Barcelonan parhaat paikat kartalla

Katsotuimmat vinkit

Barcelonan matkaoppaamme katsotuimmat paikkavinkit listataan alla. Kartta siirtyy vinkin kohdalle kun klikkaat vinkin järjestysnumeroa. Kartalla ovat kaikki 124 oppaassamme mainittua paikkaa Barcelonassa höystettynä poiminnoilla Wikipediasta. Paikkoihin kuuluu niin nähtävyyksiä, kauppoja, ravintoloita kuin muutakin mielenkiintoista. Klikkaamalla paikkamerkkiä kartalla, saat siitä lisätietoa.

1 Barri Gòtic on todellinen helmi kaupunginosien joukossa, ja sen miltei tyystin autottomilla kaduilla on mukava kävellä mihin vuoden- tai vuorokaudenaikaan tahansa. Sen pikkukujat ovat täynnä putiikkeja, ravintoloita ja baareja, ja vaikka aluetta pidetään öisin keskustan vaarallisimpana kävelypaikkana, on se ainakin lokakuusta pitkälle kevääseen öisin turvallinen ja hiljainen paikka kävellä ravintolasta tai baarista hotellille.
Koordinaatit: 41.3814, 2.1774
2 Ciutat Vella eli vanhakaupunki muodostuu kahdesta eri kaupunginosasta: Barri Gòtic ja Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera.
Koordinaatit: 41.381, 2.1837
3 Plaça de Catalunya on tunnettu kahdesta suuresta ostospaikasta. Niistä kautta Espanjan yleinen on El Corte Inglés, joka on varsin kohtuuhintainen tavaratalo, jonka alakerran ruokaosasto on tasokas. Sitä vastapäätä sijaitseva El Triangle on alueen suurin ostoskeskus. Siellä on monipuolinen elektroniikkaliike FNAC, Camper, Clarks ja muita tunnettuja liikkeitä.
Koordinaatit: 41.3877, 2.1694
4 Ramblasin poikkikadulla nimeltään Carrer Nou de la Rambla on useita elintarvikeliikkeitä, viinien erikoisliike ja muitakin liikkeitä.
Koordinaatit: 41.3787, 2.1739
5 Erinomainen ostoskatu on Rambla de Catalunya, bulevardi jonka varrella on melko mukavaa ja leppoisaakin tunnelmaa. Siinä missä Passeig de Gràcia on ainakin vilkkaina aikoina luonteeltaan vähän stressaantunut katu, on tämä vieressä kulkeva katu rento paikka, jonka varrella on paljon kahviloita ja ravintoloita. Kadun varrella on monipuolinen määrä liikkeitä.
Koordinaatit: 41.3922, 2.162
6 Jos haluaa katsella käytettyjä vaatteita, on Carrer del a Riera Baixa ja lähikadut tähän parasta aluetta.
Koordinaatit: 41.3802, 2.1684
7 Barcelonassa on paljon jazz-klubeja, ja yksi intiimeimpiä on JazzSí Club (Carrer de Requesens 2), joka on lähellä Sant Antoni -metroasemaa. Siellä on jamisessioita, jatsin lisäksi rokkia ja poppia, kuubalaisia iltoja ja flamencoa, ja siellä voi eri iltoina kuulla aivan erilaista musiikkia.
Koordinaatit: 41.3798, 2.1641
8 Hyvä mutta hivenen syrjäinen kauppahalli on Barcelonetan kauppahalli, joka tosin tuntuu olevan enemmän kiinni kuin auki. Jos sinne lähtee summamutikassa, on se luultavasti kiinni, ja iltapäivisin se pitää usean tunnin tauon. Verkkosivuilta voi katalaaniksi nähdä sekavat aukioloajat, mutta jos se on kiinni, on lähistöllä paljon mielenkiintoisia pieniä elintarvikeliikkeitä.
Koordinaatit: 41.3807, 2.1887
9 Kauppahalli La Boqueria sijaitsee Ramblasin varrella, ja se on hyvä vierailupaikka kenelle tahansa. Kannattaa tosin pitää mielessä, että Ramblasin puolen ensimmäisiltä myyjiltä ei kannata ostaa mitään, sillä hinnat laskevat sitä enemmän mitä kauemmas Ramblasista siirtyy.
Koordinaatit: 41.3821, 2.1724
10 Sant Pere on Santa Caterinan ja riemukaaren väliin jäävä alue, jonka keskus on Plaça de Sant Pere. Sen laidalla on koko korttelistolle nimen antanut kirkko (Parròquia de Sant Pere de les Puelles), ja tämä on lähikortteleineen aluetta, jolla on paljon ravintoloita. Kulkuyhteydet ovat kohtalaiset Arc de Triomf -metroaseman ansiosta.
Koordinaatit: 41.3896, 2.1789
11 Syvästi uskonnollisen Antoni Gaudín suurin ja viimeinen työ oli Temple Expiatori de la Sagrada Familia. Kirkon rakennustyöt aloitettiin vuonna 1882, ja ne jatkuvat edelleen täyttä häkää. Valmistumispäivää on siirretty moneen kertaan, ja nykyään arvioidaan, että kirkko voisi olla melko valmis vuonna 2026 mutta täysin valmis vasta vuoden 2040 jälkeen.
Koordinaatit: 41.4036, 2.1745
12 Luz de Gas (Carrer de Muntaner 246) sijaitsee melko lähellä Sala Apoloa, ja se tunnetaan klubina, jossa on lähes joka ilta live-esitys. Tässä teatterimaisessa klubissa on kaupallista musiikkia, ja siellä kuuluu rokkia, poppia ja tanssimusiikkia.
Koordinaatit: 41.3947, 2.1491
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti