Esimerkkejä Uumajan hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Uumajan hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Uumajassa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.10 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.80 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.50 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi leipä, kana ja perunat ovat keskimäärin edullisempia kuin Suomessa, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa salaatti, banaanit, kananmunat, omenat ja liha. Juustot, maito ja tomaatit ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Uumajassa hieman Suomen hintatasoa edullisempia. Ero hintatasossa on kuitenkin vain muutaman prosentin verran, joten hintojen vertailu kannattaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 12 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7.10 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 55 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Uumajassa lähes saman hintainen kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvittelu kahvilassa on samoin hieman kotimaata halvempaa. Ylipäätään syöminen ulkona on keskimääräisesti selvästi halvempaa Uumajassa kuin Suomessa. Hintaero on reilun kymmeneksen luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 65 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 29 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 60 euroa

Kautta skaalan katsoen kulutustuotteet ovat Uumajassa aavistuksen verran Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 7.80 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.20 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 5.40 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.60 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksilla matkustaminen on Uumajassa hippusen verran Suomea halvempaa. Samoin julkisilla liikennevälineillä matkustaa kertalipulla kutakuinkin samalla hinnalla kuin Suomessa. Jos Uumajassa viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa hivenen edullisemmin kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Ruotsi  

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti