Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta

Mikä liikuttaa matkailijaa maaliskuussa 2018

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita maaliskuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan toukokuussa 2018.

Feria de Abril, Espanja (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Harri-hylje, Tallink (Kuva: AS Tallink Grupp)
Norrebro, Kööpenhamina (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Dubrovnik (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Minsk (License: Attribution 2.0 Generic)
Matkailijoita Lapissa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Leville, NHL-otteluun vai Roomaan? Nyt on kilpailuissa mistä valita.

Feria de Abril, Espanja (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Seuraava loma kalenteriin

Hiihtolomat ovat vielä käynnissä osassa maata, mutta kun sekin riemu päättyy, on tietenkin aika kääntää katseet kalenterin seuraavaan vapaapäiväryppääseen eli pääsiäiseen.

Pääsiäinen on tänä vuonna melko aikaisin, jo maalis-huhtikuun vaihteessa, mutta esimerkiksi monissa Keski- ja Etelä-Euroopan kaupungeissa kevät on tällöin jo täydessä vauhdissa, kun taas Lapissa vuoden parhaat hiihtokelit ovat vasta alkamaisillaan.

Myös rantalomalle kerkeää hyvin pääsiäisen pyhinä, varsinkin kun sujauttaa sekaan yhden tai kaksi lomapäivää. Kuten TUI:n artikkelissa vinkataan, pääsiäislomaan on helppo yhdistää myös kulturelleja kokemuksia, sillä esimerkiksi Espanjassa pääsiäistä juhlitaan suurin kulkuein ja kaikkialla näkyvin kirkollisin menoin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi aurinkoinen Barcelona, loputtomien nähtävyyksien Lontoo tai rantakeleillä hellivä Kanaria? Muita vinkkejä pääsiäislomakohteista löytyy TUI:n pääsiäislomasivulta.

Harri-hylje, Tallink (Kuva: AS Tallink Grupp)

Laivalla kohti kevättä – koko perheen voimin

Kevät tulee, vaikka sitä ei viime aikojen ennätyspakkasten perusteella aivan uskoisikaan. Jos ja kun lämpö ei aivan heti pohjoista maatamme saavuta, voi keväästä lähteä nauttimaan koko perheen voimin vaikkapa laivalle.

Tallink-Siljan Helsingistä Tukholmaan kulkevilla laivoilla järjestetään huhti-toukokuun aikana Silja Seafest, joka piristää varmasti ainakin perheen pienimpiä. Ja miksei isompiakin, laivalla kun ei tarvitse niin kokkailla kuin pestä pyykkiäkään!

Laivoilla on tapahtuman aikana joka päivä tarjolla muun muassa kasvomaalausta, disko ja touhuja Harri Hylkeen kanssa, minkä lisäksi tiettyinä päivinä on mahdollista osallistua esimerkiksi kuppikakkujen koristeluun ja tanssikouluun. Sunnuntailähdöillä lapsia viedään oikein olan takaa Lasten Festareilla, joiden esiintymiskaartiin kuuluvat muun muassa Hevisaurus, Jokeri Pokeri Box ja Ti-Ti Nalle.

Norrebro, Kööpenhamina (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Trendikästä matkailua

Keväällä matkakuume nousee, ja kaupungit alkavat herätä talven jäljiltä aivan uudenlaiseen eloon katutapahtumineen, terasseineen ja uusine kevättrendeineen. Jos sinä tykkäät yöpyä reissuillasi trendien keskiössä, katso ihmeessä Iltalehden kokoama artikkeli Euroopan trendikkäimmistä kaupunginosista.

Suomen trendikorttelit eivät ole listaukseen yltäneet, mutta esimerkiksi Tanskasta löytyy viileämpääkin viileämpi Nørrebro, jossa tarjolla on niin taidetta kuin visiitti pienpanimoonkin. Myös Kööpenhaminan Vesterbro mainitaan artikkelissa, kiitos baareiksi ja ravintoloiksi muutetun entisen teurastamonsa. Euroopan trendikkäimmäksi kaupunginosaksi on valittu perinteisesti taiteilijoiden asuttama Zürichin Langstrasse, jossa on myös huikea yöelämä. Saksasta mukaan on päässyt kaksi naapurustoa, Münchenin Bahnhofsviertel ja Berliinin Rosenthaler Platz, kun taas eteläistä Eurooppaa edustaa listauksessa vain Ateenan värikkäästä katutaiteesta ja vilkkaasta yöelämästä tunnettu Psiri.

Dubrovnik (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Uutuuskohteita kesäksi 2018

Lomateema jatkukoon. Kevään lomien jälkeen vuorossa ovat nimittäin tietenkin ne ihanaakin ihanammat kesälomat. Jos mielit helpolle lomalle, mutta perinteiset rantalomakohteet on jo koluttu, suuntaa katseesi suomalaisten matkanjärjestäjien kesän 2018 uutuuskohteisiin.

TUI:lla on kesäksi luvassa monta uutta ja jännittävää kohdetta, kuten Kroatian Dubrovnik ja Espanjan Sitges, minkä lisäksi matkanjärjestäjä alkaa viedä suomalaisia muun muassa Thaimaahan ja Malediiveille myös kesäaikaan aiemmin vain talveen sijoittuneiden matkojen lisäksi. Aurinkomatkat taas palauttaa valikoimiinsa muun muassa Bulgarian matkat sekä Italian Cefalun, jossa pääsee nauttimaan paitsi rantalomasta myös autenttisesta sisilialaisesta kulttuurista. Apollomatkat lisää Albanian matkakohteisiinsa Durrësin rannikkokaupungin, jossa päivät kuluvat mukavasti rannalla ja illat rantabulevardin lukuisissa baareissa ja ravintoloissa. Tjäreborgin mukana taas voi tänä kesänä matkustaa Lesboksen saarelle Kreikkaan, jossa rauhallinen loma ja aito kreikkalainen kulttuuri ovat taattua tavaraa monien muiden saarten turistirysiin nähden.

Minsk (License: Attribution 2.0 Generic)

Finnairilla Minskiin ja Norwegianilla välilaskun kautta Buenos Airesiin

Matkustamaan innoittavat myös uudet lentoreitit. Oletko esimerkiksi koskaan käynyt Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä? Jos et, niin pian voit tehdä sen helposti. Finnair avaa nimittäin kesäkuun alussa suoran, ympärivuotisen lentoyhteyden Helsinki-Vantaalta Minskiin. Reitillä liikennöidään kahdesti viikossa, tarkemmin sanottuna tiistaisin ja lauantaisin, ja lento kestää alle puolitoista tuntia.

Norwegianin uusin valloitus löytyy Etelä-Amerikasta, tarkemmin sanottuna Argentiinasta. Lennot Lontoon ja Buenos Airesin välillä käynnistyivät ystävänpäivänä, ja halpalentoyhtiö suunnittelee mantereelle lentoja myös muista Euroopan kohteista. Suomesta Buenos Airesiin voi kuitenkin matkustaa jo nyt helposti yhdellä välilaskulla, sillä Norwegian lentää suorin lennoin myös Helsingin ja Lontoon väliä.

Matkailijoita Lapissa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Suomen matkailun voittokulku jatkuu

Kerrotaanpa viimeisenä, muttei vähäisimpänä, myös Suomen matkailunäkymistä. Suomen matkailu kasvoi ulkomaisten yöpyjien määrän mukaan laskettuna viime vuoden joulukuussa taas yli 10 prosenttia edellisvuoteen nähden.

Kasvu on jatkoa jo muutaman vuoden kestäneelle Lapin matkailubuumille, joskin myös pääkaupunkiseudun matkailu kasvoi koko viime vuoden aikana noin 13 prosenttia. Lapissa vastaava luku oli kuitenkin huimat 22 prosenttia. Joulukuussa Suomessa, ja nimenomaan Lapissa, yöpyi varsinkin brittejä, mutta myös espanjalaisten ja italialaisten kiinnostus Suomea kohtaan on ollut viime aikoina kovassa nosteessa. Suomen matkailun viimeaikainen suosio ei ole sattumaa – lisääntyvän turismin, saasteiden ja turvattomuuden myötä yhä useampi etsii lomakohteekseen rauhallista, aitoa ja turvallista maata, jossa on tilaa hengähtää ja nauttia puhtaasta luonnosta. Meille tämä on onneksi vielä arkipäivää.

Teksti: Nelli Kelonen
2018/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti