Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Albanian pääkaupunki Tirana on yksi Euroopan eteläisimpiä ja tuntemattomampia pääkaupunkeja. Maa oli vuosikymmeniä täydellisessä eristyksessä, sen 1990-luku oli kaoottinen ja vasta reilu vuosikymmen sitten sinne alettiin matkustella.
koristekuva Pohjois-Makedonian pääkaupunki Skopje on kaukainen kaupunki, jonne on siitä huolimatta helppo siirtyä kaksi kertaa viikossa Turusta lähtevillä lennoilla. Paikan päällä odottavat erikoiset katunäkymät, kaupunkikuva johon kuuluu turkkilaisia kortteleita mutta myös Jugoslavian ajan rakennuksia, hyvät ruoat, edulliset hinnat, rento meininki ja turvallinen lomailu. Lue lisää Skopjesta
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Alicante
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Explanada de Espana lähellä Rambla Mendez Nunez -katua
Jos haluaa yöpyä kaikkein kätevimmissä osissa mahdollisimman lähellä rantaa ja lentokenttäbussia, ovat juuri Ramblan tienoo ja kadut lähimpänä satamaa kaikkein parhaita hotellille.

Mistä ja mikä hotelli Alicantessa kannattaa valita

Tällä sivulla kerrotaan niistä Alicanten alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinnat ja huoneiden saatavuus

Kaikille muille paitsi niille, jotka haluavat matkustaa Alicanteen heinä- tai elokuussa, Alicanten majapaikat ovat hyvissä hinnoissa ja niitä on tarjolla melkoinen määrä. Alicante on melko erilainen kaupunki talvikaudella kuin keskikesällä, ja silloin siellä voi yöpyä vaikka viiden tähden hotellissa kohtuuhinnalla. Rantakauden vähemmän vilkkaat jaksot eli touko-kesäkuu ja syys-lokakuu ovat nekin hinnoiltaan kohtalaisen hyviä mutta huone kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Muulloin kuin kaikkein vilkkaimpana matkustusaikoina Alicantesta saa kahden hengen huoneen alkaen 20–30 eurolla ja talvikaudella neljän tai viiden tähden hotellissa, jossa on uima-allas ja kylpyläpalveluita, voi yöpyä 60–120 eurolla. Hyvää tasoa olevan hotellihuoneen, joka on aivan Alicanten keskustassa tai sen tuntumassa, saa marraskuulta huhtikuulle helposti 30–50 eurolla, eikä perushuoneesta sen enempää kannata maksaakaan. Toukokuun alusta heinäkuun alkupuolelle hinnat kohoavat ja saattavat olla tuplasti sen mitä talvella. Kesäkaudenkin aikana viikonloput ovat usein vilkkaampia ja kalliimpia kuin arkipäivät, ja erilaisia loma-aikoja kuten lokakuun syyslomaviikkoja välttelevä selviää edullisemmin kuin loma-aikaan matkustava. Keskikesällä huoneiden hinnat kohoavat, mutta Alicanten kaupunki ei ole yhtä täyteen buukattu kuin Benidorm ja muut Costa Blancan lomapaikat. Tästä huolimatta keskikesällä Alicanteen matkustavan on hyvä tehdä hotellivarauksensa useita kuukausia etukäteen. Vähemmän vilkkaan rantakauden aikana huonevaraus on hyvä tehdä ainakin kolme neljä viikkoa etukäteen, mutta muita kuin hinta-laatusuhteeltaan parhaita hotelleja saa kyllä lyhyelläkin varoajalla.

Alicantessa on paljon niin pieniä kuin suuriakin hotelleja, ja hotellihuoneiden hinnat ovat siellä sen verran kilpailukykyisiä, ettei kaupungissa juuri kenelläkään ole syytä yöpyä hostelissa. Huoneita on niin keskustassa kuin laitakaupungillakin melkoinen määrä, ja suuria hotelleja, joissa on satoja huoneita, on niin uudessa keskustassa kuin satamassakin.

Vanhassakaupungissa, joka Alicantessa on pieni alue, on eniten hyvin pieniä majapaikkoja, ja sinne välttämättä haluavan on hyvä varata huoneensa ympäri vuoden ajoissa. Läheskään kaikki pienet hotellit eivät ota varauksia pitkiä aikoja etukäteen, ja jos haluaa varata majapaikan pitkiä aikoja kuten puoli vuotta etukäteen, on iso hotelli kykenevä ottamaan tällaisia varauksia vastaan.

Ilmastointi ja lämmitys

Alicanten kesäkausi toukokuun alkupuolelta lokakuulle on kuuma kausi, öisinkin on lämmintä, ja näin ilmastoitu huone on siellä kesällä hyvä. Talvisin joulukuun alkupuolelta maaliskuun alkupuolelle ei ole niin kylmää, että siellä välttämättä öisinkään tarvitsisi lämmitystä, mutta ns. vilukissojen on hyvä kiinnittää tähän talvikaudella huomiota.

Vanhaakaupunkia
Vanhankaupungin parhaisiin puoliin kuuluvat viehättävät kujat, joilla on mukava syödä, istua kahvilla tai istua iltaa.

Parhaat alueet hotellille Alicantesta

Alicantessa on kolme aluetta, joilla yöpyminen kannattaa: vanhakaupunki (El Barrio), keskustan uusi puoli (Centro) ja satama-alueen hiekkarannan puoleinen osa (Marina). Niiden lisäksi muuallakin Alicantessa voi yöpyä, etenkin jos ei matka keskustaan haittaa tai jos majapaikka on vähän keskustan ulkopuolella mutta esimerkiksi raitiovaunupysäkin vieressä. Yksi syy yöpyä muualla kuin keskustassa on tietenkin se, että haluaa harrastaa jotakin kuten golfia tai tennistä loman aikana, eikä keskustassa ole tällaisilla harrastusmahdollisuuksilla varustettuja hotelleja.

Vanhakaupunki – Mukavaa tunnelmaa parhaiden ravintoloiden ja illanviettopaikkojen naapurissa

El Barrio on Alicanten pieni, kolmionmuotoinen vanhakaupunki, jolla ei ole autoja ja josta on lyhyt matka kaikille tärkeille paikoille, ja se on parhaimmillaan talvikauden aikana. Muulloin kuin kesän kuumina iltoina tämä on varsin rauhallinen alue, jonka pienissä majapaikoissa on edullista yöpyä, mutta ainakin kesäkuusta syyskuulle se on iltaisin vilkas paikka, jossa on menoa ja meteliä. Alueelta on lyhyt kävelymatka rannalle, lentokenttäbussille, satamaan ja keskustan uusiin osiin. Lähellä vanhaakaupunkia sijaitsevalta maanalaiselta raitiovaunuasemalta pääsee siirtymään kohti päiväretkikohteita ja myös rautatieasemalle on mahdollista siirtyä muutamassa minuutissa.

Vanhankaupungin parhaisiin puoliin kuuluvat viehättävät kujat, joilla on mukava syödä, istua kahvilla tai istua iltaa. Siellä on jonkin verran perinteisiä nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksiakin on ja keskustan uuden puolen ostoskaduille on lyhyt matka. Vanhaankaupunkiin majoittuva pääsee nauttimaan Alicanten vanhasta charmista, ja El Barrio on loistava alue majapaikalle etenkin pariskunnille ja yksinäisille seikkailijoille. Huonojen pysäköintimahdollisuuksien takia vanhaakaupunkia ei suositella majapaikaksi niille, jotka ovat liikkeellä autolla. Tämän sivun hotelleista varteenotettavia vaihtoehtoja vanhankaupungin alueella ovat ainakin Apartamentos Tito San Nicólas ja La Milagrosa Bed & Breakfast.

Keskustan uudet osat – kätevää ja monipuolista seutua hotellille

Centro eli keskustan uusi puoli on rautatieaseman, vanhankaupungin ja satama-alueen välimaastossa. Se on laaja alue, jossa on monenmoista osaa, ja siellä on myös viehättäviä kujia ja vanhanajan tunnelmaa. Eräänlainen kaupunginosan vedenjakaja on Federico Soto, sillä tämän puistobulevardin ja Ramblana tunnetun valtakadun (Rambla Méndez Núñez) välillä on huomattavasti parempaa tunnelmaa kuin lähempänä rautatieasemaa. Jos majoittuu Ramblan välittömään läheisyyteen, on se monin tavoin aivan sama kuin yöpyisi vanhassakaupungissa. Jos haluaa yöpyä kaikkein kätevimmissä osissa mahdollisimman lähellä rantaa ja lentokenttäbussia, ovat juuri Ramblan tienoo ja kadut lähimpänä satamaa kaikkein parhaita hotellille.

Centron kätevimpiin osiin majoittuva pääsee automaattisesti nauttimaan valtavasta määrästä erilaisia ruokapaikkoja, keskustan hiekkarannasta, satama-alueen tunnelmasta ja kaikkein parhaista ostospaikoista. Parhailta osilta ei myöskään ole pitkä matka rautatieasemalle, ja sinne voi kulkea kävellen noin vartissa. Tämän sivun majapaikoista keskustan uusien osien alueella sijaitsevat abba Centrum Alicante Hotel, Hotel La City Mercado ja Hotel Rialto.

Marina
Marina on monin tavoin ihanteellinen tienoo hotellille suurille porukoille ja perheille.

Satama-alue – suuria hienoja hotelleja ja merellistä tunnelmaa

Alicanten laajat satama-alueet ovat osin erittäin hyviä viettää aikaa lähes mihin vuorokaudenaikaan tahansa, ja tämä hiekkarannan vieressä oleva alue eli Marina on paikka, johon loman aikana palaa vähän väliä. Sieltä lähtee risteilyjä, siellä on melkoinen valikoima baareja, ravintoloita ja kahviloita ja sieltä on melko lyhyt kävelymatka kaupungin muihin tärkeisiin osiin.

Lähimpänä on vanhakaupunki, ja myös keskustan uuden puolen miellyttävimmät osat ovat lyhyen matkan päässä. Tänne on hyvin helppo saapua lentoasemalta, sillä lentokenttäbussin päätepysäkki on Marinan edustalla, ja tämä on monin tavoin ihanteellinen tienoo hotellille suurille porukoille ja perheille, joilla on minkä ikäisiä lapsia tahansa. Tämän sivun hotelleista Marinassa sijaitsee Hotel Sercotel Spa Porta Maris.

Muut alueet – harrastusmahdollisuuksia ja kesällä enemmän rauhaa

Muut alueet, joilta on helppo siirtyä Alicanten keskustaan, ovat varteenotettavia majapaikalle esimerkiksi keskikesällä tai niille, jotka haluavat lomallaan pelata vaikka golfia tai tennistä. Jos haluaa majoittua muualle, kannattaa varmistaa, että liikenneyhteydet ovat hyvät. Hotellit muualla kuin keskustassa ovat yleensä paremmin varusteltuja kuin keskustan hotellit, ja niissä on lähes poikkeuksetta sellaisia lisiä kuin uima-allas ja kuntosali.

Jos haluaa käydä rannalla, kannattaa varmistaa, ettei sellaiselle ole turhan pitkä matka. Muualla kuin keskustassa yöpyvän on hyvä pitää mielessä, että vanhassakaupungissa ja muualla keskustan alueella ei luultavasti tule joka päivä käytyä. Tämän sivun hotelleista muualla kuin keskustassa sijaitsevat Hotel Alicante Golf ja Hotel Maya.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Alicantessa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

abba Centrum Alicante Hotel

(Calle Pintor Lorenzo Casanova 31)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uuden puolen liikekeskusmaisissa osissa lähellä rautatieasemaa mutta myös satamaa sijaitseva, uima-altaalla varustettu 148 ilmastoidun huoneen hotelli. Tämä on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat olla parhaiden ostosalueiden naapurissa ja jotka suunnittelevat lähtevänsä junalla päiväretkelle. Tämä on kalliimpi vaihtoehto kuin samantyyliset, keskustan ulkopuolella sijaitsevat hotellit, mutta se on siisti ja hyvin varusteltu keskustahotelli. Rannalle tulee täältä matkaa, mutta muuten hotelli on saanut suomalaisilta paljon hyvää palautetta.

Apartamentos Tito San Nicolás

(Calle San Nicolas 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa, parhaalla mahdollisella paikalla sijaitseva 8 huoneen huoneistohotelli, jossa on ilmastointi ja jonka huoneissa mahdollisuus käyttää hyvin varusteltua keittiötä. Kaikki tärkeä on lähellä, kattoterassilla on mukava istuskella iltaisin ja talvikauden aikana tämä on hyvin kohtuuhintainen ja tunnelmallinen vaihtoehto.

Hotel Alicante Golf

(Avenida de las Naciones s/n, Playa de San Juan)
Tutustu hotelliin ja varaa huone 156 ilmastoidun huoneen hotelli, joka soveltuu golfaajille paremmin kuin moni muu lähellä keskustaa oleva hotelli. Ranta on lähellä, varustelutaso on hyvä mutta hotelli on saanut hyvin epätasaista palautetta. Talvikauden aikana tämä on varsin kohtuuhintainen vaihtoehto hyvin varustelluksi hotelliksi, ja sieltä on raitiovaunulla vain parin kolmenkymmenen minuutin matka keskustaan.

Hotel La City Mercado

(Avenida Alfonso X el Sabio 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kauppahallin vieressä, lyhyen matkan päässä vanhastakaupungista sijaitseva 30 huoneen hotelli, joka on modernisti sisustettu ja joka on erittäin pidetty hotelli. Tämä on etenkin talvikaudella kohtuuhintainen hotelli, jonka hinta-laatusuhde on saanut kehuja. Hotelli sijaitsee aivan maanalaisen rautatieaseman vieressä, ja sen lähellä on erittäin hyvät ravintolat, kaupat ja illanviettopaikat.

Hotel Maya

(Canonigo Manuel Penalva 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan ulkopuolella mutta hyvällä paikalla maanalaisen raitiovaunuaseman vieressä sijaitseva 194 ilmastoidun huoneen hotelli, joka melko pidetty mutta ristiriitaista palautetta saanut majapaikka. Hotelli on parhaimmillaan kesällä, sillä hotellissa on uima-allas ja ranta on lähellä. Tämä on hyvä vaihtoehto perheille, ja alue on ostospaikoiltaan ja ravintoloiltaan sen verran hyvä, ettei keskustassa tarvitse koko ajan käydä.

Hotel Rialto

(Calle Castanos 30)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uuden puolen parhailla ravintola- ja illanviettoalueilla sijaitseva 30 ilmastoidun huoneen hotelli, jonka parhaita puolia ovat erinomainen sijainti ja ainakin muulloin kuin keskikesällä kohtuullinen hinta. Tämä on hyvä majapaikka niille, jotka eivät tule lomalle hotellihuoneeseen, ja hotellilta on lyhyt matka rannalle, vanhaankaupunkiin, rautatieasemalle ja satama-alueille.

Hotel Sercotel Spa Porta Maris

(Plaza Puerta del Mar 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Jos haluaa viettää lomansa mieleenpainuvien näkymien ja hyvien palveluiden kanssa, on tämä yksi monista Marinan pidetyistä ja suurista hotelleista. Hotellin 141 ilmastoitua huonetta ovat parvekkeellisia, ja hotellissa on uima-allas ja kuntosali. Tämä on hyvä hotelli lapsiperheille, sillä siellä on lapsille kerho ja muuta toimintaa. Hotellilta on lyhyt kävelymatka rannalle, vanhaankaupunkiin ja uuden keskustan ravintolakaduille.

La Milagrosa Bed & Breakfast

(Calle Villavieja 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin parhailla paikoilla sijaitseva 36 ilmastoidun huoneen hotelli, jonka huoneiden joukossa on kaikenlaisia vaihtoehtoja. Kylpyhuoneettomat huoneet ovat pieniä, mutta hotellissa on myös huoneistoja 4 hengelle ja kolmen hengen huoneita. Aamiainen syödään katolla, hotellissa on rento tunnelma ja kaikki tärkeä on kävelymatkan päässä.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/11

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti