Esimerkkejä Ukrainan hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Ukrainan hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Ukrainassa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 70 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 90 senttiä / kg
leipää Vaalea leipä 30 senttiä

Suomen hintoja halvemmalla hankittavia elintarvikkeita ovat esimerkiksi leipä, kana, omenat, liha ja perunat - ja yleisesti ottaenkin elintarvikkeet ovat Ukrainassa Suomen hintatasoa selvästi edullisempia. Hintataso on lähes puolet Suomea matalampi.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 4.80 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 3.30 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 20 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Ukrainassa selvästi halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi halvempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee niinikään selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Ukrainassa kuin Suomessa. Ruokailun hinta on helposti vain puolet Suomessa totutusta tai vieläkin vähemmän.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 60 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 40 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 60 euroa

Kautta skaalan katsoen kulutustuotteet ovat Ukrainassa merkittävästi Suomea halvempia.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 2.90 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 50 senttiä
tupakka-aski Tupakka-aski 1.40 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 20 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 90 senttiä / l

Taksilla matkustamiseen ei Ukrainassa kulu läheskään niin paljon rahaa kuin kotimaassa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Ukrainassa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Odessa  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti