Barcelonan parhaat paikat kartalla

Katsotuimmat vinkit

Barcelonan matkaoppaamme katsotuimmat paikkavinkit listataan alla. Kartta siirtyy vinkin kohdalle kun klikkaat vinkin järjestysnumeroa. Kartalla ovat kaikki 124 oppaassamme mainittua paikkaa Barcelonassa höystettynä poiminnoilla Wikipediasta. Paikkoihin kuuluu niin nähtävyyksiä, kauppoja, ravintoloita kuin muutakin mielenkiintoista. Klikkaamalla paikkamerkkiä kartalla, saat siitä lisätietoa.

1 Hyvä mutta hivenen syrjäinen kauppahalli on Barcelonetan kauppahalli, joka tosin tuntuu olevan enemmän kiinni kuin auki. Jos sinne lähtee summamutikassa, on se luultavasti kiinni, ja iltapäivisin se pitää usean tunnin tauon. Verkkosivuilta voi katalaaniksi nähdä sekavat aukioloajat, mutta jos se on kiinni, on lähistöllä paljon mielenkiintoisia pieniä elintarvikeliikkeitä.
Koordinaatit: 41.3807, 2.1887
2 Passeig de Gràcia on Barcelonan toinen eräänlainen pääkatu, joka on ympäri vuoden enemmänkin paikallisten kuin turistien suosiossa, joskin turistitkin siellä sankoin joukoin pyörivät. Katu on leveä bulevardi, joka antaa Barcelonalle tuulahduksen Pariisista. Bulevardi tosin on lähes aina vilkas, sillä on usein jonkinlaisia katutöitä tai muita häiriöitä eikä se aina tunnu miellyttävältä.
Koordinaatit: 41.3934, 2.1637
3 Barri Gòtic on todellinen helmi kaupunginosien joukossa, ja sen miltei tyystin autottomilla kaduilla on mukava kävellä mihin vuoden- tai vuorokaudenaikaan tahansa. Sen pikkukujat ovat täynnä putiikkeja, ravintoloita ja baareja, ja vaikka aluetta pidetään öisin keskustan vaarallisimpana kävelypaikkana, on se ainakin lokakuusta pitkälle kevääseen öisin turvallinen ja hiljainen paikka kävellä ravintolasta tai baarista hotellille.
Koordinaatit: 41.3814, 2.1774
4 Syvästi uskonnollisen Antoni Gaudín suurin ja viimeinen työ oli Temple Expiatori de la Sagrada Familia. Kirkon rakennustyöt aloitettiin vuonna 1882, ja ne jatkuvat edelleen täyttä häkää. Valmistumispäivää on siirretty moneen kertaan, ja nykyään arvioidaan, että kirkko voisi olla melko valmis vuonna 2026 mutta täysin valmis vasta vuoden 2040 jälkeen.
Koordinaatit: 41.4036, 2.1745
5 Erinomainen ostoskatu on Rambla de Catalunya, bulevardi jonka varrella on melko mukavaa ja leppoisaakin tunnelmaa. Siinä missä Passeig de Gràcia on ainakin vilkkaina aikoina luonteeltaan vähän stressaantunut katu, on tämä vieressä kulkeva katu rento paikka, jonka varrella on paljon kahviloita ja ravintoloita. Kadun varrella on monipuolinen määrä liikkeitä.
Koordinaatit: 41.3922, 2.162
6 Ramblasin poikkikadulla nimeltään Carrer Nou de la Rambla on useita elintarvikeliikkeitä, viinien erikoisliike ja muitakin liikkeitä.
Koordinaatit: 41.3787, 2.1739
7 Kauppahalli La Boqueria sijaitsee Ramblasin varrella, ja se on hyvä vierailupaikka kenelle tahansa. Kannattaa tosin pitää mielessä, että Ramblasin puolen ensimmäisiltä myyjiltä ei kannata ostaa mitään, sillä hinnat laskevat sitä enemmän mitä kauemmas Ramblasista siirtyy.
Koordinaatit: 41.3821, 2.1724
8 Parc Güellin pylvässali on yksi sen suuria vetonauloja, ja sen piti alun perin olla asuinalueen tori.
Koordinaatit: 41.4135, 2.153
9 Plaça de Catalunya on tunnettu kahdesta suuresta ostospaikasta. Niistä kautta Espanjan yleinen on El Corte Inglés, joka on varsin kohtuuhintainen tavaratalo, jonka alakerran ruokaosasto on tasokas. Sitä vastapäätä sijaitseva El Triangle on alueen suurin ostoskeskus. Siellä on monipuolinen elektroniikkaliike FNAC, Camper, Clarks ja muita tunnettuja liikkeitä.
Koordinaatit: 41.3877, 2.1694
10 Ramblasin eteläosa Drassanes-metroaseman kohdilla on aluetta, jota kannattaa vältellä, sillä öisin näillä tienoin viihtyvät maksulliset naiset ja taskuvarkaat. Tässä mielessä kaikkein arveluttavin kohta on suihkulähteestään tunnettu Plaça del Teatre.
Koordinaatit: 41.3788, 2.1756
11 Plaça Reialin toiselta puolelta kulkeva Carrer dels Escudellers on yksi vanhojen osien parhaita ravintolakatuja. Sillä on vaikka minkälaisia ravintoloita, ja jos ei oikein tiedä mitä haluaisi syödä, on se hyvä katu lähteä ravintolaa etsimään. Sen varrella on esimerkiksi vain iltaisin avoinna oleva venezuelalainen ravintola numerossa 31 ja numerossa 40 on galicialainen ravintola, La Concha.
Koordinaatit: 41.38, 2.1767
12 Rantojen suosituimmat osat ovat Barcelonetan edustalla, missä on valtava määrä erilaisia terasseja.
Koordinaatit: 41.3777, 2.1936
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti