Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Alicante
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
exit (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Pakopelihuoneet (engl. escape rooms), joista 2–5 hengen ryhmä selviytyy ulos alle tunnissa ovat varsin uusia pelivillityksiä Euroopassa.

Lisää ajanvietevinkkejä

Alicantessa ei ole montaa perinteistä nähtävyyttä, eikä monikaan lähde sinne normaalille kaupunkilomalle. Alicanten suurimpia vetonauloja ovat sen kesäkauden ihanteelliset rantakelit ja eteläiseen rantalomaan kuuluvat ajanvietteet, joten sinne voi hyvin mennä olematta koko kaupungista kiinnostunut.

Jos kuitenkin haluaa ottaa lomastaan enemmän irti, on hyvä pitää mielessä, että Alicante on suuri kaupunki, jossa kesät talvet voi tehdä yhtä sun toista. Sen uusimpia vetonauloja ovat ryhmille tarkoitetut tosielämän pakopelihuoneet, siellä voi harrastaa kaikenlaista ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, kielenopiskelusta viinikierroksiin.

Taiteile itsesi ulos pakopelihuoneesta

Pakopelihuoneet (engl. escape rooms), joista 2–5 hengen ryhmä selviytyy ulos alle tunnissa ovat varsin uusia pelivillityksiä Euroopassa. Espanjassa tällaisia huoneita on melkoisesti, ja monet niistä ovat paikallista tekoa, joten täysin samanlaisia pakopelihuoneita ei tule muualla vastaan.

Lähes kaikilla pelipaikoilla on samanlaiset säännöt ja toimintatavat. Huone varataan verkkosivujen kautta etukäteen ja normaali taksa ryhmälle on 50 euroa. Viittä henkeä suurempia ryhmiä ei saa olla, alle 16-vuotiaiden ei välttämättä kaikissa peleissä ole mahdollista osallistua kaikkiin vaiheisiin mutta perheet ovat tunnetusti aktiivisia pakohuonepelaajia. Kussakin ryhmässä on oltava vähintään yksi yli 18-vuotias, ja näin tätä peliä voivat pelata monenlaiset ryhmät.

Alicantessa on melkoinen määrä tällaisia huoneita, ja varaukset niihin on hyvä tehdä sitten kun on varma paikalle menosta. Osassa pakopelihuoneita maksu suoritetaan etukäteen varausta tehtäessä, mutta joissain paikoissa maksetaan käteisellä paikan päällä. Mahdolliset peliajat näkee varausta tehdessä, mutta aika monet näistä paikoista ovat avoinna joko iltapäivästä tai alkuillasta puoliinöihin. On hyvä olla tietoinen myös siitä, että riippumatta osallistujien iästä tai sukulaisuussuhteista yli viittä ihmistä ei voi yhdessä joukkueessa olla.

Alicantessa on sen verran pakopelihuoneita, että on mahdollista varata sellainen läheltä majapaikkaa. Keskustan uudella puolella on kaksi paikkaa, jotka ovat molemmat hyviä: 60 min Escape (C/ el Cid 9) [kartalla], jossa tosin voivat pelata vain 2–4 hengen joukkueet. Keskustan toinen pakopelitila on hyvää palautetta saanut X-Door (C/ Duque de Zaragoza) [kartalla], joka on lähellä kauppahallia. Se on vuonna 2014 avattu, espanjalaisten suunnittelema pelihuone, joten samanlaista ei muissa maissa tule vastaan.

TripAdvisor esittelee lisää Alicanten pakopelihuoneita

Viininmaistelua (License: CC0 Public Domain)
Alicanten ympäristössä on viitisenkymmentä viinitilaa, ja alue tuottaa niin valko- kuin punaviiniäkin. Paras tapa tutustua paikallisiin viineihin normaalia paremmin on mennä viinikierroksille.

Maistele viinejä tai lähde viinikierrokselle

Alicanten ympäristössä on viitisenkymmentä viinitilaa, ja alue tuottaa niin valko- kuin punaviiniäkin. Paikallisia valkoviinejä ovat esimerkiksi Macabeo, Meseguera, Planta Fina ja Verdil. Punaviineihin kuuluvat Garnacha Tinta, Monastrell, Tempranillo, Bobal ja Noir. Näitä viinejä on hyvä maistella tapasten kanssa, niitä on tietenkin hyvä ostaa valintamyymälöistä ja viiniliikkeistä ja niitä voi lähteä myös maistelemaan viinitiloille. Vaikka monet viinitilat ovatkin yleisölle avoimia, kannattaa niihin ottaa yhteyttä ennen vierailua.

Kaikkein paras tapa tutustua paikallisiin viineihin normaalia paremmin on mennä viinikierroksille, jonkalaisia lähtee Alicanten kaupungista usein ja joille osaa ottavilla ei ole edessään käytännön ongelmia. Jos kuitenkin mieluiten lähtee omin nokin katsomaan viinitilaa tai useampiakin, on Ruta del Vino Alicante hyvä englanninkielinen sivusto vinkkejä antamaan.

Jos haluaa vierailla lyhyellä kierroksella ma–la klo 11–17, on se mahdollista Bodegas Bocopa -viinitilalla [kartalla], joka on Alicanten viinireitillä.

Ali-Oli tekee useita erilaisia opastettuja retkiä ja kierroksia. Sen viinitiloihin tutustuttava opastettu kierros on kestoltaan 4–6 tuntia, ja hinta määräytyy osanottajien määrän mukaan (yleensä alle 50 euroa). Hinta sisältää viinin, tapakset, kuljetukset ja opastuksen. Ali-Olilla on muitakin opastettuja kierroksia, joilla voi oppia lisää Alicanten ruoista, suklaasta tai oliiviöljystä.

Wine Searcher esittelee Alicanten tienoon viinejä

Opiskele espanjaa

Espanja on hyödyllinen, kaunis kieli, jota puhutaan enemmän kuin useimpia maailman kieliä. Kielenopiskelu on kannattavaa minkä ikäisenä tahansa, ja Alicante on varsin mukava kaupunki oppia espanjaa. Espanjaa opiskellakseen on tietenkin hyvä osata englantia tai sitten jatkaa kieliopintojaan Alicantessa. Siellä on melkoinen määrä kielikouluja, jotka tarjoavat monipuolisen valikoiman kursseja. Niillä voi oppia alkeita tai tehdä pitkällekin vietyjä jatko-opintoja, ja lyhyimmät kurssit kestävät viikon.

Enforex on keskeinen kielikoulu, jonka tunnit pidetään sataman edustalla kulkevan Explanada de Españan varrella. Oppilaan on oltava ainakin 14-vuotias, lyhyin kurssi kestää viikon ja luokassa on korkeintaan 10 oppilasta. Yksi varsin hyvä on intensiivinen kurssi, joka alkaa maanantaisin ja jonka yhteydessä on viikossa 20–30 opetustuntia.

Muitakin kielikouluja Alicantessa on, ja Don Quijote on yksi vaihtoehto, Spanish Works toinen.

Aja mikroautoa

Suomalaisilla on autourheilu verissään, ja monissa Etelä-Euroopan lomapaikoissa on helppoa ja edullista lähteä harrastamaan kartingia eli ennen lähinnä mikroautoiluna tunnettua hurjastelua. Alicantessa mikroautoilu ei ole pelkästään teini-iän harrastus, vaan siellä on kaiken kokoisia ja tehoisia mikroautoja, jotka sopivat myös aikuiseen makuun.

Paras paikka lähteä ajelemaan mikroautoa on Karting Alacant [kartalla], joka on jonkin matkan päässä keskustasta. Ympäri vuoden se avautuu viikolla neljältä ja sulkeutuu keskikesällä klo 21, muina vuodenaikoina klo 20. Viikonloppuisin se avataan ympäri vuoden jo klo 10 mutta klo 14–16 on siesta. Sateella ei voi ajaa, joten kannattaa tutkia säätiedotusta ennen paikalle menemistä. Paikalle pääsee parhaiten taksilla, ja 8 minuutin ajo maksaa 12– 20 euroa.

Visitodo.com kertoo kartingista Alicantessa.

TripAdvisor esittelee lisää tekemistä laidasta laitaan

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Stuart Cunningham /Flickr, Jill111 /Pixabay
2016/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti