Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Malaga
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Viheriö golf-kentällä
Golf-harrastajille ei tuota vaikeuksia löytää kenttiä Málagassa ja Costa del Solilla, joskin varaus kentille kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen, sillä golfaajia Andalusiassa pyörii melkoisesti ympäri vuoden.

Lisää ajanvietevinkkejä

Málagassa riittää näkemistä ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseudulla voi myös harrastaa ja puuhata kaikenlaista. Tällä sivulla annetaan muutama ajanvietevinkki kaupungissa vieraileville golfin, arabialaisten kylpyjen, hevosten ja makeiden viinien ystäville.

Käy golfaamassa

Moni harrastaja suuntaa Andalusiaan golf-matkalle, mutta muutkin voivat siellä helposti ja kohtuuhinnalla lähteä kokeilemaan golfaustaitojaan. Pelikausi on ympäri vuoden, kelit ovat joitain keskitalven ja keskikesän äärimmäisyyksiä lukuun ottamatta erinomaisia ja vaikka hinnat eivät ole mitään hullunhalpoja, ovat ne yleensä melkoisesti edullisempia kuin Pohjois-Euroopassa.

Golfaamaan voi mennä lukemattomille kentille, joita on kaikkialla Costa del Solin alueella, ja Málagan golf-kenttiä voi löytää vaikka Andalucia.com-sivuston listauksen avulla. Vaikka monet golf-kentät ovat hotellien yhteydessä, voivat useimmille niistä mennä pelaamaan nekin, jotka eivät ole hotellien asiakkaita. Yksi varsin keskeinen golfkenttä on Guadalmina Golf [kartalla], jonka verkkosivuilta voi tehdä varauksen.

Muitakin golfkenttiä Málagassa ja Costa del Solilla on, eikä rannikolla lomaillessa tule ongelmia löytää kunnollisia 18 reiän kenttiä. Varaus niille kannattaa aina tehdä hyvissä ajoin etukäteen, sillä golfaajia Andalusiassa pyörii melkoisesti ympäri vuoden. Golf in Spain -sivusto auttaa paikantamaan ja varaamaan pelivuoroja Málagan ympäristössä.

Kierrä kaupunkia hevosvaunuilla

Plaza de Marina -aukiolla [kartalla], Paseo del Parque- ja Alameda Principal -bulevardien risteyksessä on hevosvaunupysäkki, ja toinen on sataman edustalla. Vaikka Málagassa hevosvaunukyydit eivät olekaan yhtä yleisiä kuin joissain muissa Andalusian kaupungeissa, on sellaiseen etenkin romanttisella matkalla olevien pariskuntien ja lapsiperheiden hyvä nousta. Hevosvaunun kyydistä näkee tärkeimmät nähtävyydet ja hienoimpia katunäkymiä, ja ajaja voi englanniksi valottaa paikkojen historiaa ja nykyisyyttä. Kierros kestää yleensä 45 minuuttia ja maksaa 30 euroa, ja yleensä hevosvaunu vetää 4 ihmistä, etenkin jos 2 ei ole aikuista, mutta neljän suuren aikuisen on vähän epämukavaa kiertää kaupunkia samalla kyydillä.

Kylve arabialaisittain

Málaga oli aikoinaan arabien hallitsema paikka, ja siellä on edelleenkin melkoisesti kaikenlaista tältä ajanjaksolta miltei tuhannen vuoden takaa. Turkkilaistyyliset kylpylät eli hammamit ovat Etelä-Euroopassakin harvinaisia, mutta Málagassa on erinomainen arabialainen kylpylä El Hammam (Calle Tomas de Cozar 13) [kartalla]. Siellä voi paitsi kylpeä parillakymmenellä eurolla myös ottaa hoitoja ja hemmotella itseään kunnolla, eksoottisissa ja miellyttävissä puitteissa, hyvin lähellä Plaza de la Mercediä. Toinen vaihtoehto on vuonna 2013 avattu Al Andalus [kartalla], joka sijaitsee vanhankaupungin kujilla sekin, hyvin lähellä kaikkea tärkeää.

Juo makeaa viiniä

Málagalaiset viinit ovat yleensä äitelän makeita, mutta niitä on hyvä käydä maistelemassa matkan aikana ja niiden joukossa on vähemmän makeitakin laatuja. Jos Málagan-matkalla haluaa todellakin uppoutua kaupungin juomaperinteeseen, kannattaa suunnata Antigua Casa de Guardia -viinitupaan (Alameda Principal 18) [kartalla], joka sijaitsee kaupungin toisen huomattavan puistobulevardin varrella. Baarin sisustus on vaikuttava, sillä sinne on kerääntynyt kaikenlaista vuoden 1840 avaamisesta lähtien, eikä viiniä lipitellessä kukkarokaan turhaan kevenny, sillä monet viinilasilliset maksavat vain reilun euron.

Paikka on yksinkertaisesti mutta klassisen tyylikkäästi sisustettu, ja sinne mennään joksikin aikaa ja seisotaan baaritiskillä. Viininkaataja, joka noudattaa tarkasti vanhoja perinteitä, kaataa viinin suurista tynnyreistä lasiin, ja myynnissä on myös 35 eurolla nahkaleili, joka niin halutessa täytetään haluamallaan viinillä ja jonka voi ostaa myös tyhjänä. Valtaosa viineistä maksaa noin 10–15 euroa litralta, ja viinejä on erilaisia, tutuista vain viinieksperttien tuntemiin.

Tämä on hyvä vierailupaikka koska tahansa, mutta sinne voi lähes koska tahansa pamahtaa isokin ryhmä, jolloin sinne ei kannata mennä vaan kannattaa vähän aikaa tehdä jotakin muuta. Harvat jäävät sinne yhtä tai kahta lasia pidemmäksi ajaksi, eivätkä turistiryhmät käy siellä kuin kääntymässä ja yhden lasillisen ottamassa. Paikka on avoinna ma–to klo 10–22, pe–la 10–22.45 ja su klo 10–15.

Lisätietoa

TripAdvisor listaa lisää tekemistä Málagassa.

Teksti: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti