

Israel  

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti