Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Alicante
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lowcost-festivaalit Alicantessa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Erilaiset tapahtumat, joita on eniten kesäkaudella, tuovat lähes poikkeuksetta elävää musiikkia kaupunkiin.

Kulttuuri, tapahtumat ja yöelämä

Alicante ei ole mikään suuri kulttuurikaupunki, mutta sen keskustan baareissa ja klubeissa on paljon musiikkia ympäri vuoden. Yöelämä on vilkasta kesät talvet, joskin hektisimmillään juhlat ovat elokuussa, ja kaupunki on vapaamielinen paikka, joka ottaa kaikki avosylin vastaan. Urheilua ei Alicantessa paljon tällä hetkellä nähdä, mutta siellä on kolmossarjan jalkapallojoukkue. Elokuvia voi katsella alkukielisenä yhdessä elokuvateatterissa, ja tapahtumia Alicantessa ja sen ympäristössä on tasaisesti lähes ympäri vuoden.

Klassinen musiikki, teatteri, musikaalit ja muut esitykset

Alicante ei ole mikään suuri kulttuurikaupunki, mutta siellä on useita teattereita, joissa ainakin ajoittain on musiikkia.

Teatro Principal (Plaza Ruperto Chapi) [kartalla] sijaitsee uuden keskustan alueella, ja siellä on monipuolisesti tapahtumia, musiikista musikaaleihin ja konsertteihin. Lisäksi siellä on espanjankielisille teatteriesityksiä ja lapsille nukketeatteria.

Alicantessa on muitakin teattereita, joissa on ohjelmaa, ja niiden nimet ja osoitteet voi katsoa Alicante.comista.

Rock, pop, jazz ja muu viihde

Alicante on ympäri vuoden eläväinen kaupunki, ja siellä on kymmenittäin baareja, joissa soitetaan elävää musiikkia tai joissa ainakin on tiskijukkia tai soitetaan tietynlaista musiikkia. Erilaiset tapahtumat, joita on eniten kesäkaudella, tuovat lähes poikkeuksetta elävää musiikkia kaupunkiin. Netissä kannattaa olla tarkkana, sillä lomapaikat, jotka ovat useiden kymmenien kilometrien päässä Alicantesta, yhdistetään monilla sivuilla Alicanteen.

Jatsinystäville Alicantessa on festivaaleja, joista Santa Cruzin jazzfestivaalit pidetään maaliskuun puolivälissä ja Fijazz pidetään heinäkuussa.

Parhaita paikkoja kuulla elävää musiikkia ja musiikkia muutenkin on El Barrio eli vanhakaupunki, jossa iltaisin on paljon kaikenlaista muutakin tapahtumaa ja ajanvietettä, ja sen vieressä olevat kadut keskustan uusissa osissa, etenkin San Francisco -kadun varrella ja lähikaduilla. San Franciscon ja sen ja rannan välissä kadut tunnetaan nimellä La Zona, ja tämä on musiikkipitoista aluetta illanvietolle ympäri vuoden.

Urheilu: Jalkapallo

Alicante ei ole suuri urheilukaupunki, sillä sen jalkapallojoukkue on ollut jo vuosia alamaissa ja vuonna 2012 Lucentum myi paikkansa koripallosarjassa Gran Canarialle. Vuonna 2012 Lucentum joutui talousvaikeuksien takia täysin lopettamaan toimintansa, ja näin jalkapallo on oikeastaan ainoa mahdollisuus nähdä joukkueurheilua Alicantessa.

Alicanten jalkapallojoukkue on FC Hercules, joka pelaa keskustan liepeillä olevalla stadionilla nimeltään Estadio José Rico Pérez [kartalla]. Joukkue oli ennen korkeimmalla sarjatasolla, mutta 2010-luvun syöksykierteen seurauksena se pelaa ainakin kaudella 2016–17 Espanjan kolmannella sarjatasolla (Segunda B, lohko 3). Liput ovat edullisia ja tilaa 30 000 ihmistä vetävällä stadionilla yleensä riittää. Stadionille voi tietenkin yrittää mennä bussilla, mutta kätevin kyyti siirtyä sinne mistäpäin Alicantea tahansa on taksi.

Elokuvat

Espanjassa ulkomaiset elokuvat dubataan niin televisiossa kuin elokuvateattereissakin, mutta siellä on yksi elokuvateatteri, jolla on tapana näyttää englanninkielisiä elokuvia alkukielisinä. Kinépolis Alicante Plaza Mar 2 [kartalla] on kaupungin suurimmassa ostoskeskuksessa, ja se on lähellä Marq - Castillo -asemaa. Jos elokuvan yhteydessä lukee V.O.S., näytetään elokuva alkukielisenä versiona.

Tapahtumat

Alicanten suosituimmat ja näkyvimmät tapahtumat ovat perimmiltään uskontoon liittyviä juhlia, joiden yhteydessä on kulkueita ja joiden aikana kaupunki on aika erilainen kuin normaalina päivänä. Uskontoon liittyvistä tapahtumista kerrotaan tarkemmin nähtävyyksiä käsittelevällä sivulla.

Tapahtumia Alicantessa on ympäri vuoden, ja paljon sattuu ja tapahtuu myös läheisillä rantapaikoilla. Benidormissa on paljon kaikenlaisia tapahtumia, ja huhtikuun puolivälin paikkeilla yleensä pidettävät tangofestivaalit kiinnostavat suomalaisia.

Alicantessa ei ole paljon sellaisia tapahtumia, joiden vuoksi sinne yksistään lähdettäisiin tai kannattaisikaan lähteä. Siellä kuitenkin on kaikenlaista, kuten joulumarkkinoita joulukuussa, ja ennen kuin lähtee paikalle, on kannattavaa vilkaista tapahtumakalenteria, jossa on myös Alicanten ympäristön tapahtumia.

Yöelämä

Alicante on kaupunki, jonka elämänmenoon yöelämä kuuluu olennaisena osana, ja siellä on ympäri vuoden mukava illan pimettyä siirtyä nauttimaan kaupungin antimista. Keskikesä ja etenkin elokuu on kuuma ja hektinen aika lähteä juhlimaan Alicanteen, ja vaikka sen lähistön rantapaikat ovat Benidormin johdolla rajumpia illanviettopaikkoja, tulee niistä ja muualtakin melkoinen määrä juhlijoita Alicanteen. Talvikaudella on viikolla hiljaisempaa, terassit ovat tyhjillään ainakin tammi-helmikuussa mutta Alicantessa on koska tahansa mukavaa illalla lähteä syömään ja parille drinkille.

Olut on melko edullista, ja ison tuopin saa 2–3 eurolla. Espanjalaiset olutmerkit, joihin kuuluvat Cruzcampo, Estrella ja Mahou, ovat edullisempia kuin ulkomaiset oluet. Olutta tarjotaan Alicantessa kuten muuallakin Espanjassa eri tavalla kuin Suomessa. Baarissa voi ottaa tietenkin pullo-olutta, mutta hanaolutta juodaan yleensä pienistä laseista. Pienin olut on caña (lausutaan kanja), joka on noin 15–20 cl. Suurin piirtein kaksi kertaa sitä suurempi ja pienen tuopin kokoinen on copa, joka joskus tunnetaan myös doble-nimisenä. Jarra (lausutaan harra), joka yleensä on puoli litraa mutta joka voi olla vain 0,4 litraa, on ns. normaali tuoppi suomalaiselle. Harvinaisempi mutta englantilaisten kansoittamassa Alicantessa kohtalaisen yleinen toinen iso tuoppi on nimeltään pinta, ja se on saman kokoinen kuin englantilainen pint (0,568 litraa). Riippuu paikasta ja vähän vuodenajastakin mitä oluesta joutuu maksamaan, mutta etenkin talvikaudella ja alku- ja loppurantakaudesta tarjouksia mainostetaan kaikkialla. Tietenkin on aina hyvä nautiskella olutta espanjalaiseen tyyliin ruokien kanssa, ja monessa paikassa mainostetaan “caña + tapa 2 €” joka on pieni olut ja yleensä tietynlainen eikä vapaasti valittava tapas. On myös olemassa paikkoja, kuten yökerhoja, joissa olut ja muut juomat ovat kalliimpia, ja sataman kasino ja muut illanviettopaikat ovat yleensä hintavampia ja vähemmän rentoja juhlimispaikkoja kuin vanhankaupungin ja keskustan uuden puolen baarit ja ravintolat.

Baari vanhassakaupungissa
Alueelta Abad Penalvan, Labradores-kävelykadun, sen päässä olevan San Cristobal -aukion ja Carmen-aukion väliltä löytyy kaikenlaisia baareja.
Kuva: Peter Forsberg

Kaikkein paras tunnelma suuren osan vuodesta on El Barriossa eli vanhassakaupungissa, jossa varsinainen pääkallopaikka illanvietolle on San Nicolás -kirkon vieressä oleva Abad Penalva -aukion tienoo. Tämä osa vanhaakaupunkia tunnetaan myös nimellä Santa Cruz, täällä on vuotuiset jazzfestivaalit ja pitää sisällään kolmionmuotoisen illanviettoalueen. Alue on Abad Penalvan, Labradores-kävelykadun, sen päässä olevan San Cristobal -aukion (Plaza de San Cristobal) ja Carmen-aukion (Plaza del Carmen) välissä [kartalla]. Labradores-kadun lisäksi San Cristobalin ja Carmenin välissä kulkeva San Nicolás on baareiltaan ja ravintoiltaan hyvä. Lisää baareja löytyy vielä Carmen-aukion takaa, missä Plaza Quijanon ympäristössä on useita baareja, ja myös lähellä kaupungintaloa sijaitseva Plaza Santísima Faz on aukio, jolla on meneviä terasseja. Näillä aukioilla ja kujilla on tunnelmaa ympäri vuoden, terassit kuuluvat katukuvaan lähes aina, ihmisiä riittää arkisinkin ja kesäkautena tämä on kuuma ja vilkas paikka viettää iltaa.

Toinen olennainen paikka etenkin lähteä syömään mutta myös viettää kesät talvet iltaa on La Zona, joka löytyy Esplanadin takaa, San Fernando -kadun [kartalla] varrelta ja lähistöltä. Tänne on hyvä tulla syömään mutta myös viettämään iltaa, ja alueen tarjontaan kuuluvat äänekkäät diskot ja yökerhot.

Kesäkauden aikana ja etenkin kuumimpien kesäkuukausien aikaan yksi helpoimpia ja suosituimpia illanviettopaikka kaikenlaisille ihmisille on Esplanadi eli Explanada de España. Tämä puistobulevardi on La Zonan ja rannan välissä, ja sillä on kesäkauden aikana valtava määrä terasseja. Esplanadi ei kuitenkaan yleensä ole paikka, jonne jäädään pitkäksi aikaa, vaan sinne mennään eniten alkuillasta iltaa aloittelemaan. Esplanadilta on tietenkin lyhyt matka muille illanviettotienoille, joihin La Zonan ja vanhankaupungin lisäksi kuuluu satama-alue.

Laajan satama-alueen parhaat apajat illalliselle, illanvietolle ja yöajan disko- tai klubivierailulle on Marina eli huvipursisataman hallitsema osa. Se alkaa Plaza Puerta del Mar -aukiolta, jonne lentokenttäbussikin saapuu, ja etenkin kesäkauden aikana itse aukiolla on melkoinen määrä erilaisia mahdollisuuksia illanvietolle. Parhaat bileet yöaikaan ovat Muelle Levanten [kartalla] varrella, ja tämä on kaupungin korkeimman profiilin illanviettopaikka. Huomionarvoinen juhlimispaikka toisella puolella satamaa on Muelle Ponienten Panoramis-keskus [kartalla], jonka illanviettopaikat ovat pe ja la avoinna 03 asti. Muutenkin satama-alue ja etenkin Marina on paikka, jossa ympäri vuoden on aamuun asti kestäviä juhlia joka yö.

Alicante Spotlight esittelee baareja ja muita illanviettopaikkoja

Seksuaaliset vähemmistöt – homot ja lesbot

Homot ja lesbot otetaan Alicantessa vastaan yhtä hymyssä suin kuin muutkin, ja alan ihmisille se on yksi parhaita kaupunkeja lomailla. Alicanten keskustan lisäksi muutama muu alue keskustan ulkopuolella on erityisen sopivaa maastoa homoille ja lesboille mennä baariin ja tehdä muutakin, kuten yöpyä.

Vanhakaupunki (El Barrio) on hyvä paikka illanvietolle, ja siellä Plaza Santísima Faz [kartalla] on aukio, jolla on Alicanten vanhin gay-baari, nimeltään El Forat. Baarissa on boheemi ilmapiiri, ja se on Alicanten alan suosituin baari. Jos sen jälkeen mielii enemmänkin menoa, on Missing (C/ Gravina 4) [kartalla] hyvä klubi. Klubeihin ja yökerhoihin mielivien on hyvä olla tietoisia siitä, että ne pääsevät vauhtiin vasta baarien suljettua, aamulla kello kahden ja kolmen välillä.

Alicanten ympäristön rannoista La Marina [kartalla] on se, missä on eniten gay-ystävällisiä baareja ja majapaikkojakin. La Marinaan on 20 minuutin automatka, ja ranta on nudistien mieleen. Väitetään, että Euroopassa vain Mykonoksen saari Kreikassa vetää vertoja La Marinalle gay-mielessä, joten tämä on hyvä päämaja loman aikana.

What Alicante listaa gay-baareja

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Quique /Flickr, Peter Forsberg
2016/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti