Uutta Pienessä matkaoppaassa
Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Ilmoitus
Literary Pub Tour -mainos
Pubeihin suuntautuvat ja kirjallisuuteen liittyvät kierrokset ovat Edinburgissa suosittuja.

Muuta ajanvietettä

Edinburghissa on paljon matkailijalle tyypillistä näkemistä ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseuduilla voi myös harrastaa erikoisia asioita ja oppia uutta. Tällä sivulla esitellään muutama tavallisuudesta poikkeava ajanvietemahdollisuus kaupungissa vieraileville.

Tutustu opastetun kierroksen yhteydessä Edinburghin kirjailijakapakoihin

Edinburghissa on paljon erilaisia opastettuja kävelykierroksia, mutta siellä on oikukkaat ilmat ja pubeihin suuntautuvat, kirjallisuuteen liittyvät kierrokset ovat siellä suosittuja ja korkeatasoisia. Vaihtoehtoja on useita, monet niistä lähtevät Royal Milen varrelta tai tienoilta ja niihin osallistuvien on hyvä hallita englannin kieli mahdollisimman hyvin.

Hyviä vaihtoehtoja kirjallisiksi kapakkakierroksiksi ovat muun muassa Literary Pub Tour ja Literary Pub Crawl. Niille, jotka mieluusti ottavat osaa kirjalliselle kävelykierrokselle mutta haluavat pysytellä poissa baareista, on olemassa Booklovers Tour.

Ota osaa John Rebus -kierrokselle

Ian Rankinin luoma rikospoliisi John Rebus on monien jännittävien rikosromaanien päähenkilö, ja Rankinin kirjoista oppii muutenkin yhtä sun toista Edinburghin ja Skotlannin historiaan ja nykypäivään liittyvää. Rebustours-kierrokset ovat erinomainen tapa oppia lisää kaupungista ja saada taustatietoa kirjoihin liittyvistä seikoista, paikallisen näyttelijän ja historioitsijan Colin Brownin johdolla.

Kierroksia on erilaisia, kuten "Hidden Edinburgh" ja "Secret Edinburgh", ja erinomainen englannin kielen taito on tietenkin välttämätön, jotta kierroksista saa kaiken irti. Niille voi ilmoittautua verkkosivujen kautta, ja yleensä ne alkavat The Royal Oak -pubista (1 Infirmary Street). Kierrokset maksavat 10 puntaa per nenä, ja niitä on lauantaisin klo 12 ja 15 alkaen.

Vieraile Rosslyn Chapel -kappelissa

Dan Brownin kirjoittama takavuosien suosikkiromaani Da Vinci -koodi on jo pitkään toiminut monelle innoitteena lähteä Edinburghiin. Kaupungin keskustasta reilun 10 kilometrin päässä sijaitseva Rosslyn Chapel, joka sijaitsee St Matthew’n kirkon yhteydessä, on romaanin tapahtumapaikkoja ja yksi kauneimmista kappeleista koko Skotlannissa.

Rosslyn Chapel sijaitsee jonkin verran syrjässä, Roslinin kylässä, mutta sinne pääsee helposti bussilla numero 15 Princes Streetin varrelta, läheltä Lothian Roadin kulmausta. Matka kestää noin puoli tuntia, ja linja kulkee tätä väliä puolen tunnin välein. Kappeliin on aikuisilta yli 10 euron pääsymaksu, lapsilta se on ilmainen, ja siellä on sunnuntaiaamuisin kirkonmenot. Kappeliin voi mennä sisään tutustumaan sen äärimmäisen kauniisiin sisätiloihin ma-la klo 9.30-18 ja sunnuntaisin kirkonmenojen jälkeen klo 12-16.45.

Lähde golfaamaan

Golf on peli, joka 1400-luvulla keksittiin nykyisessä muodossaan Skotlannissa, ja Edinburghin ympäristössä on paljon erinomaisia golfkenttiä, joilla voi pelata ympäri vuoden. Pelaamaan täällä voivat lähteä niin aloittelijat kuin ammattilaisetkin. Lisätietoa alueen golfausmahdollisuuksista saa Edinburgh Leisure -sivustolta. Myös Edinburghin turistisivut antavat hyviä vinkkejä golfaamaan mieliville.

Harrasta laskettelua, veneilyä tai muuta vauhdikasta

Golfin lisäksi Edinburghin seudulla voi lasketella, veneillä, patikoida tai tehdä muuta vauhdikasta. Kesät talvet kaupungin ulkopuolella on mahdollista harrastaa vaikka mitä, ja näistä mahdollisuuksista Edinburghin turistisivut antavat lisätietoa.

Lisätietoa

TripAdvisor-sivuston vinkkejä Edinburghiin

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/08

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti