Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta

Mikä liikuttaa matkailijaa marraskuussa 2016

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita marraskuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan joulukuussa 2016.

Aiheita tällä kertaa muun muassa...

Risteilyllä, Tallink (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Auringonlasku Lapissa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Amsterdam (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Joulupukki rannalla (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Kotimaan juna (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Helsinki-Vantaan lentokenttä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Osallistu arvontoihin ja voita matka Rukalle tai Tukholmaan!

Risteilyllä, Tallink (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Festaritunnelmia syksyn pimeyteen

Syksyn pimeys on saapunut, ja moni suomalainen haaveilee juuri nyt pienestä piristyksestä matkan muodossa. Jos jäljellä olevat lomapäivät tai reissubudjetti eivät loista runsaudellaan, piristystä voi lähteä hakemaan myös laivalta! Itämeren aalloilla tapahtuu syksyn aikana vaikka mitä mukavaa niin lapsille kuin vähän vanhemmillekin risteilijöille.

Tallink Siljalla järjestetään syksyn aikana perheen pienimipien iloksi sekä Lasten festarit- että Skidit-risteilyjä. Lähde marraskuussa Turusta Baltic Princessin 23 h -risteilylle nauttimaan Lasten festareista Hevisauruksen ja Peppi Pitkätossun kanssa tai suuntaa Helsingistä Silja Serenadelle kokemaan jouluteemainen Skidit-risteily! Toinen syksyn Skidit-risteilyistä järjestetään joulukuussa, jolloin lähtö tapahtuu Turusta Baltic Princessillä.

Joulun jälkeen festaritunnelmasta pääsevät nauttimaan aikuiset, kun Viking Gracella järjestetään 28. ja 29. joulukuuta Provinssi goes Viking Line -tapahtuma. Vuorokauden festariristeilyillä esiintyvät muun muassa Kasmir ja Elastinen.

Auringonlasku Lapissa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Suomen suosio matkailumaana jatkuu

Suomen matkailulle kuuluu hyvää. Matkailujätti Lonely Planet on nimittäin nostanut ensi vuonna satavuotiaan Suomen maailman kolmanneksi kiinnostavimmaksi matkakohteeksi vuonna 2017. Lonely Planet kertoo Suomen päässeen mukaan listalle muun muassa satavuotisjuhlavuoden tapahtumiensa, upeiden maisemiensa ja kiinnostavan ruokakulttuurinsa ansiosta. Listauksen ykköseksi sijoittui Kanada ja toiseksi Kolumbia.

Lonely Planet on antanut vinkkinsä myös ensi vuoden parhaista kaupunkilomakohteista. Parhaaksi kohteeksi valittiin Ranskan Bordeaux kiitos kaupungin antoisan viini- ja ruokakulttuurin, ja hopealle ja pronssille sijoittuivat Etelä-Afrikan Kapkaupunki ja Yhdysvaltojen Los Angeles. Muut maininnan saaneet eurooppalaiskaupungit ovat Italian vähemmän tunnettu kohde Pistoia ja Portugalin pääkaupunki Lissabon.

Amsterdam (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Kaksi uutta lentoyhteyttä Amsterdamiin ja muita reittiuutuuksia

Sekä Norwegian että Transavia käynnistävät keväällä 2017 suoran lentoyhteyden Helsingin ja Alankomaiden pääkaupungin Amsterdamin välille. Halpalentoyhtiö Transavia lentää välillä neljä kertaa viikossa koko kesäkauden ajan 3. huhtikuuta alkaen, kun taas Norwegianin torstaisin ja sunnuntaisin lennettävät jatkuvat lennot käynnistyvät muutamaa viikkoa myöhemmin 20. huhtikuuta.

Amsterdamin lisäksi Norwegian avaa kesäkuun lopulla lentoyhteyden Kosovon pääkaupunkiin Pristinaan, johon lennetään kerran viikossa. Transavia taas vie matkustajia maaliskuun loppupuolelta alkaen neljä kertaa viikossa myös Saksan Müncheniin.

Myös Finnairin reiteille on luvassa muutoksia kesällä 2017. Yhtiö lisää nimittäin Tokion reitilleen neljä lisävuoroa ja Hongkongin reitilleen kolme lisävuoroa viikossa kesäkuun alusta aina lokakuun loppuun saakka. Lisälentojen myötä Finnair lentää kesällä 2017 Japaniin huimat 35 kertaa ja Hongkongiinkin kunnioitettavat kymmenen kertaa viikossa.

Joulupukki rannalla (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Stressitön joulu ulkomailla

Vaikka joulu on perinteinen perhejuhla, sitä ei ole mikään pakko viettää kotona kinkkua syöden ja kynttilöitä poltellen – varsinkaan jos koko touhusta koituu enemmän stressiä kuin iloa. Matkatoimistot ja muut matkailualan yhtiöt tarjoavat runsaasti erilaisia joulunviettokohteita ja -paketteja, joilla joululomasta pääsee oikeasti nauttimaan keittiössä puurtamisen sijaan.

Eckerö Linen Tallinnan joulupakettimatkalla reissuun pääsee pienehkölläkin budjetilla, ja hotellivaihtoehtoja on tarjolla yhteensä kuusi kappaletta. Kaikkiin paketteihin sisältyy kolmen yön hotellimajoitus ja vähintäänkin jouluaaton illallinen, ja hinnat ovat alkaen 164 euroa henkilöä kohden.

Tallinnan lisäksi joulua voi viettää myös lämmöstä ja auringosta nautiskellen. Niin Aurinkomatkat, Apollomatkat kuin Deturkin myyvät etelänlomia jouluksi esimerkiksi Gran Canarialle, Arabiemiraatteihin ja Thaimaahan. Stressitöntä joulua varaamaan siis!

Kotimaan juna (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

VR lisää junavuorojaan

VR parantaa joulukuusta lähtien alueellisia kulkuyhteyksiään merkittävissä määrin. Asiakkailta saadun palautteen, velvoiteliikenteen, VR:n omien matkustajamäärätavoitteiden sekä tämän vuoden aikana suoritettujen tehostamistoimien pohjalta luodut uudistukset tuovat Etelä-Suomen junaliikenteeseen 159 viikoittaista lisävuoroa, kun taas kaukoliikenteeseen lisätään 80 viikoittaista junavuoroa.

Etelä-Suomessa VR keskittyy parantamaan varsinkin työmatkaliikennettä palauttamalla Lahti–Riihimäki-reitille tunnin vuorovälin ja lisäämällä Riihimäki–Hämeenlinna–Tampere-taajamaliikenteeseen neljä uutta junavuoroa. Kaukoreiteillä parannuksia nähdään muun muassa Helsinki–Oulu-välillä, joka taittuu tulevaisuudessa parhaimmillaan jo alle viiden ja puolen tunnin, sekä Tampereen ja Keuruun välisellä reitillä, jolla aletaan liikennöidä 40 vuorolla viikossa nykyisten 24 sijaan.

Helsinki-Vantaan lentokenttä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Helsinki-Vantaa maailman 10 parhaan lentoaseman joukossa

Suomen suosio matkailumaana kasvaa, ja Helsinki-Vantaan lentoasema on valmis ottamaan haasteen vastaan. Lentoasema on saanut viime aikoina jos jonkinlaista tunnustusta, joista uusin kunnia on yhdeksäs sija matkailulehti Condé Nast Travelerin maailman parhaiden lentoasemien lukijaäänestyksessä. Äänestykseen osallistui yli 300 000 matkailijaa, jotka antoivat yhteensä yli miljoona arviota matkailualan toimijoista.

Helsinki-Vantaan lisäksi Suomesta löytyy kuitenkin myös useita maakuntakenttiä, joista moni on Helsinki-Vantaan tavoin käynyt läpi mittavia uudistuksia viime vuosina. Ja pääseepä näiltä maakuntakentiltä suoraan etelän lämpöönkin, Tjäreborg kun lentää tänä syksynä ja talvena Gran Canarialle ja Teneriffalle suoraan Turun, Vaasan ja Kuopion lentoasemilta. Nyt, jos joskus, kannattaa lähteä lomailemaan.

Teksti: Nelli Kelonen
2016/11

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti