Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Barcelona
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pariskunta matkalla Barcelonassa
Lyhyet viikonloppumatkat Barcelonaan ovat suosittuja, mutta on hyvä huomata, että Barcelona on suuri kaupunki, jossa ei viikonlopussa näe juuri mitään. Barcelona on parhaimmillaan matkalla, jonka kesto on mieluiten vähintään viisi päivää tai viikko.

Omatoimimatkat ja matkatoimistojen järjestämät matkat Barcelonaan

Barcelonaan voi helposti lähteä omatoimisesti järjestetylle matkalle, jolloin lennot ja majapaikka varataan itse verkon kautta. Se onnistuu nykyään lähes täysin suomen kielellä, ja omatoimimatkailijalla on huomattavasti enemmän valinnanvaraa kaiken suhteen kuin matkatoimiston järjestämälle matkalle lähtevällä.

Barcelonaan voi lentää Suomesta parhaiten Finnairin ja Norwegianin koneilla, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Yksi mahdollisuus on lentää maaliskuulta lokakuulle ensin Turusta Gdanskiin, Tampereelta Budapestiin tai Lappeenrannasta Milanon lähellä olevaan Bergamoon, ja näistä kaikista paikoista on suorat lennot Barcelonan El Pratiin. Edullisinta ja mukavinta Barcelonaan onkin matkustaa omatoimisesti järjestetylle matkalle, mutta sinne voi myös matkustaa monen eri matkatoimiston järjestämille matkoille.

Matkustaminen Barcelonaan omatoimisesti tai järjestetylle matkalle

Omatoimimatka on niin haluttuna edullinen vaihtoehto, ja matkaan on mahdollista yhdistää muitakin kohteita. Jos pystyy matkustamaan muulloin kuin tavallisina loma-aikoina tai viikonloppuna, voi matkan hinnassa säästää melkoisesti.

Barcelonaan tehdään myös matkatoimistojen järjestämiä pakettimatkoja. Sellainen on helppo varata, mutta se maksaa auttamatta enemmän kuin omatoimisesti tehtävä matka. Myös pakettimatkoilla joustavuudesta on hyötyä, ja mitä pidemmän matkan tekee, sen edullisemmaksi se jokaista matkustettua vuorokautta kohti on.

Omatoimimatkat

Suomesta voi ympäri vuoden siirtyä useilla päivittäisillä lennoilla suoraan Barcelonaan. Suora lento kestää neljä tuntia ja välilaskullinen vähintään 5–6 tuntia. Edullisimmillaan Barcelonaan voi päästä ilman matkalaukkua noin viidelläkympillä suuntaansa, mutta ne ovat erikoistarjouksia. Normaali hinta on noin 100 euroa suuntaansa, ja edestakaisen matkan hinta voi hyvin olla reilut 200 euroa mihin vuodenaikaan tahansa. Lentoliput Barcelonaan onkin ympäri vuoden hyvä varata hyvissä ajoin etukäteen.

Finnair lentää ainakin kerran vuorokaudessa suoraan Barcelonaan, mutta lippujen hinnat jättävät usein toivomisen varaa. Yleensä edullisimmat lennot maksavat vähintään 100 euroa suuntaansa, mutta tämä on halvin hinta ja yleensä hinta on tätäkin korkeampi. Finnair on kätevä niille, jotka haluavat aloittaa matkansa muista Suomen kaupungeista kuin Helsingistä, mutta tietenkin on myös mahdollista vaihtaa Helsingissä jonkin muun yhtiön koneeseen. Finnairin suora lento on iltaisin, joten muualta Suomesta voi lentäen hyvin ehtiä saman päivän aikana. Finnair tarjoaa myös lentokenttäkuljetuksia, mutta ne voi järjestää itse edullisemmin ja yhtä helposti.

Norwegian lentää monta kertaa viikossa Helsingistä suoraan Barcelonaan, ja edullisimmat lennot ilman matkalaukkua ovat noin 50 euroa. Suora menolento on kuitenkin perillä melko myöhään Barcelonassa, mikä vähän hankaloittaa matkan alkua. Osa paluulennoista on hyvin aikaisin aamulla, jo klo 7, mikä taas hankaloittaa paluumatkaa.

Vueling on suuri ja edullinen espanjalainen lentoyhtiö. Espanjaan suuntaavan on aina hyvä katsastaa sen tarjontaa ja hintoja.

Perinteisten lentoyhtiöiden lisäksi Suomesta voi jonkin toisen paikan kautta lentää Turusta ja Tampereelta Barcelonaan.

Wizz Air on yksi mahdollisuus Barcelonaan mielivälle. Ensin pitää lentää Turusta Gdanskiin, mikä on lähes poikkeuksetta edullista, ja sieltä on lento Barcelonan El Pratiin. Gdansk on mukava kaupunki sekin, joten Wizzair tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden samalla matkalla tutustua kahteen Euroopan merkittävään rannikkokaupunkiin.

Ryanair karsi 2010-luvun puolivälissä lentojaan, ja se lentää nykyisin vain kesäkauden aikana (maaliskuun lopulta lokakuulle) Tampereelta ja Lappeenrannasta. Tampereelta on lennot Bremeniin ja Budapestiin, ja Budapestista pääsee Ryanairilla suoraan El Pratiin mutta Bremenistä on tarjolla vain Ryanairin lentoja Gironaan, mikä hankaloittaa ja pitkittää matkaa. Ryanair lentää myös Lappeenrannasta Ateenaan ja Milanon lähellä olevaan Bergamoon, ja Bergamosta pääsee viikonloppuisin Barcelonan El Pratiin.

Skyscannerista voi selvittää Barcelonaan lentäviä yhtiöitä ja tarkastella hintoja, myös muista Suomen kaupungeista kuin Helsingistä.

Toinen vastaavanlainen sivusto, joka näyttää myös halpalentoyhtiöt, on Omio.

Matkatoimistojen järjestämät matkat

Monet suomalaiset matkatoimistot tekevät ympäri vuoden mitä erilaisimpia matkoja Barcelonaan. Lyhyet viikonloppumatkat ovat suosittuja, mutta on hyvä huomata, että Barcelona on suuri kaupunki, jossa ei viikonlopussa näe juuri mitään. Barcelona on parhaimmillaan matkalla, jonka kesto on vähintään kolme kokonaista vuorokautta mutta mieluiten vähintään viisi päivää tai viikko.

Jono
Suosituimpia loma-aikoja ovat vuoden viimeinen ja ensimmäinen viikko, hiihtolomaviikot helmikuussa, pääsiäinen, aika juhannuksesta elokuun puoliväliin ja lokakuun kahden jälkimmäisen viikon syyslomaviikot.

Barcelona on suosittu matkakohde, eivätkä matkat sinne useinkaan kuulu tarjousten piiriin. Kannattaa kuitenkin huomata, että matkanjärjestäjät ottavat lisiä mitä erilaisimmista asioista, ja omatoimisesti matkustaminen on paitsi edullisempaa myös helppoa. Jos Barcelonaan päättää lähteä matkatoimiston järjestämälle matkalle, voi matkakuluissa säästää useita kymmeniä euroja pelkästään siten, että hoitaa itsensä lentoasemalta itse hotellille eikä maksa lisää matkatoimiston tarjoamista, täysin ylihintaisista lentokenttäkuljetuksista.

Lähti Barcelonaan sitten suuren kansainvälisen tai pienen paikallisen matkatoimiston järjestämälle matkalle, on hyvä ottaa huomioon muutama asia. Matkat ovat kalleimmillaan ja suosituimpia loma-aikoihin, joihin kuuluvat vuoden viimeinen ja ensimmäinen viikko, hiihtolomaviikot helmikuussa, pääsiäinen, aika juhannuksesta elokuun puoliväliin ja lokakuun kahden jälkimmäisen viikon syyslomaviikot. Matkat ovat kalliimpia viikonloppuisin kuin arkisin, ja jotkin ajankohdat kuten joulunalusajan joulumarkkinoiden viikot ovat hyvin vilkkaita viikonloppuisin. Arkiaikoina, jolloin ei ole lomia, kalleimpia ovatkin aina viikonloppuisin tehdyt matkat, ja jos vain mahdollista, kannattaa matkaan lähteä alkuviikosta ja palata ennen viikonloppua.

Apollomatkat järjestää kaupunkilomia Barcelonaan, ja sillä on myös risteilymatkoja, joiden kyydissä näkee paitsi Barcelonan myös muita Välimeren kaupunkeja. Barcelonaan suuntautuvat matkat voivat olla minkä pituisia tahansa, mutta on hyvä pitää mielessä, että mitä pidempi matka on, sen edullisemmaksi se jokaista matkustettua päivää kohti tulee. Hinnat ovat alkaen noin 100 euroa per matkustettu vuorokausi, etenkin jos viihtyy ainakin kaksi kokonaista vuorokautta Barcelonassa. Hotelleja on melkoinen valikoima, ja jos ottaa edullisimpiin kuuluvan hotellin kalleimman sijaan, voi lyhyelläkin matkalla säästää pari sataa euroa. Harmillisesti kuitenkin monina päivinä aamulento Barcelonaan on epäinhimillisen aikaisin, mikä hankaloittaa matkan alkamista.

Monet muutkin kotimaiset matkatoimistot järjestävät matkoja Barcelonaan. Niihin kuuluvat suuret matkatoimistot Aurinkomatkat ja Tjäreborg, joka tekee erilaisia matkoja Barcelonaan kuten jalkapallomatkoja ja matkoja Barcelonan lähistölle.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti