Esimerkkejä Yhdistyneiden kuningaskuntien hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Yhdistyneiden kuningaskuntien hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista UK:ssa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.30 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.50 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1 euro

Elintarvikkeista esimerkiksi tomaatit, leipä, kana ja liha ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa maito, juustot ja kananmunat. Perunat, salaatti, banaanit ja omenat ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat UK:ssa reippaan kymmenyksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 9 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 6 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 36 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on UK:ssa halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvittelu kahvilassa kustantaa kuitenkin hieman kotimaata enemmän. Kaiken kaikkiaan syöminen ulkona on kuitenkin keskimääräisesti selvästi halvempaa UK:ssa kuin Suomessa. Hintaero on reilun kymmeneksen luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 65 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 48 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 95 euroa

Kun tekee halkileikkauksen eri tuoteryhmistä, kulutustuotteet ovat UK:ssa aavistuksen verran Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 13 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 3.80 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 5 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 50 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 50 senttiä / l

Taksilla on UK:ssa mahdollista matkustaa selvästi Suomea edullisemmin. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos UK:ssa viettää monta viikkoa ja hankkii julkisiin kausikortin, sen hinta asettuu samaan hintahaarukkaan kuin vastaava Suomessa.

Muita paikkoja

Wales  

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti