Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta

Mikä liikuttaa matkailijaa elokuussa 2016

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita elokuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan syyskuussa 2016.

Aiheita tällä kertaa muun muassa...

Lapsi lentokoneessa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Auringonlasku Lapissa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Hietaniemen hiekkaranta, Helsinki (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Lentokoneruokaa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Kotimaan juna (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
TV-torni Tallinnassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Joko kesäloma meni? Voita itsellesi uusi seikkailu!

Lapsi lentokoneessa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Vinkkejä paremmalle lennolle

Kesä on lentojen kulta-aikaa, ja kun koneeseen astuvat niin kokeneet matkalaiset kuin ensikertalaisetkin lapsiperheistä eläkeläisiin, hässäkkä on taattu. Iltalehti ja Norwegian antavat vinkkejä siitä, miten lento sujuu mukavammin ja mitä varsinkin lapsiperheiden kannattaa lennolla ottaa huomioon.

Iltalehden jutussa mainitut asiat voivat vaikuttaa monista itsestäänselvyyksiltä, mutta kyseisiin ongelmiin törmätään lentoasemilla jatkuvasti. Tärkeimpinä vinkkeinä mainittakoon pitkähihaisten vaatteiden ottaminen mukaan lennolle, sillä koneessa on kesähelteelläkin usein suorastaan kylmä, lentolipun ja passin säilyttäminen helpossa paikassa sekä kärsivällisyys – lentokoneeseen tai sieltä pois ei pääse nopeammin vaikka kuinka jonottaisi ja ryntäilisi.

Norwegian sen sijaan antaa vinkkiä lasten kanssa matkustamiseen Rantapallon artikkelissa. Pakkaamisessa kannattaa muista kohtuullisuus: käsimatkatavaroihin kannattaa pakata vain tärkeimmät, kuten lääkkeet, vaipat ja vaihtovaatteet, mutta muuten suuremmat laukut kannattaa lasten kanssa laittaa ruumaan, jolloin liikkuminen naperoiden kanssa on helpompaa. Itse lennolla lapsilla tulee helposti aika pitkäksi, joten viihdykkeeksi kannattaa varata pientä naposteltavaa sekä tekemistä, kuten puuhakirjoja tai videoita. Korvatulpat taas voivat auttaa lasta rauhoittumaan lennon aikana.

Auringonlasku Lapissa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Uusia lentoyhteyksiä Ruotsiin ja Hollantiin

Pohjois-Suomen talveen on viime aikoina avattu lentoyhteyksiä toistensa perään, mutta nyt huomiota alkaa saada myös Lapin eksoottinen kesä.

Hollantilainen matkayhtiö Voigt Travel aloittaa charter-kolmiolennot Amsterdamista Rovaniemelle ja Norjan Tromssaan kesäkaudella 2017. Voigt Travelin mukaan koskemattomille ja turvallisille kohteille on entistä enemmän kysyntää, minkä lisäksi Euroopan pohjoisimmat osat ovat vielä kovin tuntemattomia eurooppalaisille matkustajille. Kolmioreittiä liikennöidään kahdesti viikossa kesä- ja heinäkuun 2017 ajan.

Ruotsalainen lentoyhtiö Nextjet taas käynnistää suorat lennot Helsinki-Vantaan ja Ruotsin Västeråsin välillä syyskuun puolivälissä. Västeråsin lähistöllä asuu paljon suomalaistaustaisia henkilöitä, jotka voivat vastaisuudessa vierailla Suomessa helpommin. Lisäksi reitti tarjoaa erinomaiset jatkolentoyhteydet Aasian suuntaan matkustaville ruotsalaismatkustajille. Reittiä liikennöidään kolmesti päivässä arkipäivisin, kerran päivässä lauantaisin ja kahdesti päivässä sunnuntaisin.

Hietaniemen hiekkaranta, Helsinki (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)

Vielä on kesää jäljellä!

Kesälomat ovat suurella osalla suomalaisia jo ohi, mutta kesää on vielä kolmannes jäljellä. Viikonloput tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden nauttia Suomen kesästä ja sen erilaisista tapahtumista.

Elokuussa voi vielä hyvin piipahtaa vaikkapa kaupunkilomalle koko perheen voimin. Jotta reissun päällä olisi mukava myös syödä, Kaksplus on listannut koko perheelle sopivat ravintolat ja kahvilat Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Lahdessa.

Helsinkiin suuntaavien kannattaa lisäksi lukea, mitä kaikkea kivaa pääkaupunkiseudulla voi tehdä ja vieläpä täysin ilmaiseksi! Elokuun pimenevissä illoissa kerkeää myös nauttia vielä jos jonkinlaisista festivaaleista ja tapahtumista. Elokuuhun mahtuu muuan muassa Helsingin Flow Festival, Tampereen Blockfest, Turun Aurafest sekä Rovaniemellä järjestettävä Simerock, joten parhaimmat kesätapahtumat eivät suinkaan ole vielä ohi.

Lentokoneruokaa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Asiaa lentokoneruoasta

Tänä vuonna myös lentokoneruoka on laitettu paremmuusjärjestykseen Skytraxin World Airline Awards -äänestyksessä. 104:stä eri maasta tulevan 19,2 miljoonan äänestäjän mukaan parasta lentokoneruokaa turistiluokassa tarjoilee eteläkorealainen Asiana Airlines, eivätkä muut aasialaislentoyhtiöt jääneet huonommiksi, sillä peräti puolet top-kymppiin sijoittuneista yhtiöistä on aasialaisia. Eurooppalaisyhtiöistä kymmenen kärkeen sijoittuivat vain kolmanneksi tullut Turkish Airlines sekä kärkikymmenikön viimeinen, itävaltalainen Austrian Airlines.

Lentokoneruoka voi siis selvästi olla hyvääkin! Tiesitkö muuten, että pakattua lentokoneruokaa tarjoiltiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1919 tai että ruoan matka suunnitteluvaiheesta tarjottimelle voi kestää jopa puoli vuotta? Jos olet joskus miettinyt, mitä kaikkea lentokoneruoan valmistukseen ja kuljetukseen liittykään, lue ihmeessä lisää Finavian lentokoneruokaa käsittelevästä artikkelista.

Kotimaan juna (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

VR:n kesätarjoukset

VR:llä on taas tarjolla edullisia junalippuja ja muuta mukavaa. Myynnissä on elokuun puoliväliin saakka lisäerä säästölippuja, joilla voi matkustaa mukavasti ja ympäristöystävällisesti esimerkiksi Turusta tai Tampereelta Helsinkiin kympillä tai Helsingistä vaikkapa Joensuuhun tai Vaasaan alle 25 eurolla. Usein matkustavien kannattaa tietenkin hankkia sarjalippu, joka on sekin nyt alennuksessa. Esimerkiksi Helsinki-Turku-välin 10 kerran sarjalippu kustantaa nyt vain 128 euroa.

Jos junailu ei juuri nyt kiinnosta, Veturilaiset voivat sen sijaan nauttia Sirkus Finlandian esityksistä tarjoushintaan lokakuun loppuun saakka. Sirkus Finlandia esiintyy loppukesän ja alkusyksyn aikana muun muassa Vaasassa, Seinäjoella, Porissa, Turussa, Tampereella ja Helsingissä, ja tarjouslipun ostoon vaaditaan Veturi-mobiilikortti.

TV-torni Tallinnassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Tallinnassakin on vielä kesä!

Jos olet kolunnut Tallinnan vanhan kaupungin läpi jo sataan kertaan, kokeile välillä jotakin erilaista. Iltalehti antaa neljä vinkkiä aktiivisempaan lomapäivään Viron pääkaupungissa.

Televisiotornista avautuu upeat näkymät Tallinnan ylle, eikä tornissa varmasti pääse tylsyyskään iskemään, kun osallistuu 22. kerroksessa olevalla näköalatasanteella järjestettävään reunalla kävelyyn. 175 metrin korkeudessa kävelevät kiinnitetään onneksi valjailla torniin! Tallinnassa ja sen läheisyydessä on myös useita edullisia seikkailupuistoja, kuten Piritan sekä Nõmmen seikkailupuistot, ja toisaalta päivän voi viettää myös jollakin Tallinnan lähistöllä sijaitsevista saarista uimarannalla loikoillen tai saarten ainutlaatuista luontoa ja historiaa ihaillen.

Luontoa pääsee ihailemaan myös Harkun metsän luontopolulla, joka on noin kahdeksan kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Jos perinteisellä päiväristeilyllä aika ei tunnu riittävän moisiin aktiviteetteihin, tsekkaa virolaisyritys Sea Wolf Expressin uusi pintaliitäjä. Tämä lähitulevaisuudessa markkinoille saapuva kulkupeli kuljettaa matkustajat Helsingistä Tallinnaan vain puolessa tunnissa, ja alukseen mahtuu kerrallaan korkeintaan 12 matkustajaa.

Teksti: Nelli Kelonen
2016/08

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti