Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Barcelona
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Parc de la Ciutadella
Gaudin Casa Battlo
Ilmoitus
Paljonko enintään maksaisit
hotellista per yö?
Alle 50 €50–100 €100–150 €
Booking.comin ehdotukset näet
klikkaamalla hintaa.
Casa Battlon ikkunoita Placa Reial Hiekkaranta

Barcelona, Espanja

Katalonian pääkaupunki ja Espanjan toiseksi suurin kaupunki Barcelona on aina ajankohtainen ja mielenkiintoinen lomakaupunki. Se on yksi Euroopan tunnetuimpia, suosituimpia ja pidetyimpiä kaupunkeja, ja se on kaikin tavoin ihanteellinen vierailupaikka.

Barcelonan valttikortteihin kuuluvat sen miellyttävä ilmasto, keskustasta alkavat hiekkarannat, huippuluokan museot, unohtumattomat nähtävyydet, ylittämätön kulttuurielämä, monipuoliset ostospaikat ja vertaansa vailla olevat ruoat. Yöelämä on siellä rennompaa ja mukavampaa kuin monissa muissa Euroopan suurissa kaupungeissa, ja myös huippuluokan urheilua ja muita tapahtumia sinne lähdetään sankoin joukoin seuraamaan.

1. Tekemistä

Tekemistä-osassa syödään tapaksia ja muita paikallisia herkkuja ravintoloissa, mietitään, mitä Barcelonasta kannattaa ostaa ja kannattaako ostokset tehdä kaupungin legendaarisissa kauppahalleissa, Catalunya-aukion tavarataloissa vai muualla. Lisäksi annetaan ajanvietevinkkejä, kerrotaan FC Barcelonan jalkapallo-otteluista, tapahtumista, konserteista ja kulttuurielämästä sekä piipahdetaan tutustumassa ilta- ja yöelämään. Lopuksi annetaan ajanvietevinkkejä mm. flamencon ja joogan ystäville. >> Tekemistä

2. Nähtävää

Nähtävää-osassa käydään läpi Barcelonan kaupunginosia ja niiden tarjontaa sekä esitellään tärkeimpiä nähtävyyksiä kuten rakennuksia, maamerkkejä, rantoja, puistoja ja museoita. Lisäksi esitellään nähtävää ja koettavaa lapsille ja nuorille sekä päiväretkille sopivia kohteita Barcelonan lähistöllä. >> Nähtävyydet

3. Selviytymisopas

Selviytymisoppaassa paneudutaan Barcelonan-matkoihin, lentoihin ja saapumiseen perille, liikkumiseen kaupungissa sekä alueen säähän, ilmastoon ja parhaimpiin matkustusaikoihin. Lisäksi annetaan selviytymisvinkkejä lapsiperheille. >> Selviytymisopas

4. Hotellit ja majoittuminen

Hotelli- ja aluevinkeissä kerrotaan niistä Barcelonan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja. >> Hotellit ja majoittuminen

Barcelona matkakohteena

Barcelona on erinomainen lomakohde lähes ympäri vuoden, mutta on olemassa aikoja, jotka ovat muita parempia tai huonompia vierailuaikoja. Kalleimmat ja vilkkaimmat ajat matkustaa Barcelonaan ovat pääsiäinen, heinä-elokuu ja syyskuun loppupuoli, jolloin suuret festivaalit tuovat paitsi musiikkia ja taidetta myös valtavia turistimassoja kaupunkiin. Festivaalien jälkeen tilanne jonkin verran rauhoittuu, ja lokakuussa kaupungissa on vähemmän turisteja kuin kesällä. Lisää turisteja alkaa ilmaantua normaalia enemmän joulukuussa, sekä joulumarkkinoille että jouluostoksille. Myös joulun ja loppiaisen välillä on kiireistä, ja joulusta tammikuun puoliväliin varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Barcelonassa on valtava määrä majapaikkoja, ja jos varausta alkaa katsella hyvissä ajoin etukäteen, riittää valinnanvaraa. Monet majapaikat hinnoittelevat huoneensa ja petinsä vuodenaikojen mukaan, ja kesä on aina kalleinta aikaa, kevät ja syksy toiseksi kalleinta ja tammi-helmikuu edullisinta. Myös jotkin ravintolat ja baarit muuttavat hinnoitteluaan turistikaudeksi, ja näin Barcelonan voidaan katsoa olevan kaksi eri kaupunkia: toinen rauhalliseen aikaan lokakuulta maaliskuulle, toinen kuumana turistikautena pääsiäisestä syyskuun loppupuolelle.

Kuvituskuva mobiiliinKuvituskuva
Eixample on suuresti Pariisia muistuttava korttelisto, ja se on tyylikästä aluetta tehdä ostoksia ja käydä syömässä.

Mikäli Barcelonassa mielii olla turistina turistien joukossa niin rannoilla kuin nähtävyyksilläkin, on kesäkausi paras aika matkustaa sinne. Jos haluaa tutustua paikallisten Barcelonaan ja nauttia täysin siemauksin kaupungin nähtävyyksistä ja kulttuurielämästä, on talvikausi siihen paras vaihtoehto. Jalkapallo-otteluun voi mennä syyskuulta toukokuulle, ja myös koripalloliiga on käynnissä samoihin aikoihin.

Barcelonassa viihtyvät lähes kaikki, mutta pienille lapsille tai tungoksiin tottumattomille se ei välttämättä sovi. Kaupungissa on helppo lyhyelläkin matkalla nähdä paljon sen kattavan mutta kohtuuhintaisen julkisen liikenneverkoston takia, ja myös siirtyminen lentoaseman ja keskustan välillä on yksinkertaista ja nopeaa.

FC Barcelona -jalkapallojoukkueen Camp Nou -stadion

Jalkapallo ja jalkapallomatkat

Yksi Barcelonan suuria ylpeydenaiheita on FC Barcelona, joka pelaa Euroopan suurimmalla stadionilla, nimeltään Camp Nou. Se pelaa menestyksekkäästi sekä Espanjan La Ligassa että Mestarien liigassa, ja joukkueella tietenkin on myös Espanjan cupin otteluita ja muitakin otteluita.

Joukkueen pelit ovat suosittuja mutta kaikkein suosituin ja seuratuin ottelu paitsi Barcelonassa myös Espanjassa ja usein muuallakin on El Clásico, joka on FC Barcelonan ja Real Madridin välinen ottelu. Se pelataan vähintään kaksi kertaa kaudessa, kerran Barcelonassa ja toisen Madridissa, mutta joukkueet voivat kohdata myös cupissa tai Mestarien liigassa.

Joihinkin otteluihin, joissa vastassa on vähemmän tunnettuja joukkueita, on helppo saada lippuja, mutta El Clásicoon mielivän on hankittava lippunsa hyvissä ajoin etukäteen.
Lue lisää: FC Barcelonan jalkapallo-ottelut

Ostokset

Barcelona on erinomainen paikka tehdä mitä erilaisimpia ostoksia. Siellä on valtava määrä erilaisia ostospaikkoja, ja niiden kiertely kuuluu olennaisena osana Barcelonassa vietettävään lomaan. Vanhojen osien putiikit, niiden vieressä olevan Catalunya-aukion tavaratalot ja ostoskeskukset, Eixamplen pariisilaistyyliset korttelit, mitä erilaisimmat markkinat ja tietenkin legendaariset kauppahallit ovat kaikki Barcelonan normaaleja ostospaikkoja.

Hinnat ovat kotimaahan nähden kohtuullisia, ja tarjonnan skaala on laaja, niin että Barcelonasta saa kaikenlaista pilkkahinnalla tai sitten aivan luksusluokan tavaraa. Kaupat ovat hyvin avoinna, ja silloin kun kaupat ovat normaalia huonommin avoinna, on eri puolilla keskustaa toreja ja markkinoita, kirpputoreista tuliaiskojuihin. Barcelonassa on helppo vertailla ostosten hintoja, sillä käytössä on euro, ja kortilla on siellä nykyään yhtä helppo maksaa kuin muuallakin.
Lue lisää: Ostokset ja ostosalueet

Ravintolat

Barcelona on monipuolinen, kohtuuhintainen ja mielenkiintoinen ravintolakaupunki, jossa kannattaa maistella mitä erilaisimpia herkkuja. Siellä voi syödä edullisesti tai sitten todellisen gourmet-aterian, ja kaupunki tarjoaa niin hintojen kuin ruokien puolesta kaikille jotakin.

Parhaita kaupunginosia löytää ravintola summamutikassa ovat Ramblasia reunustavat Barri Gòtic ja El Raval. Muitakin alueita, joilla on keskitetysti ravintoloita, löytyy, ja ruoista kalaruoat ja muut tyypilliset katalonialaiset ja espanjalaiset ruoat ovat kaikkein parhaita. Barcelonasta saa myös hyviä ruokia eri puolilta Eurooppaa, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta, ja siellä on tapasten johdolla erinomaiset pikaruoat ja välipalat.
Lue lisää: Ruokailu ja ravintolat

Liikkuminen

Barcelonassa on mukava kävellä paikasta toiseen, ja etenkin ydinkeskustan vanhat osat ja niiden liepeillä olevat alueet, ovat monipuolista ja aina mielenkiintoista maastoa. Välimatkat ovat tällä alueella aika sopivia, mutta etäisyydet kasvavat mitä enemmän kaupunkiin tutustuu, ja matkoja on kätevä lyhentää julkisen liikenneverkoston avulla. Metro on paras liikenneväline, mutta myös busseista, funikulaarista, köysiradasta, paikallisjunista ja joissain tapauksissa raitiovaunuista voi olla kaupungissa lomailevalle hyötyä.
Lue lisää: Liikkuminen

Barcelonan-matkat

Suomesta pääsee hyvin Barcelonaan, ja lyhyelle viikonlopun tai viikon lomalle on ehkä kannattavinta lähteä pakettimatkalle, johon kuuluvat lennot ja hotelli. Barcelona on suosittu matkakohde, eivätkä matkat sinne useinkaan kuulu tarjousten piiriin. Kannattaa kuitenkin huomata, että matkanjärjestäjät ottavat lisiä mitä erilaisimmista asioista, ja omatoimisesti matkustaminen on paitsi edullisempaa myös nykyään internetin avustuksella äärimmäisen helppoa.
Lue lisää: Barcelonan-matkat  |  Matkatoimistoja, jotka tekevät matkoja Barcelonaan

Lennot Barcelonaan 3.6.2024 - 9.6.2024

Seuraavassa on listattu kaikki Suomesta Barcelonaan viime viikolla (viikko 23) tehdyt suorat lennot. Sen perusteella saa käsityksen, mitkä lentoyhtiöt lentävät kotimaan eri lentokentiltä Barcelonaan ja miten usein lentoja tehdään.
Listalla ei ole mukana välilaskullisia lentoja. Koska kaikki suorat lennot ovat mukana, listalta voi säännöllisten reittilentojen lisäksi löytyä myös kertaluonteisia tilaus/charter-lentoja, joita tekevät esimerkiksi kotimaiset ja ulkomaiset matkatoimistot. Vihreä pallo kellonajan jälkeen merkitsee, että lentokoneen lähtö tapahtui tarkasti aikataulun mukaan tai ainakin hyvin lähellä sitä. Punainen pallo merkitsee, että lento peruttiin.

Lennot Helsinki-Vantaalta Barcelonaan

Norwegian lensi viikon aikana Helsinki-Vantaalta 5 kertaa ja Finnair 7 kertaa.

MA 3.6TI 4.6KE 5.6TO 6.6PE 7.6LA 8.6SU 9.6
06:15
   
Norwegian
D82900
17:05
Finnair
AY1653
17:05
Finnair
AY1653
06:45
   
Norwegian
D82900
17:05
Finnair
AY1653
06:15
   
Norwegian
D82900
17:05
Finnair
AY1653
10:20
   
Norwegian
D82900
17:05
   
Finnair
AY1653
17:05
Finnair
AY1653
07:00
   
Norwegian
D82900
17:05
   
Finnair
AY1653

Paikkavinkkejä

Museot ja taidegalleriat: [ Kartalla ] Museu del Disseny de Barcelona järjestää opastettuja kierroksia huoneistoon talossa ”Casa Bloc” (la klo 11, kesto 90 min, hinta 4 €).
Perheen kanssa matkalla: [ Kartalla ] Plaça Reial on hyvä paikka syödä normaalia juhlallisempi ja ikimuistoisempi ateria, mutta sitä kannattaa kaikkein vilkkaimpina aikoina vältellä.
Museot ja taidegalleriat: [ Kartalla ] Fundació Antoni Tàpies sijaitsee Eixamplessa, aivan kulman takana suuresta bulevardista (Passeig de Gràcia), jonka metroasema on melko lähellä. Tänne voi kuitenkin Ramblasilta kävellä vartissa, ja museo on lähellä Gaudín Casa Milàa.
Ravintolat ja ruoat: [ Kartalla ] Carrer Ample ja siitä seuraava katu, Carrer de la Mercè, ovat tunnettuja etenkin tapas-ravintoloistaan mutta niillä on muitakin ruokia. Jos haluaa syödä hyvin, ovat nämä kadut lähikortteleineen kenties parhaita paikkoja koko Barri Gòticissa.
Ravintolat ja ruoat: [ Kartalla ] Gràcia on Diagonal-valtakadun toisella puolella. Siellä on paljon kreikkalaisia ja Lähi-idän ruokia tarjoavia ravintoloita, ja siellä jos missä voi syödä muita kuin paikallisia ruokia. Siellä ravintolat ovat kuitenkin melko hajanaisesti ympäri kaupunginosaa, ja jos haluaa nopeasti löytää ruokapaikan, kannattaa mennä kauppahallin (Mercat de la Llibertat) tienoille.
Ajanvietettä ulkona: [ Kartalla ] Parc Güellin pylvässali on yksi sen suuria vetonauloja, ja sen piti alun perin olla asuinalueen tori.
Ostokset: [ Kartalla ] Plaça de Catalunya on tunnettu kahdesta suuresta ostospaikasta. Niistä kautta Espanjan yleinen on El Corte Inglés, joka on varsin kohtuuhintainen tavaratalo, jonka alakerran ruokaosasto on tasokas. Sitä vastapäätä sijaitseva El Triangle on alueen suurin ostoskeskus. Siellä on monipuolinen elektroniikkaliike FNAC, Camper, Clarks ja muita tunnettuja liikkeitä.
Alue alueelta: [ Kartalla ] Teknisesti Barceloneta kuuluu vanhaankaupunkiin, mutta se on oma maailmansa ja se onkin erillään muista keskustan vanhimmista osista.

Muita matkakohteita Espanjassa

Barcelonan lisäksi Espanjan muita suosittuja matkakohteita ovat esimerkiksi pääkaupunki Madrid, Costa Del Solin helmi ja Pablo Picasson synnyinkaupunki Malaga ja Sevilla, joka sisämaan kaupunkina tarjoaa täysin erilaisia lomahetkiä kuin rannikkokaupungit.

Muita www-palveluita

Barcelona Wikipediassa  |  Espanjan turvallisuustilanne (Ulkoasiainministeriön matkustustiedote)  |  YouTube: Barcelona, Spain  |  Google maps: Barcelona

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/02

Lukijoiden kommentteja

Olimme 6.-10.5.2013 Barcelonassa. Yövyimme Apartementos Santa Annassa. Se sijaitsee aivan la Ramblasin vieressä kadulla Santa Anna 2. Erinomainen paikka ja huoneisto. Suosittelen. Samoin metrolla kulkeminen on erittäin helppoa ja sujuvaa, kuten myös bussikuljetus lentokentältä Katalonian aukiolle ja toisinpäin. Maksaa 5,90 ja kulkee jatkuvasti, ainakin päiväaikaan. /Drontal

Mielettömän hyvä ja kattava sivusto, kiitos! /Ykkossanna

Olin viikon Barcelonassa, ja tuntuu kuin olisin ollut Kataloniassa vuodenpäivät. Kaupunki tarjoaa yllätyksen toisensa perään, kauppahalleista Ramblan katutaiteiljoihin, jotka voivat saada suurenkin väkijoukon katsomaan esitystään, mutta tällaiset joukot hajotetaan poliisien toimesta nopeasti liikenteen kulun takaamiseksi. /Katja

Barcelonaankin kannattaa ostat lennon erikseen ja vuokraat asunnon erikseen vaikkapa 1 kuukaudeksi. 600-700 /kk sillä saat erinomaisen kalustetun asunnon. 70 - 80 neliön asunnon kalustettuna, täysi keittiö varustus(mikro, jääkaappi, pesukone, kahvinkeitin, vuodevaatteet ja huonekalut ja TV. Jos taas asut hotellissa samanpituisen ajan, niin maksat yhdestä kuukaudesta kaksikertaisen hinnan. /hopeekoti

Kiitos sivuistasi! Viimeksi käväisin avullasi Milanossa ja nyt olen menossa Barcelonaan. Sivusi ovat lyhyet ja ytimekkäät; niin tiiviisti paketoitu, että peruspaketti on selvillä pikaisella silmäyksellä! Toisilla sivuilla voi roikkua tuntitolkulla, mutta loppujen lopuksi niistä ei ole paljoakaan lisäarvoa. /Anne T

Barcelona ei ole ollut käyntikohteiden joukossa minulla, mutta viimeksi työpaikalleni tuli sieltä kortti entiseltä kollegaltani. /Atro

Suureet kiitokset näin kattavasta ja laaja-alaisesta tietopankista. Olemme matkan jo varanneet, ja sivuiltasi saimme tosi paljon vinkkejä ja ohjeita ennen matkaan lähtöä. /Anette

Barcelonassa joka katu vanhaa kaupunginosaa lukuunottamatta on yhtä jyrisevää, kiivastahtista autoliikennettä. Pariisissa ja Lontoossa löytyy joka kaupunginosasta hiljaisempia sivukatuja kun siirtyy pääliikenneväyliltä korttelin tai kaksi sivuun. Niiden kaupunkisuunnittelu on ihmisen mittainen, Barcelonan kaupukisuunnittelu taas on tehty autojen ehdoilla. Kävelijöiden kannattaa siis viihtyä Barri Goticssa ja liikkua välimatkat metrolla. Lontoon-tyypisestä kaupunkikävelystä läpi kaupungin sivukatujen on turha haaveilla. /Autokaupunki

Sivullasi on paljon tietoa Barcelonasta, jonne me olemme juuri menossa. Muilta sivuilta en löytänyt läheskään niin hyvää tekstiä/tietoa kuin sinun sivultasi:) /Thanks

Kävimme Barcelonassa huhtikuun lopulla 2015. Kaupunki oli aivan ihastuttava. Kaikista eniten minua viehätti Arc de triomf, ympäristöineen ja markkinoineen. Sekä vanha-kaupunki, pienine kujineen ja aukioineen. Hiekkaranta. Uusi moderni kaupunki, korkeine tornitaloineen. Satama-alue. Kaupunki on todella monipuolinen ja tarjoaa jokaiselle jotakin. Rantalomasta moderniin kaupunkilomaan. Kulttuuria, urheilua, risteilyjä... Kaupunki on siisti ja puhdas. Taskuvarkaisiin emme törmänneet. La Ramblaan hieman petyin. Sitä kun on hehkutettu kaikkialla. Koin sen ehkä vähiten mielenkiintoiseksi paikaksi. Hotellimme oli Muntaner 3 osoitteessa oleva Acta Hotels Splendid. Mukava pieni hotelli, Yliopiston kupeessa. Loistava lomavalinta. /Ninnu

Picasson taiteen ystävien voi olla mielenkiintoista Barcelonassa ollessaan koluta hänen jalkajälkiään. Pablon suhde Barcelonaan oli sellainen, että hän opiskeli nuorena siellä, mitä nyt kävi välillä Madridissa olemassa palatakseen jälleen Barcelonaan. Pablo kävi Escola de Llotjan taidekoulua, jossa hänen isänsä toimi opettajana. Koulurakennus on osoitteessa Carrer del Consolat del Mar. Barcelonassa valmistui tateilijan ensimmäinen julkisesti esillä ollut taulu. Taulu oli esillä galleriassa, jonka rakennus on osoitteessa Carrer de Petritxol 5. Taiteilijan ateljee sijaitsi osoitteessa Carrer de la Plata 4, josta Pablon isä vuokrasi tilan 14-vuotiaalle pojalleen. Täällä hän maalasi taulun Science and Charity, joka on nyt esillä Picasso-museossa Barcelonassa. Maalarin toinen ateljee sijaitsi osoitteessa Carrer dels Escudellers Blancs 1, seuraava osoitteessa Carrer Nou de la Rambla 10 ja viimeiseksi jäänyt osoitteessa Carrer del Comerc 28. Carrer del Comercin ateljeen hän jakoi kahden toisen tunnetun maalarin, Gargallon ja Nonellin kanssa. /Pablon jalanjäljissä

Mitä tehdä, kun olet jo nähnyt kuuluisimmat Barcelonan nähtävyydet - Osa 1: Lähde tekemään löytöjä Els Encantsin kirpputorilla. Joka maanantai, keskiviikko, perjantai ja lauantai yli 500 myyjää kokoontuu Plaça de les Glòries Catalanes -aukiolle myymään kaikenlaista: vaatteita, koruja, asusteita, huonekaluja ja antiikkia. Els Encants on Barcelonan suurin ja vanhin kirpputori: jos katsot tarkkaan tavaroita läpi, voit löytää todellisia löytöjä. Vuonna 2013 Els Encants muutti uuteen, tarkoitusta varten rakennettuun rakennukseen Agbar-tornia vastapäätä. Erikoisen muotoisessa katoksessa on 500 myyntikojua, jotka ovat sekoitus romukauppaa, antiikkimarkkinoita ja tavallisten ihmisten kirpputoria. Täällä shoppailu on yksi Barcelonan paikallisimmista ja ehdottomasti omituisimmista puuhista. Espanjan kielitaidosta on apua, alkeet riittävät. Näin pääset Els Encants Vellsin kirpputorille: Metro L2, Encantsin pysäkki. Els Encantsin kirpputorin aukioloajat: Maanantai, keskiviikko, perjantai ja lauantai klo 9-20.

Mitä tehdä, kun olet jo nähnyt kuuluisimmat Barcelonan nähtävyydet - Osa 2: Kävele Santsissa. Jos haluat nauttia aidoimmasta Barcelonasta, sinun kannattaa poistua turistialueilta. Vaikka Sants on yksi kaupungin keskeisimmistä ja vanhimmista kaupunginosista, se on ehdottomasti turistireittien ulkopuolella: täältä et löydä suuria nähtävyyksiä tai monumentteja, mutta löydät kuitenkin todellista arkielämää. Ja, jos olet kaupungissa elokuussa, älä jätä väliin Fiesta Major de Santsia, katujuhlaa, johon kuuluu konsertteja, jazz-esityksiä, ilotulituksia ja tansseja.

Turistirysä

Barcelonassa on vaikea vierailla niin että välttäisi kohokohdat, kuten La Ramblan tai Antonin Gaudin omituiset rakennukset, mutta on myös vähemmän vierailtuja nähtävyyksiä ja näkemisen arvoisia kaupunginosia.
La Ramblan jokapäiväisen turistiryntäyksen sijaan, suuntaa Poblenoun kaupunginosaan. Se on vähemmän turistirysä, mutta silläkin on runsaasti ravintoloita ja kauppoja, joten se on loistava vaihtoehto. Jos Guell-puiston tai Montjuicin väkijoukko on liian suuri, läheiset Laberint d'Horta tai Bunkers del Carmel ovat hyviä vaihtoehtoja. Edellinen on pensasaitojen sokkelo, jälkimmäinen Espanjan sisällissodan aikainen ilmatorjuntalinnoitus; molemmista avautuvat hienot näkymät kaupunkiin ja merelle. Ja sen sijaan, että tungeksisit kuuluisilla ja täpötäysillä Boqueria-markkinoilla, tee ostoksia Mercat de Santa Caterinassa, Sarria-markkinoilla, Mercat de Sant Antoni -markkinoilla tai Mercat del Ninotissa.
Kävijöiden kannattaa myös tarkistaa erilaisten tutustumiskierrosten ajankohdat aukioloaikojen ulkopuolella. Esimerkiksi Gaudin La Pedrerassa järjestetään vähemmän tungosta aiheuttavia yökierroksia, jonka aikana pääsee katsomaan kattoa ja sen patsaita kun ne valaistaan valoilla.

Suklaapuoteja Barcelonassa

Kuten tiedätte, suklaa on itse asiassa hyödyllistä terveydelle. Mutta tiesitkö, että Barcelonassa suklaanvalmistuksella on pitkä historia. Sanotaan, että kiinteä suklaa keksittiin Barcelonassa 1777. Se tunnettiin nimellä "Xocolata a la Pedra".
Jos pidät suklaasta, pidä Barcelonaan tullessa mielessä nimet: Casa Amatller, Escriba ja Fargas.
Casa Amatller on Passeig de Gracialla sijaitseva suklaayritys, joka on perustettu 1797. Tässä osoitteessa pääset vilkaisemana yritykseen historiaan ja näkemään esimerkiksi millaisia suklaita vuosien varrella on valmistettu. Valmistajan tuoreemman suklaan ostaminen puolesta onnistuu ooitteessa Provenca 269, aivan Casa Milàn naapurissa.
La Ramblalla sijaitseva Escriba taas on tyylikäs suklaaliike ja konditoria. Puikoissa täällä hyörii jo neljännen polven kondiittori, Christian Escriba, ja täällä kannattaa tilata kuuma kaakao tai "xuxon", joka on paikan erikoisuus.
Sitten on vielä Fargas, joka avasi ovensa vuonna 1827 Carrer de Pi -kadulla Placa de la Cucurullan kulmassa. Nähtävillä on edelleen jauhinkivi, jota on käytetty kaakaopapujen jauhamiseen. Paikan erikoisuus on catanies, valkosuklaalla ja kaakaojauheella päällystetyt karamellisoidut mantelit.

Elokuvia, jotka sijoittuvat Barcelonaan

Vaikka matkustaminen ei vielä mahdollista olisikaan, onneksi on kuitenkin elokuvia.
L'auberge espagnole/The Spanish Apartment (2002): Cédric Klapischin komediassa seurataan parikymppistä ranskalaista opiskelijaa Xavieria, joka hylkää elämänsä ja morsiamensa opiskellakseen Barcelonassa vuoden ajan. Elokuva on täynnä kuvia lukuisista tunnetuista Barcelonan nähtävyyksistä ja täynnä tavallisia tilanteita, joita ulkomailla asuessa tulee vastaan.
Vicky Cristina Barcelona (2008): Woody Allenin draama seuraa kahta amerikkalaisnaista, jotka viettävät kesänsä Barcelonassa. Elokuvassa näkyy tärkeitä maamerkkejä, myöhäisillan ruokapaikkoja ja iltoja, jotka vietetään terassilla viiniä siemaillen espanjalaista kitaraa kuunnellen. Tämä vastaa ehkä enempi Barcelonaan haikailevien matkalaisten mielikuvia kaupungista, kuin todellisuutta, mutta yhtä kaikki mukavaa katsottavaa.
Biutiful (2009): Alejandro González Iárritun ohjaama elokuva urarikollisesta, jonka elämä on karkaamassa käsistä. Osa kohtauksista kuvattiin El Ravalissa, Barcelonan suositussa yöelämän kaupunginosassa.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti