Esimerkkejä Yhdysvaltojen hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Yhdysvaltojen hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Yhdysvalloissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 80 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 1.30 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2.60 euroa

Suomen hintoja enemmän maksavia elintarvikkeita ovat esimerkiksi perunat, omenat, juustot, leipä ja tomaatit - ja yleisesti ottaenkin elintarvikkeet ovat Yhdysvalloissa kalliimpia kuin Suomessa. Keskimääräinen ero hintatasossa on 10-20 prosentin luokkaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 16 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 40 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Yhdysvalloissa selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvittelu kahvilassa kustantaa kuitenkin hieman kotimaata enemmän. Ylipäätään ateriointi ulkona on kuitenkin halvempaa Yhdysvalloissa kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin alle kymmenen prosentin luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 38 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 30 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 75 euroa

Kautta skaalan katsottuna kulutustuotteet ovat Yhdysvalloissa aika lailla saman hintaisia kuin Suomessa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 13 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.60 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 7.80 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 2 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 70 senttiä / l

Taksimatkat ovat Yhdysvalloissa pitkälti saman hintaisia kuin Suomessa, hyvällä tuurilla hieman halvempia. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Yhdysvalloissa viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, se on kuitenkin jonkin verran kalliimpi kuin vastaava kortti Suomessa.

Muita paikkoja

Hawaiji   Honolulu   Miami   New York   Orlando   Washington  

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti