Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Sevilla
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Alameda de Hercules-aukio, La Macarena
La Macarena -kaupunginosa on oiva paikka rauhalliselle hotellille. Etenkin alueet Alameda de Hércules -aukion (kuvassa) liepeillä sijaitsevat silti lähellä ydinkeskustan nähtävyyksiä.

Mikä hotelli Sevillassa kannattaa valita ja mistä kaupunginosasta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Sevillan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Sevillan parhaimmistoon kuuluvia alueita ja hotelleja

Sevillassa on hotelleja sen verran hyvä valikoima kävelymatkan etäisyydellä keskustasta, että kovin kauas vanhasta ydinkeskustasta ei kannata lähteä.

Varasi hotellin miltä alueelta tahansa, on hyvä muistaa, että kesäkuulta syyskuun loppupuolelle on tukahduttavan kuumaa, ja ilmastointi on tällöin välttämätön. Marraskuun loppupuolelta maaliskuulle yöt ovat aina viileitä, ja tällöin hotellissa on hyvä olla lämmitys. Hotellien lisäksi Sevillassa on hosteleita kuten myös normaalia hotellia edullisempia, hostal-nimellä tunnettuja majapaikkoja, joissa ei välttämättä ole ilmastointia tai lämmitystä.

Sevillan ydinkeskusta Centro

Sevillan ydinkeskusta eli Centro muodostuu muutamasta eri osasta, joista juutalaiskorttelisto Santa Cruz on tunnelmallinen korttelisto aivan ydinkeskustan päänähtävyyksien ja muiden pääpaikkojen vieressä. Tähän laajaan ja mielenkiintoiseen alueeseen kuuluvat Santa Cruzin lisäksi myös Avenida de la Constitución -bulevardi [kartalla] ja Plaza Nueva -aukion vieressä olevat shoppailukadut. Siellä voi hyvin kävellä koko loman ajan ja näin nähdä automaattisesti kaiken olennaisen ilman julkisiin kulkuneuvoihin turvautumista.

Centro-ydinkeskustaan kuuluu myös alue Plaza de la Encarnación -aukion [kartalla] tienoilla, missä on erikoinen Metropol Parasol -puurakennelma ja paljon kaikenlaista El Corte Inglés -tavarataloista kaupungin parhaisiin tapasbaareihin ja paikallistenkin suosimiin kahviloihin ja ravintoloihin. Centron olennaisena osana on myös alue Maestranza-härkätaisteluareenan ja -oopperatalon lähistöllä [kartalla]. Tämä lähellä jokea oleva tunnelmallinen alue on sopiva majapaikalle, sillä siellä on rauhallista vilkkainakin matkustusaikoina. Sieltä on kuitenkin lyhyt matka nähtävyyksille, shoppailupaikoille ja illanviettopaikkoihin.

Plaza de los Refinadores, Santa Cruz
Santa Cruz on tunnelmallinen korttelisto aivan Centro-ydinkeskustan päänähtävyyksien ja muiden pääpaikkojen vieressä.

Centron alueelta on helppo siirtyä metrolla muualle kaupunkiin, ja matka lentokentälle hoituu nopeasti Prado de San Sebastián -bussiasemalta [kartalla], jolta myös pääsee päiväretkille muualle Andalusiaan.

Varteenotettavia vaihtoehtoja Santa Cruzissa ovat mm. korkeatasoinen Las Casas de la Juderia, aivan La Giraldan naapurissa sijaitseva Hotel Alfonso XIII ja lähellä Metropol Parasolin naapurissa sijaitseva Hotel Derby.

La Macarena

Keskustan naapurissa sijaitseva laaja ja mielenkiintoinen La Macarena -kaupunginosa on oiva paikka hotellille. Siellä on vilkkainakin kesäkuukausina rauhallista eivätkä ilta toisensa jälkeen jatkuvat juhlat kaduilla ja terasseilla juurikaan häiritse unia. Etenkin alueet Alameda de Hércules -aukion [kartalla] liepeillä sijaitsevat hyvin lähellä ydinkeskustan nähtävyyksiä. Niille, jotka eivät halua kävellä, on busseja, jotka vievät nopeasti ja edullisesti keskustaan ja muuallekin kaupunkiin. La Macarenassa pääsee hyvin sisään kaupungin todelliseen luonteeseen, ja sen nuorekkailla kaduilla on paljon nähtävyyksiä, ostospaikkoja ja yöelämää.

La Macarenan alueella ja liepeillä olevista hotelleista kannattaa katsastaa esimerkiksi Eurostars Regina ja Hotel San Gil.

Nervión ja San Bernardo

Nervión-kaupunginosa ja sen vieressä oleva San Bernardo muodostavat laajan alueen, joka La Macarenan tavoin sijaitsee lähellä ydinkeskustaa mutta on vilkkainakin matkustusaikoina rauhallinen yöpymispaikka. Huippunähtävyydet, kuten Plaza de España ja Real Alcázar [kartalla], ovat aivan vieressä, ja myös Santa Cruzin tunnelmallisille kujille on kävelymatka.

Matkat lentokentälle ja päiväretkille onnistuvat Prado de San Sebastián -aseman kautta ja läheisiltä rautatieasemilta. Alueelta on hyvät liikenneyhteydet muualle kaupunkiin niin metrolla kuin bussillakin. Nerviónissa sijaitsee kaikenlaista mielenkiintoista, kuten FC Sevillan käyttämä jalkapallostadion.

Kelpo hotelleja Nerviónin ja San Bernardon alueella ovat esimerkiksi NH Viapol ja Sevilla Center.

Triana
Joen toisella puolella varteenotettavin yöpymistienoo on Trianan miellyttävä kaupunginosa. Nähtävyydet sijaitsevat sen laitaosissa, eikä siellä joenrantaa lukuun ottamatta pyöri turhan montaa turistia.

Triana

Joen toisella puolella on paljon kaikenlaista nähtävää ja erilaista tunnelmaa kuin keskustassa. Joen toisella puolella varteenotettavin yöpymistienoo on Trianan miellyttävä kaupunginosa. Nähtävyydet sijaitsevat sen laitaosissa, eikä siellä joenrantaa lukuun ottamatta pyöri kiireisimpinäkään matkustusaikoina turhan montaa turistia. Puente de Isabel II -siltaa pitkin on lyhyt kävelymatka keskustan päänähtävyyksille ja shoppailupaikoille. Halutessaan voi hyödyntää myös Trianan tarjontaa, kuten hyviä shoppailukatuja, tapasbaareja, yöelämää ja kauniita joenrannan näkymiä kohti ydinkeskustaa.

Hyvä hotellivaihtoehto tällä alueella on esimerkiksi Monte Triana.

Hostelit

Hostelit eli suomeksi usein retkeilymajoiksi kutsutut majapaikat ovat Euroopassa yhä yleisempiä ja suositumpia. Niissä ovat perinteisesti yöpyneet nuoret yhteismajoitushuoneissa, mutta monissa hosteleissa on myös kahden hengen huoneita ja joskus myös sitä suurempia huoneita, kuten perhehuoneita. Hosteleita on aivan Sevillan keskustassa, ja ne ovat rentoja ja edullisia paikkoja viettää yönsä. Ne ovat hyviä etenkin niille, jotka haluavat paitsi maksaa mahdollisimman vähän majoituksesta myös tavata muista maista peräisin olevia matkalaisia.

Hyvä hostel aivan Sevillan keskustassa on esimerkiksi Sevilla Inn Backpackers. Toinen keskustassa sijaitseva, pidetty hostel on The Architect, jossa on vain yhteismajoitushuoneita, myös pelkästään naisille tarkoitettu huone. Lisää hosteleita ja muitakin edullisia majapaikkoja, jotka Espanjassa tunnetaan hostal-nimellä, voi katsella myös hostels.com-sivuilta.

Hinnat

Hotellihuoneiden hinnat ovat edullisimmillaan tammi-maaliskuussa ja heinä-elokuussa, jolloin Sevillaan matkustetaan vähemmän kuin muina ajankohtina. Kalleimmillaan monien majapaikkojen hinnat ovat pääsiäisestä juhannukseen ja syys-lokakuussa sekä tietenkin vilkkaina matkustusaikoina, kuten lomaviikkoina ja uutenavuotena.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Sevillassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Eurostars Regina

(San Vicente 97)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kätevällä paikalla Centro-ydinkeskustan ja La Macarena -kaupunginosan rajamailla sijaitseva hotelli. Hotellissa on ilmastointi, pesula ja internet. Hotelli on siisti, ja sen henkilökunnan ystävällisyys on saanut paljon kiitosta.

Hotel Alfonso XIII

(San Fernando 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kaupungin hienoimpiin kuuluva hotelli, joka sijaitsee aivan La Giraldan ja Santa Cruzin naapurissa, niin että nähtävyyksille, syömään, shoppailemaan ja juhlimaan on lyhyt matka.

Hotel Derby

(Plaza del Duque 13)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustassa, aivan Metropol Parasol -kompleksin ja pääshoppailukatujen vieressä sijaitseva hotelli, joka on kohtuuhintainen ja joka keskeisestä sijainnistaan huolimatta on hiljainen majapaikka.

Hotel San Gil

(Parras 28)
Tutustu hotelliin ja varaa huone La Macarenan kaupunginosassa sijaitseva mukava hotelli, jossa pääsee sisään todellisen Sevillan luonteeseen ja jossa voi nauttia kaupunginosan yöelämästä ja shoppailusta. Keskustaan on parin kilometrin kävelymatka, hotellissa on ilmastointi ja siinä on myös kesäaikoina toiminnassa oleva uima-allas.

Las Casas de la Juderia

(Calle Santa Maria la Blanca 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Santa Cruzin juutalaiskortteleissa, aivan lähellä Alcázaria ja La Giraldaa sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jossa yöpyvä pääsee nauttimaan todellisesta luksusluokan tunnelmasta. Hotellissa on kesäisin uima-allas, kylpyläpalvelut ja 178 huonetta.

Monte Triana

(Clara de Jesus Montero 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Trianan miellyttävässä kaupunginosassa sijaitseva hotelli, josta on lyhyt matka Trianan ravintola- ja baarikaduille mutta parin kilometrin matka ydinkeskustaan ja vanhaankaupunkiin. Hotellissa on 114 ilmastoitua huonetta, kuntosali ja ravintola.

NH Viapol

(Balbino Marron 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Nervión-kaupunginosassa mutta hyvin lähellä Plaza de Españaa ja muita keskustan huippunähtävyyksiä sijaitseva hotelli, jonka kookkaat huoneet ja vuoteet ovat saaneet paljon kiitosta. Hotellissa on ilmastointi, pesula ja 96 huonetta.

Sevilla Center

(Avenida de la Buhaira 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Myös kätevällä ja aina rauhallisella Nerviónin ja San Bernardon alueella sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, josta on vartin kävelymatka tärkeille nähtävyyksille ja shoppailupaikoille. Hotellissa on 223 ilmastoitua huonetta, ja siinä on kuntosali ja kesäisin toiminnassa oleva uima-allas.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti