Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta

Mikä liikuttaa matkailijaa joulukuussa 2014

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita joulukuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan tammikuussa 2015.

Aiheita tällä kertaa muun muassa...

Varpaat hiekassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Tanssijoita (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Chicago (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Thaimaa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Nuoria lentokentällä (CC License: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic)
Nicaragua (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Tuunaa hodari ja äänestä kauneinta postimerkkiä, voit päästä reissuun!

Varpaat hiekassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Varpaat hiekkaan, myös talvella!

Räntäkelit ovat alkaneet, eikä pimeyskään houkuttele ulkoilemaan. Jos lompakko ei salli Thaimaan reissua, pikahelpotus harmauteen löytyy niinkin läheltä kuin Helsingin Sea Life -merimaailmasta!

Pääsiäiseen saakka avoinna oleva, marraskuun alussa Sea Lifeen avattu hairanta tarjoaa merimaailman kävijöille oikean minirantaloman. Hiekkarannalla voi rentoutua rantatuolissa löhöillen tai hiekkaleikkejä leikkien; tylsää tällä rannalla ei varmasti tule, sillä viereisessä valtamerialtaassa uiskentelee viisi eri hailajia. Hairanta-kampanja on osa Sea Lifen perinteisiä Haiviikkoja.

Jos hipiäsi kaipaa hiekan lisäksi myös ihka oikeaa auringonpaistetta, piipahda ihmeessä Kanariansaarille! Mikäli viikon tai kahden pakettimatka oppaineen ja hotellibussikyyteineen ei ole sinun juttusi, voit tuunata oman matkasi Tjäreborgin matkahaussa. Kiitos reittilentojen lisääntyneen tarjonnan, reissuun pääsee nyt viikon sijaan vaikkapa pitkäksi viikonlopuksi, lähtöpäivän voi valita itse ja luotettavia hotellejakin Tjäreborgilta löytyy Kanariansaarilta lähes 130! Kiireisimmät voivat lomatuunauksen sijaan valita reissunsa Tjäreborgin valmiiden hintaesimerkkien joukosta.

Tanssijoita (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Upeita kokemuksia laivoilla

Hyviä uutisia musikaalien ystäville! West End -musikaaleja ei pian tarvitse jahdata Lontooseen saakka, sillä Silja Line tuo ensi keväänä kaksi maailmanluokan hittimusikaalia Itämerelle!

Musikaaleja esitetään huhti- ja toukokuun 2015 aikana, liput ovat varattavissa jo nyt. Esitykset ovat maksuttomia, mutta katsomoon pääsee vain, kun muistaa tehdä paikkavarauksen risteilyvarauksen yhteydessä. Silja Serenadella esitetään 1980-luvun New Yorkiin sijoittuvaa hittimusikaalia Fame, kun taas Silja Symphonylla risteilijät pääsevät nauttimaan vuonna 1977 julkaistuun hittielokuvaan pohjautuvasta Saturday Night Fever -musikaalista. Musikaalien esityskieli on englanti ja niiden tuottajana on toiminut lontoolainen TSE Productions.

Jännittäviä risteilykokemuksia on luvassa myös äskettäin neitsytmatkansa tehneellä Quantum of the Seas -laivalla. Tämä maailman toisiksi suurin laiva risteilee Karibialla ja tarjoilee matkustajilleen mitä ihmeellisimpiä kokemuksia robottibaarista laskuvarjosimulaattoriin. Virtuaalisten parvekkeiden lisäksi näköaloja voi laivalla ihailla 90 metriin meren yläpuolelle nousevasta North Star -lasikapselista. Laivan kahdeksantoista ravintolaa pitävät huolta siitä, ettei nälkä yllätä risteilyllä.

Chicago (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Uusia reittejä Finnairilta

Finnair on kertonut avaavansa ensi vuoden aikana useita uusia suoria lentoreittejä Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Kesäkuusta alkaen Helsingistä pääsee Finnairin siivin suoraan Yhdysvaltojen kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Chicagoon. Reittiä liikennöidään kolme kertaa viikossa lokakuun puoliväliin saakka, ja se korvaa Finnairin edelliskesäisen Hanoin kaukoliikennereitin. Helsinki-Chicago-reitillä liikennöi aiemmin Finnairin codeshare-yhteistyökumppani American Airlines.

Kesäkaudella 2015 avataan toinenkin suora lentoreitti, nimittäin Portugalin ikiomalle lomasaarelle Madeiralle. Madeiran lentoja jatketaan talvikaudelle saakka, jolloin Finnair avaa uudet lentoyhteydet myös Vietnamin Ho Chi Minh Cityyn, Israelin Eilatiin sekä Kanariansaarten Lanzarotelle ja Fuerteventuralle, joihin on tähän saakka lennetty vain lomalentoja. Talvireiteillä liikennöidään kerran viikossa aina maaliskuuhun 2016 saakka.

Thaimaa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Joulustressiä pakoon

Matkatoimistot Aurinkomatkat, Finnmatkat ja Tjäreborg ovat listanneet tämän vuoden suosituimmat ulkomaan joulunviettokohteet.

Joulun pyhien osuessa mukavasti keskelle viikkoa monet suomalaiset suuntaavat kaukomatkalle Thaimaahan, joka on Finnmatkojen joulukohteista suosituin ja kärkisijoilla muidenkin matkatoimistojen listauksissa. Toinen suomalaisten ehdoton suosikkikohde on Kanariansaaret, jotka ovat ykkösenä niin Aurinkomatkojen kuin Tjäreborginkin listoilla. Joulun lomat ovat matkatoimistojen mukaan myyneet tänä vuonna erityisen hyvin, ja varsinkin kaukolomat on jo myyty osittain loppuun. Thaimaan ja Kanarian lisäksi suomalaiset suuntaavat jouluksi muun muassa Miamiin, Kap Verdelle, Marokkoon ja Egyptiin.

Jos joulun kaukoloma meni ohi suun, joulustressin voi välttää myös nauttimalla lämpimästä ja ennen kaikkea valmiista joulusta Holiday Club -kylpylähotelleissa. Kylpylässä joulun pyhät kuluvat mukavasti hemmotteluhoidoissa ja altaissa, joulusaunaa tietenkään unohtamatta. Jouluohjelmassa on kylpylästä riippuen muun muassa joulupukin vierailuja, joululauluja, joulukirkko, joulukaraokea, kuusenhakuretkiä, pulkkamäki, piparin paistoa ja kuusen koristelua. Joulun kruunaavat tietenkin herkulliset jouluruoat.

Nuoria lentokentällä (CC License: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic)

Lentolippu-uutuudet nuorisolippu ja lentopassi

Norjalainen lentoyhtiö Norwegian tuo markkinoille uuden nuorisolipun.

12–25-vuotiaille nuorille suunnattu lippu kustantaa vain 29 euroa suuntaansa, ja kyseisiä lippuja on saatavilla niin Suomen sisäisille kuin Helsingin, Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan välisillekin lennoille. Nuorisolippuja on myynnissä rajoitetusti, mutta Norwegianin mukaan nuorisolipun saatavuutta kannattaa aina kysyä, olipa kyseessä suurempikin porukka tai vaikkapa viime hetken lentovaraus.

Halpalentoyhtiö Air Asia on sen sijaan keksinyt lisätä matkustajiensa määrää alueellisella lentopassilla. Tammikuussa 2015 julkaistava passi oikeuttaa kymmeneen lentomatkaan Kaakkois-Aasian sisällä ja on voimassa kuukauden päivät. Passin hinta on huokoinen, noin 120 euroa, mutta se ei sisällä lentokenttäveroja. Passin tarkoituksena on lisätä Kaakkois-Aasian matkailua ja kasvattaa alueen vetovoimaa varsinkin ulkomaalaisten matkailijoiden silmissä.

Nicaragua (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Trendikkäimmät lomakohteet ja hauskimmat kaupungit

Matkavaraussivusto Skyscanner on arvioinut ensi vuoden viisi trendikkäintä lomakohdetta.

Paitsi trendikkäitä, kohteet ovat myös mukavan eksoottisia, ainakin suomalaisesta näkökulmasta katsoen! Viidestä trendikohteesta vain yksi sijaitsee Euroopassa: viidenneksi sijoittuneen kreikkalaisen Mykonoksen saaren kehutaan tarjoavan kävijöilleen koko Euroopan parhaan yöelämän.

Amerikan mantereelta trendiä löytyy tuplasti, nimittäin vertailun ykkönen Brasilia sekä kakkoseksi tullut Nicaragua. Brasilian matkailu on lisääntynyt entisestään Jalkapallon maailmanmestaruuskisojen 2014 jälkitunnelmissa ja suosio jatkunee kesäolympialaisia 2016 kohden. Nicaraguassa matkailija nauttii erityisesti luonnosta tulivuorineen ja upeine rantoineen. Kolmanneksi trendikkäimmäksi matkakohteeksi valittiin eksoottisen kaupunki- ja shoppailuloman mahdollistava Etelä-Korean Soul ja neljänneksi vielä matkailijoille melko tuntematon Taiwanin Taipei.

Jos matkan ykköstarkoituksena on hauskanpito, kannattaa matkakohde valita Daily Telegraphin maailman hauskin kaupunki -listalta. Lista perustuu matkavaraussivustojen tietoihin sekä lähes 2 000 matkailijaa kattaneeseen kyselytutkimukseen. Kriteereinä kaupungin hauskuudelle olivat muun muassa oluen hinta, baarien ja klubien määrä, ostosmahdollisuudet ja paikallinen aikuisviihde. Saksan Berliini kiilasi tutkimuksessa kirkkaasti ykköseksi, vaikka se ei ollut minkään yksittäisen kategorian paras. Klubeistaan ja konserteistaan meriittiä saanut Lontoo sijoittui kakkoseksi, ja myös kolmossijalle nousi eurooppalainen kaupunki, Pariisi.

Teksti: Nelli Kelonen
2014/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti