Esimerkkejä Zadarin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Zadarin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Zadarissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.10 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.50 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 90 senttiä

Elintarvikkeista esimerkiksi salaatti, leipä, tomaatit, omenat, perunat, liha ja kana ovat keskimäärin edullisempia kuin Suomessa, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa juustot ja kananmunat. Maito ja banaanit ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Zadarissa vähintään neljänneksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 7.20 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 5.10 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 34 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Zadarissa halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee samoin selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Zadarissa kuin Suomessa. Ruokailun hinta on helposti vain puolet Suomessa totutusta tai vieläkin vähemmän.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 80 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 36 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 70 euroa

Yleisesti ottaen kulutustuotteet ovat Zadarissa Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on muutaman kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 5.80 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1 euro
tupakka-aski Tupakka-aski 3.80 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 90 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksilla matkustamiseen ei Zadarissa kulu läheskään niin paljon rahaa kuin kotimaassa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Zadarissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Kroatia   Cavtat  

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti