Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Alicante
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Museo de Arte Contemporaneo de Alicante (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Alicanten vanhassakaupungissa sijaitseva nykytaiteen museo eli MACA on maineeltaan kaupungin merkittävin museo.

Museoita ja taidegallerioita

Alicantessa on muutama museo, joissa oppii taiteesta, arkeologiasta, kansanperinteistä ja Volvon venekilpailuista. Museot ovat joko aivan ydinkeskustassa tai sen lähellä, ja arkeologinen museo tarjoaa tilaisuuden tutustua myös kaupunginosaan, johon ei ehkä muuten tulisi lähdettyä. Museot ovat korkeatasoisia, nykyaikaisia ja joko täysin ilmaisia tai edullisia vierailupaikkoja. Ne ovat hyvin avoinna muina päivinä kuin maanantaisin, ja ne ovat hyviä vierailupaikkoja kesät talvet.

Museo de Arte Contemporáneo de Alicante (MACA) – Alicanten nykytaiteen ja modernin taiteen museo

Alicanten vanhassakaupungissa sijaitseva nykytaiteen museo eli MACA (Plaza Santa María) [kartalla] on maineeltaan kaupungin merkittävin museo. Nimestään huolimatta siellä on paljon myös modernia taidetta, ja kokoelmien teokset ovat peräisin 1920-luvun ja 1980-luvun väliseltä ajalta. Modernista ja nykytaiteesta kiinnostuneiden on hyvä käydä siellä samalla kun tutustuvat vanhankaupungin tarjontaan, ja siellä on paitsi uutta, usein erikoista taidetta myös esittävää taidetta ja kaikkein tunnetuimpien taiteilijoiden teoksia.

1900-luvun mestarien teoksia siellä on hyvä määrä, ja niiden joukossa on Picasson, Bracin, Chagallin ja Baconin töitä. Siellä on myös uusinta taidetta esitteleviä näyttelyitä ja kokoelmia, jotka tekevät siitä varsin monipuolisen taidemuseon. Sen 177 taideteoksen joukossa on maalausten lisäksi veistoksia, piirroksia ja graafista taidetta, ja siellä on tiuhaan tahtiin vaihtuvia näyttelyitä, joissa on esillä yleensä nykytaidetta.

Museo on houkutteleva vierailupaikka kenelle tahansa, sillä sinne ei ole pääsymaksua. Se on avoinna ti–la klo 10–20 ja sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 10–14.

Museo de Bellas Artes Gravina (MUBAG) – Perinteinen taidemuseo

Lähellä nykytaiteen museota sijaitsee myös perinteistä, helposti lähestyttävää esittävää taidetta kokoelmillaan ja näyttelyillään tutuksi tekevä MUBAG (Carrer Gravina 13) [kartalla]. Museo on 1700-luvulta peräisin olevassa palatsissa, ja sen tarjontaan kuuluvat espanjalaiset taideteokset, joiden joukossa on paljon myös Alicanten tienoon taidetta. Siellä on korkeatasoisia näyttelyitä, jotka tuovat esille vanhaa espanjalaista taidetta. Museon näyttelyt esittelevät usein eri vaiheita, eri taiteilijoita ja eri aikakausia, mutta luonnollisesti 1800- ja 1900-luvun perinteinen maalaustaide on pääosassa.

Museo on avoinna eri vuodenaikoina ja eri viikonpäivinä vähän eri tavoin, mutta se on aina maanantaisin kiinni. Talvikaudella, joka on koko vuoden heinä- ja elokuuta lukuun ottamatta, se on avoinna ti–la klo 10–20 ja su ja pyhäpäivinä klo 10–14. Keskikesällä se on avoinna tunnin pidempään niin arkena kuin pyhänäkin. Nykytaiteen museon tavoin tämäkin museo on ilmainen vierailupaikka.

Museo Arqueológico de Alicante (MARQ) – Arkeologinen museo

Aivan Marq - Castillo -maanalaisen aseman vieressä sijaitseva arkeologinen museo (Placa Doctor Gómez Ulla) [kartalla] on nykyaikainen ja korkeatasoinen vierailupaikka. Sen suojissa on kaikenlaisia löytöjä Iberian niemimaalta, ja siellä on erityisen hyvin esillä keramiikkaa ja taidetta. Kokoelmat on järjestetty teemojen mukaan, ja niissä käytetään hyväksi interaktiivisuutta ja viimeisintä teknologiaa. Englanniksi selvityksiä on melko vähän, joten muille kuin espanjankielentaitoisille kokemus on visuaalinen, eikä siellä tarvitse vaivata päätään turhilla teksteillä.

Museossa on sekä pysyviä näyttelyitä että vaihtuvia näyttelyitä, ja siellä on materiaalia kattavasti Alicanten tienoon hedelmällisestä ja monipuolisesta maaperästä ja alueen muista maantieteellisistä ulottuvuuksista. Museossa on eri osia, joihin on erilliset liput, mutta liput ovat aika halpoja. Paras vierailuaika on perjantaisin klo 20.30, sillä tällöin voi normaalia kalliimman 6 euron pääsylipun kanssa päästä opastetulle kierrokselle, jota vetävät alan ekspertit.

Normaali yhteislippu, joka on voimassa kuukauden ja joka käy museon jokaiseen osaan, maksaa 4 euroa muulloin kuin perjantai-iltaisin. Museo on aina kiinni maanantaisin ja avoinna ti–su klo 10–19, la klo 10–20.30 ja su klo 10–14. Museo on avoinna kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin hivenen talvikautta pidempään.

Museu de Fogueres – Kansanperinteen ja -taiteen museo

Museu de Fogueres (Rambla Méndez Núñez 29) [kartalla] tunnetaan myös nimellä Museo de las Hugueras, ja se sijaitsee hyvällä paikalla, lähellä satamaa ja vanhaakaupunkia. Sen pääasiallinen rooli on esitellä kaupungin suurimman juhlan, Fiesta de Sant Joanin historiaa ja luonnetta, ja siellä oppii paikallisesta kansanperinteestä ja taiteesta melkoisesti. Nähtävillä on videomateriaalia mutta myös valokuvia, asuja ja nukkeja nimeltään ninots, jotka on tapana heittää juhlan jälkeen roviolle.

Tämä on pääsymaksuton vierailupaikka, joka on iltapäiväsiestan aikaan kiinni. Se on kiinni maanantaisin ja avoinna ti–su klo 10–14 ja klo 17–20, lukuun ottamatta keskikesää kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin, jolloin se on iltaisin avoinna klo 18–21.

Museo Volvo Ocean Race – Kilpaveneilymuseo

Volvon sponsoroima museo (Puerto de Alicante) [kartalla] on satama-alueella sijaitseva museo, joka esittelee ennen Whitebread-nimellä tunnettua Volvo Ocean Race -venekilpailua. Se on yksi maailman kovimmista kilpailuista, joka alkaa kolmen vuoden välein syksyisin Alicantesta ja kestää 9 kuukautta. Tämä monipuolinen, äärimmäisen nykyaikainen museo esittelee elokuvin, videopelein ja installaatioin minkälaista on olla kilpaveneen kyydissä ja mitä kaikkea näihin kilpailuihin kuuluu. Paljon materiaalia on myös pelastusliiveistä ja muista pelastukseen ja turvallisuuteen liittyvistä seikoista, ja täällä voi myös vierailla 2000-luvun alussa kilpailuun osaa ottaneessa veneessä. Pääasiassa museossa oppii itse kilpailusta, sen historiasta ja myös merestä ja sen ominaisuuksista.

Museoon on erilaisia pääsymaksuja, joista edullisin on opastetulle kierrokselle oikeuttava lippu (1,5 euroa). Aukioloajat ovat eri päivinä ja vuodenaikoina erilaiset, ja paras tapa päästä museoon on käydä paikan päällä loman alkupuolella, selvittää mikä on sopivin aukioloaika ja tiedustella mihin aikoihin on tilaa.

Lisätietoa

Alicante Spotlight kertoo lisää museoista

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: TijsB /Flickr
2016/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti