Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Edinburgh
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Literary Pub Tour -mainos
Pubeihin suuntautuvat ja kirjallisuuteen liittyvät kierrokset ovat Edinburgissa suosittuja.

Muuta ajanvietettä

Edinburghissa on paljon matkailijalle tyypillistä näkemistä ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseuduilla voi myös harrastaa erikoisia asioita ja oppia uutta. Tällä sivulla esitellään muutama tavallisuudesta poikkeava ajanvietemahdollisuus kaupungissa vieraileville.

Tutustu opastetun kierroksen yhteydessä Edinburghin kirjailijakapakoihin

Edinburghissa on paljon erilaisia opastettuja kävelykierroksia, mutta siellä on oikukkaat ilmat ja pubeihin suuntautuvat, kirjallisuuteen liittyvät kierrokset ovat siellä suosittuja ja korkeatasoisia. Vaihtoehtoja on useita, monet niistä lähtevät Royal Milen varrelta tai tienoilta ja niihin osallistuvien on hyvä hallita englannin kieli mahdollisimman hyvin.

Hyviä vaihtoehtoja kirjallisiksi kapakkakierroksiksi ovat muun muassa Literary Pub Tour ja Literary Pub Crawl. Niille, jotka mieluusti ottavat osaa kirjalliselle kävelykierrokselle mutta haluavat pysytellä poissa baareista, on olemassa Booklovers Tour.

Vieraile Rosslyn Chapel -kappelissa

Dan Brownin kirjoittama takavuosien suosikkiromaani Da Vinci -koodi on jo pitkään toiminut monelle innoitteena lähteä Edinburghiin. Kaupungin keskustasta reilun 10 kilometrin päässä sijaitseva Rosslyn Chapel, joka sijaitsee St Matthew’n kirkon yhteydessä, on romaanin tapahtumapaikkoja ja yksi kauneimmista kappeleista koko Skotlannissa.

Rosslyn Chapel sijaitsee jonkin verran syrjässä, Roslinin kylässä, mutta sinne pääsee helposti bussilla numero 15 Princes Streetin varrelta, läheltä Lothian Roadin kulmausta. Matka kestää noin puoli tuntia, ja linja kulkee tätä väliä puolen tunnin välein. Kappeliin on aikuisilta yli 10 euron pääsymaksu, lapsilta se on ilmainen, ja siellä on sunnuntaiaamuisin kirkonmenot. Kappeliin voi mennä sisään tutustumaan sen äärimmäisen kauniisiin sisätiloihin ma-la klo 9.30-18 ja sunnuntaisin kirkonmenojen jälkeen klo 12-16.45.

Lähde golfaamaan

Golf on peli, joka 1400-luvulla keksittiin nykyisessä muodossaan Skotlannissa, ja Edinburghin ympäristössä on paljon erinomaisia golfkenttiä, joilla voi pelata ympäri vuoden. Pelaamaan täällä voivat lähteä niin aloittelijat kuin ammattilaisetkin. Lisätietoa alueen golfausmahdollisuuksista saa Edinburgh Leisure -sivustolta. Myös Edinburghin turistisivut antavat hyviä vinkkejä golfaamaan mieliville.

Harrasta laskettelua, veneilyä tai muuta vauhdikasta

Golfin lisäksi Edinburghin seudulla voi lasketella, veneillä, patikoida tai tehdä muuta vauhdikasta. Kesät talvet kaupungin ulkopuolella on mahdollista harrastaa vaikka mitä, ja näistä mahdollisuuksista Edinburghin turistisivut antavat lisätietoa.

Lisätietoa

TripAdvisor-sivuston vinkkejä Edinburghiin

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/08

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti