Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Bratislava
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Vanhakaupunki, patsas
Bratislavan parhaat yöpymispaikat ovat vanhakaupunki ja sen lähikorttelit. Eniten hotelleja on etenkin kaupungin suurimman aukion eli Hviezdoslavovo námestien alueella ja vieressä.

Miltä alueelta ja mikä hotelli Bratislavassa kannattaa valita

Tällä sivulla kerrotaan niistä Bratislavan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Bratislava on aina ollut hotelleiltaan ylihintainen, sillä ensin sinne suuntasi vain liikematkustajia ja nykyään tämä keskellä Eurooppaa sijaitseva pääkaupunki on suosittu kaupunkilomakohde. Erilaiset tapahtumat, joita on pienistä suuriin, nostavat hintoja ja vievät hinta-laatusuhteeltaan parhaat majapaikat pitkiä aikoja etukäteen.

Etenkin läheisistä itäpuolen maista tänne suuntaavat vievät nopeasti edulliset majapaikat, ja Bratislavasta on vaikea saada kahden hengen huonetta alle 50 eurolla. Jonkinlaista tyyliä ja keskeisen sijainnin vanhastakaupungista saa reilulla 60 eurolla, mutta tällaiset hotellit ovat suosittuja ja pitkiä aikoja etukäteen täyteen buukattuja. Jos maksaa 80–100 euroa, saa huoneen melko lyhyelläkin varoajalla ja vaikka vanhankaupungin parhailta paikoilta. Kansainvälisen luokan ketjuhotellit ovat tyyriitä, ja niissä menee rahaa samoin tavoin kuin Wienissä tai Münchenissä.

Huone kannattaa varata heti kun tietää milloin lähtee matkaan. Jos haluaa yöpyä vanhassakaupungissa mutta ei maksaa itseään kipeäksi, kannattaa varaus tehdä pari kuukautta etukäteen. Jos matkan aikana on jokin suuri kansainvälinen tapahtuma, kannattaa huone varata jopa 3–6 kuukautta etukäteen. Bratislava on melko vilkas ympäri vuoden, mutta tietenkin kevät ja syksy ovat jonkin hiljaisempia aikoja kuin kesä ja varsinainen talviaika.

Miltä seudulta majapaikka kannattaa varata

Bratislavassa hotellin, huoneistohotellin tai hostelin valitseminen on yksinkertaista, sillä toisin kuin vielä vuosikymmen sitten, on sen vanhakaupunki ja sitä ympäröivä uudempi keskusta nykyään täynnä hyviä majapaikkoja. Bratislavassa on niin suuria ketjuhotelleja kuin pieniä perhehotellejakin, melkoisesti hosteleja ja myös hyvä määrä huoneistohotelleja. Hotelleja on kaikkialla keskustassa, ja tätä nykyä ei kannata lähteä kuin jostakin erityisestä syystä yöpymään muualle kuin korkeintaan muutaman sadan metrin päähän vanhastakaupungista.

Hotel Galeria
Kaupungissa on hotelleja muuallakin. Rautatieaseman takana sijaitsee erikoinen ja kohtuuhintainen Hotel Galeria.

Vanhakaupunki

Vanhakaupunki on melko pieni alue, jonka keskiosiin ei pääse taksilla tai henkilöautolla, mutta käytännössä hotellit sijaitsevat yleensä kaduilla, joiden lähelle pääsee ympärivuorokautisesti autolla. Vanhankaupungin kujilla on tunnelmaa etenkin iltaisin, ja siellä on hyvä paitsi päivisin katsella nähtävyyksiä, käydä syömässä ja istua kahvilla myös iltaisin mennä pitkälle illalliselle, käydä parilla yömyssyllä ja kävellä sen turvallisilla ja hiljaisilla kujilla. Eniten hotelleja on vanhankaupungin liepeillä, etenkin kaupungin suurimman aukion eli Hviezdoslavovo námestien alueella ja vieressä, missä alueella jolla ovatkin järjestään kaupungin hienoimmiksi katsotut majapaikat.

Hyviä majapaikkoja tällä alueella ovat Aplend City Hotel Michelska, Art Hotel William, Hotel Avance, Radisson Blue Carlton Hotel ja Park Inn by Radisson Danube Bratislava.

Vanhaakaupunkia ympäröivä uusi keskusta

Matkalla vanhastakaupungista kohti Tesco-tavarataloa, on myös hotelleja, ja niitä on lisää Tescon ympäristössä, jossa normaalien hotellien lisäksi on muutama hostel ja huoneistohotelli. Korttelit vanhankaupungin vieressä ovat Tescon ympäristöä myöten erinomaisia, sillä mikäli yöpyy hivenen vanhankaupungin rajojen ulkopuolella, pääsee nopeammin liikkumaan julkisilla ympäri kaupungin ja pääsee esimerkiksi raitiovaunulla nopeasti rautatieasemalle päiväretkeä ajatellen.

Tesco
Matkalla vanhastakaupungista kohti Tesco-tavarataloa, on myös hotelleja, ja niitä on lisää Tescon ympäristössä, jossa normaalien hotellien lisäksi on muutama hostel ja huoneistohotelli.

Tescon ja sen ohi kulkevan Špitálska-kadun lisäksi tästä parin sadan metrin päässä sijaitseva Obchodná, joka on kaupungin pääostoskatu, on lähikortteleineen kätevää tienoota majapaikalle. Alueeseen kuuluu myös tienoo Presidentinlinnan ympäristössä, jonne pääsee hyvin julkisilla ja josta on lyhyt kävelymatka pääostoskadulle ja vanhaankaupunkiin. Obchodná on vanhankaupungin ohella kaupungin paras paikka yöelämälle, ja sen varrella ja lähikaduilla on itse asiassa edullisempaa ja rennompaa siirtyä vapaalle kuin nykyään lähinnä turistien ja kaupungin kerman suosiossa olevassa vanhassakaupungissa.

Hyviä majapaikkoa lähellä Tescoa ovat esimerkiksi Hostel Blues ja siitä melkoisen matkan kohti linja-autoasemaa sijaitseva Apollo Hotel Bratislava. Pidettyjä majapaikkoja Obchodnán ja sen ympäristön tienoilla ovat huoneistohotelli Apartment Residence ja erinomaisten liikenneyhteyksien varrella oleva Hotel Safrron. Hyvä hotelli Presidentinlinnan lähistöllä puolestaan on Hotel Tatra. Lähellä linnaketta, noin kilometrin päässä vanhastakaupungista sijaitsee Botel Marina.

Muut alueeet

Kaupungissa on hotelleja muuallakin, mutta Bratislavan parhaat yöpymispaikat ovat vanhakaupunki ja sen lähikorttelit. Minnekään muualle majoittuva ei pääse yhtä helposti tutustumaan kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, käymään ostoksilla lähellä hotellia ja menemään illanviettoon aivan majapaikan naapuriin.

Yksi alue, joka on varteenotettava majapaikalle etenkin lyhyellä päivän parin matkalla, on rautatieaseman ympäristö. Asemalta voi nopeasti siirtyä kohti ydintä, eikä matka kestä raitiovaunulla kuin muutaman minuutin ja kävellen reilun vartin.

Rautatieaseman edustalla, matkalla kohti ydinkeskustaa sijaitsee Hotel Matušék, joka tosin on hintava majapaikka. Aseman takana sijaitsee erikoinen ja kohtuuhintainen Hotel Galeria.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Bratislavassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Bratislavassa

Apartment Residence

(Obchodná 42)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvien liikenneyhteyksien varrella, lähellä vanhaakaupunkia ja pääostoskadun varrella sijaitseva 14 huoneen ilmastoitu huoneistohotelli, jossa yöpyvä voi itse laittaa ruokia ja jonka huoneistoissa on suuret jääkaapit. Lähellä on paljon paitsi kauppoja myös ravintoloita ja baareja. Kaikki olennainen on lähellä ja esimerkiksi rautatieasemalle pääsee nopeasti raitiovaunulla.

Art Hotel William

(Laurinská 17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin vilkkaimmilla paikoilla sijaitseva 40 ilmastoidun huoneen hotelli, joka on melko tyylikäs ja hyvin varusteltu majapaikka. Tästä on lyhyt matka kävellen moneen paikkaan, mutta julkisilla tänne ei pääse aivan lähelle eikä aivan hotellin eteen voi tulla taksillakaan. Lähellä on paljon illanviettopaikkoja, joilla on kesäisin terassit, ja vaikka ne suljetaan melko aikaisin illalla, voi täällä kesäisin olla meluista ja rauhatontakin.

Hostel Blues

(Špitálska 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tescon vieressä ja lähellä niin vanhaakaupunkia kuin pääostoskatuakin sijaitseva hosteltyylinen majapaikka, jossa on yhteismajoitushuoneiden lisäksi 2, 3 ja 4 hengen huoneita. Tämä on siisti, ystävällinen ja rento majapaikka etenkin nuorille

Radisson Blue Carlton Hotel

(Hviezdoslavovo námestie 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin toisen pääaukion laidalla sijaitseva hotelli, jossa on maailmanluokan tyyliä ja jossa on 170 ilmastoitua huonetta. Hotellissa on tilaa, ja siellä yöpyneet ovat pääosin olleet hyvin tyytyväisiä tähän ylellisesti kalustettuun hotelliin, joka on yllättävän kohtuuhintainen tasoonsa nähden.

Tatra hotel

(Namestie 1. Maja 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Presidentinlinnan ja vanhankaupungin vieressä sijaitseva tyylikäs ja perinteinen hotelli, joka sijaitsee vuonna 1930 valmistuneessa rakennuksessa. Huoneet ovat tilavia ja hyvin varusteltuja, ja hotellilta on lyhyt matka moneen tärkeään paikkaan.

Park Inn by Radisson Danube Bratislava

(Rybné námestie 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä joenrantaa, vanhankaupungin tyylikkäimpien osien vieressä oleva suuri hotelli, jonka huoneet ovat tilavia ja jonka varustelutaso on huippuluokkaa. Hotellissa on kuntosali, uima-allas ja sauna, ja siellä on myös baari ja ravintola, jos ei illalla viitsi lähteä minnekään.

Apollo Hotel Bratislava

(Dulovo námestie 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ytimen ulkopuolella sijaitseva neljän tähden hotelli, jonka huoneet ovat tilavia, aamiainen monipuolinen ja tunnelma kaikin tavoin rauhallinen. Hotelli varustuksiin kuuluvat kuntosali, suolahuone ja sauna. Matkaa ytimeen on 10 minuuttia bussilla ja 20 minuuttia kävellen. Hotelli on melko lähellä bussiasemaa, ja tämä on hotelli, jolle on helppo tulla autolla.

Botel Marina

(Nabrezie Arm.Gen.L. Svobodu)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Linnakkeen alapuolella ankkurissa oleva “botelli”, jossa on 1–2 hengen huoneita. Matkaa linnalle on vähän mutta ylämäkeen, ja vanhankaupunki on noin kilometrin päässä. Huoneet ovat melko tilavia, ja hotellissa on ravintola ja baari.

Hotel Avance

(Medena 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin joenrannan lähellä olevissa osissa sijaitseva pidetty neljän tähden hotelli, jossa on tilavat ilmastoidut huoneet ja jolta on lyhyt matka pääpaikoille. Huoneissa on erilliset sohvanurkkaukset, ja aamiaista on kehuttu. Hotellin kuntosali saunoineen ja porealtaineen on ollut monen suomalaisen mieleen.

Hotel Safrron

(Radlinského 27)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vartin käveymatkan päässä vanhastakaupungista mutta lähellä parhaita ostos- ja ravintolatienoita sijaitseva neljän tähden hotelli, joka kylläkin on eräänlaisella hallinto- ja liikealueella, jolla on paljon suuria rakennuksia. Yhteydet muualle kaupunkiin ovat raitiovaunulla erinomaiset, ja kävely onnistuu sekin hyvin moneen tärkeää paikkaan, kuten pääostoskadulle. Aamiasta on kehuttu, hotelli on täysin meluton rauhattominakin aikoina ja sijaintikin on ollut monen mieleen.

Aplend City Hotel Michelska

(Bastova 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin tunnelmallisimmilla kujilla sijaitseva kolmen tähden perushotelli, jonka huoneet ovat ilmastoituja ja hyvin varusteltuja. Hotelli on erittäin suosittu, ja varaus tänne kannattaa yrittää tehdä ainakin pari kuukautta etukäteen. Hotelli on melko pieni ja sijaitsee hienosti entisöidyssä vanhassa talossa, mutta se on melko uusi hotelli ja näin siisti ja toimiva.

Hotel Galeria

(Vancurova 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erikoinen hotelli niin ulkoa kuin sisältäkin on päärautatieaseman takana sijaitseva Galeria. Sen huoneiden joukossa on monenmoisia, ja vaikka tämä ei kuulu kaupungin pidetyimpien hotellien joukkoon, on se kaikin tavoin mieleenpainuva majapaikka. Hotelli sijaitsee syrjässä mutta rautatieaseman toisella puolella sijaitsee ratikkapysäkki, jolta pääsee nopeasti vanhaankaupunkiin tai muualle keskustaan.

Hotel Matyšák

(Pražská 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rautatieaseman edustalla, reilun vartin kävelymatkan tai muutaman minuutin raitiovaunumatkan päässä vanhastakaupungista sijaitseva perushotelli, joka kylläkin yllättävän hintava. Hotelli on kuitenkin tyylikäs, tilava ja pidetty, ja tämän kolmen tähden hotellin tarjontaan kuuluvat slovakialaisia ruokia tarjoava ravintola ja 45 000 slovakialaisen viinipullon täyttämä viinikellari.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti