Esimerkkejä Yhdistyneiden kuningaskuntien hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Yhdistyneiden kuningaskuntien hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista UK:ssa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.10 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.20 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 90 senttiä

Elintarvikkeista esimerkiksi tomaatit, leipä, kana, liha, omenat, perunat, salaatti ja banaanit ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa maito ja juustot. Kananmunat ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat UK:ssa vähintään neljänneksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 9.50 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 6.10 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 34 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on UK:ssa selvästi halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvittelu kahvilassa kustantaa kuitenkin hieman kotimaata enemmän. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on kuitenkin selvästi halvempaa UK:ssa kuin Suomessa. Pöytään tuotava lasku on helposti jopa neljänneksen Suomen vastaava pienempi.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 65 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 44 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 85 euroa

Kun tekee halkileikkauksen eri tuoteryhmistä, kulutustuotteet ovat UK:ssa Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on parin kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 12 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 3.30 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 4.90 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 50 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 50 senttiä / l

Taksilla on UK:ssa mahdollista matkustaa selvästi Suomea edullisemmin. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos UK:ssa viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa hivenen edullisemmin kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Wales  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti