Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta

Mikä liikuttaa matkailijaa toukokuussa 2014

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita toukokuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan kesäkuussa. Seuraa Facebook-sivujamme.

Aiheita tällä kertaa muun muassa...

Äiti Kroatiassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Duudsonit (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0)
British Airways -lentokone (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Hotelli Reykjavik (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Helsinki-Vantaan lentokenttä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Viking Amorella (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Kesäloman tarpeessa? Voita matka-aiheinen palkinto!

  • Huijaa kaveria lähettämällä hänelle virtuaalinen lomakortti Dominikaanisesta tasavallasta, Meksikosta, Kanariansaarilta tai Jordaniasta. Voit voittaa Iskelmältä ja Apollomatkoilta 200 euron matkalahjakortin!
  • Tjäreborg arpoo kahdesti vuodessa kaikkien uutiskirjeensä tilanneiden kesken 1 000 euron matkalahjakortin. Samalla saat tietoa Tjäreborgin uusista matkakohteista ja tarjouksista suoraan sähköpostiisi!
  • Osallistu Norwegianin kilpailuun ja voita kaupunkiloma kahdelle. Kohteina ovat Lontoo, Kööpenhamina, Pariisi, Barcelona, Praha ja Madrid.
  • Jos yllä mainittu hyvinvointiristeily innosti, osallistu ihmeessä Viking Linen arvontaan, jossa voit voittaa 500 euroa juhlarahaa! Juhlarahat pääsee tuhlaamaan Viking Linen laivoilla palvelujen ja ostosten merkeissä.
Äiti Kroatiassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Onnea äidit!

Apollomatkat tarjoaa kaikille äitienpäivälahjaa vielä etsiville ainutlaatuisen tilaisuuden hemmotella äitiään; ja miksipä ei samalla itseäänkin!

Toukokuun aikana varatuista, tiettyihin Mallorcan, Turkin, Kroatian ja Kreetan hotelleihin kohdistuvista lomamatkoista saa kampanjakoodilla FIÄITI14 sadan euron alennuksen jokaista täyden hinnan varausta kohden.

Tarjousmatkalle pääsee halutessaan jo kesäkuun alussa, mutta tarjouslähtöjä löytyy koko kesän läpi, syyskuun lopulle saakka. Jokainen äiti on varmasti reissunsa ansainnut; mikäpä voisi olla mukavampi lahja kuin loma oman perheen kesken!

Duudsonit (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0)

Duudsonien jalanjäljillä

Seinäjoki saa kesällä 2014 uuden ja varmasti väkeä hyvin vetävän teemapuiston nimeltään Duudsonit Activity Park.

Aivan tavallisesta huvipuistosta ei tässä Duudsonien vetämässä hankkeessa ole kyse, sillä moottorilaitteiden sijaan puistossa pääsee nauttimaan mitä jännemmistä kokemuksista oman lihasvoimansa varassa. Tarjolla on muun muassa parkouria, polkuautoja, trampoliinejä sekä erilaisia pallopelejä. Mikä parasta, kaiken hauskuuden taakse piiloutuu myös tärkeitä arvoja: lasten aktiivinen liikkuminen sekä perheiden yhteinen aika.

Seinäjokilaisille tiedoksi, että aktiiviteettipuiston yhteyteen avautuu myöhemmin myös liikuntapainotteinen päiväkoti, jonka lapset ovat varmasti koko Suomen onnekkaimpia, sillä he pääsevät temmeltämään aktiviteettipuiston alueelle myös päiväkotipäivän aikana!

Ei siis muuta kuin suunta Seinäjoelle; Duudsonien aktiviteettipuiston lisäksi tässä noin 60 000 asukkaan kaupungissa voi nauttia kulttuurista ja erilaisista tapahtumista. Ohjelmaa kesäiseltä Seinäjoelta löytyy joka makuun: kesäkuun lopulla Provinssirock, heinäkuun puolivälissä Tangomarkkinat ja heinäkuun lopulla Vauhtiajot. Myös teatteri- ja konserttitarjonta on runsasta.

British Airways -lentokone (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Lentoyhtiöt brittivertailussa

Varaussivusto Skyscanner suoritti huhtikuussa 4 000 iso-britannialaista matkustajaa kattaneen kyselyn eri lentoyhtiöiden paremmuudesta eri kategorioissa. Vastaajat laittoivat lentoyhtiöt paremmuusjärjestykseen tarjottavan ruoan ja juoman, asiakaspalvelun, lentokokemuksen, tyylin sekä hinta-laatusuhteen perusteella.

Odotettavasti British Airways voitti kisan neljässä viidestä kategoriasta, mutta parhaan hinta-laatusuhdeluokan voittoon nousi norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian. Norwegian pärjäsi kyselyssä muutenkin erinomaisesti, tullen toiseksi kolmessa kategoriassa. Pohjoismaalaisista lentoyhtiöistä myös ruotsalainen SAS näytti kyntensä muun muassa koneissa tarjottavaa ruokaa ja juomaa sekä lentoyhtiön tyyliä arvioitaessa.

Hotelli Reykjavik (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Hotellit kallistuivat entisestään

Myös hotellivarauksiin keskittyvä sivusto Hotels.com on innostunut vertailemaan. Hotel Price Index –raportissa vertailtiin hotelliyöpymisten hintojen nousua vuoden 2013 aikana maailmanlaajuisesti.

Raportti kertoo, että hotellien hinnat ovat olleet nousussa jo neljä peräkkäistä vuotta, ja sama trendi jatkuu edelleen. Eniten nousseiden hotellihintojen top 10 –listalta löytyy useita Etelä-Euroopan rantalomakohteita, kuten Espanjan Mallorca ja Lanzarote. Liekö Espanja nousemassa talouskriisistään, mutta hotellit ovat ainakin onnistuneet nostamaan hintansa takaisin normaalille tasolle laman aiheuttaman hintojen tippumisen jälkeen.

Eniten hotelliyöpymisen hinta on noussut Italian Amalfissa, jossa turisti maksaa hotelliyöstä nyt 19 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten, ja keskimääräinen hintakin yltää mellevään lukemaan 165 euroa hotelliyötä kohden. Toiseksi vertailussa sijoittui Islannin pääkaupunki Reykjavik, jossa hinnat ovat nousseet 17 prosenttia, ja hotelliyöstä saa tätä nykyä pulittaa keskimäärin 120 euroa. Myös Intian Goassa hotellien hinnat ovat nousseet huomattavat 12 prosenttia, mutta hotelliyön keskimääräinen hinta on länsimaalaisittain katsoen edelleen huokoisa 77 euroa.

Helsinki-Vantaan lentokenttä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Uusia reittejä Helsinki-Vantaalta

Helsinki-Vantaan lentokentältä pääsee nyt lentämään kolmeen uuteen kohteeseen.

Reittilentolisäysten mukana lentokentälle rantautui myös uusi lentoyhtiö, venäläinen S7, joka liikennöi Helsingistä Moskovaan kerran päivässä, viikon jokaisena päivänä. Reittilisäys monipuolistaa Helsingin ja Moskovan välistä matkustamista huomattavasti tämänhetkiseen tilanteeseen verrattuna, ja reitin odotetaan myös vahvistavan Helsinki-Vantaan asemaa kansainvälisten lentojen vaihtokenttänä.

Finnair sen sijaan on avannut suoran reittilennon Turkin rantaparatiisiin Alanyaan. Yhdessä Finnairin Antalyan reittilentojen kanssa Turkkiin pääsee Finnairin siivin kesän ajan peräti kahdeksan kertaa viikossa. Turkkiin lentää niin ikään turkkilainen lentoyhtiö SunExpress, joka vie suomalaisia vapusta lähtien Turkin kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Izmiriin.

Izmir on Egeanmeren helmenä tunnettu neljän miljoonan asukkaan satamakaupunki. Se tarjoaa matkailijoille hieman erilaisen etelänloman, sillä Izmir ei houkuttele turisteja hiekkarannoilla vaan suurkaupungin sykkeellä ja aidolla turkkilaisella tunnelmalla (lisätietoa Izmiristä). Toki hiekkarantojakin Izmirin lähialueilta löytyy, mutta itse kaupungissa nautitaan sen lukuisista historiallisista nähtävyyksistä, kävelyistä vilkkailla rantabulevardeilla, shoppailusta turkkilaisissa basaareissa, kylpylöistä, yöelämästä sekä tietenkin herkullisesta turkkilaisesta ruoasta.

Historian ystäville Izmirillä on huikeasti tarjottavaa; lukuisten museoidensa lisäksi muun muassa Aleksanteri Suuren vallan aikana rakennetun Agoran rauniot ovat ehdottomasti näkemisen arvoiset. Izmiristä pääsee helposti myös lähes kolme tuhatta vuotta vanhan Efesoksen kaupungin raunioille. Efesos oli aikanaan merkittävä kreikkalainen kaupunki, joka nousi myöhemmin myös yhdeksi Rooman valtakunnan tärkeimmistä kaupungeista. Izmiriin suuntaavan kannattaa lisäksi nousta hissillä Asansörin kukkulalle, josta avautuu upeat näköalat yli Izmirin kaupungin.

Viking Amorella (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Laivalle virkistäytymään

Tuntuuko olosi harmaalta pitkän talven jälkeen? Suuntaa Viking Linen laivoille Amorella tai Grace Beauty & Wellness –viikkojen aikana 3.5.–1.6.2014!

Kauneus- ja hyvinvointiviikoilla laivamatkustajia hemmotellaan niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Luvassa on muun muassa super- ja raakaruokaa, erikoishintaisia spa-hoitoja, mukaansatempaavia liikuntalajeja, kuten zumbaa, meditatiivista liikuntaa ja rapakuntoremonttia, sekä houkuttelevia tax-free-tarjouksia.

Hyvinvointihässäkkä huipentuu 18. toukokuuta Viking Gracen kannella järjestettävään noin tunnin mittaiseen Graceloppet-juoksuun. Juoksun jälkeen nautitaan tietenkin kuohuvaa after run –tapahtumassa!

Teksti: Nelli Kelonen
2014/05

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti