Esimerkkejä Washingtonin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Washingtonin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Washingtonissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 80 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 1.80 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2.30 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi banaanit ja maito ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa omenat, perunat, juustot, tomaatit, leipä ja salaatti. Kana, kananmunat ja liha ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Washingtonissa kalliimpia kuin Suomessa. Keskimääräinen ero hintatasossa on 10-20 prosentin luokkaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 14 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7.30 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 80 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Washingtonissa kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa maksaa suurin piirtein saman verran, hyvällä tuurilla jopa hieman vähemmän. Kahvin saa kahvilasta suurin piirtein samalla rahalla kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on kuitenkin halvempaa Washingtonissa kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin alle kymmenen prosentin luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 55 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 30 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 70 euroa

Kautta skaalan katsoen kulutustuotteet ovat Washingtonissa aika lailla saman hintaisia kuin Suomessa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 11 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.80 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 11 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.30 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 50 senttiä / l

Taksilla matkustamiseen ei Washingtonissa tarvitse varata aivan niin paljon rahaa kuin Suomessa. Samoin julkisilla liikennevälineillä pääsee matkustamaan kertalipulla jonkin verran Suomea halvemmalla. Jos Washingtonissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, se maksaa kuitenkin selvästi enemmän kuin vastaava Suomessa.

Muita paikkoja

Yhdysvallat   Hawaiji   Honolulu   Miami   New York   Orlando  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti