Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Malaga
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Barcelo Malaga -hotelli
Suuria hotelleja on Málagan uudella puolella. Tänne majoittuvan kannattaa kuitenkin varmistaa, että majapaikka ei ole kuin korkeintaan muutaman sadan metrin päästä joesta ja vanhastakaupungista.

Hotellit Málagassa ja muualla Costa del Solilla

Tällä sivulla kerrotaan niistä Málagan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinnat ja huoneiden saatavuus

Málagassa ja sitä ympäröivällä Costa del Sol -rannikolla on valtava määrä hotelleja, huoneistohotelleja, loma-asuntoja ja muita majoitusvaihtoehtoja. Hotelleja on jonkin verran Málagan keskustassa ja sitä ympäröivillä alueilla, mutta eniten hotelleja on kuitenkin rannan tuntumassa ja muualla kuin Málagassa, etenkin Torremolinoksessa ja Fuengirolassa.

Huoneita on valtava määrä, niitä on erittäin helppo hankkia kohtuuhinnalla lokakuulta toukokuulle, mutta kesällä ja joinain muina erityisen vilkkaina matkustusaikoina voi majapaikan löytäminen ainakin hyvältä paikalta ja kohtuuhinnalla olla hankalaa. Niinpä Málagaan kesäkaudella, toukokuulta syys-lokakuulle suuntaavan, kuten sinne myös pääsiäisenä ja lokakuun lomaviikkoinakin suuntaavan on hyvä olla liikkeellä aikaisin. Näinä aikoina varaus on hyvä tehdä kuukausiakin etukäteen, sillä parhailla paikoilla olevat kohtuuhintaiset majapaikat menevät aina ensimmäisinä. Muina vuodenaikoina ote voi olla rennompi, mutta tällöinkään ei hyvällä paikalla sijaitsevia huokeahintaisia hotelleja kannata yrittää varata viime tipassa.

Hinnat

Huoneiden hinnat ovat Málagassa suurin piirtein 50 ja 100 euron välillä kesäkauden aikana, mutta aivan keskikesällä, heinäkuun puolivälistä elokuun loppupuolelle, huoneiden hinnat voivat nousta tästäkin vielä ja varaukset on ehdottomasti tehtävä kuukausia etukäteen. Tämä ei ole missään mielessä hyvä ajankohta matkustaa Málagaan, ja jos haluaa viettää siellä aikaa lämpimimpien ilmojen aikaan, ovat touko- ja kesäkuu ja syys- ja lokakuu siihen edullisempia ja vähemmän vilkkaita vaihtoehtoja. Näinä aikoina kaikkein pidetyimpien ja parhaimmilla paikoilla sijaitsevien huoneiden hinnat ovat 50–100 eurossa kahden hengen huoneelta per yö, mutta näitäkin edullisempia hintoja tulee vastaan, etenkin jos on valmis joustamaan jonkin verran tasosta tai sijainnista.

Parvekkeita
Parvekkeet ja uima-altaat ovat yleisiä muualla kuin Málagan keskustassa, kun taas Málagan keskustaan majoittuva joutuu yleensä tyytymään pienempiin tiloihin.

Kiivaimman matkustuskauden ulkopuolella, lokakuun puolivälistä aina joulukuun alkupuolelle, huoneiden hinnat laskevat mutta säät ovat edelleen suotuisat, ja näin tänä aikana voi Málagassa lomailla hyvinkin kohtuullisin hinnoin. Joulukuun alkupuolelta maaliskuulle monet majapaikat eivät ole täydessä toiminnassa, mutta keskustassa hotellit ovat avoinna ja sieltä saa huoneita talvisin muita vuodenaikoja edullisemmin. Maaliskuulta lähtien säät alkavat parantua, huhtikuussa voi jo uidakin ja aivan kesäkauden alkupuolella hinnat ovat vielä normaalin alapuolella, niin että kaupungista voi saada hyvänkin huoneen 40–60 eurolla kahdelle hengelle.

Fuengirolassa ja Torremolinoksessa huoneiden hinnat eivät ole yhtään sen alempia kuin Málagassa, ja Marbellassa on usein kalliimpaakin. Yksi asia mikä on kuitenkin hyvä ottaa huomioon on se, että Málagan keskustaan majoittuva joutuu yleensä tyytymään pienempiin tiloihin kuin kauemmas keskustasta majoittuva, ja esimerkiksi parvekkeet ja uima-altaat ovat yleisiä muualla kuin Málagan keskustassa.

Muuta huomioitavaa

Majoittui sitten mihin tahansa Costa del Solin alueelle, on hyvä aina pitää mielessä se, että kesäkuulta syyskuulle Málagassa on jatkuvasti tukahduttavan kuumaa ja ilmastoitu huone on siellä tällöin erittäin hyvä. Talvisin joulukuun alusta maaliskuun alkupuolelle Málagassa ja muualla rannikolla on öisin sen verran viileää, että vaikka varsinaista lämmitystä ei välttämättä tarvita, on sinne tällöin hyvä ottaa lämpimiä vaatteita mukaan ja mahdollisesti myös varmistaa, että huoneessa on jonkinlainen lämmitysmahdollisuus.

Majoituksen löytäminen Málagasta

Málagassa on valtava määrä hotelleja aivan ydinkeskustassa, rannan tuntumassa ja muuallakin kaupungissa. Lisää hotelleja ja muita majapaikkoja, joihin Costa del Solissa kuuluvat myös loma-asunnot ja huoneistohotellit, löytyy junamatkan päästä Torremolinoksesta ja Fuengirolasta. Myös Marbella, joka sijaitsee yli tunnin matkan päässä Málagasta, on vaihtoehto niille, jotka eivät halua kuin käväistä kerran keskustassa.

Alameda Principal
Kortteleissa lähellä Alameda Principal -bulevardia on koko joukko pieniä hotelleja ja muita tunnelmallisia majapaikkoja.

Vanhakaupunki ja kaupungin uusi puoli sen vieressä – urbaania lomailua kätevillä tienoilla

Vaikka Málaga on suuri kaupunki, on majoituksen löytäminen sieltä varsin suoraviivaista ja hyviä yöpymisseutuja on vain muutama. Centro historico eli vanhakaupunki on hyvä paikka hotellille, aivan kuten muukin vanha keskusta vanhankaupungin ympäristössä. Täällä varsin käteviä ovat korttelit lähellä Alameda Principal -bulevardia, jossa tuomiokirkon lähettyvillä onkin koko joukko pieniä hotelleja ja muita tunnelmallisia majapaikkoja. Nämä ovat kuitenkin usein perheyrityksiä, joita ei välttämättä löydy kansainvälisten varauspalveluiden sivuilta.

Jonkin verran hotelleja on myös Rio Guadalmedinan eli kuivuneen joen vanhankaupungin puoleisella rannalla, mutta huomattavasti enemmän suuria hotelleja ja muita majapaikkoja on kaupungin uudella puolella, joka on liike-elämän keskus ja jota hallitsevat sellaiset suuret ostospaikat kuin El Corte Inglés -tavaratalo ja päärautatie- ja linja-autoasemat. Matkaa vanhaankaupunkiin on vähän, palvelut ovat lähellä ja tänne majoittuvan kannattaa varmistaa, että majapaikka ei ole kuin muutaman sadan metrin päästä joesta ja vanhastakaupungista.

Kaupungin vanhimpiin osiin majoittuva pääsee vaivatta nauttimaan kaikesta mahdollisesta. Mikäli hotelli ei ole kaukana Alameda Principal -bulevardista, on täältä helppo siirtyä busseilla Pedregalejon ja El Palon rannoille sekä Torremolinokseen, Fuengirolaan ja lentokentälle Centro Alameda -juna-aseman kautta.

Kaupungin uudella puolella asustava pääsee nauttimaan vanhastakaupungista helposti, ja kaikki palvelut ovat miltei yhtä lähellä. Päiväretkille, lentokentälle ja Fuengirolaan voi siirtyä yhtä helposti ja joissain tapauksissa helpomminkin linja-autoaseman ja María Zambrano -päärautatieaseman kautta. Rannalle on kaupungin uudelta puolelta pidempi matka kuin vanhastakaupungista, mutta toisaalta kaupungin uudelta puolelta pääsee rautatieaseman kautta reilussa vartissa Torremolinokseen ja kolmessa vartissa Fuengirolaan, joissa kummassakin on ihmisiä ja toimintaa rannalla ympäri vuoden.

Harkinnan arvoisia hotelleja kaupungin uudella puolella ovat esimerkiksi kivenheiton päästä joesta ja vanhastakaupungista sijaitseva Sallés Hotel Málaga Centro ja miellyttävästi varusteltu Silken Puerta Málaga, uuden ja vanhan puolen rajamaastossa kohtuuhintainen Eurostars Astoria ja vanhassakaupungissa pääkävelykadun varrella sijaitseva Room Mate Larios.

Playa la Malagueta -ranta
La Malagueta -kaupunginosa on Málagan päärannan edustalla. Täältä on varsin lyhyt kävelymatka vanhaankaupunkiin, ja ranta monipuolisine tekemisineen on vieressä.

Rantaa lähellä sijaitseva La Malagueta – ranta- ja yöelämää

Muutama hotelli on myös La Malagueta -kaupunginosassa, joka on Málagan päärannan edustalla. Täältä on varsin lyhyt kävelymatka vanhaankaupunkiin, ja ranta monipuolisine tekemisineen on vieressä, ravintolat ovat erinomaisia ja ainakin kesällä iltaakin on hyvä istua majapaikan naapurissa. Parhaimmillaan La Malagueta ja Paseo Maritimo -rantapromenadi ovat kesäkautena, huhtikuun alkupuolelta marraskuun alkupuolelle.

Kelpo hotelli La Malaguetassa on esimerkiksi Hotel MS Maestranza, joka on yksi kaupungin pidetyimpiä hotelleja. Siltä on hyvin lyhyt matka rannalle, yöelämää löytyy läheltä eikä vanhaankaupunkiin ja suurimmille nähtävyyksillekään ole kuin noin kilometrin matka. Ainoa huono puoli Malaguetan kaupunginosassa on se, että kesäkauden ajan se on äänekäs paikka, jossa on paljon juhlia yötä myöten.

Rauhalliset ja kohtuuhintaiset Lagunillas ja El Ejido -kaupunginosat

Muualla Málagan ydinkeskustassa on hotelleja myös, mutta kannattaa varmistaa, ettei sieltä ole turhan pitkä matka keskustaan. Hyvä kaupunginosa aivan ydinkeskustan vieressä on Lagunillas ja toinen El Egido, jotka ovat Plaza de la Merced -aukion ja Picasson syntymätalon naapurissa. Mikäli keskustaan ei ole kilometriä pidempi matka, on tämä kohtuuhintainen ja ympäri vuoden rauhallinen tienoo hotellille.

Hyvä hotellivaihtoehto tällä tienoolla on ystävällishenkinen Hotel Zenit Málaga, josta voi kävellä tai tulla bussilla keskustaan.

Pidempään viipyville Pedregalejo- ja El Palo -rantakaupunginosat – rauhaa ja rantoja

Joitain majapaikkoja on Málagan rantakaupunginosissa eli Pedregalejossa ja El Palossa. Nämä ovat kenties parhaita yöpymispaikkoja niille, jotka ovat olleet kaupungissa ennenkin tai jotka kesän kuumina kuukausina viihtyvät Málagassa usean viikon tai pidempäänkin. Kummastakin on varsin lyhyt bussimatka vanhaankaupunkiin, mutta linja-auto on usein tupaten täynnä ja etenkin vilkkaina aikoina busseilla jatkuvasti matkustaminen ei ole herkkua. Pedregalejo ja El Palo ovat kesäkaudella palveluiltaan miltei keskustan luokkaa, ja niissä on eräitä kaupungin parhaita kalaravintoloita ja hyvää yöelämää.

Hotelli Torremolinoksessa rannalla
Yksi mahdollisuus Málagaan suuntaavalle on yöpyä kaupungin ulkopuolella. Paljon hotelleja on sekä Torremolinoksessa että Fuengirolassa, jotka ovat sopivia nimenomaan rantalomalle haluaville.

Torremolinos, Fuengirola ja Marbella – vilkkaita rantapaikkoja kaupungin ulkopuolella

Yksi mahdollisuus Málagaan suuntaavalle on yöpyä kaupungin ulkopuolella. Paljon hotelleja on sekä Torremolinoksessa että Fuengirolassa, jotka ovat sopivia nimenomaan rantalomalle haluaville. Kummastakin paikasta on helppo käydä Málagassa junalla, ja lomapaikoilla yöpyvä voi nauttia paremmin rantalomatunnelmasta ja kaikenlaisesta rantatoiminnasta aivan hotellin naapurissa. Costa del Solin alueella myös Marbella on varteenotettava paikka majapaikalle, joskin se sijaitsee yli tunnin bussimatkan päässä Málagasta.

Näiden alueiden osalta Torremolinoksesta kannattaa katsastaa esimerkiksi Hotel Isabel, joka kesäkaudella sopii kuin nakutettu rantalomalle lähteville, Marbellasta kohtuuhintainen ja lapsiperheillekin sopiva Apartamentos Princesa Playa ja Fuengirolasta Fuengirolan rantapromenadilla sijaitseva Hotel Ilunion.

Hostelit ja muut kaikkein edullisimmat vaihtoehdot

Hostel-tyyliset majapaikat eli hostelit ovat varsin yleisiä Málagassa ja muualla Costa del Solilla. Niissä yöpyvät yleensä nuoret ja seikkailuhenkiset, mutta niissä tulee vastaan kaikenlaisia ihmisiä ja etenkin kaikenikäiset, englanninkielisistä maista peräisin olevat ihmiset käyttävät niitä hanakasti.

Hosteliin majoittuva säästää melkoisesti, ja erityisen hyvin tämä pätee yksin matkustaviin. Myös pariskunnat ja perheet voivat säästää ottaessaan hostelmajoituksen, sillä yhteismajoitushuoneiden lisäksi niissä on yksityishuoneita, usein ainakin 1–2 hengelle mutta joskus myös suurempia perhehuoneita. Hostelissa huone maksaa usein vain puolet siitä mitä halvassa hotellissa, mutta siellä joutuu olemaan muiden kanssa jatkuvasti tekemisissä eivätkä huoneet ole yhtä hyvin varusteltuja kuin hotellihuoneet. Hostelit ovat rentoja ja edullisia paikkoja viettää yönsä niille, jotka eivät tule lomalleen hotellissa oleskelemaan, ja hosteleissa yöpyvät ovat yleensä normaalia pidemmillä matkoilla, joiden aikana käydään monissa eri paikoissa. Hostelien parhaisiin puoliin kuuluu se, että ne lähes poikkeuksetta sijaitsevat keskustassa tai muulla hyvällä paikalla.

Hyviä hosteleita Málagassa tai sen lähellä ovat esimerkiksi erinomaisella paikalla sijaitseva Lights Out ja samalla seudulla sijaitseva Feel Hostels Soho.

Hotels.comin sivuilta näkee hostelit ja muut edulliset majapaikat myös Torremolinoksessa ja Fuengirolassa ja lisää hosteleita voi katsella Hostelworld.com-palvelusta.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Malagassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Apartamentos Princesa Playa

(Paseo Maritimo)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Marbellassa, reilun tunnin bussimatkan päässä Málagasta, aivan rannalla sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sopii erityisen hyvin rantalomalle lähteville lapsiperheille.

Hotel Ilunion

(Paseo Maritimo Rey de Espana 87)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Fuengirolan rantapromenadilla sijaitseva 180 ilmastoidun huoneen hotelli, joka sopii rantalomalle haluaville ja josta voi käydä katsomassa Málagan päänähtävyydet paikallisjunalla.

Eurostars Astoria

(Avenida Comandante Benitez 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin liepeillä, Alameda Principal -bulevardin vieressä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka sijainnista on hyvin vaikea kenenkään löytää huomautettavaa. Päiväretkille pääsee junalla erityisen hyvin, lentokenttämatka hoituu helpoimmalla mahdollisella tavalla ja hotelli on hyvin varusteltu.

Hotel Zenit Málaga

(Calle de Cuba 1–3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kilometrin matkan päässä Plaza de la Merced -aukiolta sijaitseva huokeahintainen hotelli, jossa on ystävällinen ja avulias palvelu ja josta voi kävellä tai tulla bussilla keskustaan.

Hotel Isabel

(Paseo Maritimo 47)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Torremolinoksessa, lyhyen junamatkan päässä lentokentältä ja Málagan keskustasta sijaitseva 70 ilmastoidun huoneen hotelli, joka on rannalla. Hotelli on siisti ja erittäin pidetty, mutta lisämaksut ovat harmittaneet monia.

Hotel MS Maestranza

(Avd Canovas del Castillo 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone La Malaguetan rantakaupunginosassa sijaitseva erittäin pidetty ja tasokas mutta myös kohtuuhintainen 94 huoneen hotelli. Sen sijainti on loistava, ja sinne majoittuva pääsee hyvin nauttimaan sekä rannoista että vanhankaupungin nähtävyyksistä.

Malaga Centro

(Marmoles 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla, kaupungin uudella puolella mutta kivenheiton päästä joesta ja vanhastakaupungista sijaitseva korkeatasoinen hotelli, josta on lyhyt matka kaikkialle ja jonka palvelutaso on erityisen hyvä.

Room Mate Larios

(Calle Marques Larios 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa, pääkävelykadun varrella sijaitseva hotelli, joka on kaikin puolin korkeatasoinen mutta jonka sijainti on erittäin vilkkaalla ja äänekkäällä paikalla etenkin laskiaisen, pääsiäisen ja joidenkin muiden festivaalien ja erikoistapahtumien aikaan.

Silken Puerta Malaga

(Heroe de Sostoa 17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä bussi- ja rautatieasemaa, kaupungin uudella puolella mutta kävelymatkan etäisyydellä vanhastakaupungista sijaitseva hotelli, jonka palvelu, varustelutaso ja sijainti ovat saaneet paljon kiitosta.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti