Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa

Mikä liikuttaa matkailijaa maaliskuussa 2014

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita maaliskuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan huhtikuussa. Seuraa Facebook-sivujamme.

Aiheita tällä kertaa muun muassa...

Capri (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Miami (CC License: Attribution 2.0 Generic)
quesadilla
Lapsi lentokentällä
Rodos
Käsi paketissa

Matkakuume korkealla? Kokeile onneasi kilpailuissa.

Capri (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Suomalaisia kiinnostaa Capri

Aurinkomatkat selvitti vuoden alussa suomalaisten mielipiteitä kiinnostavimmista lomakohteista. Hieman yllättäen voittajan tittelin vei pieni italialainen Caprin saari. Toiseksi tuli Yhdysvaltojen Miami ja kolmanneksi Kreikan Santorini. Muita suomalaisten suosikkeja olivat Espanjan Barcelona ja Kreikan Rodos.

Napolin lounaispuolelta löytyvällä Caprin saarella on vain 13 000 asukasta, ja sinne pääsee helposti lautalla Napolista. Caprille suuntaavat varsinkin romantiikkaa ja luksusta lomaansa etsivät matkailijat, ja kohde onkin erityisesti hääparien mieleen. Luksuksen lisäksi Caprilla pääsee nauttimaan upeista maisemista ja puhtaista, kirkkaista vesistä. Palvelu on yleisesti erinomaista, sillä saari tunnetaan nimenomaan korkealaatuisesta lomaidyllistään.

Kesäkuukausina Caprilla nautitaan yli 20 asteen lämpötiloista ja ihanan lämpöisestä merivedestä; pääsesonki ajoittuu heinä-elokuuhun, joten rauhallisempaa lomaa kaipaavien kannattaa suunnata Caprille jo kesäkuussa. Aurinkomatkat lentää Napoliin toukokuun lopusta heinäkuun loppuun ja kuljettaa matkailijansa Napolista Caprin saarelle kantosiipialuksella.

Miami (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Suorilla lennoilla aurinkoiseen Miamiin!

Aurinkomatkojen Kiinnostavin lomakohde -äänestyksessä toiseksi tulleen Miamin suosio on suomalaisten keskuudessa selvässä kasvussa. Tämän on huomannut myös kotoisa lentoyhtiömme Finnair, joka lentää ensi talvena Helsingistä suoraan Miamiin kolme kertaa viikossa. Huikeat 11 tuntia kestävät lennot alkavat 16. joulukuuta 2014, ja viimeinen talvikauden lento lennetään 21. maaliskuuta 2015. Suoran lentoreitin toivotaan myös lisäävän yhdysvaltalaismatkailijoiden määrää eksoottisissa Lapin kohteissamme. Aurinkomatkat tuo kevään aikana myyntiin ensi talven Miamin pakettilomansa; lento+hotelli -vaihtoehto on varattavissa jo nyt.

Miami tarjoaa suomalaismatkailijoille aivan uuden lomakokemuksen. Upeiden rantojen lisäksi tekemistä löytyy niin lapsiperheille kuin aikuisporukalla matkustavillekin. Vesiurheiluaktiviteettejä löytyy aina vesihiihdosta syvänmerenkalastukseen, ja "penkkiurheiluhulluille" tarjolla on NHL- ja NBA-liigaotteluita. Lisäksi alueella on yli tuhat korkealaatuista golf-kenttää. Ostosmahdollisuudet ovat rajattomat, ja muutaman tunnin ajomatkan päässä etenkin lapsiperheet pääsevät nauttimaan Orlandon upeasta Disney Worldista. Harmaaseen talveen tympäytyneitä Miamin matka piristää varmasti, sillä aurinko paistaa Miamissa keskimäärin 249 päivää vuodessa!

Norwegianin uusi kesäkohde

Vaikka Santorini onkin suomalaisten mielestä vasta kolmanneksi kiinnostavin lomakohde niin mainittakoon kuitenkin, että halpalentoyhtiö Norwegian avaa tänä kesänä uuden reitin Kreikan kuvankauniille Santorinin saarelle. Santorinille on tehty pakettimatkoja jo pidemmän aikaa, mutta nyt tämä upeat maisemat omaava, kreikan kauneimmaksi saareksi kutsuttu kohde on myös budjetti- ja omatoimimatkailijoiden ulottuvilla. Budjettimatkailijoille kuitenkin tiedoksi, että Santorinin hintataso on hieman muita Kreikan saaria korkeampi. Norwegian lentää Helsingistä Santorinille kerran viikossa 22. kesäkuuta alkaen.

quesadilla

Kulinaristien Helsinki

Kotimaassakin osataan. Helsingissä järjestetään lauantaina 22. maaliskuuta EATS-katuruokafestivaali. Torikortteleissa päästään nauttimaan niin kotimaisen kuin kansainvälisenkin katukeittiöruoan parhaimmistoa; mukana on yli 30 katukeittiötä, jotka kokkaavat kaikkea meksikolaisista quesadilloista brittiläisen keittiön erikoisuuksiin. Suomalaisten kokkien lisäksi paikalla on alan ammattilaisia muun muassa Tukholmasta, Tallinnasta ja New Yorkista.

Herkkuja pääsee nauttimaan klo 11–19 välisenä aikana; alueelle on vapaa pääsy. Festivaali järjestetään osana uutta Streat Helsinki -katuruokatapahtumaa, joka kattaa katuruokafestivaalin lisäksi myös katuruokailun nykytilaa ja tulevaisuutta käsittelevän TALKS-konferenssin sekä PARTIES-iltabileet.

Nyt kannattaa matkustaa junalla

Myös junamatkustamisesta pitävät pääsevät tänä keväänä nauttimaan tarjoushinnoista. VR tarjoaa Veturi-asiakkailleen tarjouslippuja alkaen vain viisi euroa, ja tarjousreittejä löytyy kattavasti ympäri Suomen. Jos et vielä ole Veturin jäsen, ei huolta; Veturiin liittyminen on helppoa ja pääset rekisteröitymisen jälkeen nauttimaan tarjoushinnoista jo parin päivän sisällä.

Tarjousmatkat ovat myynnissä 4.4.2014 saakka ja niitä saa vain VR:n verkkokaupasta ja VR Mobiilista. Paperilippujen ystävät sen sijaan pääsevät loppukeväästä ostamaan junalippunsa R-kioskilta. Kaikilla paikkakunnilla ei tällä hetkellä ole omaa lipunmyyntiä, joten lippujen osto on tähän saakka ollut mahdollista vain itsepalvelukanavien kautta.

Lapsi lentokentällä

Lentokenttäuudistuksia

Ilouutisia matkustelusta nauttiville lapsiperheille! Matkustaminen lasten kanssa on jatkossa vieläkin mukavampaa, ja ehkäpä myös piirunverran vähemmän stressaavaa, sillä Finavia rakentaa neljälle suomalaiselle lentoasemalle uudet leikkipaikat. Kittilän ja Rovaniemen lentoasemien leikkipaikat ovat jo pienten leikkijöiden käytettävissä, ja pian leikeistä pääsevät nauttimaan myös Turun ja Oulun lentoasemia käyttävät pikkuturistit.

Leikkipaikkojen luulisi innostavan lapset purkamaan energiaansa ennen lentoa, sillä jokainen leikkipaikka on lentoasemalle erikseen räätälöity erikoismalli. Oulun leikkipaikasta löytyy lennonjohtotorni, Turun lentoasemalla liu’utaan alas Turun linnan katolta, ja pohjoisissa lapset pääsevät Lapin teeman mukaisesti nauttimaan poroista ja reellä ajelusta. Lisäksi leikkipaikoilta löytyy erikoisuuksia, kuten peliseiniä ja ryömintätunneleita. Turun lentoasemalle uusi leikkipaikka rakennetaan lentoaseman peruskorjauksen yhteydessä. Terminaali 1:tä ja liikennealueita parannellaan yhteensä 14 miljoonan euron turvin. Turun lentoasema on korjaustöiden vuoksi suljettuna suurimman osan heinäkuuta.

Rodos

Synttärionnittelut Finnmatkoille!

Finnmatkat on kuskannut suomalaisia etelän lämpöön jo 50 vuoden ajan. Synttäreiden kunniaksi Finnmatkojen sivustolta löytyy mukavia tarjousmatkoja moneen makuun.

Tarjousmatkalle pääsee halutessaan jo toukokuun alussa – mikäpä olisi parempi tapa potkaista Suomen kesä käyntiin kuin hakea pohjarusketus Rodokselta tai Mallorcalta! Hinnatkin ovat huokoisia, sillä reissuun pääsee jo reilulla 300 eurolla matkustajaa kohden. Helsingin lisäksi tarjouslähtöjä tehdään muun muassa Tampereelta, Jyväskylästä ja Oulusta.

Käsi paketissa

Lomahuolet kuriin matkavakuutuksella

Matkakuumeen noustessa kannattaa pitää mielessä myös se matkustelun ikävämpi puoli eli mahdolliset sairastumiset ja tapaturmat. Jotta vuosipalkan kokoinen sairaalamaksu ei yllättäisi, kannattaa matkalle hankkia aina mukaan matkavakuutus.

Euroopan Unionin maissa matkustettaessa perussairaanhoitoa saa myös eurooppalaisella sairaanhoitokortilla, mutta esimerkiksi vakavan sairastumisen vuoksi suoritettua ambulanssimatkaa kotimaahan ei korvaa niin sairaanhoitokortti kuin valtiokaan.

Iltasanomat on helpottanut reissumiesten ja -naisten vakuutusvertailu-urakkaa listaamalla useimpien suomalaisten matkavakuutusten hinnat, voimassaoloajan, omavastuun ynnä muut ostopäätökseen yleisimmin vaikuttavat tekijät.

Teksti: Nelli Kelonen
2014/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti