Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa

Mikä liikuttaa matkailijaa maaliskuussa 2016

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita maaliskuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan huhtikuussa 2016.

Aiheita tällä kertaa muun muassa...

Kotimaan juna (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Helsinki-Vantaa, kiitotie 1 (04R/22L) (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
F1-harjoitukset Circuit de Catalunya -radalla Barcelonassa (CC License: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic)
Czech Airlines (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Viking Grace (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Turisteja Helsingissä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Kesälomalle Lofooteille!

Kotimaan juna (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

VR:ltä parannuksia toistensa perään

VR:n hiljattainen hintauudistus on saanut suomalaisilta hyvän vastaanoton, mutta palveluiden kehittäminen sen kuin jatkuu. VR:n uusin valtti on maaliskuun lopussa avattava entistä nopeampi junayhteys Turun ja Helsingin välillä.

Kerran päivässä Turusta Helsinkiin ja takaisin kulkeva uusi express-yhteys kestää aiemman kahden tunnin sijaan vain tunnin ja 38 minuuttia. Se palvelee erityisesti työmatkailijoita, sillä juna lähtee Turusta aamulla klo 7:08 ja starttaa paluumatkalle Helsingistä iltapäivällä klo 16:10. Turun ja Helsingin päärautatieasemien lisäksi juna pysähtyy vain Kupittaalla ja Pasilassa. Helsingin ja Turun välisellä rantaradalla tehdään jo nyt yli miljoona matkaa vuodessa, ja sen matkamäärät ovat olleet kasvussa viime kesästä saakka.

Helsinki-Vantaa, kiitotie 1 (04R/22L) (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)

Lennot ennätyshalpoja vuonna 2016

Jos matkakuume vaivaa, ryhdy toimeen: matkahakukoneen Travelmarket.fi kuukausittain julkaisema Suomen lentohintaindeksi paljastaa lentohintojen olevan ennätyshalpoja jo tässä vaiheessa vuotta.

Mikä parasta, Travelmarket.fi uskoo hintojen halpenevan entisestään vuoden 2016 aikana. Hintojen lasku näkyy erityisesti mannertenvälisissä lennoissa, sillä Helsingistä voi nyt lentää esimerkiksi Bangkokiin ja takaisin reilulla 400 eurolla tai Rio de Janeiroon ja takaisin 560 eurolla. Trendi on Helsinki-Vantaan lisäksi nähtävissä myös maakuntakentillä: meno-paluu esimerkiksi Tampereelta Johannesburgiin tai Vaasasta Pekingiin kustantaa nyt vain reilut 500 euroa.

Syynä lentohintojen laskuun on mitä todennäköisemmin lentoyhtiöiden välinen kova kilpailu sekä öljyn alhainen hintataso. Suomen lentohintaindeksi vertailee kuukausittain lentojen hintoja kahteenkymmeneen suomalaisten suosikkikohteeseen Euroopassa ja muualla maailmassa.

F1-harjoitukset Circuit de Catalunya -radalla Barcelonassa (CC License: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic)

Urheilulliselle lomalle

Helpolla lomalla voi tehdä muutakin kuin maata uima-altaalla. Apollomatkojen Barcelonan lomilla nautitaan paitsi kaupungin kuuluisasta ilmapiiristä ja rannoista, myös upeista urheilutapahtumista.

Autourheilun ystävät voivat varata paikkansa Circuit de Catalunyan F1-kilpailuun ja jalkapallon ystävät FC Barcelonan tai RDC Espanyolin otteluihin helposti ja edullisesti Apollomatkojen matkavarauksen yhteydessä. Matkan kesto ja yöpymiskohde ovat itse päätettävissä, ja koska Apollomatkat ostaa lippuja vain valtuutetuilta jälleenmyyjiltä, huijatuksi tulemista ei tässä diilissä tarvitse pelätä.

Jos ”penkkiurheilu” ei ole sinun juttusi mutta urheilullinen loma kiinnostaa, tutustu ihmeessä Deturin järjestämiin Golfmatkoihin. Suomesta vain 3,5 tunnin lentomatkan päässä sijaitsevassa Turkin Belekissä on neljätoista 18-reiän sekä kaksi 9-reiän golfkenttää, ja hotellit sijaitsevat lähellä niin kenttiä kuin Belekin upeita rantojakin. Lisäksi Deturin kautta voi lähteä golfaamaan edulliseen Tunisiaan, jossa kentät ovat alhaisesta hintatasostaan huolimatta hyvinkin tasokkaita.

Czech Airlines (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Uusia lentoreittejä vuosina 2016 ja 2017

Tšekkiläinen lentoyhtiö Czech Airlines on käynnistänyt lennot Helsinki-Vantaan ja Prahan välillä. Helsingin ja Prahan välinen reitti on uuden lentoyhteyden myötä erittäin vilkkaasti liikennöity, sillä kesällä 2016 Prahaan lennetään Helsingistä joka viikko jopa 31 kertaa. Samalla reitillä operoivat Czech Airlinesin lisäksi Finnair ja Norwegian.

Myös Lappiin lennetään tulevaisuudessa entistä ahkerammin. Finnair aikoo lisätä tammi-maaliskuun 2017 Kittilän, Kuusamon ja Ivalon lennoilleen yli 18 000 paikkaa tähän vuoteen verrattuna. Myös saksalainen lentoyhtiö Germania lentää Suomen Lappiin talvella 2017. Lapin matkailukohteiden saavutettavuuden täysin uudelle tasolle nostavilla Berliini-Rovaniemi- ja Düsseldorf-Kittilä-reiteillä lennetään kahdesti viikossa tammikuulta aina maaliskuulle saakka.

Viking Grace (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Kevät risteillen

Suomen pitkä ja märkä kevät on mitä erinomaisinta aikaa risteillä. Viking Linen Kevättä hinnoissa -kampanjan myötä risteilylle pääsee nyt todella edullisesti, sillä kevätlähdöt huhtikuun loppuun saakka ovat jopa 50 prosentin alennuksessa. Kun varaat matkasi 15. maaliskuuta mennessä, vuorokauden risteily esimerkiksi Viking Linen uusimmalla aluksella Gracella kustantaa alkaen vain 31 euroa hyttiä kohden ja päivä Tukholmassa -risteily alkaen vain 20 euroa hyttiä kohden.

Tallink Siljan Symphony-, Serenade- ja Baltic Princess -aluksilla taas risteillään kevään aikana lasten ehdoilla. 21. maaliskuuta, 18. huhtikuuta ja 9. toukokuuta suunnataan Itämerelle Skidit-risteilylle pitämään hauskaa askartelupajojen, iltasatujen, paraatien, Harri Hylkeen, lasten diskon ja muun ihanan lastenohjelman parissa. Nyt koko perhe joukolla risteilemään!

Turisteja Helsingissä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Helsingin kaikkien aikojen paras matkailuvuosi

Helsingissä yöpyi Visit Helsingin matkailutilastojen mukaan vuonna 2015 ennätysmäärä matkailijoita. Yhteensä yöpymisiä oli lähes 3,5 miljoonaa, mikä on noin viisi prosenttia edellisvuotta enemmän. Erityisen vilkasta Helsingin turismi oli joulukuussa, jolloin pääkaupungissa yöpyi yli viidenneksen enemmän matkailijoita kuin edellisvuoden joulukuussa. Joulukuun yöpyjien lukumäärä nousi ennätyslukemaan 259 000.

Vaikka venäläisten yöpymiset vähenivät huimat 38 prosenttia, kotimaisten matkailijoiden määrä Helsingissä lisääntyi, samoin kuin Saksasta, Ruotsista, Iso-Britanniasta, Japanista ja Kiinasta tulleiden matkailijoiden määrä. Venäläisten paikkaa Suomen turismissa paikkailtiin muutoinkin, kun kiinalaisten Helsinkiin jättämät matkailutulot ylittivät vuonna 2015 ensimmäistä kertaa venäläisten jättämät matkailutulot, ja Saksa nousi Venäjän ohi suurimmaksi ulkomaiseksi markkina-alueeksi.

Myös laiva- ja lentoliikenne kasvoivat edellisvuodesta Helsingin satamien kävijämäärän kasvaessa muutaman prosenttiyksikön 11,2 miljoonaan kävijään ja Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärän noustua 16,4 miljoonaan, mikä on noin kolme prosenttia edellisvuotta enemmän.

Teksti: Nelli Kelonen
2016/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti