Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Dublin
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Liffey-joki
Valtaosalle matkustajista on kaikkein paras ratkaisu yöpyä korkeintaan neljän viiden korttelin päästä Liffeyjoen rannoilta.

Minkälainen hotelli Dublinissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Dublin on kaikin tavoin hintava kaupunki, ja hyvin konkreettisesti tämä tulee ilmi niille, jotka etsivät sieltä majapaikkaa. Monet pienellä matkakassalla liikkuvat tyytyvät siellä hosteliin, sillä halpoja hotelleja tai muita majapaikkoja ei Dublinissa juuri ole.

Dublinissa hotelleja on eniten keskustassa, ja siellä kannattaakin yöpyä nimenomaan lähellä Liffeyjoen rantoja ja paikassa, josta on helppo kävellä eri puolille keskustaa. Ytimessä on joitain rauhattomia alueita, joita on esimerkiksi lähellä O’Connell Streetiä, josta viikonlopun yöbussit lähtevät. Myös Temple Bar ja Grafton Street ovat viikonloppuisin äänekkäitä alueita, ja hotelleja tutkiessa kannattaa aina katsoa onko hotellissa öisin meteliä.

Majoituksen löytäminen Dublinista

Dublinissa on paljon hotelleja ja muitakin majapaikkoja, mutta valtaosa yöpyy siellä perinteisessä hotellissa tai nuorten suosimassa hostelissa. Syytä lähteä ytimen ulkopuolelle ei ainakaan lyhyellä normaalilla lomalla ole, sillä kummallakin puolella jokea on ytimen alueella kaikenlaisia majapaikkoja. Keskustaan majoittuville ja siitä pääasiallisesti kiinnostuneille on kaikkein paras ratkaisu yöpyä korkeintaan neljän viiden korttelin päästä Liffeyjoen rannoilta.

Toinen tärkeä seikka on se, että herkkäunisen ei välttämättä kannata majoittua aivan pääkallopaikalle, sillä kesäöisin, viikonloppuisin ja juhla-aikoina esimerkiksi O’Connell Street ja Temple Bar ovat äärimmäisen äänekkäitä paikkoja, joiden alueella olevissa majapaikoissa voi hyvin olla paljonkin melua. Myös Grafton Street ja sen lähikadut on vilkas ja äänekäs alue majapaikalle, ja se saattaa etenkin kesällä olla rasittava paikka lauantai-iltapäivisin, jolloin puolet kaupungin asukkaista siirtyy sinne palloilemaan ja jää yleensä iltaan asti pubien terasseille ja pubien ulkopuolelle hengailemaanhengailemaan.

Dublinissa ei ole väliä sillä, majoittuuko kummalle puolelle jokea. Molemmilla puolilla on omat viehätyksensä ja vetonaulansa ja molemmilla rannoilla tulee vietettyä aikaa. Joki on kapea, kuin suomalainen joki eikä mikään Thames tai Seine, joten sen yli voi siirtyä suurin piirtein minuutissa.

Majapaikan julkisivu
Dublin on yksi Euroopan hintavimpia kaupunkeja, ja tämä käy ilmi jo majapaikkaa sieltä varatessa. Pienellä matkakassalla liikkeellä olevat voivat löytää sieltä huomattavasti hotellia edullisemman hostelin.

Hinnat ja saatavuus

Dublin on yksi Euroopan hintavimpia kaupunkeja, ja tämä käy ilmi jo majapaikkaa sieltä varatessa. 100 euroa on pikkuraha Dublinissa, mutta nuoret ja muut pienellä matkakassalla liikkeellä olevat tai sosiaalisia ulottuvuuksia etsivät voivat löytää sieltä huomattavasti hotellia edullisemman hostelin.

Hostelissa voi yhteismajoitushuoneessa yöpyä alkaen noin 20 eurolla, joskin keskikesällä ja vilkkaina aikoina hinnat voivat vähän nousta. Varaus hosteliin kuitenkin täytyy tehdä hyvissä ajoin etukäteen, sillä monet Dublinissa työskentelevät asuvat pysyvästi hostelissa. Toisin kuin monissa muissa kaupungeissa Dublinissa hosteleissa on vain harvoin yksityishuoneita.

Halvimmat huoneistot ja hotellihuoneet kahdelle hengelle maksavat alkaen noin 75 euroa, mutta tällöin majapaikka on harvoin keskustassa ja jos on, siinä on luultavasti puutteita. Halvimmista hotelleista, jotka sijaitsevat ytimessä, saa huoneen alkaen noin 120 eurolla, mutta ne ovat ytimessä harvinaisia ja useimmiten halvimmat hotellihuoneet tai huoneistot maksavat 130–140 euroa yöltä. Jonkinlaista tyyliä saa alkaen noin 150 eurolla ja edullisimmat neljän tähden hotellit keskustassa tarjoavat kahden hengen huoneita aamiaisella alkaen 160–170 eurolla. Hinnat ovat yleensä talvikauden aikana näitä edullisempia, ja jos haluaa säästää majapaikkakuluissa, voi joitain loma-aikoja lukuun ottamatta yöpyä kesäkautta jonkin verran edullisemmin lokakuulta maaliskuun alkupuolelle.

Dublinissa on niin paljon hotelleja ja muita majapaikkoja, että hyvin harvoin siellä on vaikeuksia löytää yhtään mitään. Hintavia hotelleja on niin paljon, että niistä löytyy viime tipassakin huone, mutta hinnat kohoavat tällaisessa tapauksessa todella ylös. Niinpä liikkeellä kannattaa ympäri vuoden olla aikaisin, sillä vain niin voi varmistaa, että löytää hinta-laatusuhteeltaan ainakin kohtalaisen hyvän majapaikan.

Northside, O'Connell Street
Joen pohjoispuolen pääkatu O’Connell Street on liikenneyhteyksineen ja palveluineen hyvä katu.

Northside - Kätevä ja arkinen osa keskustaa

Joen pohjoispuoli eli Northside on edullisempi ja arkisempi alue kuin Southside eli joen eteläpuoli. Joen pohjoispuolen pääkatu O’Connell Street on liikenneyhteyksineen ja palveluineen hyvä katu, eikä siitä kannata majoittua ainakaan yli kilometriä kauemmas. Monien majapaikkojen yhteydessä lukee “Parnell Square”, joka on osa tätä pitkää ja leveää pääkatua.

Silta Liffey-joen yli
Jos haluaa kävellä usein joen eteläpuolella sijaitseville paikoille, on hyvä varmistaa, että hotelli on melko lähellä Liffeyjokea.

O’Connell Street on rauhaton viikonloppuisin ja kesäisin yöaikaan, ja siksi on hyvä varmistaa, ettei huoneen ikkuna ole kadulle päin tai hotelli ole muuten meluisa. Kaikkein paras on olla yöpymättä tällä alueella ilman että katsoo tarkkaan mitä melusta on sanottu. Toinen vastaavanlainen alue on Temple Bar, joskin ne, jotka haluavat juhlia pikkutunneille asti, voivat mielellään yöpyä siellä. Osa vilkkailla alueilla olevista majapaikoista on äänieristetty, ja näin myös vilkkaalla alueella voi nukkua yönsä rauhassa.

Joen pohjoispuolella on riittävästi ravintoloita, pubeja, nähtävyyksiä ja muita vierailupaikkoja siinä mielessä, että sieltä ei olisi välttämätöntä poistua palveluiden tai ruokailun takia muualle. Joen pohjoispuolen ostospaikat ovat yhtä hyvät mutta arkisemmat kuin joen eteläpuolella, ja tärkeät ostoskadut sijaitsevat O’Connell Streetin välittömässä läheisyydessä.

Joen pohjoispuolen liikenneyhteydet lentoasemalle ovat yhtä hyvät kuin sen eteläpuolellakin, ja joen pohjoispuolella sijaitsevat bussi- ja rautatieasemat, joten liikenneyhteyksiltään joen pohjoispuoli on jopa jonkin verran parempi kuin sen eteläpuoli.

Periaatteessa kaikki alueet lähellä O’Connell Streetiä ovat käteviä majapaikalle, mutta jos haluaa kävellä usein eteläpuolelle, eli joen toisella puolella sijaitseville nähtävyyksille ja muille vierailunarvoisille paikoille, on hyvä myös varmistaa, että hotelli on melko lähellä Liffeyjokea.

Hyvinä pidettyjä majapaikkoja joen pohjoispuolella ovat esimerkiksi hosteltyylinen Isaacs Hostel, rauhallinen Jury’s Inn Custom House, lähellä lentokenttäbussien pysäkkejä sijaitseva Maldron Hotel Parnell Square ja jokirannassa sijaitseva The Arlington O'Connell Bridge.

St. Stephens Green
Eteläpuolella sijaitsee valtaosa merkittävistä nähtävyyksistä, ja siellä on esimerkiksi Dublinin suurin puisto.

Southside - Kalliimpi ja monin tavoin hienompi puoli

Joen eteläpuoli eli Southside on kalliimpi ja monin tavoin hienompi alue kuin Northside. Eteläpuolella sijaitsee valtaosa merkittävistä nähtävyyksistä, ja siellä on esimerkiksi useita museoita, Dublinin suurin puisto ja Trinity College. Joen pohjoispuolella on paljon legendaarisia pubeja, joissa suomalaiset kirjailijarentutkin ovat ryypiskelleet, ja korkeatasoisia ravintoloita, jotka soveltuvat kaikkein vaativimmille herkkusuille. Sen tarjontaan kuuluvat myös kaupungin parhaat ja hienoimmat putiikit, Grafton Streetin ylittämätön tarjonta ja muut kaikkein parhaat ostospaikat.

Temple Bar -huvittelualue, Southside
Jos haluaa pelata sijainnin kannalta varman päälle, on majapaikan hyvä olla lähellä sekä Temple Baria että Grafton Streetiä. Aivan Temple Barin pääkallopaikoilla voi korvatulpille kuitenkin tulla tarvetta.

Trinity Collegen edessä olevalta lentokenttäbussien pysäkiltä olisi hyvä olla kävelymatka eli korkeintaan kilometri majapaikalle. Jos majapaikka sijaitsee St. Stephen’s Green -puiston tienoilla, on sieltä monille turhan pitkä kävelymatka joen pohjoispuolelle ja kenties jopa Temple Bariin. Jos haluaa pelata sijainnin kannalta varman päälle, on majapaikan hyvä olla lähellä sekä Temple Baria että Grafton Streetiä, jolloin voi kävellä helposti kaikkialle keskustan alueella.

Harkinnan arvoisia hotelleja joen eteläpuolella ovat esimerkiksi Drury Court Hotel, jolta on lyhyt matka ostoksille ja legendaarisiin pubeihin, nähtävyyksille ja Temple Barin yöelämään, Dublin Citi Hotel, joka on kohtuuhintainen Temple Barin vieressä sijaitseva Harding Hotel ja kivenheiton päässä niin Grafton Streetistä kuin Temple Barista ja Temple Bar Hotel, joka sijaitsee pääkallopaikalla Temple Barissa ja jossa korvatulpille voi tulla tarvetta.

Muualla kuin Dublinin keskustassa: Howth, Ballsbridge ja Drumcondra

Muualla kaupungissa on jonkin verran majapaikkoja, jotka vetävät matkailijoita etenkin kesäkauden aikana puoleensa. Jotkut lähtevät rauhan ja edullisempien hintojen vuoksi Howthiin tai muille keskustan ulkopuolella sijaitseville alueille, mutta tämä ei ole lyhyellä matkalla olevalle tai kaupunkia ennestään tuntemattomalle hyvä ratkaisu.

Howthin lisäksi Ballsbridge on kesäisin mukava tienoo, sillä se on tunnettu alue, jolle on helppo ytimestä siirtyä ja jonka yhteydessä on Sandymount. Kolmas alue, jolla on paljon majapaikkoja ja joka on keskustan ulkopuolella, on Drumcondra, ja toisin kuin Howth ja Ballsbridge se on ympäri vuoden varteenotettava paikka viettää yönsä ja siellä on Dublinin edullisimpia huoneita.

Keskustan ulkopuolella on parempi hinta-laatusuhde, mutta aikaa ja rahaa kuluu sitten runsaasti majapaikan ja keskustan välillä tehtäviin matkoihin. Näin ollen kulkuyhteyksiin hotellin ja ytimen tai muiden tärkeiden vierailupaikkojen välillä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Jos mielii yöpyä Howthissa, voi majapaikkoja sieltä katsella Booking.comissa.

Toinen keskustan ulkopuolella sijaitseva alue, joka on normaalia parempi, on James Joycenkin teoksista tuttu Sandymount. Sen lähistön hotellit ovat Ballsbridgessä, jossa hinnat ovat alhaisempia kuin ytimessä.

Kolmas alue, jolla on paljon hotelleja ja jolla on ydintä edullisempia hintoja on Drumcondra. Se on lentokenttämatkaa ajatellen hyvässä paikassa, sillä se on lentoaseman ja ytimen välimaastossa eikä turhan kaukana keskustasta.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Dublinissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Dublinissa

Drury Court Hotel

(28–30 Lower Stephen Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla joen eteläpuolella sijaitseva hotelli, jolta on lyhyt matka shoppailemaan, nähtävyyksille ja Temple Barin yöelämään. Hotellin huoneet, palvelun ystävällisyys ja lentokenttäbussipysäkin läheisyys ovat saaneet kiitosta asiakkailta.

Dublin Citi Hotel

(46–49 Dame Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kalliissa Dublinissa kohtuuhintainen vaihtoehto aivan keskustan parhailla paikoilla, kivenheiton päässä niin Grafton Streetistä kuin Temple Barista mutta myös lyhyen kävelymatkan päässä joen pohjoispuolen parhaista paikoista. Soveltuu majapaikaksi niille, jotka eivät etsi luksusta ja jotka haluavat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen hotellin.

Harding Hotel

(Fishamble Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä kolmen tähden hotelli sijaitsee lähellä Temple Baria ja keskustan eräillä parhailla paikoilla, joskin lentokenttäbussin pysäkille on jonkin verran matkaa. Asiakaspalvelua pidetään erityisen hyvänä, sijainti on miellyttänyt kaikkia ja hotellin palvelut musiikkiesityksineen ovat olleet siellä yöpyneiden mieleen. Huoneita on 2?3 hengelle, ne ovat hivenen keskimääräistä hintavampia ja tarjolla on oikeastaan vain kaksi erilaista huonetta.

Isaacs Hostel

(2–5 Frenchman’s Lane)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hostellityylinen majapaikka aivan päälinja-autoaseman ja Connelly-aseman naapurissa. Lyhyt kävelymatka pääpaikoille mutta silti varsin rauhallinen majapaikka. Suomalaisia ilahduttaa hostellin oma sauna.

Jury’s Inn Custom House

(Custom House Quay)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rauhallisella mutta keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli, josta on kävelymatka moneen keskustan osaan ja jossa pääsee nauttimaan hyvin entisten satama-alueiden tunnelmasta. Hotellilla on tilavia perhehuoneita, ja joidenkin mielestä sieltä on turhan pitkä kävelymatka Temple Bar -alueelle ja joillekin nähtävyyksille.

Maldron Hotel Parnell Square

(Parnell Square West)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Joen pohjoispuolella, aivan lentokenttäbussipysäkkien läheisyydessä keskeisellä mutta rauhallisella paikalla sijaitseva hotelli, joka on saanut paljon kiitosta asiakkailtaan. Huoneet ovat tilavia, palvelu hyvää ja hotelli siisti.

Temple Bar Hotel

(Fleet Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Temple Bar -huvittelualueella sijaitseva korkeatasoinen ja pidetty hotelli, josta on lyhyt kävelymatka joen kummankin puolen pääpaikoille, eikä lentokenttäbussin pysäkkikään ole turhan kaukana. Jotkut ovat valittaneet äänekkäästä sijainnista, joka tosiaan etenkin viikonloppuisin ja kesäisin voi olla joillekuille liikaa, mutta valtaosa valitsee hotellin juuri sijainnin takia.

The Arlington O’Connell Bridge

(23–25 Bachelors Walk)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Joenrannalla sijaitseva hotelli, jonka ravintola tarjoaa elämysaterioita ja josta on lyhyt kävelymatka kaikkialle, niin Temple Bariin kuin Trinity Collegeenkin. Sopii hyvin majapaikaksi niille, jotka mielellään viihtyvät iltaisin hotellissa, ja niille, jotka eivät halua käyttää paljon aikaa paikasta toiseen kävelemiseen.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/06

Kysymyksiä ja vastauksia

Mitkä hotellit ovat lähinnä Dublinin lentoasemaa?

Radisson Hotel Dublin Airport ja Maldron Hotel Dublin Airport sijaitsevat molemmat lähellä Dublinin lentoasemaa, käytännössä lentoaseman omilla mailla. Ne ovat myös lentokentän virallisia yhteistyöhotelleja. Kävelymatkaa ykkösterminaalilta Radissonille on noin 900 metriä, ja Maldronille noin kilometri. Tämän taittaa noin vartissa. Hieman lentoasema-alueen ulkopuolella, mutta silti varsin lähellä (kaksi kilometriä 1-terminaalilta) sijaitsee myös Carlton Hotel Dublin Airport.

Minkä alueiden hotellit Dublinin keskustassa ovat parhaita?

Dublinin keskustassa paras paikka yöpyä on lähellä Liffey-joen rantaa. Tällä alueella on monia hotelleja, ja täältä on helppo kävellä eri puolille keskustaa. Joillakin keskustan alueilla voi kuitenkin olla yöllä, etenkin viikonloppuisin, melko paljon melua. Kun etsit hotellia, on aina hyvä vierailijoiden kommentteja lukemalla tarkistaa, onko siellä yöllä melua. O'Connell Street, Temple Bar ja Grafton Street ovat kaikki alueita, jotka voivat olla toisinaan melko äänekkäitä.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti