Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Sevilla
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Alameda de Hercules-aukio, La Macarena
La Macarena -kaupunginosa on oiva paikka hotellille. Etenkin alueet Alameda de Hércules -aukion liepeillä sijaitsevat hyvin lähellä ydinkeskustan nähtävyyksiä.

Mikä hotelli Sevillassa kannattaa valita ja mistä kaupunginosasta

Sevillassa hotelli tai muu majapaikka kannattaa katsoa keskustasta ja kätevältä paikalta, sillä aivan parhailta paikoilta löytyy majapaikkoja, jotka soveltuvat kaikkiin makuihin ja kaikille matkakassoille. Sevillassa huoneiden hinnat ovat etenkin talvikuukausina kohtuullisia, eikä silloin ole tarvetta ilmastoinnille, joka kesäkuulta syyskuulle on melko välttämätön. Sevillassa on hotellien lisäksi huoneistoja ja hosteleita, ja siellä on myös hyvä määrä edullisia perushotelleja, jotka Espanjassa tunnetaan nimellä Hostal.

Sevillassa on yleensä melko vähän turisteja, mutta jotkin ajankohdat kuten pääsiäinen ovat äärimmäisen vilkkaita. Myös jalkapallo-ottelut ja muut tapahtumat voivat hetkellisesti viedä hotellihuoneita, joten varaus kannattaa aina tehdä ainakin kuukauden etukäteen. Edullisimmat hotellihuoneet maksavat vanhassakaupungissa ja muualla ytimessä 30–40 euroa ja jonkinlaista tyyliä voi saada jopa 40–50 eurolla.

Sevillan parhaimmistoon kuuluvia alueita ja hotelleja

Sevillassa on hotelleja sen verran hyvä valikoima kävelymatkan etäisyydellä keskustasta, että kovin kauas vanhasta ydinkeskustasta ei kannata lähteä. Hotellien lisäksi Sevillassa on hosteleita kuten myös normaalia hotellia edullisempia, hostal-nimellä tunnettuja majapaikkoja, joissa ei välttämättä ole ilmastointia tai lämmitystä.

Asioita, joita Sevillaan matkustavan kannattaa pitää mielessä ovat ainakin ne, että kesäkuulta syyskuun loppupuolelle on tukahduttavan kuumaa ja ilmastointi on tällöin välttämätön. Marraskuun loppupuolelta maaliskuulle yöt ovat aina viileitä, ja tällöin hotellissa on hyvä olla lämmitys.

Sevillan ydinkeskusta Centro

Sevillan ydinkeskusta eli Centro muodostuu muutamasta eri osasta, joista juutalaiskorttelisto Santa Cruz on mukava ja rauhallinen alue aivan ydinkeskustan päänähtävyyksien ja muiden pääpaikkojen vieressä. Tähän laajaan ja mielenkiintoiseen alueeseen kuuluvat Santa Cruzin lisäksi myös Avenida de la Constitución -bulevardiAvenida de la Constitucion -bulevardi [kartalla] ja Plaza Nueva -aukion vieressä olevat ostoskadut. Siellä voi hyvin kävellä koko loman ajan ja näin nähdä automaattisesti kaiken olennaisen ilman julkisiin kulkuneuvoihin tai taksiin turvautumista.

Centro-ydinkeskustaan kuuluu myös alue Plaza de la Encarnación -aukion [kartalla] tienoilla, missä on erikoinen Metropol Parasol -puurakennelmaMetropol Parasol -puurakennelma ja paljon kaikenlaista El Corte Inglés -tavarataloista kaupungin parhaisiin tapasbaareihin ja paikallistenkin suosimiin kahviloihin ja ravintoloihin. Centron olennaisena osana on myös alue Maestranza-härkätaisteluareenan ja -oopperatalon lähistöllä [kartalla]. Tämä lähellä jokea oleva tunnelmallinen alue on sopiva majapaikalle, sillä siellä on rauhallista vilkkainakin matkustusaikoina. Sieltä on kuitenkin lyhyt matka nähtävyyksille, ostospaikoille ja illanviettopaikkoihin.

Plaza de los Refinadores, Santa Cruz
Santa Cruz on mukava ja rauhallinen alue aivan ydinkeskustan päänähtävyyksien ja muiden pääpaikkojen vieressä.

Centron alueelta on helppo siirtyä metrolla muualle kaupunkiin, ja matka lentokentälle hoituu nopeasti Prado de San Sebastián -bussiasemalta [kartalla], jolta myös pääsee päiväretkille muualle Andalusiaan.

Varteenotettavia majapaikkoja Santa Cruzissa ovat korkeatasoinen Las Casas de la Juderia, aivan La Giraldan naapurissa sijaitseva Hotel Alfonso XIII ja Metropol Parasolin naapurissa sijaitseva Hotel Derby.

La Macarena

Keskustan naapurissa sijaitseva laaja ja mielenkiintoinen La Macarena -kaupunginosaLa Macarena -kaupunginosa on oiva paikka hotellille. Siellä on vilkkainakin matkustusaikoina rauhallista eivätkä ilta toisensa jälkeen jatkuvat juhlat kaduilla ja terasseilla juurikaan häiritse unia. Etenkin alueet Alameda de Hércules -aukion [kartalla] liepeillä sijaitsevat hyvin lähellä ydinkeskustan nähtävyyksiä. Niille, jotka eivät halua kävellä, on busseja, jotka vievät nopeasti ja edullisesti keskustaan ja muuallekin kaupunkiin. La Macarenassa pääsee hyvin sisään kaupungin todelliseen luonteeseen, ja sen nuorekkailla kaduilla on paljon nähtävyyksiä, ostospaikkoja ja yöelämää.

La Macarenan alueella ja liepeillä olevista hotelleista kannattaa katsastaa esimerkiksi Eurostars Regina ja Hotel San Gil.

Nervión ja San Bernardo

Nervión-kaupunginosa ja sen vieressä oleva San Bernardo muodostavat laajan alueen, joka La Macarenan tavoin sijaitsee lähellä ydinkeskustaa mutta joka on vilkkainakin matkustusaikoina rauhallinen yöpymispaikka. Huippunähtävyydet, kuten Plaza de España ja Real AlcázarPlaza de Espana ja Real Alcazar [kartalla], ovat aivan vieressä, ja myös Santa Cruzin tunnelmallisille kujille on kävelymatka.

Matkat lentokentälle ja päiväretkille onnistuvat Prado de San Sebastián -aseman kautta ja läheisiltä rautatieasemilta. Alueelta on hyvät liikenneyhteydet muualle kaupunkiin niin metrolla kuin bussillakin. Nerviónissa sijaitsee kaikenlaista mielenkiintoista, kuten FC Sevillan käyttämä jalkapallostadion.

Kelpo hotelleja Nerviónin ja San Bernardon alueella ovat esimerkiksi NH Viapol ja Sevilla Center.

Triana
Joen toisella puolella varteenotettavin yöpymistienoo on Trianan miellyttävä kaupunginosa. Nähtävyydet sijaitsevat sen laitaosissa, eikä siellä joenrantaa lukuun ottamatta pyöri turhan montaa turistia.

Triana

Joen toisella puolella on paljon kaikenlaista nähtävää ja erilaista tunnelmaa kuin keskustassa. Joen toisella puolella varteenotettavin yöpymistienoo on Trianan miellyttävä kaupunginosa. Nähtävyydet sijaitsevat sen laitaosissa, eikä siellä joenrantaa lukuun ottamatta pyöri kiireisimpinäkään matkustusaikoina turhan montaa turistia. Puente de Isabel II -siltaa pitkin on lyhyt kävelymatka keskustan päänähtävyyksille ja ostospaikoille. Halutessaan voi hyödyntää myös Trianan tarjontaa, kuten hyviä ostoskatuja, tapasbaareja, yöelämää ja kauniita joenrannan näkymiä kohti ydinkeskustaa.

Hyvä hotelli tällä alueella on esimerkiksi Monte Triana.

Hostelit

Hostelit eli suomeksi usein retkeilymajoiksi kutsutut majapaikat ovat Euroopassa yhä yleisempiä ja suositumpia. Niissä ovat perinteisesti yöpyneet nuoret yhteismajoitushuoneissa, mutta monissa hosteleissa on myös kahden hengen huoneita ja joskus myös sitä suurempia huoneita, kuten perhehuoneita.

Hosteleita on aivan Sevillan keskustassa, ja ne ovat rentoja ja edullisia paikkoja viettää yönsä. Ne ovat hyviä etenkin niille, jotka haluavat paitsi maksaa mahdollisimman vähän majoituksesta myös tavata muista maista peräisin olevia matkalaisia.

Pidetty hostel, jossa suomalaisetkin ovat viihtyneet, on SevillaDream Hostel. Se on jo pitkään toiminut hostel, joka on hyvällä paikalla ja jossa on mukavat oleskelutilat. Siellä on myös kohtuuhintaisia yksityishuoneita, mutta muualtakin Sevillasta löytyy yhtä edullisia kahden hengen huoneita.

Sevillassa ei ole enää yhtä paljon hosteleita kuin aikoinaan, mutta sellaisia on edelleen pari. Hostelia ei kannata sekoittaa majapaikkoihin, joiden nimessä on “Hostal”, sillä sellainen on tyypillinen espanjalainen perushotelli.

Kaikkia Sevillan hosteleita voi katsella Booking.comissa.

Hinnat

Hotellihuoneiden hinnat ovat edullisimmillaan tammi-maaliskuussa ja heinä-elokuussa, jolloin Sevillaan matkustetaan vähemmän kuin muina ajankohtina. Kalleimmillaan monien majapaikkojen hinnat ovat pääsiäisestä juhannukseen ja syys-lokakuussa sekä tietenkin vilkkaina matkustusaikoina, kuten lomaviikkoina ja uutenavuotena.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Sevillassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Eurostars Regina

(San Vicente 97)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kätevällä paikalla Centro-ydinkeskustan ja La Macarena -kaupunginosan rajamailla sijaitseva hotelli. Hotellissa on ilmastointi, pesula ja internet. Hotelli on siisti, ja sen henkilökunnan ystävällisyys on saanut paljon kiitosta.

Hotel Alfonso XIII

(San Fernando 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kaupungin hienoimpiin kuuluva hotelli, joka sijaitsee aivan La Giraldan ja Santa Cruzin naapurissa, niin että nähtävyyksille, syömään, shoppailemaan ja juhlimaan on lyhyt matka.

Hotel Derby

(Plaza del Duque 13)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustassa, aivan Metropol Parasol -kompleksin ja pääostoskatujen vieressä sijaitseva hotelli, joka on kohtuuhintainen ja joka keskeisestä sijainnistaan huolimatta on hiljainen majapaikka.

Hotel San Gil

(Parras 28)
Tutustu hotelliin ja varaa huone La Macarenan kaupunginosassa sijaitseva mukava hotelli, jossa pääsee sisään todellisen Sevillan luonteeseen ja jossa voi nauttia kaupunginosan yöelämästä ja ostosten katselemisesta. Keskustaan on parin kilometrin kävelymatka, hotellissa on ilmastointi ja siinä on myös kesäaikoina toiminnassa oleva uima-allas.

Hotel Sevilla Center

(Avenida de la Buhaira 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Myös kätevällä ja aina rauhallisella Nerviónin ja San Bernardon alueella sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, josta on vartin kävelymatka tärkeille nähtävyyksille ja ostospaikoille. Hotellissa on 223 ilmastoitua huonetta, ja siinä on kuntosali ja kesäisin toiminnassa oleva uima-allas.

Las Casas de la Juderia

(Calle Santa Maria la Blanca 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Santa Cruzissa, aivan lähellä Alcázaria ja La Giraldaa sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jossa yöpyvä pääsee nauttimaan todellisesta luksusluokan tunnelmasta. Hotellissa on kesäisin uima-allas, kylpyläpalvelut ja 178 huonetta.

Monte Triana

(Clara de Jesus Montero 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Trianan miellyttävässä kaupunginosassa sijaitseva hotelli, josta on lyhyt matka Trianan ravintola- ja baarikaduille mutta parin kilometrin matka ydinkeskustaan ja vanhaankaupunkiin. Hotellissa on 114 ilmastoitua huonetta, kuntosali ja ravintola.

Occidental Sevilla Viapol

(Balbino Marron 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Nervión-kaupunginosassa mutta hyvin lähellä Plaza de Españaa ja muita keskustan huippunähtävyyksiä sijaitseva hotelli, jonka kookkaat huoneet ja vuoteet ovat saaneet paljon kiitosta. Hotellissa on ilmastointi, pesula ja 96 huonetta.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti