Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Sevilla
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ryanair
Sevillaan on hankala suoraan Suomesta lentää, mutta sinne voi matkustaa välilaskullisella lennolla.

Matkat, lennot ja matkustaminen Sevillaan

Sevilla sijaitsee Andalusian sisämaassa, melko kaukana muista Espanjan suurista kaupungeista. Sinne on Suomesta hankala lentää suoraan, mutta välilaskullisia lentoja sinne on ja sinne on myös helppo matkustaa muista kaupungeista, kuten Madridista ja Málagasta. Nopeat junat ja edullisemmat bussit siirtyvät Madridista Sevillaan, ja muualta Andalusiasta hitaammat junat ja bussit siirtyvät tiuhaan tahtiin Sevillaan.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Sevillaan

Sevillaan on hankala suoraan Suomesta lentää, mutta sinne voi matkustaa välilaskullisella lennolla. Toinen tapa päästä Sevillaan on lentää johonkin muualle ja siirtyä sieltä Sevillaan. Parhaita kaupunkeja tähän ovat Málaga ja Madrid, joskin mahdollisuuksien rajoissa on myös Lissabon, joka sijaitsee viiden kuuden tunnin bussimatkan päässä Sevillasta.

Omatoimimatkat

Matkat suoraan Sevillaan

Sevillan oma lentoasema (SQV) ei ole mikään kovin vilkas paikka, mutta sinne voi lentää muualta Espanjasta tai Euroopasta.

Ryanair lentää Sevillaan. Suomesta voi lentää Helsinki-Vantaan lisäksi Lappeenrannasta ja Rovaniemeltä, ja konetta voi vaihtaa vaikka Lontoon Standstedin lentoasemalla. Ryanair lentää Sevillan lisäksi myös Jereziin, jonka lentoasema on suhteellisen lyhyen matkan päässä Sevillasta. Ryanair voi kuitenkin koska tahansa muuttaa tai lopettaa kannattamattomia reittejä, joten näiden lentojen tulevaisuus ei ole taattu.

Vueling on espanjalainen yhtiö, joka lentää Suomen ja Espanjan välillä. Sen koneilla voi välilaskulla lentää Sevillaan.

Iberia on toinen lentoyhtiö, joka lentää Sevillaan.

Lisää lentoja Helsingistä Sevillaan voi katsoa Skyscannerista.

Matkustaminen muiden kaupunkien kautta Sevillaan

Sevillaan on suurin piirtein yhtä pitkä junamatka Málagasta ja Madridista, sillä Madridista sinne kulkee huippunopea juna. Näin ollen molemmista kaupungeista voi käydä päiväretkellä tai yön tai useamman vierailulla Sevillassa. Mahdollista on myös vaihtaa konetta Madridissa ja lentää sieltä suoraan Sevillaan.

Matkalla voi myös yöpyä useissa eri paikoista, joihin yhdistää Sevillan, ja sellaiseksi voisi ajatella myös Lissabonia. Barcelonasta on paljon lentoja Sevillaan, joten sen kautta voi lentää, mutta sieltä on pitkä juna- tai bussimatka Sevillaan.

Jos haluaa katsella lentoja muualta Sevillaan, voi niitä tutkia Skyscannerissa

Väkijoukko Santa Cruzin alueella
Viikonloppuisin Sevillassa on aina enemmän ihmisiä kuin viikolla.

Rautateitse muualta Espanjasta Sevillaan

Sevillaan voi Madridista siirtyä nopealla, alle kolme tuntia kestävällä junayhteydellä, josta vastaa Renfe. Sen junat kulkevat Sevillaan monesta muustakin paikasta, ja niihin kuuluu Málaga, josta hitaampi ja edullisempi junakyyti kestää 2–3 tuntia. Junalla pääsee alle kahdessa tunnissa Sevillaan myös Cádizista

Linja-autolla muualta Espanjasta tai Portugalista Sevillaan

Sevillaan saapuu linja-autoja monelta suunnalta, ja eniten busseja sinne saapuu Madridista ja Málagasta. Bussilla voi myös siirtyä Sevillan ja Portugalin välillä, ja Sevillasta kulkee esimerkiksi linja eteläisen Portugalin kautta kohti Lissabonia.

Espanjan suurin bussiyhtiö Alsa kulkee kaikkein parhaiten maassa. Sen bussit voivat kulkea melko nopeasti muualta Andalusiasta Sevillaan, mutta Madridista matka kestää huomattavasti kauemmin bussilla kuin junalla.

Lisää juna- ja bussiyhteyksiä:

Omio on erinomainen sivusto löytää lisää yhteyksiä.

Järjestetyt matkat

Sevillaan tehtiin järjestettyjä matkoja 2010-luvulla mutta vuonna 2023 niitä ei ollut tarjolla. Jos Sevillaan jatketaan järjestettyjen matkojen tekemistä, on sinne paras matkustaa keväällä tai syksyllä, joskin myös talvikausi on usein miellyttävä ajankohta viettää siellä aikaa. Toistaiseksi Sevillaan voi tutustua pakettimatkan yhteydessä parhaiten niin, että matkustaa matkalle Madridiin tai Málagaan ja vierailee niistä Sevillassa.

Jos Sevilla taas ilmestyy matkatoimistojen ohjelmistoihin, ilmestyy se matkatoimistojen Espanjan-sivuille Tjäreborg ja Aurinkomatkat tekevät paljon matkoja Espanjaan.

Parhaat matkustusajankohdat

Niin omatoimimatkailijan kuin pakettimatkalle lähtevänkin on hyvä suunnata Sevillaan tai Andalusiaan vältellen sellaisia kiireisiä matkustusaikoja kuin pääsiäinen, pari viikkoa sen jälkeen pidettävä messuviikko, lokakuun syyslomaviikot ja viikot joulukuun puolivälistä loppiaiseen. Rahaa voi säästää ja nähtävyyksiä tutkia väljemmissä olosuhteissa myös ympäri vuoden, jos suuntaa omatoimimatkalle kaupunkiin muulloin kuin viikonloppuisin, jolloin Sevillassa on aina enemmän ihmisiä kuin viikolla. Pääsiäinen on ajankohta, jolloin Sevillaan ei ainakaan ensimmäistä kertaa kannata lähteä tutustumaan. Jos Sevillaan haluaa matkustaa pääsiäisenä tai myös lokakuun lomaviikkojen aikana kuun puolivälissä, kannattaa varaukset tehdä hyvissä ajoin etukäteen, ainakin pari kolme kuukautta ennen matkaa.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Dominik Fiebig
2023/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti