Esimerkkejä Zadarin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Zadarin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Zadarissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1 euro
banaaneja Kilo banaaneja 1.60 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.10 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi salaatti, leipä, tomaatit, omenat, perunat, kana ja banaanit ovat keskimäärin edullisempia kuin Suomessa, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa juustot ja kananmunat. Maito ja liha ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Zadarissa reippaan kymmenyksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 8.80 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 6.70 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 60 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Zadarissa halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa maksaa suurin piirtein saman verran, hyvällä tuurilla jopa hieman vähemmän. Kahvin juominen kahvilassa tekee samoin selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Zadarissa kuin Suomessa. Pöytään tuotava lasku on helposti jopa neljänneksen Suomen vastaava pienempi.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 90 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 48 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 65 euroa

Yleisesti ottaen kulutustuotteet ovat Zadarissa Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on parin kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 7 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.20 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 4.10 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.10 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksilla matkustamiseen ei Zadarissa kulu läheskään niin paljon rahaa kuin kotimaassa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Zadarissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Kroatia   Cavtat  

Päivitetty: 7.11.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti