Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Bratislava
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lämmin auringonpaiste
Bratislavassa on keskieurooppalaiset, mannermaiset säät, jotka tuovat sinne Suomea pidemmän kesän ja lyhyemmän, leudomman talven.

Bratislavan sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Bratislavassa nyt

Sääennuste

Slovakian meteorologisen laitoksen Bratislavan sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Bratislavassa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Bratislavassa on keskieurooppalaiset, mannermaiset säät, jotka tuovat sinne Suomea pidemmän kesän ja lyhyemmän, leudomman talven, joskin talven aikana nähdään runsaasti pimeyttä, pakkasia ja huonoja ilmoja. Bratislava on parhaimmillaan kesäkohteena, huhtikuun alusta lokakuun loppupuolelle, ja myös keskitalvi voi olla kohtalaisen hyvää aikaa vierailla kaupungissa.

Bratislavassa kevät alkaa maaliskuussa, jolloin päivälämpötilat alkavat olla yli 10 asteessa päivisin ja öisin on keskitalvea harvemmin pakkasia. Huhtikuussa terassit alkavat viimeistään ilmaantua kaupungin kaduille, ja päivälämpötilat ovat parhaimmillaan 16-20 asteessa, mutta öisin on vielä viileää.

Kesäkausi on Suomen tavoin arveluttava ja eri vuosina erilainen jakso. Se alkaa toukokuussa, mutta vielä niin touko- kuin kesäkuussakin voi olla viileää päivisinkin, joskin useimpina vuosina toukokuussa päivälämpötilat ovat yli 20 asteessa ja iltaisin voi istuskella yleensä terassilla. Kesäkuusta syyskuun puoliväliin kaupungissa on lämmintä yleensä öitä myöten, ja kesäkuun alusta elokuun loppuun on hyvin aurinkoista. Aurinko paistaa Bratislavassa enemmän kuin Keski-Euroopassa yleensä, lähes 2 100 tuntia vuodessa, ja siellä myös sataa ympäri vuoden vähän. Sateisimmat ajankohdat ovat keskikesä ja keskitalvi.

Syksy alkaa Bratislavassa myöhemmin kuin Etelä-Suomessa. Syyskuu on usein täysin kesäinen öitään myöten, ja lokakuukin voi olla varsin kesäinen joinain vuosina. Lokakuun aikana, yleensä sen toisella puoliskolla, lämpötilat kuitenkin laskevat dramaattisesti, ja marraskuussa alkaa talvikausi, jolloin päivälämpötilat ovat vielä lähellä kymmentä astetta mutta jolloin aurinko paistaa harvoin ja kaupungissa on ankea tunnelma. Vuodenvaihde on sateinen aika, jolloin voi tulla lunta, mutta varsinainen talvikausi kaupungissa on tammi-helmikuussa. Silloin siellä voi olla lunta viikon parikin yhtä mittaa, mutta päivälämpötilat menevät herkästi plussan puolelle talvellakin ja öisin on yleensä joulu-helmikuussa ainakin aste pari pakkasta.

Parhaat matkustusajat

Bratislavassa ei ole koskaan paljon turisteja, ja sinne voi hyvin matkustaa vilkkainakin aikoina ilman pelkoa valtavista turistilaumoista. Säiden puolesta aika toukokuun alusta syyskuun loppuun on varminta kesäaikaa matkustaa kaupunkiin. Huhti- ja lokakuu ovat nekin usein hyviä kuukausia viettää aikaa Bratislavassa, ja joulukuu joulumarkkinoineen on sekin varteenotettava ajankohta vierailla Slovakian pääkaupungissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti