Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Malaga
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Barcelo Malaga -hotelli
Suuria hotelleja on Málagan uudella puolella. Tänne majoittuvan kannattaa kuitenkin varmistaa, että majapaikka ei ole kuin muutaman sadan metrin päästä joesta ja vanhastakaupungista.

Hotellit Málagassa ja muualla Costa del Solilla

Malagassa on paljon hotelleja rannan lähistöllä, vanhoissa kortteleissa ja keskustan uudella puolella, joka on kulkuyhteyksiltään ja ostospaikoiltaan kätevä alue.

Kaikille näille alueille on suhteellisen helppo siirtyä suoraan junalla lentoasemalta, ja Malagan keskusta on hyvin yhteydessä myös Fuengirolaan, Torremolinokseen ja Marbellaan, jotka ovat Malagan lähistön rantapaikkoja ja jotka myös soveltuvat majapaikalle.

Hotellien hinnat ovat Malagassa yllättävän korkeita, mutta jos yöpyy Malagan lähistöllä tai sen laitaosissa olevissa paikoissa kuten El Palossa, voi vilkkainakin aikoina löytää kohtuuhintaisen majapaikan.

Malaga on vilkas paikka lähes ympäri vuoden, mutta varsinaisen rantakauden aikana huhtikuulta marraskuulle se on vilkkaimmillaan, ja silloin hotelli kannattaa lentojen tavoin varata ainakin kuukausi pari ennen matkaa.

Hinnat ja huoneiden saatavuus

Málagassa ja sitä ympäröivällä Costa del Solilla eli Aurinkorannikolla on valtava määrä hotelleja, huoneistohotelleja, loma-asuntoja ja muita majapaikkoja. Hotelleja on jonkin verran Málagan keskustassa ja sitä ympäröivillä alueilla, mutta eniten hotelleja on kuitenkin rannan tuntumassa ja muualla kuin Málagassa, etenkin Torremolinoksessa ja Fuengirolassa.

Huoneita on valtava määrä, niitä on erittäin helppo hankkia kohtuuhinnalla lokakuulta toukokuulle, mutta kesällä ja joinain muina erityisen vilkkaina matkustusaikoina voi majapaikan löytäminen ainakin hyvältä paikalta ja kohtuuhinnalla olla hankalaa. Niinpä Málagaan kesäkaudella, toukokuulta syys-lokakuulle suuntaavan, kuten myös sinne pääsiäisenä ja lokakuun lomaviikkoinakin suuntaavan on kaikin tavoin kannattavaa tehdä majapaikkavarauksensa silloin kun varaa lennotkin, eli ainakin pari kuukautta etukäteen. Muina vuodenaikoina ote voi olla rennompi, mutta tällöinkään ei hyvällä paikalla sijaitsevia huokeahintaisia hotelleja kannata yrittää varata viime tipassa ja varaus kannattaa aina tehdä ainakin kuukausi etukäteen.

Hinnat

Huoneiden hinnat ovat kesäkauden aikana suurin piirtein 50 ja 100 euron välillä, mutta aivan keskikesällä, heinäkuun puolivälistä elokuun loppupuolelle, huoneiden hinnat voivat nousta yli 100 euron ja varaukset on ehdottomasti tehtävä kuukausia etukäteen. Tämä ei ole missään mielessä hyvä ajankohta matkustaa Málagaan, ja jos haluaa viettää siellä aikaa lämpimimpien ilmojen aikaan, ovat touko- ja kesäkuu ja syys- ja lokakuu siihen edullisempia ja vähemmän vilkkaita kuukausia. Näinä aikoina kaikkein pidetyimpien ja parhaimmilla paikoilla sijaitsevien huoneiden hinnat ovat 50–100 eurossa kahden hengen huoneelta per yö, mutta näitäkin edullisempia hintoja tulee vastaan, etenkin jos on valmis joustamaan jonkin verran tasosta tai sijainnista.

Parvekkeita
Parvekkeet ja uima-altaat ovat yleisiä muualla kuin Málagan keskustassa, kun taas Málagan keskustaan majoittuva joutuu yleensä tyytymään pienempiin tiloihin.

Kiivaimman matkustuskauden ulkopuolella eli lokakuun puolivälistä aina joulukuun alkupuolelle huoneiden hinnat laskevat mutta säät ovat edelleen suotuisat, ja näin tänä aikana voi Málagassa lomailla hyvinkin kohtuullisin hinnoin. Joulukuun alkupuolelta maaliskuulle monet majapaikat eivät ole täydessä toiminnassa, mutta keskustassa hotellit ovat avoinna ja sieltä saa huoneita talvisin muita vuodenaikoja edullisemmin. Maaliskuulta lähtien säät alkavat parantua, huhtikuussa voi meressä jo uidakin ja aivan kesäkauden alkupuolella hinnat ovat vielä normaalin alapuolella, niin että kaupungista voi saada hyvänkin huoneen 40–60 eurolla kahdelle hengelle. Marraskuulta huhtikuulle Málagassa tai sen lähistöllä yöpyvien kannattaa katsella uima-altaalla varustettua majapaikkaa, sillä meressä uiminen on oikeastaan vain kesäkuukausien touhua.

Fuengirolassa ja Torremolinoksessa huoneiden hinnat eivät ole yhtään sen alempia kuin Málagassa, ja Marbellassa on usein kalliimpaakin. Yksi asia mikä on kuitenkin hyvä ottaa huomioon on se, että Málagan keskustaan majoittuva joutuu yleensä tyytymään pienempiin tiloihin kuin kauemmas keskustasta majoittuva, ja esimerkiksi parvekkeet ja uima-altaat ovat yleisiä muualla kuin Málagan keskustassa.

Muuta huomioitavaa

Majoittui sitten mihin tahansa Costa del Solin alueelle, on hyvä aina pitää mielessä se, että kesäkuulta syyskuulle Málagassa on jatkuvasti tukahduttavan kuumaa ja ilmastoitu huone on siellä tällöin erittäin hyvä. Talvisin joulukuun alusta maaliskuun alkupuolelle Málagassa ja muualla rannikolla on öisin sen verran viileää, että vaikka varsinaista lämmitystä ei välttämättä tarvita, on sinne tällöin hyvä ottaa lämpimiä vaatteita mukaan ja mahdollisesti myös varmistaa, että huoneessa on jonkinlainen lämmitysmahdollisuus.

Majoituksen löytäminen Málagasta

Málagassa on valtava määrä hotelleja aivan ydinkeskustassa, rannan tuntumassa ja muuallakin kaupungissa. Lisää hotelleja ja muita majapaikkoja, joihin Costa del Solissa kuuluvat myös loma-asunnot ja huoneistohotellit, löytyy junamatkan päästä Torremolinoksesta ja Fuengirolasta. Myös Marbella, joka sijaitsee yli tunnin matkan päässä Málagasta, on mahdollinen tukikohta niille, jotka eivät halua kuin käväistä kerran keskustassa. Marbella on kuitenkin miljonäärivaimojen ja ainakin rikasta näyttelevien suosima paikka, ja näin kaikki hinnat siellä hotelleista ravintoloihin ovat jonkin verran korkeampia kuin muissa alueen kaupungeissa.

Alameda Principal
Kortteleissa lähellä Alameda Principal -bulevardia on koko joukko pieniä hotelleja ja muita tunnelmallisia majapaikkoja.

Vanhakaupunki ja kaupungin uusi puoli sen vieressä – urbaania lomailua kätevillä tienoilla

Vaikka Málaga on suuri kaupunki, on majoituksen löytäminen sieltä varsin suoraviivaista ja hyviä yöpymisseutuja on vain muutama. Centro historico eli vanhakaupunki on hyvä paikka hotellille, aivan kuten muukin vanha keskusta vanhankaupungin ympäristössä. Täällä varsin käteviä ovat korttelit lähellä Alameda Principal -bulevardia [kartalla], jossa tuomiokirkon lähettyvillä onkin koko joukko pieniä hotelleja ja muita tunnelmallisia majapaikkoja. Nämä ovat kuitenkin usein perheyrityksiä, joita ei välttämättä löydy kansainvälisten varauspalveluiden sivuilta.

Jonkin verran hotelleja on myös Rio Guadalmedinan [kartalla] eli kuivuneen joen vanhankaupungin puoleisella rannalla, mutta huomattavasti enemmän suuria hotelleja ja muita majapaikkoja on kaupungin uudella puolella, joka on liike-elämän keskus ja jota hallitsevat sellaiset suuret ostospaikat kuin El Corte Inglés -tavaratalo ja päärautatie- ja linja-autoasemat [kartalla]. Matkaa vanhaankaupunkiin on vähän, palvelut ovat lähellä ja tänne majoittuvan kannattaa varmistaa, että majapaikka ei ole kuin muutaman sadan metrin päästä joesta ja vanhastakaupungista.

Kaupungin vanhimpiin osiin majoittuva pääsee vaivatta nauttimaan kaikesta mahdollisesta. Mikäli hotelli ei ole kaukana Alameda Principal -bulevardista, on täältä helppo siirtyä busseilla Pedregalejon ja El Palon rannoille sekä Torremolinokseen, Fuengirolaan ja lentokentälle joenrannalla olevan Centro Alameda -juna-aseman kautta.

Kaupungin uudella puolella asustava pääsee nauttimaan vanhastakaupungista helposti, ja kaikki palvelut ovat miltei yhtä lähellä. Päiväretkille, lentokentälle ja Fuengirolaan voi siirtyä yhtä helposti ja joissain tapauksissa helpomminkin linja-autoaseman ja María Zambrano -päärautatieaseman kautta. Rannalle on kaupungin uudelta puolelta pidempi matka kuin vanhastakaupungista, mutta toisaalta kaupungin uudelta puolelta pääsee rautatieaseman kautta reilussa vartissa Torremolinokseen ja kolmessa vartissa Fuengirolaan, joissa kummassakin on ihmisiä ja toimintaa rannalla ympäri vuoden.

Harkinnan arvoisia hotelleja kaupungin uudella puolella ovat esimerkiksi kivenheiton päästä joesta ja vanhastakaupungista sijaitseva Sallés Hotel Málaga Centro, Alameda Principalin vieressä sijaitseva Hotel Sur Málaga, uuden ja vanhan puolen rajamaastossa kohtuuhintainen Eurostars Astoria ja vanhassakaupungissa pääkävelykadun varrella sijaitseva Room Mate Larios.

Playa la Malagueta -ranta
La Malagueta -kaupunginosa on Málagan päärannan edustalla. Täältä on varsin lyhyt kävelymatka vanhaankaupunkiin, ja ranta monipuolisine tekemisineen on vieressä.

Rantaa lähellä sijaitseva La Malagueta – ranta- ja yöelämää

Muutama hotelli on myös La Malagueta -kaupunginosassa [kartalla], joka on Málagan päärannan edustalla. Täältä on varsin lyhyt kävelymatka vanhaankaupunkiin, ja ranta monipuolisine tekemisineen on vieressä, ravintolat ovat erinomaisia ja ainakin kesällä iltaakin on hyvä istua majapaikan naapurissa. Parhaimmillaan La Malagueta ja Paseo Maritimo -rantapromenadi ovat kesäkautena, huhtikuun alkupuolelta marraskuun alkupuolelle.

Kelpo hotelli La Malaguetassa on esimerkiksi Hotel MS Maestranza, joka on yksi kaupungin pidetyimpiä hotelleja ja nauttii suomalaisten suurta suosiota. Siltä on hyvin lyhyt matka rannalle, yöelämää löytyy läheltä eikä vanhaankaupunkiin ja suurimmille nähtävyyksillekään ole kuin noin kilometrin matka. Ainoa huono puoli Malaguetan kaupunginosassa on se, että kesäkauden ajan se on äänekäs paikka, jossa on paljon juhlia yötä myöten.

Rauhalliset ja kohtuuhintaiset Lagunillas ja El Ejido -kaupunginosat

Muualla Málagan ydinkeskustassa on hotelleja myös, mutta kannattaa varmistaa, ettei sieltä ole turhan pitkä matka keskustaan. Hyvä kaupunginosa aivan ydinkeskustan vieressä on Lagunillas ja toinen El Egido, jotka ovat Plaza de la Merced -aukion [kartalla] ja Picasson syntymätalon naapurissa. Mikäli keskustaan ei ole kilometriä pidempi matka, on tämä kohtuuhintainen ja ympäri vuoden rauhallinen tienoo hotellille.

Hyvä hotelli tällä tienoolla on ystävällishenkinen Hotel Zenit Málaga, josta voi kävellä tai siirtyä bussilla keskustaan.

Pidempään viipyville Pedregalejo- ja El Palo -rantakaupunginosat – rauhaa ja rantoja

Joitain majapaikkoja on Málagan rantakaupunginosissa eli Pedregalejossa [kartalla] ja El Palossa. Nämä ovat kenties parhaita yöpymispaikkoja niille, jotka ovat olleet kaupungissa ennenkin tai jotka kesän kuumina kuukausina viihtyvät Málagassa usean viikon tai pidempäänkin. Kummastakin on varsin lyhyt bussimatka vanhaankaupunkiin, mutta linja-auto on usein tupaten täynnä ja etenkin vilkkaina aikoina kuten aamu- ja iltaruuhkissa busseilla jatkuvasti matkustaminen ei ole herkkua. Pedregalejo ja El Palo ovat kesäkaudella palveluiltaan miltei keskustan luokkaa, ja niissä on eräitä kaupungin parhaita kalaravintoloita ja hyvää yöelämää.

Hotelli Torremolinoksessa rannalla
Yksi mahdollisuus Málagaan suuntaavalle on yöpyä kaupungin ulkopuolella. Paljon hotelleja on sekä Torremolinoksessa että Fuengirolassa, jotka ovat sopivia nimenomaan rantalomalle haluaville.

Torremolinos, Fuengirola ja Marbella – vilkkaita rantapaikkoja kaupungin ulkopuolella

Yksi mahdollisuus Málagaan suuntaavalle on yöpyä kaupungin ulkopuolella. Paljon hotelleja on sekä Torremolinoksessa että Fuengirolassa, jotka ovat sopivia nimenomaan rantalomalle haluaville. Kummastakin paikasta on helppo käydä junalla Málagassa, ja lomapaikoilla yöpyvä voi nauttia paremmin rantalomatunnelmasta ja kaikenlaisesta rantatoiminnasta aivan hotellin naapurissa. Costa del Solin alueella myös Marbella on varteenotettava paikka majapaikalle, joskin se sijaitsee yli tunnin bussimatkan päässä Málagasta.

Näiden alueiden osalta Torremolinoksesta kannattaa katsastaa esimerkiksi Hotel Isabel, joka kesäkaudella sopii kuin nakutettu rantalomalle lähteville, Marbellasta kohtuuhintainen ja lapsiperheillekin sopiva Apartamentos Princesa Playa ja Fuengirolasta Fuengirolan rantapromenadilla sijaitseva Hotel Ilunion.

Jos haluaa yöpyä Torremolinoksen alueella olevan lentoaseman vieressä, on sen lähin hotelli suomalaisten suosiossa oleva Holiday Inn Express Málaga Airport.

Jos haluaa katsella kaikkia Fuengirolan, Torremolinoksen tai Marbellan majapaikkoja, voi niitä katsella Booking.comissa.

Hostelit ja muut kaikkein edullisimmat vaihtoehdot

Hostel-tyyliset majapaikat eli hostelit ovat varsin yleisiä Málagassa ja muualla Costa del Solilla. Niissä yöpyvät yleensä nuoret ja seikkailuhenkiset, mutta niissä tulee vastaan kaikenlaisia ihmisiä ja etenkin kaikenikäiset, englanninkielisistä maista peräisin olevat ihmiset käyttävät niitä hanakasti.

Hosteliin majoittuva säästää melkoisesti, ja erityisen hyvin tämä pätee yksin matkustaviin. Myös pariskunnat ja perheet voivat säästää ottaessaan hostelmajoituksen, sillä yhteismajoitushuoneiden lisäksi niissä on yksityishuoneita, usein ainakin 1–2 hengelle mutta joskus myös suurempia perhehuoneita. Lisäksi esimerkiksi neljän tai sitä isomman ihmisen ryhmä voi ottaa itselleen kokonaisen hostelhuoneen. Hostelissa huone maksaa usein vain puolet siitä mitä halvassa hotellissa, mutta siellä joutuu olemaan muiden kanssa jatkuvasti tekemisissä eivätkä huoneet ole yhtä hyvin varusteltuja kuin hotellihuoneet. Hostelit ovat rentoja ja edullisia paikkoja viettää yönsä niille, jotka eivät tule lomalleen hotellissa oleskelemaan, ja hosteleissa yöpyvät ovat yleensä normaalia pidemmillä matkoilla, joiden aikana käydään monissa eri paikoissa. Hostelien parhaisiin puoliin kuuluu se, että ne lähes poikkeuksetta sijaitsevat keskustassa tai muulla hyvällä paikalla.

Vuoden 2022 lopulla Málagan hostelien hinnat vaihtelivat melkoisesti, eikä sijainti määrää yhtä paljon hintaa kuin laatu, joka voi vaihdella erinomaisesti varustellusta täysin perustasoon. Petien hinnat alkavat alle 20 eurosta, mutta alueella on myös hosteleita, joissa peti maksaa tuplasti sen mitä edullisimmissa.

Hyviä hosteleita Málagassa tai sen lähellä ovat esimerkiksi erinomaisella paikalla sijaitseva Lights Out ja samalla seudulla sijaitseva Feel Hostels Soho.

Kaikkia Málagan hosteleita voi katsella Booking.comissa.

Kaikki majapaikat Málagassa:

Kaikki Aurinkorannikon hotellit ja muut majapaikat Booking.comissa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Malagassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Apartamentos Princesa Playa

(Paseo Maritimo)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Marbellassa, reilun tunnin bussimatkan päässä Málagasta, aivan rannalla sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sopii erityisen hyvin rantalomalle lähteville lapsiperheille.

Eurostars Astoria

(Avenida Comandante Benitez 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin liepeillä, Alameda Principal -bulevardin vieressä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka sijainnista on hyvin vaikea kenenkään löytää huomautettavaa. Päiväretkille pääsee junalla erityisen hyvin, lentokenttämatka hoituu helpoimmalla mahdollisella tavalla ja hotelli on hyvin varusteltu.

Holiday Inn Express Málaga Airport

(Avenida de Velazquez 294)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä kolmen tähden perushotelli sijaitsee lähempänä lentoasemaa kuin mikään muu hotelli, ja sen kohtuuhintaisten huoneiden joukossa on lähinnä kahden ja kolmen hengen huoneita. Hotellissa tarjotaan aamiainen, ravintola on avoinna myöhään ja baarissa voi notkua aamuyhteen asti. Jos haluaa lähteä käymään Málagan keskustassa, pääsee sinne vaikka taksilla vartissa tai junalla 10 minuutissa. Tältä suomalaisten suosimalta hotellilta on bussikuljetus lentoasemalle, ja hotellissa yöpyneiden mukaan sisäänkirjautuminen onnistuu keskellä yötäkin eikä ongelmia ole luvassa.

Hotel Ilunion

(Paseo Maritimo Rey de Espana 87)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Fuengirolan rantapromenadilla sijaitseva 180 ilmastoidun huoneen hotelli, joka sopii rantalomalle haluaville ja josta voi käydä katsomassa Málagan päänähtävyydet paikallisjunalla.

Hotel Isabel

(Paseo Maritimo 47)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Torremolinoksessa, lyhyen junamatkan päässä lentokentältä ja Málagan keskustasta sijaitseva 70 ilmastoidun huoneen hotelli, joka on rannalla. Hotelli on siisti ja erittäin pidetty, mutta lisämaksut ovat harmittaneet monia.

Hotel MS Maestranza

(Avd Canovas del Castillo 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone La Malaguetan rantakaupunginosassa sijaitseva erittäin pidetty ja tasokas mutta myös kohtuuhintainen 94 huoneen hotelli. Sen sijainti on loistava, ja sinne majoittuva pääsee hyvin nauttimaan sekä rannoista että vanhankaupungin nähtävyyksistä.

Hotel Sur Málaga

(Trininad Grund 13)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Äärimmäisen hyvällä paikalla sijaitseva kahden tähden perushotelli, jossa on huoneita enintään kolmelle hengelle ja jonka hintataso on keskitason alapuolella. Hotellin sijainti bussipysäkkien ja sataman vieressä on erinomainen, ja hotellilta voi kävellä alle 10 minuutissa vanhaankaupunkiin ja vaivattomasti myös Málagan keskustan rannalle. Sijainti on kätevä myös rautatieasemaa, Centro Alameda -asemaa ja keskustan uuden puolen ostospaikkoja ajatellen, sillä niihin on vaivaton kävelymatka. Hotelli on ollut suosittu suomalaisten keskuudessa, ja siellä yöpyneet ovat sijainnin lisäksi kiitelleet henkilökuntaa, huoneiden tilavuutta, hotellin siisteyttä ja sen hinta-laatusuhdetta.

Hotel Zenit Málaga

(Calle de Cuba 1–3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kilometrin matkan päässä Plaza de la Merced -aukiolta sijaitseva huokeahintainen hotelli, jossa on ystävällinen ja avulias palvelu ja josta voi kävellä tai tulla bussilla keskustaan.

Malaga Centro

(Marmoles 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla, kaupungin uudella puolella mutta kivenheiton päästä joesta ja vanhastakaupungista sijaitseva korkeatasoinen hotelli, josta on lyhyt matka kaikkialle ja jonka palvelutaso on erityisen hyvä.

Room Mate Larios

(Calle Marques Larios 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa, pääkävelykadun varrella sijaitseva hotelli, joka on kaikin puolin korkeatasoinen mutta jonka sijainti on erittäin vilkkaalla ja äänekkäällä paikalla etenkin laskiaisen, pääsiäisen ja joidenkin muiden festivaalien ja erikoistapahtumien aikaan.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti