Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Dublin
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
The Gresham Hotel O’Connell Streetillä
O’Connell Street on liikenneyhteyksineen ja palveluineen hyvä katu, eikä siitä kannata majoittua ainakaan yli kilometriä kauemmas. Kuvassa The Gresham Hotel O’Connell Streetillä.

Minkälainen hotelli Dublinissa kannattaa valita ja miltä alueelta?

Tällä sivulla kerrotaan niistä Dublinin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Dublinista

Hotellin tai muun majapaikan löytäminen Dublinista on helppoa, sillä vaihtoehtoja on paljon ja majapaikat ovat keskittyneet seuduille, jotka kaupungissa vierailevan kannalta ovat parhaita yöpymispaikkoja.

Tärkein seikka majapaikkaa valittaessa on, ettei hotelli ole turhan kaukana Grafton Streetistä tai O’Connell Streetistä, oli se sitten joen etelä- tai pohjoispuolella. Kannattaa myös muistaa, että lentokenttäbussin pysäkkejä on O’Connell Streetillä ja sitten Grafton Streetin lähellä Trinity Collegen edessä, ja kunhan on kävelymatkan päässä näistä, on lähellä miltei kaikkea.

Northside - Edullisempi ja arkisempi puoli

Joen pohjoispuoli eli Northside on edullisempi ja arkisempi alue kuin Southside eli joen eteläpuoli. Joen pohjoispuolen pääkatu O’Connell Street on liikenneyhteyksineen ja palveluineen hyvä katu, eikä siitä kannata majoittua ainakaan yli kilometriä kauemmas. O’Connell Street voi olla rauhaton viikonloppuisin ja kesäisin yöaikaan, ja siksi on hyvä varmistaa, ettei huoneen ikkuna ole kadulle päin tai hotelli ole muuten meluisa.

Periaatteessa kaikki alueet lähellä O’Connell Streetiä ovat hyviä majapaikalle, mutta jos haluaa kävellä usein eteläpuolelle, eli joen toisella puolella sijaitseville nähtävyyksille ja muille vierailunarvoisille paikoille, on hyvä myös varmistaa, että hotelli on melko myös lähellä Liffey-jokea. Joen pohjoispuolen shoppailumahdollisuudet ovat yhtä hyvät mutta arkisemmat kuin joen eteläpuolella, ja tärkeät shoppailukadut sijaitsevat nekin O’Connell Streetin välittömässä läheisyydessä.

Harkinnan arvoisia vaihtoehtoja pohjoispuolella ovat esimerkiksi hostellityylinen Isaacs Hostel, rauhallinen Jury’s Inn Custom House, lähellä lentokenttäbussien pysäkkejä sijaitseva Maldron Hotel Parnell Square, jokirannassa sijaitseva The Arlington O'Connell Bridge ja korkeatasoinen The Gresham Hotel.

Southside - Kalliimpi ja monin tavoin hienompi puoli

Joen eteläpuoli eli Southside on kalliimpi ja monin tavoin hienompi alue kuin Northside. Eteläpuolella sijaitsee valtaosa merkittävästä nähtävästä museoista puistoihin ja Trinity College -yliopistoon. Siellä on paljon tunnettuja pubeja ja korkeatasoisia ravintoloita sekä kaupungin hienoimmat putiikit ja muut korkean tason shoppailumahdollisuudet.

Trinity Collegen edessä olevalta lentokenttäbussien pysäkiltä olisi hyvä olla kävelymatka eli korkeintaan 500-1 000 metriä majapaikalle. Jos majapaikka sijaitsee St. Stephen’s Green -puiston tienoilla, on sieltä monille turhan pitkä kävelymatka joen pohjoispuolelle ja kenties jopa Temple Bar -huvittelualueelle. Jos haluaa pelata sijainnin kannalta varman päälle, on majapaikan hyvä olla lähellä sekä Temple Baria että Grafton Streetiä, jolloin voi kävellä helposti kaikkialle keskustan alueella.

Harkinnan arvoisia vaihtoehtoja eteläpuolella ovat esimerkiksi Drury Court Hotel, jolta on lyhyt matka shoppailemaan, nähtävyyksille ja Temple Barin yöelämään, Dublin Citi Hotel, joka on kohtuuhintainen ja kivenheiton päässä niin Grafton Streetistä kuin Temple Barista ja Temple Bar Hotel, joka sijaitse pääkallopaikalla Temple Bar -huvittelualueella.

Howth ja muut rauhallisemmat alueet

Muualla kaupungissa on jonkin verran majapaikkoja. Jotkut lähtevät rauhan ja edullisempien hintojen vuoksi Howthiin tai muille keskustan ulkopuolella sijaitseville alueille, mutta tämä ei ole lyhyellä matkalla olevalle tai kaupunkia ennestään tuntemattomalle hyvä ratkaisu. Keskustan ulkopuolella on parempi hinta-laatusuhde, mutta aikaa ja rahaa kuluu sitten runsaasti majapaikan ja keskustan välillä tehtäviin matkoihin.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Dublinissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Dublinissa

Drury Court Hotel

(28-30 Lower Stephen Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla joen eteläpuolella sijaitseva hotelli, jolta on lyhyt matka shoppailemaan, nähtävyyksille ja Temple Barin yöelämään. Hotellin huoneet, palvelun ystävällisyys ja lentokenttäbussipysäkin läheisyys ovat saaneet kiitosta asiakkailta.

Dublin Citi Hotel

(46-49 Dame Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kalliissa Dublinissa kohtuuhintainen vaihtoehto aivan keskustan parhailla paikoilla, kivenheiton päässä niin Grafton Streetistä kuin Temple Barista mutta myös lyhyen kävelymatkan päässä joen pohjoispuolen parhaista paikoista. Soveltuu majapaikaksi niille, jotka eivät etsi luksusta ja jotka haluavat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen hotellin.

Isaacs Hostel

(2-5 Frenchman’s Lane)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hostellityylinen majapaikka aivan päälinja-autoaseman ja Connelly-aseman naapurissa. Lyhyt kävelymatka pääpaikoille mutta silti varsin rauhallinen majapaikka. Suomalaisia ilahduttaa hostellin oma sauna.

Jury’s Inn Custom House

(Custom House Quay)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rauhallisella mutta keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli, josta on kävelymatka moneen keskustan osaan ja jossa pääsee nauttimaan hyvin entisten satama-alueiden tunnelmasta. Hotellilla on tilavia perhehuoneita, ja joidenkin mielestä sieltä on turhan pitkä kävelymatka Temple Bar -alueelle ja joillekin nähtävyyksille.

Maldron Hotel Parnell Square

(Parnell Square West)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Joen pohjoispuolella, aivan lentokenttäbussipysäkkien läheisyydessä keskeisellä mutta rauhallisella paikalla sijaitseva hotelli, joka on saanut paljon kiitosta asiakkailtaan. Huoneet ovat tilavia, palvelu hyvää ja hotelli siisti.

Temple Bar Hotel

(Fleet Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkallopaikalla Temple Bar -huvittelualueella sijaitseva korkeatasoinen ja pidetty hotelli, josta on lyhyt kävelymatka joen kummankin puolen pääpaikoille, eikä lentokenttäbussin pysäkkikään ole turhan kaukana. Jotkut ovat valittaneet äänekkäästä sijainnista, joka tosiaan etenkin viikonloppuisin ja kesäisin voi olla joillekuille liikaa, mutta valtaosa valitsee hotellin juuri sen sijainnin takia.

The Arlington O’Connell Bridge

(23-25 Bachelors Walk)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Joenrannalla sijaitseva hotelli, jonka ravintola tarjoaa elämysaterioita ja josta on lyhyt kävelymatka kaikkialle, niin Temple Bariin kuin Trinity Collegeenkin. Sopii hyvin majapaikaksi niille, jotka mielellään viihtyvät iltaisin hotellissa, ja niille, jotka eivät halua käyttää paljon aikaa paikasta toiseen kävelemiseen.

The Gresham Hotel

(23 Upper O’Connell Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Joen pohjoispuolella, aivan lentokenttäbussipysäkkien vieressä sijaitseva korkeatasoinen hotelli, josta on lyhyt matka moneen paikkaan kävellenkin. Hotelli on saanut pääosin kiitosta siellä yöpyneiltä, mutta kannattaa huomata, että viikonloppuisin O’Connell Street voi yöaikaan olla rauhaton ja kadulle antavat huoneet voivat olla meluisia.

Muut Dublinin hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Dublinissa ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/07

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti