hotellien haku
Booking.com
Lapsi leikkipuistossa
Leikkimahdollisuuksia vanhassakaupungissa - pyöritettävät renkaat Nigulisten museon edessä, lähellä Raatihuoneentoria.

Tallinna lasten kanssa

Tallinna on suomalaisten lapsiperheiden keskuudessa tullut tutuksi kaupungiksi, ja yhä useammat lähtevät perheen pienimpien kanssa katselemaan nähtävyyksiä ja viettämään aikaa Suomenlahden toiselle rannalle. Monille Tallinna on kuitenkin edelleen yhtä kuin vanhakaupunki ja Viru-hotellin ympäristö, vaikka kaupungissa on paljon muitakin mielenkiintoisia paikkoja ja nykyään myös helppoa ja turvallista liikkua. Seuraavassa esittelemme nähtävyyksiä ja ajanvietemahdollisuuksia lapsiperheille niin ydinkeskustassa kuin sen ulkopuolellakin.

Vanhankaupungin ja muun keskustan parhaat palat

Lapset viihtyvät erinomaisesti Tallinnan vanhassakaupungissa, joka jo sinänsä on nähtävyys, samoin kuin kaupungin uudella puolella, missä aivan vanhankaupungin liepeillä on kaikenlaista.

Etenkin aivan pienimpien kanssa liikkuessa vanhankaupungin mukulakivikadut, mäet ja kesäinen tungos saattavat joillekuille olla liikaa. Yleisesti liikkumista vanhankaupungin kaduilla ei perheen pienimmille suositella. Poikkeuksena ovat etenkin vanhankaupungin laitamat Lai- ja Pikk-katujen suuntaan. Ne ovat lapsiperheille hyvää maastoa liikkua, ja sillä alueella on lähekkäin muutama kiinnostava nähtävyys.

Maisemia lintuperspektiivistä ja mielenkiintoisia museoita

Vanhankaupungin nähtävyyksistä sopivimpia lapsiperheille ovat museot ja näköalapaikat. Uusimmista näköalapaikoista Olevisten kirkon torni [kartalla] Lai-kadulla on hyvä paikka nähdä Tallinna korkeammalta kuin mistään muualta on mahdollista, mutta tänne eivät ainakaan alle kouluikäiset voi kiivetä.

Aivan Olevisten kirkon lähellä sijaitseva Paks Margareeta (Pikk 70) [kartalla] on kirkolta kohti satamaa sijaitseva linnoitus, jonka yhteydessä on Meremuuseum-museo, merenkulkuun erikoistunut museo. Laivojen pienoismallit kiinnostavat lapsia erityisen paljon, ja museossa oppii kaikenlaista merenkulun historiasta. Museon lapsia kiinnostaviin osiin kuuluvat myös näyttelytilat, sillä ne ovat aikoinaan toimineet vankilana ja kaupungin tärkeänä vartiotornina.

Teatterit

Teatterielämä on Tallinnassa vilkasta. Viron nukke- ja nuorisoteatteri ja teatterin museo NUKU (Lai 1) on sekä korkeatasoinen että lapsia kiinnostava kulttuuripyhättö, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1952. Esityksiä on talon neljässä salissa ja kesäiseen aikaan myös sisäpihalla ja ajoittain myös kaupungin muilla lavoilla. Uusinta uutta ovat ”Steampunk”-esitykset, jotka ovat hauskoja animaatiopätkiä ja joita esitetään kulman takana osoitteessa Nunne 2.

Toinen kulttuuripitoinen vierailupaikka lapsiperheille on kaupungin uudella puolella sijaitseva Estonia-kansallisooppera [kartalla], jonka baletti- ja musikaaliesitykset ovat lasten mieleen.

Kalevin Marsipaanimuseohuone

Virolaiset väittävät, että mardileib eli marsipaani keksittiin reilut 500 vuotta sitten Tallinnassa. Oli niin tai näin, niin Kalevin marsipaanimuseohuone (Pikk 16) [kartalla] on paikka, jossa voi tutustua kaikenlaisiin marsipaanista valmistettuihin kuvioihin ja jopa marsipaanitauluihin. Paikalla on aina taiteilija, joka tekee marsipaanitauluja ja ottaa vierailijoilta toiveita vastaan. Paikalla on yli 200 marsipaanista valmistettua esinettä ja kuviota, joita valmistetaan yli 100 vuotta vanhalla muotilla. Tämä on pääsymaksuton vierailupaikka aivan Raatihuoneenaukion takana, ja se sijaitsee hyvän Maiasmokk-kahvilan vieressä. Jos viereinen kahvila ei ole tupaten täynnä, on se hyvä paikka mennä koko perheen voimin nauttimaan Viron vanhimman kahvilan tunnelmasta. Kahvila on pysynyt samalla paikalla vuodesta 1864.

Vanhankaupungin kylpylä on kaupungin paras lapsiperheille

Vanhankaupungin ja sataman välissä sijaitseva Kalev Spa (Aia 18) [kartalla] on huomattavasti sopivampi koko perheen kylpylä kuin vaikkapa sataman Tallink-kylpylä. Kalev on varsinainen monitoimitalo Tallinnassa aktiivilomaa viettävälle, sillä se sijaitsee erittäin kätevällä paikalla: niin vanhankaupunginaukiolle kuin satamaankin on muutama sata metriä, ja kylpyläpalveluiden lisäksi samassa rakennuksessa on hotelli ja vesipuisto. Vesipuiston yhteydessä on Tallinnan suurin sisäallas, 50 metrin pituinen. Siellä on myös hyviä altaita lapsille, samoin kuin liukumäkiä ja porealtaita. Saunoja talossa on useita, suomalaisista turkkilaisiin höyrysaunoihin. Spa-keskuksessa aikuiset voivat hoidattaa ja kaunistuttaa itseään, ja sen fitnessosastolla voi harrastaa kaikkea aerobicista joogaan.

Solaris

Aivan vanhankaupungin naapuriin, Vapaudenaukion ja Viron kansallisoopperan viereen, on hiljattain avattu kaupungin uusin ostos- ja monitoimitalo, Solaris (Estonia pst 9) [kartalla]. Keskuksen tiloissa on kaksi elokuvateatteria, konserttisali, kauppoja, valintamyymälä ja ravintoloita. Ruokapaikkojen joukossa on kaikenlaista Hesburgerista sushipaikkaan ja Latviasta tuttuun Lido-ravintolaan, jossa on 200 erilaista latvialaista ruokaa. Kaupoista lapsia kiinnostaa eniten WePlay!, joka on erikoistunut peleihin, korttipeleistä uusimpiin videopeleihin.

Hyvä lapsiperheille on neljännessä kerroksessa sijaitseva kahvila Komeet, joka on tunnettu lapsiystävällisyydestään ja maukkaista kakuistaan. Vauvoille on oma ruokalista, koirat ovat tervetulleita ja kesäterassilta on hienot näkymät Estonia-teatterille.

Koko perheen keilahalli

Kuulsaal-keilahalli (Mere pst 6) [kartalla] on hyvä keilahalli aivan ydinkeskustassa, sataman ja vanhankaupungin välimaastossa. Siellä on otettu huomioon perheen pienimpien keilailutarpeet. Siellä voi kohtuuhinnalla järjestää lasten syntymäpäiväkekkereitä, ja siellä voi myös pelata biljardia kasipallosta snookeriin.

Energiakeskus

Lähellä Linnahall-satamaa, aivan vanhankaupungin vieressä, sijaitsee Tallinnan tiedekeskus eli Energia Avastuskeskus (Põhja pst 29), joka on paitsi opettava myös viihdyttävä koko perheen vierailupaikka. Keskuksen tiloissa on planetaario sekä erilaisia tiloja, joissa voi testailla sähkökojeita, optiikkaa ja kaikenlaista muuta. Energiakeskus on hyvä vierailupaikka niillekin, jotka ovat Tallinnassa vain muutaman tunnin, sillä keskus on hyvin lähellä paitsi Linnahall-satamaa myös muita sataman osia. Tiedemuseoon on aikuisilta 9 euron pääsyliput, ja se on avoinna ma–pe klo 10–19 ja la–su klo 11–19, paitsi juhlapyhinä klo 12–17.

Kaupunkikierros lasten kanssa

Moni Tallinnassa säännöllisestikin käyvä huomaa usein pyörivänsä akselilla satama–vanhakaupunki–Viru-keskus, ja vaikka alueessa ei mitään vikaa olekaan matkailijan näkökulmasta, on kaupungissa paljon muitakin mielenkiintoisia alueita. Keskustan ulkopuolelle voi olla hankala lähteä harhailemaan koko perheen voimalla kaikkina vuodenaikoina, ja näin suositeltavaa onkin hypätä yhteen monista kaupunkikierroksista, jotka pysähtyvätkin sopivasti Viru väljak -aukion vaiheilla. Vaihtoehtoja on muutamia, mutta lapsia kiinnostava on kaksikerroksisilla Lontoon-busseilla tehty Tallinn City Tour. Reittivaihtoehtoja on kolme, ja opastuskielien joukossa on suomi. Kysymyksessä on niin sanottu ”hop on hop off” -tyylinen kierros, josta voi halutessaan nousta pois tutustumaan johonkin alueeseen paremmin ja nousta myöhemmin uudelleen taas bussiin. Kiertoajelun aikana pääsee tutustumaan nimenomaan vanhankaupungin ulkopuolella oleviin osiin, joista etenkin hiljattain lisää eloa saaneet Kalarannan satama-alueet niin sanotun Kulttuurikilometrin vaiheilla ovat mielenkiintoisia.

Kalamaja

Tallinnan kaupunginosista Kalamaja on viime vuosina saanut uusia nähtävyyksiä, ja siellä kannattaa ehdottomasti koko perheenkin vierailla. Kalamajaan pääsee nopeasti kävelemällä vanhastakaupungista Nomme-katua pitkin Balti Jaam -rautatieaseman ohitse kohti Vana-Kalamaja-katua tai satama-alueiden vierestä Kalaranna-promenadille ja siitä ylös varsinaisille puutalokortteleille. Raitiovaunuista paras yhteys on numerolla 3 Kalamaja-pysäkille. Helpoin on tutustua heti Linnahallin takana sijaitsevaan Kalaturg-kalasatamaan, jossa on lauantaisin kalamarkkinat ja muulloin kesäaikaan hyviä kalaruokia ja mukavaa tunnelmaa terasseilla. Noin kilometrin matkan päässä kalasatamasta sijaitsevat perheitä kiinnostavat Tallinnan nähtävyydet, Lentosatama ja Patarei, jossa kylläkin viihtyvät parhaiten yli 15-vuotiaat.

Lentosataman tienoilta on hyvä kävellä Vana-Kalamaja-katua pitkin kohti vanhaakaupunkia. Näin näkee alueen parhaat puutalokorttelit ja saapuu Balti Jaam -aseman eteen. Tästä jos kääntyy ensin oikeaan Kopli-kadulle ja sitten muutaman sadan päästä torin jälkeen vasempaan Telliskivi-kadulle, saapuu pian luovalle Telliskivi-alueelle, jossa on mukava käydä kaikenikäisten lasten ja nuorten kanssa. Täällä on mielenkiintoisia putiikkeja, jotka myyvät esimerkiksi paikallista muotoilua ja kaikenlaista luonnonläheistä, kahviloita, pikaruokapaikkoja ja ravintoloita, samoin kuin lauantaisin kirpputori, joka kesällä pidetään ulkona, talvisin sisällä.

Miiamilla-lastenmuseo

Melko lähellä keskustaa ja vanhaakaupunkia, Kalamajan kaupunginosassa, sijaitsee Lastenmuseo (Kotzebue 16) [kartalla]. Museon kokoelmiin kuuluu kaksi kerrosta leluja, joista jotkin ovat peräisin 1400-luvulta. Autot, nuket, lastenkirjat, postikortit, pöytäpelit ja muut esineet kiinnostavat niin poikia kuin tyttöjäkin. Museoon on vain nimellinen pääsymaksu, ja se on avoinna ke–su klo 10.30–17.30.

Lentosatama ja Patarei-vankila

Lennusadam eli Lentosatama (Küti 17) [kartalla] on lähinnä lapsiperheille tarkoitettu nähtävyys, jossa kannattaa ympäri vuoden lähteä käymään. Lentosataman tiloissa on kaikenlaista nähtävää sukellusveneistä hävittäjiin. Siellä voi ampua alas koneita, ohjata radio-ohjattavaa sotalaivaa ja oppia uutta. Perhe voi viettää lentosatamassa montakin tuntia. Sinne on mukava kävellä ensin Suur-Patarei-katua ja sitten Kalaranna-rantapromenadia lentosatamaan Linnahall-pysäkiltä 15–20 minuutissa.

Ennen lentosatamaa kaupungista tullessa vastaan tulee Patarein vankila, joka on avoinna toukokuun puolivälistä syyskuun loppupuolelle (ma–su klo 12–19, aikuisten liput 3 euroa). Itse vankila ei ole mikään pienille lapsille soveltuva vierailupaikka, sillä siellä on likaista ja siellä on kaikenlaista, mihin on helppo satuttaa itsensä. Teini-ikäisten nuorten kanssa sisään on hyvä mennä katsomaan varsinaista rappioromantiikkaa, kuten karmaisevan näköistä leikkaussalia, vankien makuuhuoneita ja erityissellejä . Muurien sisällä olevalle suurelle pihamaalle voi mennä kuljeskelemaan ilman pääsymaksua, ja myös kesäisin päivittäin klo 12–21 avoinna olevaan kahvilaan voi mennä maksamatta pääsymaksua. Täällä on pieni kanttiini ja sen vieressä hiekkainen uimaranta, jolla on omalaatuista tunnelmaa.

Miia-Milla-Manda
Kadriorgin uusi lapsia kiinnostava vetonaula on Miia Milla Manda -museo, jossa voi leikkiä vaikka kassakoneilla.

Kadriorgin puisto

Pietari Suuren rakennuttama, pian 300 vuotta vanha Kadriorgin puisto [kartalla] on melko lähellä keskustaa sijaitseva alue, joka on lapsiperheille suoranainen kultakaivos. Sen laaja puistoalue on tietenkin mitä parhain piknikille ja lasten leikeille. Alueella on myös kaikenlaista kiinnostavaa, kuten joutsenlampi, suuri leikkipuisto, Kadriorgin mahtava palatsi, sen vieressä sijaitseva geometrinen puutarha sekä museoita, joista jotkin kiinnostavat myös perheen pienimpiä. Palatsialueelle on viime vuosina tullut paljon parannuksia ja muutoksia, ja nyt jo muutaman vuoden puistoaluetta ovat koristaneet kanavat, joita siellä alun perin 1700-luvulla jo olikin.

Kadriorgin uusi lapsia kiinnostava vetonaula on Linnamuuseum Miia-Milla-Manda [kartalla], joka avattiin Kadriorgin puistoon syksyllä 2009. Se sijaitsee aivan joutsenlammen ja suuren lasten leikkipuiston vieressä. Paikalle on helppo päästä ydinkeskustasta raitiovaunuilla 1 ja 3, joilla ajetaan päätepysäkille, mistä suunnistetaan kohti joutsenlampea.

Museo on mittojansa myöten lapsille suunniteltu. Siellä voi leikkiä millä tahansa esineellä, kokeilla vanhoja kassakoneita, vaakoja ja muita vempaimia. Siellä voi myös leikkiä postimestaria, kaupan kassaa, valokuvaajaa ja muitakin ammatteja. Museo on avoinna ti–su klo 12–18, ja liput ovat edullisia.

Kadriorgin puistossa riittää nähtävää pitkäksikin toviksi. Siellä on kaiken muun lisäksi mukavia vanhanajan kahviloita sekä museoita, joissa voi helposti myös lasten kanssa vierailla. Alueen museoihin kuuluu Kumu, joka on Viron valtion taidemuseo ja jota yleisesti pidetään Viron parhaana museona. Kadriorgin palatsissa [kartalla] on ulkomaalaista taidetta esittelevä museo, ja alueella on myös pieni, muun muassa Rembrandtin töitä esittelevä Mikkelin museo. Palatsialueen entisessä keittiörakennuksessa sijaitseva museo on ulkomaisen taiteen museo, jossa on esillä maan ainoa yksityisen keräilijän valtiolle lahjoittama kokoelma.

Piritan hiekkaranta

Piritan hiekkaranta [kartalla] ja olympiakeskus ovat tietenkin kesäiseen aikaan pitkine santoineen ja lukuisine toimintamahdollisuuksineen varsinainen lapsiperheiden unelmapaikka. Ranta on siisti, ja siellä on hyvät palvelut, ja niin ruokia kuin juomiakin saa sen kioskeista ja ravintoloista melko edullisesti.

Piritassa vieraillessa lapsiperheille ehdoton paikka on maantietä vastapäätä sijaitsevat Piritan luostarin rauniot (Kloostri tee 9) [kartalla]. Pyhän Birgitan luostarin 1400-luvulla rakennetuista rakennuksista on jäljellä julkisivu ja muutama muu osa, joista Iivana Julman joukot vuonna 1577 yrittivät tehdä lopullisesti selvää. Piritaan pääsee keskustaan helposti noin vartissa busseilla 1A, 8, 34A ja 38, ja Piritan pysäkki on lähinnä luostariakin.

Tallinnan kasvitieteellinen puutarha

Piritassa vierailevat perheet käyvät usein myös Tallinnan kasvitieteellisessä puutarhassa (Kloostrimetsa tee 52) [kartalla]. Tässä lapsiperheiden suosikkikohteessa on paljon erilaista kasvillisuutta niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Hyvä aika vierailla siellä on etenkin kevät, jolloin maaliskuussa orkideat kukkivat kauniisti. Toinen mukava vierailuajankohta on heinäkuu, jolloin ruusut ovat parhaimmillaan. Kasvitieteellinen puutarha on avoinna ympäri vuoden päivittäin klo 9–17 ja kasvihuoneet klo 11–16. Perhelippu kahdelle lapselle ja aikuiselle maksaa 6 euroa. Paikalle pääsee paitsi omalla autolla tai taksilla myös linja-autoilla 34A ja 38, jolloin kannattaa jäädä Kloostrimetsa-pysäkillä pois.

Soutelua kesäisellä Piritajoella ja Tv-torni

Hyvä kesäinen tekeminen Piritassa on Piritajoella soutelu tai veneily. Soutuveneitä, kanootteja ja polkuveneitä saa vuokrata tunniksi 5–10 eurolla Bella-Marinesta (Kloostri 6A) [kartalla]. Kausi pyörähtää joella liikkeelle huhtikuun puolivälin jälkeen, ja kauniina päivinä veneily onnistuu klo 10–22.00. Tänne pääsee, kuten rannalle ja Birgitan luostariraunioillekin, busseilla 1A, 6, 8, 34A ja 38, ja pysäkki on Pirita.

Piritassa vieraillessa monia lapsiperheitä kiinnostaa myös vuonna 2012 uudelleen avattu Teletorn [kartalla]. Tämä monipuolinen näköalapaikka tarjoaa tietenkin kaupungin parhaat näkymät, mahdollisuuden oppia, miltä Tallinnan eri osat näyttivät menneisyydessä, ja kahvila-ravintolan. Nykyään ravintola on korkeatasoinen, ja siellä on musiikkiesityksiäkin viikonloppuisin. Tv-tornille pääsee busseilla 34A ja 38, ja pysäkki on Teletorn.

Eläintarha
Tallinnan eläintarhassa elelee yli 350 eläinlajia.

Eläintarha

Toiseen suuntaan keskustasta, Paldiski maanteen varrella Rocca Al Maressa sijaitsee lapsiperheitä ehkä eniten kiinnostava rypäs tekemistä ja näkemistä. Kaikista Tallinnan nähtävyyksistä kenties eniten lapsiperheitä on perinteisesti kiinnostanut Zoo eli eläintarha [kartalla], joka on avoinna vuoden ympäri ja jonka 350 eläinlajin joukossa on norsuja, pöllöjä ja tiikereitä. Suosituksi on kohonnut myös kuuma tropiikkitalo, jossa voi nähdä krokotiileja, simpansseja ja muita viidakon eläimiä. Toukokuussa 2015 avattu seikkailupuisto tarjoaa sekin kivaa tekemistä ja lisäsyyn lähteä eläintarhaan.

Pääsymaksut ovat kalleimmillaan kesällä. Talvella pääsee lähes puolella hinnalla, ja lasten lippujen hinnat ovat aina puolet aikuisten lippujen hinnoista. Paikalle pääsee Paldiski maanteetä pitkin busseilla 6, 7, 21 ja 22 rautatieaseman edestä, ja pysäkin nimi on Zoo. Eläintarha on avoinna marraskuun alusta helmikuun loppuun klo 10–16, maalis-huhtikuussa ja syys-lokakuussa klo 10–18 ja kesällä klo 10–20. On hyvä kuitenkin huomata, että sisätilat ovat ympäri vuoden maanantaisin kiinni.

Rocca Al Mare

Saman Zoo-pysäkin vieressä muutaman sadan metrin kävelymatkan päässä siitä on myös Rocca Al Maren ulkomuseo [kartalla], joka on Tallinnan vähiten tunnettuja ja eniten lapsia kiinnostavia nähtävyyksiä. Ulkomuseo muistuttaa suuresti Helsingin Seurasaarta tai Tukholman Skansenia, mutta pääsylippujen hinnat ovat jonkin verran edullisempia. Kesäaikaan alueella on lauantai- ja sunnuntaiaamuisin noin klo 11.00 alkaen kansantanssi- ja musiikkiesityksiä, jotka ovat kaikenikäisten mieleen. Alueella on suuri määrä historiallisia rakennuksia, joista moniin pääsee tutustumaan myös sisälle. Alue on avoinna ympäri vuoden. Talvisin siellä on hevoskyytejä päivittäin, ja muutenkin verkkosivuja kannattaa tutkia tapahtumien toivossa. Parhaiten museo on avoinna huhtikuun loppupuolelta syyskuun loppuun (klo 10–20). Talvella se suljetaan jo klo 17. Kesäisin aikuisten liput museoon maksavat 7 euroa. Talvisin on edullisempaa, lapset pääsevät puoleen hintaan ja perhelippuja on tarjolla.

Muuta keskustan ulkopuolella

Mikroautoilua

Vähän kauempana keskustasta, osoitteessa Paldiski maantee 229a, sijaitseva FK-mikroautokeskus [kartalla] on takuuvarma hitti vähän varttuneempien lasten kanssa. Täällä mikroautoja ja sähköautoja voi ajella niin sisä- kuin ulkotiloissakin huomattavasti edullisemmin hinnoin kuin Suomessa, ja autoja on erilaisia eri ikäisille. Alueella voi myös harrastaa laserpyssytaistelua ja värikuulapeliä.

Skypark

Tavallisesta poikkeavan harrastusmahdollisuuden vilkkaille lapsiperheille tarjoaa Skypark (Pärnu mnt 139E) [kartalla], joka sijaitsee Tondi-aseman vieressä, lähellä Ülemiste-järveä. Tämä on hyvä vierailupaikka kaikenikäisille lapsille, sillä Skypark on Euroopan ainoa trampoliinikeskus, johon kuuluu suuria leikkialueita, pelejä, kahvila ja langaton verkkoyhteys. Skypark on kaiken lisäksi oiva paikka järjestää kohtuuhintaisia ja toiminnantäyteisiä lasten syntymäpäiväjuhlia. Paikka on avoinna ma–pe klo 12–22 ja la–su klo 10–22.

Varteenotettava paikka lähteä hyppelemään trampoliinilla on myös Zelluloosi Batuudikeskus -trampoliinikeskus (Tartu mnt 80D). Keskus sijaitsee hivenen linja-autoaseman jälkeen Tartu maanteen varrella Sikupillissä, jonka Prisma on suosittu suomalaisten keskuudessa. . Julkisilla tänne pääsee parhaiten bussilla 54 (pysäkki: Sossimägi).

Teksti: Peter Forsberg
Tarkistettu ja päivitetty: 2015/04

Lukijoiden kommentteja

Kävin lasten kanssa Lentosatamassa. On todennäköisesti paljon tekemistä lasten kanssa, siellä on paljon pelejä ja saa myös hieman kiipeillä (varsinkin eräälle valtavalle sillalle, joka sopisi pikemmin temppuilijoille). Pidimme eniten Lembit-sukellusveneestä, mutta sen sisällä tuli suljetun paikan kammo. Suosittelen museota - uusi ja mielenkiintoinen. /satu

Hyviä tietoja. Kiitos niistä. En vain oikein ymmärtänyt joitakin pointteja. Esim. "Yleisesti liikkumista vanhankaupungin kaduilla ei perheen pienimmille suositella." Siis mitä? Eikö lapset muka saa liikkua vanhassa kaupungissa? Aika karu väite. Myös Tallink-spa sopii mainiosti lapsiperheille. Kylpylästä saa varata perhehuoneita, jotka nimenomaan on lapsiperheille tarkoitettu. Teksti on kirjoitettu kesä-Tallinna mielessä. Rittää niitä paikkoja ja tekemisiä varmasti muinakin vuodenaikoina. Kylpylälomalle Tallinnaan lapsiperheet tulevat varmasti juuri joulu-hiihtoloma- pääsiäisloma aikoina. Vanhan kaupungin joulutori esim. On lapsille mitä parhain. /Tilda
Vastaus: Epätasaisella mukulakivikadulla käveleminen on perheen pienimmille raskasta, ja kun lapsi lähtee juoksemaan tällaista pintaa pitkin hän kaatuu helposti. Rattaat tai kantorinkka mukaan ottamalla pärjää, kuten äidit ja isät tietävät.

Paljon valaisevaa tietoa, rohkaisee lähtemän 10-vuotiaan kanssa matkaan. Kiitos. /Isoäiti

Suuri lasten puuhakeskus Tallinnan keskustassa: Zelluloosi Batuudikeskus /Kylli

Tallinnasta tosiaan löytää lasten kanssa vaikka mitä! Myös näin talviaikaan. Olimme juuri edellisviikonloppuna Virossa 9- ja 10-vuotiaiden kanssa. Kiva, erilainen Tallinnan-reissu: http://walleni.us/tallinnaan-lasten-kanssa/, http://walleni.us/uutta-tallinnassa-nyt-titanic-nayttely/ /Wallenius

Tallina on huikean hieno paikka lasten kanssa ja paljon edullisempi kuin Suomi. Kesällä kannattaa käydä eläintarhassa ja Rocca Al Maressa. Jos haluaa vesipuistoon/leikkipuistoon niin Vembu Tempumaa hieman Tallinnan ulkopuolella on ihan ok. Kannattaa ottaa taksi, matkaa yli 20km ja hinta noin 20e suuntaansa. Nukkemuseo, merimuseo ja merisatama kaikki hyviä kohteita. Kalev spa jos uinti kiinnostaa ja Kuulsaaliin keilaamaan. Lidossa kannattaa ruokailla! /Tea

Lasten kanssa Tallinassa on kiva käydä. Eläintarha on tosi ihana norsuineen ja lasten silitys- ja sylityseläintarha sikoineen, pupuineen ja kilpikonnineen. Hyvät picnic-paikat. Paikalle pääsee satamasta ilmaisella bussilla Rocca Al Mareen ja siitä on kävelymatkaa vain muutama minuutti, sillä eläintarha sijaitsee kauppakeskusta vastapäätä moottoritien toisella puolella. /Muumimamma

Jos maissaoloaika on vain neljä tuntia, onko liian vähän aikaa käydä eläintarhassa? /Syyslomalainen

Lentosatama oli hyvä paikka lasten kanssa (3 ja 7 v.). Meni yli kaksi tuntia huomaamatta. /Vesa

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.