Esimerkkejä Washingtonin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Washingtonin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Washingtonissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 90 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 1.90 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2.90 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi maidot ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa perunat, omenat, tomaatit, leipä, juustot, kananmunat, kana ja salaatti. Liha ja banaanit ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Washingtonissa merkittävästi kalliimpia kuin Suomessa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 15 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 8 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 70 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Washingtonissa selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman kalliimpi. Kahvittelu kahvilassa kustantaa samoin hieman kotimaata enemmän. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on kalliimpaa Washingtonissa kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin alle kymmenen prosentin luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 55 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 32 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 70 euroa

Kautta skaalan katsoen kulutustuotteet ovat Washingtonissa Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on parin kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 14 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 2.40 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 9.90 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.50 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 70 senttiä / l

Taksimatkat Washingtonissa maksavat jokseenkin saman verran kuin Suomessa. Julkisilla liikennevälineillä pääsee matkustamaan kertalipulla kuitenkin jonkin verran Suomea halvemmalla. Jos Washingtonissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, se maksaa kuitenkin selvästi enemmän kuin vastaava Suomessa.

Muita paikkoja

Yhdysvallat   Hawaiji   Honolulu   Miami   New York   Orlando  

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti