Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Alicante
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Explanada de Espana lähellä Rambla Mendez Nunez -katua
Jos haluaa yöpyä kaikkein kätevimmissä osissa mahdollisimman lähellä rantaa ja lentokenttäbussia, ovat juuri Ramblan tienoo ja kadut lähimpänä satamaa kaikkein parhaita hotellille.

Mistä ja mikä hotelli Alicantessa kannattaa valita

Alicante on hotellien ja muiden majapaikkojen osalta suoraviivainen kaupunki, jossa on paljon valinnanvaraa ja mahdollisuus yöpyä mitä erilaisimmissa majapaikoissa. Jos yöpyy Alicantessa eikä jossakin sen ympäristössä, suosittua on majoittua ytimeen: vanhaankaupunkiin, keskustan uuteen osaan, rannan tuntumaan tai sataman ympäristöön. Kaikki nämä alueet ovat sijainniltaan ja palveluiltaan erinomaisia, ja kulkuyhteydet niin kävellen kuin julkisinkin ovat muualle kaupunkiin ja Alicanten ympäristöön erinomaiset.

Alicante on perinteisesti ollut kohtuuhintainen majapaikkojensa osalta, mutta nykyään hinnat siellä ovat suurin piirtein samoja kuin esimerkiksi Barcelonassa tai Málagassa: 80 euroa on varsin tyypillinen hinta kahdelle hengelle yöstä kesäkauden aikana hyvin varustellussa, pidetyssä ja sijainniltaan moitteettomassa hotellissa tai huoneistossa. Jos ajoittaa matkansa alku- tai loppuvuoteen tai matkustaa Alicanteen marras- ja toukokuun välisellä ajalla, saa majapaikan ytimestäkin yleensä kesäkuukausia alemmalla hinnalla.

Hinnat ja huoneiden saatavuus

Kaikille muille paitsi niille, jotka haluavat matkustaa Alicanteen kesäkuulta lokakuun loppuun, Alicanten majapaikat ovat hyvissä hinnoissa ja niitä on tarjolla melkoinen määrä. Alicante on melko erilainen kaupunki talvikaudella kuin keskikesällä, ja talvisin siellä voi yöpyä vaikka viiden tähden hotellissa kohtuuhinnalla. Rantakauden vähemmän vilkkaat jaksot eli huhtikuu ja toukokuun alkupuolisko ja lokakuun alku ennen syyslomien alkamista ovat nekin hinnoiltaan kohtalaisen hyviä mutta huone kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Muulloin kuin kaikkein vilkkaimpana matkustusaikoina Alicantesta saa kahden hengen huoneen alkaen 30–40 eurolla ja talvikaudella neljän tai viiden tähden hotellissa, jossa on uima-allas ja kylpyläpalveluita, voi yöpyä 80–120 eurolla. Hyvää tasoa olevan hotellihuoneen, joka on aivan Alicanten keskustassa tai sen tuntumassa, saa marraskuulta huhtikuulle 30–50 eurolla, eikä perushuoneesta sen enempää kannata maksaakaan.

Väkeä rannalla Alicantessa
Alicanten kesäkausi toukokuun alkupuolelta lokakuulle on kuuma kausi, öisinkin on trooppisen lämmintä, ja näin ilmastoitu huone on siellä kesällä hyvä.

Kesäkuun alusta lokakuun alkupuolelle hinnat kohoavat ja saattavat olla tuplasti sen mitä talvella. Kesäkaudenkin aikana viikonloput ovat usein vilkkaampia ja kalliimpia kuin arkipäivät, ja erilaisia loma-aikoja kuten pääsiäisviikkoa ja lokakuun syyslomaviikkoja välttelevä selviää edullisemmin kuin loma-aikaan matkustava. Keskikesällä huoneiden hinnat kohoavat, mutta Alicanten kaupunki ei ole yhtä täyteen buukattu kuin Benidorm ja muut Costa Blancan lomapaikat. Tästä huolimatta keskikesällä Alicanteen matkustavan on hyvä tehdä hotellivarauksensa useita kuukausia etukäteen. Vähemmän vilkkaan rantakauden aikana huonevaraus on hyvä tehdä ainakin kolme neljä viikkoa etukäteen, mutta muita kuin hinta-laatusuhteeltaan parhaita hotelleja saa kyllä lyhyelläkin varoajalla.

Alicantessa on paljon niin pieniä kuin suuriakin hotelleja, ja hotellihuoneiden hinnat ovat siellä sen verran kilpailukykyisiä, ettei kaupungissa juuri kenelläkään ole syytä yöpyä hostelissa. Huoneita on niin keskustassa kuin laitakaupungillakin melkoinen määrä, ja suuria hotelleja, joissa on satoja huoneita, on niin uudessa keskustassa kuin satamassakin.

Vanhassakaupungissa, joka Alicantessa on pieni alue, on eniten hyvin pieniä majapaikkoja, ja sinne välttämättä haluavan on hyvä varata huoneensa ympäri vuoden ajoissa. Läheskään kaikki pienet hotellit eivät ota varauksia pitkiä aikoja etukäteen, ja jos haluaa varata majapaikan pitkiä aikoja kuten puoli vuotta etukäteen, on iso hotelli kykenevä ottamaan tällaisia varauksia vastaan.

Ilmastointi ja lämmitys

Alicanten kesäkausi toukokuun alkupuolelta lokakuulle on kuuma kausi, öisinkin on trooppisen lämmintä, ja näin ilmastoitu huone on siellä kesällä hyvä. Talvisin joulukuun alkupuolelta maaliskuun alkupuolelle ei ole niin kylmää, että siellä välttämättä öisinkään tarvitsisi lämmitystä, mutta ns. vilukissojen on hyvä kiinnittää tähän talvikaudella huomiota.

Parhaat alueet hotellille Alicantessa

Alicantessa on kolme aluetta, joilla yöpyminen kannattaa: vanhakaupunki (El Barrio), keskustan uusi puoli (Centro) ja satama-alueen hiekkarannan puoleinen osa (Marina). Niiden lisäksi muuallakin Alicantessa voi yöpyä, etenkin jos ei matka keskustaan haittaa tai jos majapaikka on vähän keskustan ulkopuolella mutta esimerkiksi raitiovaunupysäkin vieressä. Yksi syy yöpyä muualla kuin keskustassa on tietenkin se, että haluaa harrastaa jotakin kuten golfia tai tennistä loman aikana, eikä keskustassa ole tällaisilla harrastusmahdollisuuksilla varustettuja hotelleja.

Ravintolan terassi, Alicanten vanhakaupunki
Vanhaankaupunkiin majoittuva pääsee nauttimaan Alicanten vanhasta charmista.

Vanhakaupunki – Mukavaa tunnelmaa parhaiden ravintoloiden ja illanviettopaikkojen naapurissa

El Barrio on Alicanten pieni, kolmionmuotoinen vanhakaupunki, jolla ei ole autoja ja josta on lyhyt matka kaikille tärkeille paikoille, ja se on parhaimmillaan talvikauden aikana. Muulloin kuin kesän kuumina iltoina tämä on varsin rauhallinen alue, jonka pienissä majapaikoissa on edullista yöpyä, mutta ainakin kesäkuusta syyskuulle se on iltaisin vilkas paikka, jossa on menoa ja meteliä.

Alueelta on lyhyt kävelymatka rannalle, lentokenttäbussille, satamaan ja keskustan uusiin osiin. Lähellä vanhaakaupunkia sijaitsevalta maanalaiselta raitiovaunuasemalta pääsee siirtymään kohti päiväretkikohteita ja myös rautatieasemalle on mahdollista siirtyä muutamassa minuutissa.

Vanhankaupungin parhaisiin puoliin kuuluvat viehättävät kujat, joilla on mukava syödä, istua kahvilla tai istua iltaa. Siellä on jonkin verran perinteisiä nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksiakin on ja keskustan uuden puolen ostoskaduille on lyhyt matka. Vanhaankaupunkiin majoittuva pääsee nauttimaan Alicanten vanhasta charmista, ja El Barrio on loistava alue majapaikalle etenkin pariskunnille ja yksinäisille seikkailijoille. Huonojen pysäköintimahdollisuuksien takia vanhaakaupunkia ei suositella majapaikaksi niille, jotka ovat liikkeellä autolla.

Vanhankaupungin varteenotettavia majapaikkoja

La Milagrosa Bed & Breakfast

(Calle Villavieja 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin parhailla paikoilla sijaitseva 36 ilmastoidun huoneen hotelli, jonka huoneiden joukossa on erilaisia. Kylpyhuoneettomat huoneet ovat pieniä, mutta hotellissa on myös huoneistoja 4 hengelle ja kolmen hengen huoneita. Aamiainen syödään kattoterassilla, hotellissa on rento tunnelma ja kaikki tärkeä on kävelymatkan päässä.

Les Monges Palace Boutique

(San Agustin 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin pääpaikoilla ja lähellä sekä rantaa että lentokenttäbussin pysäkkiä sijaitseva kahden tähden hotelli. Sen huoneet ovat lähinnä kahdelle hengelle, hinnat ovat sellaisia kuin näiltä tienoilta voi odotella ja on edullisempaa maksaa erikseen aamiaisesta kuin sisällyttää se hintaan. Huoneet ovat ilmastoituja ja hyvin varusteltuja, ja hotellin erikoinen sisustus on tehnyt kaikkiin vaikutuksen. Sijainti ja kattoterassin näkymät ovat keränneet paljon kehuja.

Santa Barbara Guesthouse

(del Carmen 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin parhailla paikoilla, lyhyen matkan päässä rannalta sijaitseva kolmen erilaisen huoneiston majatalo, jossa pitää yöpyä vähintään 2 yötä kerrallaan. Huoneistoja on 2?5 hengelle, ilmastointi viilentää kesäisin ja pienessä keittiössä on mikroaaltouuni ja jääkaappi. Keskeisestä sijainnista huolimatta huoneistoja on kuvailtu rauhallisiksi, ja esimerkiksi lentokenttäbussille on kävelymatka.
Katunäkymä, Keskustan uudet osat
Keskustan uusissa osissa Ramblan tienoo ja kadut lähimpänä satamaa ovat kaikkein parhaita hotellille.

Keskustan uudet osat – kätevää ja monipuolista seutua hotellille

Centro eli keskustan uusi puoli on rautatieaseman, vanhankaupungin ja satama-alueen välimaastossa. Se on laaja alue, jossa on monenmoista osaa, ja siellä on myös viehättäviä kujia ja vanhanajan tunnelmaa.

Eräänlainen kaupunginosan vedenjakaja on Federico Soto, sillä tämän puistobulevardin ja Ramblana tunnetun valtakadun (Rambla Méndez Núñez) välillä on huomattavasti parempaa tunnelmaa kuin lähempänä rautatieasemaa. Jos majoittuu Ramblan välittömään läheisyyteen, on se monin tavoin aivan sama kuin yöpyisi vanhassakaupungissa. Jos haluaa yöpyä kaikkein kätevimmissä osissa mahdollisimman lähellä rantaa ja lentokenttäbussia, ovat juuri Ramblan tienoo ja kadut lähimpänä satamaa kaikkein parhaita hotellille.

Centron kätevimpiin osiin majoittuva pääsee automaattisesti nauttimaan valtavasta määrästä erilaisia ruokapaikkoja, keskustan hiekkarannasta, satama-alueen tunnelmasta, nähtävyyksistä ja kaikkein parhaista ostospaikoista. Parhailta osilta ei myöskään ole pitkä matka rautatieasemalle, ja sinne voi kulkea kävellen noin vartissa.

Keskustan uusien osien harkinnan arvoisia majapaikkoja

Estudiotel Alicante

(Poete Vila y Blanco 2?4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uusissa osissa, lähellä sekä lentokenttäbussin pysäkkiä että kauppahallin vieressä olevaa ratikkapysäkkiä sijaitseva kahden tähden hotelli, jonka huoneet ovat hivenen keskimääräistä edullisempia. Huoneita on 1?4 hengelle, huoneet ovat kookkaita, niissä on parveke ja niissä on ilmastoinnin lisäksi melko hyvä varustelutaso.

Hostal Mendez Nunez

(Avenida Rambla Mendez Nunez 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uudella puolella, lähellä kauppahallin maanalaista ratikka-asemaa sijaitseva kahden tähden pelkistetysti ja modernisti sisustettu hotelli, jonka sijainti ja henkilökunta ovat saaneet paljon kiitosta. Lentokenttäbussin pysäkki, ranta, monet nähtävyydet ja kaupungin parhaat ostospaikat sijaitsevat aivan hotellin naapurissa. Hyvin keskihintaisten huoneiden hintaan sisältyy aamiainen, joissain huoneissa on parveke, kaikki huoneet on ilmastoitu ja hotellissa on monenmoisia huoneita mutta oikeastaan vain kahdelle hengelle.

Hotel La City Mercado

(Avenida Alfonso X el Sabio 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kauppahallin vieressä, lyhyen matkan päässä vanhastakaupungista sijaitseva 30 huoneen hotelli, joka on modernisti sisustettu ja joka on erittäin pidetty hotelli. Tämä on etenkin talvikaudella kohtuuhintainen hotelli, jonka hinta-laatusuhde on saanut kehuja. Hotelli sijaitsee aivan maanalaisen rautatieaseman vieressä, ja sen lähellä on erittäin hyvät ravintolat, kaupat ja illanviettopaikat.

Hotel Rambla Alicante Contactless

(Avenida Rambla Mendez Nunez 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uuden puolen pääbulevardilla sijaitseva kahden tähden modernisti sisustettu perushotelli, joka on normaalia hintavampi ja jonka huoneisiin ei kuulu automaattisesti aamiainen. Hotelli on kuitenkin tasokas ja pidetty, ja sen sijainti on monin tavoin ihanteellinen. Lentokenttäbussin pysäkki, muut pysäkit, vanhakaupunki, satama ja ranta ovat kaikki melko lyhyen kävelymatkan päässä. Sisäänkirjautuminen tapahtuu lähilukutoiminnolla eli täydellä automatiikalla, ja näin sisäänkirjautuminen käy helposti koska tahansa.

Hotel Urban

(Calle Castanos 30)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uuden puolen parhailla ravintola- ja illanviettoalueilla sijaitseva 30 ilmastoidun huoneen hotelli, jonka parhaita puolia ovat erinomainen sijainti ja kohtuullinen hinta. Tämä yhden tähden perushotelli on hyvä majapaikka niille, jotka eivät tule lomailemaan hotellihuoneeseen. Hotellilta on lyhyt matka rannalle, vanhaankaupunkiin, rautatieasemalle ja satama-alueille.
Satama-alueen näkymiä
Satama-alue on monin tavoin ihanteellinen tienoo hotellille suurille porukoille ja perheille.

Satama-alue – suuria hienoja hotelleja ja merellistä tunnelmaa

Alicanten laajat satama-alueet ovat osin erittäin hyviä viettää aikaa lähes mihin vuorokaudenaikaan tahansa, ja tämä hiekkarannan vieressä oleva alue eli Marina on paikka, jonka ympäristöön tulee loman aikana vähän väliä palattua. Sieltä lähtee risteilyjä, siellä on melkoinen valikoima baareja, ravintoloita ja kahviloita ja sieltä on melko lyhyt kävelymatka kaupungin muihin tärkeisiin osiin.

Lähimpänä on vanhakaupunki, ja myös keskustan uuden puolen miellyttävimmät osat ovat lyhyen matkan päässä. Tänne on hyvin helppo saapua lentoasemalta, sillä lentokenttäbussin päätepysäkki on Marinan edustalla. Tämä on monin tavoin ihanteellinen tienoo hotellille suurille porukoille ja perheille, joilla on minkä ikäisiä lapsia tahansa.

Hotellivinkki satama-alueelle

Hotel Spa Porta Maris by Melia

(Plaza Puerta del Mar 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Jos haluaa viettää lomansa mieleenpainuvien näkymien ja hyvien palveluiden kanssa, on tämä yksi monista Marinan pidetyistä ja suurista hotelleista. Hotellin 141 ilmastoitua huonetta ovat parvekkeellisia, ja hotellissa on uima-allas ja kuntosali. Tämä on hyvä hotelli perheille, sillä siellä on lapsille kerho ja muuta toimintaa. Hotellilta on lyhyt kävelymatka rannalle, vanhaankaupunkiin ja uuden keskustan ravintolakaduille.

Muut alueet – harrastusmahdollisuuksia ja kesällä enemmän rauhaa

Muut alueet, joilta on helppo siirtyä Alicanten keskustaan, ovat varteenotettavia majapaikalle esimerkiksi keskikesällä tai niille, jotka haluavat lomallaan pelata vaikka golfia tai tennistä. Jos haluaa majoittua muualle, kannattaa varmistaa, että liikenneyhteydet ovat hyvät. Hotellit muualla kuin keskustassa ovat yleensä paremmin varusteltuja kuin keskustan hotellit, ja niissä on lähes poikkeuksetta sellaisia lisiä kuin uima-allas ja kuntosali.

Jos haluaa käydä rannalla, kannattaa varmistaa, ettei sellaiselle ole turhan pitkä matka. Muualla kuin keskustassa yöpyvän on hyvä pitää mielessä, että vanhassakaupungissa ja muualla keskustan alueella ei luultavasti tule joka päivä käytyä.

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä muualla kuin keskustassa

Hotel Alicante Golf

(Avenida de las Naciones s/n, Playa de San Juan)
Tutustu hotelliin ja varaa huone 156 ilmastoidun huoneen hotelli, joka soveltuu golfaajille paremmin kuin moni muu lähellä keskustaa oleva hotelli. Ranta on lähellä, varustelutaso on hyvä mutta hotelli on saanut hyvin epätasaista palautetta. Talvikauden aikana tämä on varsin kohtuuhintainen vaihtoehto hyvin varustelluksi hotelliksi, ja sieltä on raitiovaunulla vain parin kolmenkymmenen minuutin matka keskustaan.

Hotel Maya

(Canonigo Manuel Penalva 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan ulkopuolella mutta hyvällä paikalla maanalaisen raitiovaunuaseman vieressä sijaitseva 194 ilmastoidun huoneen hotelli, joka melko pidetty mutta ristiriitaista palautetta saanut majapaikka. Hotelli on parhaimmillaan kesällä, sillä hotellissa on uima-allas ja ranta on lähellä. Tämä on hyvä hotelli perheille, ja alue on ostospaikoiltaan ja ravintoloiltaan sen verran hyvä, ettei keskustassa tarvitse koko ajan käydä.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Alicantessa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Lisää valinnanvaraa

Jos sivun hotellien joukossa ei tullut vastaan sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/06

Lukijoiden kommentteja

Alicanten ympäristössä on paljon vuokrattavia loma-asuntoja, ja niiden määrä on aivan eri mittakaavassa kuin kaupungissa. Benidormin läheisyydessä on useita loma-alueita, joista voi vuokrata loma-asunnon pitkäksikin aikaa, vaikka kuukausiksi. Alicanten läheisyydessä on myös vuokrattavia villoja, ja niiden vuokraaminen onkin hyvä vaihtoehto silloin kun haluaa olla yksityisellä rannalla tai omalla maalla. Tällaisen voi saada hyvinkin kohtuuhintaan.

En haluaisi yöpyä hotellissa, joka sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn kadun varrella, koska meteli kantautuu aina huoneeseen. On myös tärkeää ottaa huomioon, mitä hotellin ympärillä on, esimerkiksi onko siellä paljon baareja ja kahviloita. Olisi kätevää, jos lähellä olisi ravintoloita ruokailuaikoja varten ja myös kauppa, josta voisi ostaa välipaloja ja juomia maksamatta liikaa.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti