Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Dublin
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Finnairin lentokone lentokentällä
Finnair lentää Helsingistä Dubliniin suoraan, mutta osa lennoista on välilaskullisia. Suora lento Helsingistä Dubliniin kestää noin kolme tuntia ja vartin.

Matkat ja matkustaminen Dubliniin

Dubliniin voi lentää suoraan Helsingistä ja talvisin myös Rovaniemeltä, mutta monet lennot sinne ovat välilaskullisia ja niille voi lähteä myös Tampereelta ja Turusta. Dubliniin on reilun kolmen tunnin suora lentomatka, ja lentolippujen hinnat ovat hintavampia kuin monilla muilla reiteillä.

Jos Dubliniin lähtee mieluummin matkatoimiston järjestämälle matkalle, järjestää muutama Suomessa toimiva matkatoimisto matkoja Irlannin pääkaupunkiin.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Dubliniin

Suora lento Helsingistä Dubliniin kestää noin kolme tuntia ja vartin, ja lyhyimmät välilaskulliset lennot kestävät reilut neljä tuntia. Omatoimimatkustaja voi valita minkä lentoyhtiön tahansa, ja pakettimatkalle lähtevät yleensä lentävät lennot ilman välilaskua. Dubliniin matkustaminen on hintavampaa kuin moneen muuhun kaupunkiin, ja Dublinin hintataso on yksi Euroopan korkeimpia.

Omatoimisesti tehtävät matkat

Finnair lentää Helsingistä Dubliniin suoraan, mutta osa lennoista on välilaskullisia. Lennot ovat melko hintavia, niin että menopaluu maksaa herkästi vähintään 350 euroa, ja suoria lentoja on usein yksi aamu- ja toinen iltapäivällä.

Edullisimpia lentoja Helsingistä ja myös Tampereelta ja Turusta tekee Air Baltic, jonka koneilla on tapana tehdä välilasku Riiassa. Alimmillaan lipun yhteen suuntaan voi saada 75 eurolla, mutta lentojen lähtöaikoihin ja lentoaikoihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä ne voivat olla huonoja. Lyhyimmät lennot kestävät noin viisi tuntia, mutta tarjolla on myös vuorokauden kestäviä lentoja.

Helsingistä Dubliniin on viime vuosina päässyt Norwegianilla, mutta lennot olivat tauolla pari vuotta eivätkä ne ainakaan vielä ole palanneet lähellekään normaalia. Norwegianin koneilla pääsee vähintäänkin välilaskulla Helsingistä Dubliniin, mutta tulevaisuudessa myös suoria lentoja voi olla luvassa.

Rovaniemeltä voi talvisin lentää suoraan Dubliniin Ryanairilla, mutta lennot ovat lähinnä sitä varten, että Dublinista päästään Lapin joulu- ja talvihuumaa ihmettelemään. Yhtä kaikki lentää voi myös toiseen suuntaan, ja lentoja on tapana olla marraskuun alusta maaliskuun loppuun.

Lisää lentoja Suomesta Dubliniin:

Skyscanner on hyvä apuväline niille, jotka haluavat enemmänkin tutkia lentoja.

Omio on toinen sivusto, joka näyttää lentoja Suomesta Dubliniin.

Matkatoimistojen järjestämät matkat

Neljä päivää kestäviä kaupunkilomia järjestää Matkapojat, ja alimmat hinnat liikkuvat 750 euron tietämissä per matkustaja. Kysymyksessä on yleensä pidennetty viikonloppumatka, jolle lähdetään keskiviikkona.

Kenties edullisimpia kaupunkilomia Dubliniin järjestää Aurinkomatkat. Edullisimmillaan kolmen päivän lomalle voi lähteä reilulla kolmella sadalla eurolla, mutta ajankohta ja hotellin tähtiluokitus vaikuttavat hintaan paljon.

Ikaalisten matkatoimisto järjestää matkoja Dubliniin. Matkan pituuden voi valita itse, ja kannattavaa on viettää Dublinissa vähintään kolme yötä. Hinnat ovat melko korkeita, niin että lennoille ja hotellille tulee helposti hintaa 1000 euroa per matkustaja.

Teksti: Peter Forsberg
2022/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti