Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Madrid
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Plaza de Santa Ana
Huertas-kaupunginosan Plaza de Santa Ana -aukiolla on kaikenhintaisia hotelleja ja majapaikkoja, ja se on ehkä ytimen kaikkein paras tienoo majapaikalle.

Millä alueella Madridissa kannatta yöpyä ja hotellivinkkejä

Tällä sivulla kerrotaan niistä Madridin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinnat ja saatavuus

Edullisimmat majapaikat ovat Madridissa joko hostel-tyylisiä tai sitten hostal-nimellä tunnettuja tähdettömiä hotelleja, jotka ovat perheomistuksessa ja jotka ovat yleensä melko pieniä (10–40 huonetta). Myös huoneita ja huoneistoja voi saada edullisesti mutta niiden joukossa on myös kalliita. Erityisen hyvää aluetta normaalia edullisemmille majapaikoille on Malasaña, jonka Tribunal-metroasemasta ei kannata yöpyä yli kilometrin päässä.

Madrid on mielenkiintoinen kaupunki, jossa majapaikassa tulee vietettyä melko vähän aikaa, eikä siellä välttämättä ole järkevää satsata suuria summia hotellihuoneeseen. Edullisen kahden hengen huoneen voi saada 30 eurolla, 50 eurolla saa jo kohtalaisen hyvän huoneen ja jos maksaa 80 euroa tai siitä ylöspäin, voi saada luksusluokan huoneen. Matkan kuluissa voi muuten aina säästää myös niin, että ei maksa majapaikkojen tarjoamista lentokenttäkuljetuksista, jotka ovat entistä yleisempiä ja joita nykyään jopa tyrkytetään asiakkaille. Metro on paitsi edullisin ja helpoin myös nopein ja ruuhkattomuuden takia varmin kyyti keskustan ja lentoaseman välillä.

Madrid on ympäri vuoden vilkas kaupunki, mutta toisin kuin monet muut kaupungit se ei ole elokuussa aivan yhtä vilkas matkakohde kuin monet muut Euroopan suuret kaupungit. Syynä on valtava kuumuus, johon yhdistyvät vuoden kiivain loma-aika, ja monet ravintolat ja jotkin hotellit voivat pitää elokuussa ainakin jonkin aikaa vapaata. Normaalia vilkkaampia ajankohtia Madridissa ovat pääsiäinen, lokakuun lomaviikot ja aika joulusta loppiaiseen. Muitakin matkustuspiikkejä on, ja esimerkiksi sellaiset tapahtumat kuin suuret jalkapallo-ottelut voivat pariksi päiväksi viedä valtaosan hyvistä huoneista. Näin ollen huonetta kannattaa aina katsella ainakin pari kolme kuukautta etukäteen.

Puerta del Sol
Ydinkeskustan suuret aukiot Puerta del Sol (kuvassa) ja Plaza Mayor tarjoavat halutuimmat majapaikat.

Majoituksen löytäminen Madridista

Sillä missäpäin Madridin keskustaa viettää yönsä, ei ole niinkään väliä. Tärkeintä on varmistaa, että metroasema on lähellä ja että alue on sellainen, että sillä on jonkin verran ravintoloita, baareja ja muuta sellaista minkä takia ei iltaisin välttämättä tarvitse kauas lähteä. Esimerkiksi aivan keskustassa olevat kaupunginosat kuten Chueca, Huertas, La Latina ja Malasaña ovat kaikki kaupunginosia, joissa on paljon kaikenlaista tapas-baareista terassien valtaamiin aukioihin.

Orkesteri
Kannattaa olla tietoinen siitä, että Madridin pääaukiot ovat äänekkäitä ja vilkkaita. Esimeriksi Puerta del Sol on rauhaton lähes jatkuvalla syötöllä, etenkin perjantai-iltapäivästä sunnuntaiaamuun.

Myös aivan ydin Sol-aukion ja Plaza Mayorin tuntumassa on käypää aluetta majapaikalle, eivätkä kaikkein keskeisimmät korttelit välttämättä ole sen kalliimpia hotelleiltaan kuin vähän syrjäisemmät. Atocha-asema ei ole aivan ytimessä, mutta myös sen lähistö on hyvä alue majapaikalle, sillä sen vieressä on kaikenlaista kolmesta suuresta taidemuseosta hienoihin puistoihin ja asemaan, jolta pääsee tarvittaessa päiväretkelle tai siirtymään muualle Espanjaan.

Ydinkeskustan suuret aukiot

Ydinkeskustan suuret aukiot Puerta del Sol ja Plaza Mayor tarjoavat halutuimmat majapaikat. Kolmas aukio Plaza de Santa Ana kuuluu sekin samaan tienooseen [kartalla], jolla on paljon kaikenhintaisia hotelleja ja muitakin majapaikkoja. Tämä Huertas-kaupunginosan aukio, jonka vieressä on toinen aukio (Plaza del Ángel), on ehkä ytimen kaikkein paras tienoo majapaikalle. Se on vähän syrjässä vilkkaasta Sol-aukiosta mutta siellä on melkoinen määrä kaikenlaista ruokapaikoista kauppoihin. Metroasema ei ole aivan vieressä, mutta sekä Sol-aukiolla että muualla noin puolen kilometrin päässä aukiosta on metroasemia.

Kannattaa olla tietoinen siitä, että kiireisinä aikoina Madridin pääaukiot ovat äänekkäitä ja äärimmäisen vilkkaita. Esimeriksi Puerta del Sol toimii uudenvuodenjuhlinnan paikkana, ja muutenkin alue on rauhaton lähes jatkuvalla syötöllä: etenkin perjantai-iltapäivästä sunnuntaiaamuun siellä on tungosta ja meteliä.

Ydinkeskustan vilkas alue sopii hyvin niille, jotka haluavat viettää iltaa merkittävien ydinkeskustan aukioiden lähellä ja haluavat yöpyä parhaiden liikenneyhteyksien varrella. Suurten aukioiden lähellä sijaitsevia hyviä hotelleja ovat esimerkiksi Hostal Persal, Hotel Regina ja Hostal las Fuentes.

Prado-museon ja Retiro-puiston liepeet

Hyvätasoisia hotelleja rauhallisella alueella on etenkin Prado-museon ja Retiro-puiston liepeillä, ja tämähän on aluetta, joka on aivan Atocha-aseman vieressä. Etenkin Paseo del Prado [kartalla] lähistöineen on oivaa seutua korkeatasoiselle majapaikalle parhaiden nähtävyyksien vieressä, melulta piilossa. Vastaavanlainen hyvätasoinen tienoo, jolla on lähinnä keskihintaa kalliimpia majapaikkoja, on Salamancan kaupunginosa [kartalla].

Hostel-tyyliset majapaikat

Hostel, jota usein kutsutaan hosteleihin tottumattomassa Suomessa “hostelliksi”, on käypä majapaikka paitsi nuorille myös perheille, pariskunnille ja niille, jotka eivät halua törsätä paljon rahaa majapaikkaan. Hostelin voi varata Booking.comista, ja ympäri vuoden kiireisessä Madridissa majapaikka kannattaakin hoitaa hyvissä ajoin etukäteen.

Hosteleissa on paitsi yhteismajoitushuoneita, joita suomenkieliset varausjärjestelmät usein kutsuvat alentavalla termillä “makuusali”, mutta kysymyksessä on yleensä 2–12 ihmistä vetävä huone, jossa voi olla kerrossänkyjä tai sitten normaalit sängyt. Yhteismajoitushuoneen voi ottaa isommalle ryhmälle, jolloin yöpymiskulut ovat minimaalisia ja jolloin ei tule yllätyksiä. Perheille ja muille pienemmille ryhmille hosteleissa usein on kahdelle tai useammalle ihmisille tarkoitettuja huoneita, mutta niitä ei yleensä ole montaa. Hosteleita on kaikkialla ja joka lähtöön, ja kaikkein paras on tutkia kuvia ja huonevaihtoehtoja ainakin pari kolme kuukautta ennen matkaan alkamista.

Erityisen kätevä tienoo löytää hostel on Malasaña, etenkin Tribunal-metroaseman tienoilla [kartalla]. Siellä on hyvä valikoima muitakin edullisia majapaikkoja, jotka ovat edullisten baarien ja ruokapaikkojen naapurissa. Yöelämään mieltyneet voivat myös harkita Chueca-metroaseman tienoota [kartalla], ja siellähän on paljon hyviä baareja ja klubeja seksuaalisille vähemmistöillekin.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Madridissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Hostal Atocha Almudena Martín

(Calle Atocha 43)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Huertas-kaupunginosassa, aivan Plaza Santa Anan lähellä ja myös metroaseman lähellä oleva pidetty hotelli, jossa on huoneita 1–3 hengelle. Moni tärkeä paikka on kävelymatkan päässä, ja tältä siistiltä ja hyvin varustellulta hotellilta voi kävellä nopeasti niin Sol-aukiolle kuin Prado-taidemuseollekin.

Hostal Las Fuentes

(Calle Fuentes 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hotellin tasoinen edullinen hostal, joka sijaitsee Ópera-metroaseman lähellä ja josta voi kävellä viidessä minuutissa monille Madridin suurimmille nähtävyyksille, konserttisaleille ja hyvien ravintoloiden alueille.

Hostal Persal

(Plaza del Ángel 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Huokeahintainen hotelli, joka on parin minuutin kävelymatkan päässä Sol-metroasemalta. Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla niin yöelämän, kulttuurielämän kuin nähtävyyksienkin kannalta, ja ostos- ja kahvittelupaikatkin ovat kävelyetäisyydellä.

Praga Hotel

(Calle Antonio López 65)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen ydinkeskustan ulkopuolella mutta hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitseva hotelli, jossa yöpyvät voivat olla rauhassa keskustan melulta ja jonka runsas aamiaispöytä on poikkeuksellinen Madridin halpojen hotellien keskuudessa. Hotellin huonoin puoli on se että metro ei tule kovin lähelle, mutta hotellin edustalla on bussipysäkki. Praga soveltuu parhaiten niille, jotka ovat Madrisissa vähintään neljän viiden päivän lomalla.

Preciados Hotel

(Calle Preciados 37)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla niin ostospaikkojen, yöelämän, nähtävyyksien kuin kulttuuririentojenkin näkökulmasta oleva pieni hotelli, joka on saanut miltei yksinomaan kiitosta asiakkailtaan.

Regina Hotel

(Calle Alcalá 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Madridin pidetyimpiä hotelleja, joka sijaitsee erinomaisella paikalla, kävelymatkan etäisyydellä matkailijoiden pääasiallisista mielenkiinnon kohteista.

Catalonia Atocha

(Calle Atocha 81)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Atocha-asemaa, suuria museoita ja upeita puistoja sijaitseva neljän tähden hotelli. Hotelli on uudenaikainen ja hyvin varusteltu, ja se on aivan metroaseman vieressä. Moneen paikkaan on kävelymatka, ja tämä on yksi kätevimpiä alueita majapaikalle koko Madridissa.

Moderno

(Arenal 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sekä lähellä Puerta del Solia että Plaza Mayoria sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka on nimensä mukaisesti moderni ja kaikin tavoin uudenaikainen. Hotellissa on huoneita 1–4 hengelle, ja sellaiset paikat kuin metroasema, nähtävyydet, baarit, ravintolat ja kaupat ovat lyhyen matkan päässä.

Hotel Indigo Madrid – Gran Vía

(Silva 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskeinen neljän tähden hotelli, jossa on eniten huoneita yhdelle tai kahdelle hengelle, ja joka on kaikkein parhaiden ostoskatujen vieressä, Madridin urbaanissa ytimessä. Metroasema, monet ravintolat, illanviettopaikat ja huvittelupaikat ovat aivan vieressä, ja tämä on erityisen hyvä majapaikka niille, jotka viihtyvät Madridissa vain pari kolme päivää.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti