Esimerkkejä Yhdistyneiden arabiemiirikuntien hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Yhdistyneiden arabiemiirikuntien hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.80 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.70 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1 euro

Elintarvikkeista esimerkiksi tomaatit, leipä, kana ja liha ovat keskimäärin edullisempia kuin Suomessa, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa maito, juustot ja kananmunat. Perunat, salaatti, banaanit ja omenat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa reippaan kymmenyksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 7 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 6.10 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 55 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvittelu kahvilassa kustantaa kuitenkin hieman kotimaata enemmän. Ylipäätään syöminen ulkona on kuitenkin keskimääräisesti selvästi halvempaa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa kuin Suomessa. Hintaero on reilun kymmeneksen luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 50 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 48 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 80 euroa

Kautta skaalan katsoen kulutustuotteet ovat Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa aavistuksen verran Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 17 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 4.90 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 5.10 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 50 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 60 senttiä / l

Taksilla matkustamiseen ei Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa kulu läheskään niin paljon rahaa kuin kotimaassa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa viettää monta viikkoa ja hankkii julkisiin kausikortin, sen hinta asettuu samaan hintahaarukkaan kuin vastaava Suomessa.

Muita paikkoja

Abu Dhabi   Dubai  

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti