Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Barcelona
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Barcelonetan alueella
Barcelonan rannat ovat suosittuja, mutta kannattaa huomata, että varsinaiselle rantalomalle kaupunkiin tullaan harvoin. Barcelonetan rantojen vieressä, uusilla alueilla sijaitsee hotelli W Barcelona.

Parhaat alueet hotellille ja hotellivinkkejä Barcelonassa

Tällä sivulla kerrotaan niistä Barcelonan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Barcelonasta voi saada mistä tahansa huoneen melko edullisesti, eli alkaen noin 20 euroa kahden hengen huoneesta, mutta tällaisissa majapaikoissa voi olla puutteita (jaettu kylpyhuone tai ei hissiä).

Edullisimmat majapaikat ovat usein hostal- tai pension-nimisiä, ja ne ovat Espanjassa yleisiä, yleensä perheomistuksessa olevia pienehköjä hotelleja. Niissä voi lähes koska tahansa kaksi henkeä yöpyä 20–40 eurolla, mutta varaus kannattaa tehdä monta kuukautta etukäteen ja tarkkaan sijaintiin ja muihin yksityiskohtiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Keskustasta ja sen vierestä Eixamplesta voi niin halutessaan saada vähän paremman tasoisen majapaikan 40–50 eurolla ja jos halua sijoittaa laatuun, nousee hinta herkästi yli 80 euron.

Barcelona on vilkas ympäri vuoden, ja varaukset kannattaa aina tehdä ainakin muutamaa viikkoa etukäteen. Marraskuulta maaliskuulle on enemmän tilaa ja keskikesällä majapaikkoja voi lyhyellä varoajalla olla vaikea löytää. Barcelonassa on aina vapaita huoneita, mutta niiden sijainti voi olla huono tai hinta voi olla satoja euroja.

Majoituksen löytäminen Barcelonasta

Barcelonassa on hotelleja kaikkialla, ja siellä voi usein samalla hinnalla yöpyä aivan ytimessä tai sitten vähän syrjemmällä. Ytimessä huoneet voivat olla pienempiä kuin muualla, mutta aivan samanlaisia hintoja tulee vastaan niin Barri Gòticissa kuin muuallakin kaupungissa.

Lyhyellä lomalla olevan kannattaa ehdottomasti yöpyä lähellä Catalunya-aukiota, jolle lentokenttäbussi tulee. Sen lähellä on muutenkin kaikki oleellinen ja siirtyminen paikasta toiseen on mahdollisimman helppoa. Lyhyellä eli alle kolmen neljän vuorokauden lomalla ei kannata majoittua vanhankaupungin sokkeloisille kujille, sillä matkaa laukun kanssa voi tulla melkoisesti ja osa vanhojen osien kujista on etenkin perjantaisin ja lauantaisin aivan tupaten täynnä niin paikallisia kuin turistejakin.

Barri Gotic
Barri Gòticissa on hyvä määrä "hostaleja" eli pieniä usein perheiden pitämiä hotelleja.

Ydinkeskusta – suosittu ja lähellä nähtävyyksiä

Monet matkanjärjestäjien ja omatoimimatkailijoiden suosimat hotellit sijaitsevat Barcelonan ydinkeskustassa, lähellä Plaça de Catalunyaa, Ramblasia ja keskiaikaista vanhaa kaupunkia eli Barri Gòticia. Nämä ovat majapaikalle sopivia alueita, joihin useimmat matkailijat haluavat tarkkaan tutustua matkansa aikana.

Barri Gòtic – edullisia pikkuhotelleja hieman etäämmällä

Varsinainen Barri Gòtic ei ole suurten hotellien suosima kaupunginosa, mutta siellä on hyvä määrä "hostaleja" eli pieniä usein perheiden pitämiä hotelleja ja nykyään melkoisesti myös hosteleja, joissa lähinnä nuoret ja rinkkaretkeilijät viihtyvät. Hostelit ovat niin Barcelonassa kuin muuallakin Euroopassa viime vuosina monipuolistuneet, ja monet niistä ovat kuin pieniä hotelleja, joissa on yhden ja useamman hengen huoneita, aamiainen, rentoa tunnelmaa mutta kohtuulliset hinnat.

Mikäli hotelli löytyy Barri Gòticista, on se erittäin tunnelmallinen ja kätevä tienoo pitää päämajaa. Kannattaa kuitenkin huomata, että metroasemilta on joihinkin osiin jonkin verran matkaa. Mikäli matkatavaroita on paljon ja hotellille mielii päästä julkisia käyttäen, ei vanhakaupunki välttämättä ole paras alue – eivätkä taksitkaan kaikkiin Barri Gòticin osiin pääse. Jos haluaa matkata lentokentältä hotellille ilman laukkujen raahaamista läpi Barcelonan kiireisten katujen, kannattaa yöpyä joko muutaman sadan metrin säteellä Plaça de Catalunyasta, jolle lentokenttäbussi tulee, tai sitten metroaseman vieressä.

Placa de Catalunya
Lyhyellä lomalla kannattaa ehdottomasti yöpyä lähellä Catalunya-aukiota, jolle lentokenttäbussi tulee. Sen lähellä on muutenkin kaikki oleellinen ja siirtyminen paikasta toiseen on mahdollisimman helppoa.

Eixample, Plaça Catalunyan lähistö ja La Ribera – omaa rauhaa tai menomestoja ja ajanvietettä

Las Ramblasin, El Ravalin ja Plaça de Catalunyan vilkkaus ei välttämättä kiinnosta kaikkia lomalaisia, ja rauhaa hakevien kannattaa yöpyä hivenen kauempana keskustan vilkkaimmilta kaduilta.

La Riberassa, joka on Barri Gòticin naapurikaupunginosa, on jonkin verran majapaikkoja, mutta sijaintiin kannattaa kiinnittää hyvää huomiota. Kannattaa katsoa paikka läheltä metroasemaa, ja yöelämästä kiinnostuneille El Born eli Passeig del Bornin tuntumassa ja myös Picasso-museon lähellä oleva alue on huomionarvoinen paikka yöpyä.

Toinen erittäin kätevä ja suosittu kaupunginosa on Eixample, jolle on suureen osaan helppo kävellä Plaça Catalunyalta. Lähellä Plaça Catalunyaa sijaitsevat esimerkiksi Astoria ja Regina.

Eixample on etenkin Passeig de Gràcia -bulevardin ja sen sivukatujen osalta oivaa maastoa hotellille, sillä alue rauhoittuu melkoisesti iltaisin mutta siellä on paljon kauppoja, ravintoloita, baareja ja kahviloita. Siellä on myös hyviä nähtävyyksiä, etenkin Gaudín arkkitehtuuria, helmenä Sagrada Familia, jolle on kävelymatka miltei mistä tahansa Eixamplen osasta. Vaikka Eixample on usein varsin rauhallinen alue, siellä on liikennettä ja sen shoppailukadut pysyttelevät viikonloppuisin vilkkaina pitkälle iltaan.

Eixample on myös hyvää yöpymisseutua niille, jotka haluavat tehdä päiväretkiä bussilla tai siirtyä bussilla muualle Espanjaan, sillä Barcelona Nord -linja-autoasema, jolta myös bussit Gironan lentokentälle lähtevät, on kivenheiton päässä monista Eixamplen osista. Hyviä hotelleja Eixamplessa ovat esimerkiksi Astoria ja Granvia.

La Ribera on hyvää tienoota yöelämän ystäville, sillä siellä on paljon jazzklubeja, myöhään auki olevia ravintoloita ja trendikkäitä menopaikkoja. Myös rannalle on täältä kävelymatka, toisin kuin Las Ramblakselta ja El Ravalista, joista on yllättävän pitkä, ainakin puolisen tuntia vievä kävelymatka Barcelonetan rannoille. Hyvä La Riberassa sijaitseva hotelli on esimerkiksi Colón.

Port Olimpic
Port Olímpic on haluttu, trendikäs yöpymispaikka aivan huvijahtisataman ja pitkien rantojen kupeessa. Hotelleja on jonkin verran, ja monet niistä ovat kalliita, mutta siellä on myös kohtuuhintaisia majapaikkoja.

Hiekkarannan tienoot

Barcelonan edustalla kulkeva pitkä hiekkaranta vetää monia puoleensa, ja sen liepeillä on myös mukava yöpyä. Hotelleja ja muita majapaikkoja on vähän itse Barcelonetan rantakaupunginosassa, mutta Port Olímpic on haluttu, trendikäs yöpymispaikka aivan huvijahtisataman ja pitkien rantojen kupeessa. Hotelleja on rannalla jonkin verran, ja monet niistä ovat kalliita, mutta siellä on myös kohtuuhintaisia majapaikkoja.

Barcelonan rannat ovat suosittuja, mutta kannattaa huomata, että varsinaiselle rantalomalle kaupunkiin tullaan harvoin, sillä tätä tarkoitusta varten on Barcelonan ympäristössä rantalomakohteita, joista voi hyvin tehdä päiväretkiä Barcelonan keskustaan. Port Olímpicissa sijaitsee tyylikäs hotelli Arts, ja Barcelonetan rantojen vieressä, uusilla alueilla sijaitsee W Barcelona.

Edullisimmat majapaikat

Barcelonassa on satoja hosteleita mutta myös muita edullisia vaihtoehtoja. Niissä yöpyvä voi säästää kymmeniä euroja joka yö, mutta monissa tapauksissa niissä on hienoihin hotelleihin verrattuna puutteita.

Hostel-tyyliset majapaikat

Barcelonassa on valtava määrä hosteleita, joissa on sekä yhteismajoitushuoneita että huoneita yhdelle ja useammallekin hengelle. Ne ovat kuitenkin ainakin yleensä nuorekkaita, äänekkäitä paikkoja, joissa kaikki eivät viihdy. Jos mieltyy hosteliin, säästää majapaikan hinnassa hotelliin nähden melkoisesti ja voi myös yöpyä aivan ytimen parhailla paikoilla.

Kaikki Booking.comin hostelit Barcelonassa  |  Hostelworld.com

Perheomistuksessa olevat hotellit ja muut edulliset majapaikat

Espanjassa hostal- ja pension-nimeä käyttävät majapaikat ovat yleensä halvimpia niistä, joissa kaikilla on omat huoneet. Niitä ei, kuten moni varausjärjestelmien kommenteissa on tehnyt, kannata mieltää hosteleiksi, sillä ne ovat aivan erilaisia. Halvimmissa ei ole omaa kylpyhuonetta, joissain on aamiainen ja niitä on ympäri kaupungin. Niissä voi 2 henkeä ytimessäkin yöpyä 40–60 eurolla, ja hostaleissa pääsee kaikkein parhaiten sisään Barcelonan elämään ja asuintalojen maailmaan.

Edullisia majapaikkoja

Hostal la Palmera

(Jerusalem 30)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan La Boqueria -kauppahallin ja Ramblasin vieressä oleva pidetty, hotellin tavoin varusteltu majapaikka, josta on pidetty todella paljon. Se on kohtuuhintainen, ja sieltä saa huoneen 50–60 eurolla.

Hostal Martinval

(Bruc 117)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Eixamplessa, lähellä Gaudín useita luomuksia sijaitseva hieno, pidetty mutta kohtuuhintainen hotelli, jossa on myös kolmen hengen huone ja huoneisto, jossa voi nukkua neljä ihmistä. Huoneissa on kylpyhuoneet, ja täältä voi saada erittäin tasokkaan huoneen alle kuudellakymmenellä eurolla.

Hostal Nova Barcelona

(Rambla Badal 65)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtuuhintainen, Sants-rautatieaseman vieressä sijaitseva pienehkö perhehotelli, johon on oltu tyytyväisiä ja jossa voi yöpyä parhaimmillaan noin viidelläkymmenellä eurolla.

Hostal Santa Ana

(Santa Ana 23)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtuuhintainen, erinomaisella paikalla sijaitseva perhehotelli, jonne on helppo hurauttaa lentoasemalta ja joka on parhaiden ostos-, ravintola- ja illanviettoalueiden naapurissa. Edullisimmat huoneet eivät sisällä aamiaista (6 €).

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Barcelonassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

AC Vilamari

(Vilamari 34–36)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen etäällä ydinkeskustasta mutta silti hyvällä paikalla lähellä metroasemaa ja Plaça d’Espanya -aukiota sijaitseva hotelli on rauhallinen yöpymispaikka, jonka huoneet ovat pieniä mutta siistejä ja jonka hinta-laatusuhde on paikallaan.

Astoria

(Paris 203)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä mutta erittäin vilkkaalla alueella sijaitseva hotelli aivan Diagonal-metroaseman vieressä ja kävelymatkan etäisyydellä Ramblasista ja Plaça Catalunyasta. Kadulle antavat huoneet saattavat olla äänekkäitä.

Arts

(Marina 19–21)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mikäli haluaa yöpyä rannalla Port Olímpic -sataman laiturien vieressä tornissa, jota ei voi olla löytämättä, on tämä kallis pilvenpiirtäjä siihen hyvä nimekäs vaihtoehto niille, jotka hakevat kansainvälisen luokan tyyliä ja unohtumatonta hotellikokemusta.

Colón

(Avenida Catedral 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty hotelli La Riberassa, kaupungin vanhoissa ja kenties sen miellyttävimmissä osissa, joiden liepeillä on kaikki huippuluokan nähtävyyksistä ostospaikkoihin ja yöelämään, eivätkä hiekkarannatkaan ole kovin kaukana.

Granvia

(Gran Via Corts Catalanes 642)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Maailmanluokan tyyliä uhkuva hotelli Eixamplessa, pariisilaistyylisten korttelien keskellä, lähellä Plaça de Catalunyaa mutta tarvittavan kaukana Ramblasin iltojen humusta. Aamiainen ei kuulu kaikkien huoneiden hintaan, ja sen lisämaksua (14 €) ovat monet pitäneet korkeana.

Regina

(Bergara 2–4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä yliopistoa ja Plaça de Catalunyaa sijaitseva hotelli, jonka 99 huonetta ovat vähän keskiarvoa kalliimpia mutta josta vieraat järjestään pitävät. Sijainti on saanut paljon positiivista palautetta, ja mikäli mielii olla eläväisellä alueella lähellä lentokenttäbussia ja huippuluokan taidegallerioita, on tämä hyvä valinta.

Villa Emilia

(Carrer de Calàbria 115–117)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen syrjemmältä turistien suosimasta keskustasta, lähellä Sants-päärautatieasemaa sijaitseva hotelli, joka on hieman keskivertohotellia hintavampi mutta joka on yksi Barcelonan pidetyimmistä majapaikoista.

W Barcelona

(Plaça Rosa des Vents 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Uusi, uusitulla alueella sijaitseva erittäin tasokas hotelli, josta on erinomaiset näkymät viereisille Barcelonetan rannoille mutta myös muualle kaupunkiin. Tämä on hyvä paikka lähellä sekä keskustaa että rantaa. Valtaosa täällä yöpyneistä on äärimmäisen tyytyväisiä hotelliin, mutta tämä on hintava hotelli.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/02

Lukijoiden kommentteja

Portal del Angel on kolmen tähden hotelli aivan ytimessä, kävelykadun varrella. Lentokenttäbussi tulee aivan viereen, Katedralille kävelee minuutissa ja muutoinkin sijainti on aivan huippu. Suosittelemme lämpimästi tätä hotellia, joka tuntuu neljältä tähdeltä. Meillä oli usean neliön suuruinen parveke, joka antoi sisäpihalle - uima-altaalle. Rauhallinen sijainti aivan ydinkeskustassa. Aamiainen loistava, henkilökunta avulias ja ystävällinen. Kannattaa nostaa suosituslistalle ehdottomasti! Parikymmentä vuotta sitten yövyimme hostelleissa. Nyt ei enää tulisi mieleenkään moinen matkustaminen. Haluamme luksusta tai lähes sellaista. Olemme siis aika kriittisiä. Tämä hotelli lunasti kyllä toiveemme. /TerhiT.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti