Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Edinburgh
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Royal Mile -alueella
Edinburghin kaikkein keskeisimmät majapaikat ovat lähellä Princes Streetiä ja Royal Milea, sillä niiden lähellä on eniten nähtävyyksiä, paljon ravintoloita ja illanviettopaikkoja ja valtavasti erilaista tekemistä.

Minkälainen hotelli Edinburghissa kannattaa valita ja miltä alueelta?

Edinburghissa on oikeastaan kaksi aluetta, joilla tavallisesti yövytään, eli kaupungin uusi puoli ja vanhat osat, joissa valtaosa nähtävyyksistä sijaitsee. Niiden lisäksi jotkin muut alueet kuten West End ovat hotellien suosimaa aluetta, ja kaikille näille alueille tai kohtalaisen lähelle pääsee lentoasemalta suoralla ja nopealla raitiovaunukyydillä.

Jos mielii tehdä lentokenttämatkoista mahdollisimman helppoja eikä halua käyttää Edinburghissa julkisia, kannattaa majapaikka varata ratikkareitin läheltä. West End ja keskustan uusi puoli ovat pääosin sen varrella ja lähistöllä mutta vanhakaupunki, jonne on jonkin verran ratikkapysiltä matkaa, on hivenen ongelmallisempi alue kulkuyhteyksiltään.

Edinburghin kaikkein keskeisimmät majapaikat ovat lähellä Princes Streetiä ja Royal Milea, sillä niiden lähellä on eniten nähtävyyksiä, paljon ravintoloita ja illanviettopaikkoja ja valtavasti erilaista tekemistä. Edinburghin hintataso on nykyään korkea, niin että keskihinta pyörii reilusti yli sadassa eurossa, ja se on ympäri vuoden vilkas vierailupaikka, niin että majapaikka kannattaa aina varata ainakin kuukausi pari ennen matkaa.

Majoituksen löytäminen Edinburghista

Edinburghissa on melkoinen määrä hotelleja, joissa yöpyminen on muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta melko hintavaa, etenkin kesäkautena ja muina kiireisinä matkustusaikoina. Hinnat ovat hivenen edullisempia ydinkeskustan ulkopuolella, mutta tällöin aikaa ja rahaa kuluu keskustan ja majapaikan välillä kulkemiseen. Keskustan ulkopuolella parhaat alueet hotellille ovat Haymarket-West End ja Leith, joka on uutta kukoistusta elävä alue merenrannalla.

Majapaikkaa etsivän on hyvä pitää mielessä, että keskikesä ja etenkin elokuu ovat festivaalien takia hyvin kiireisiä aikoja Edinburghissa. Monet varaavatkin majapaikkansa etenkin elokuuksi puolikin vuotta ja varovaisimmat vuoden ennen matkan alkamista. Myös joulunaika aina loppiaiseen on hyvin suosittu aika matkustaa Edinburghiin, etenkin uudenvuoden päivinä, samoin kuin ystävänpäivä ja pääsiäinen. Näinäkin aikoina majapaikka on hyvä varata ainakin useita viikkoja ennen matkan alkamista.

Edinburgh Old Town, Royal Mile
Kaupungin vanhimpiin kortteleihin majoittuvien on hyvä muistaa, että siellä olisi hyvä olla lähellä Royal Milea.

Old Town – kaupungin viehättävimpiä kortteleita

Kaupungin vanhimpiin kortteleihin tai niiden liepeille lähelle yliopistoa majoittuvien on hyvä muistaa, että tienoo on mäkinen ja että siellä olisi hyvä olla lähellä Royal Milea [kartalla]. Ongelmana kuitenkin näissä kaupungin kenties viehättävimpiin kuuluvissa kortteleissa on se, että hintaa yöpymiselle tulee rutkasti, etenkin keskikesällä ja muina vilkkaina matkustusaikoina.

Lisäksi on hyvä muistaa, että vanhassakaupungissa hotellien taso vaihtelee melkoisesti ja siellä on paljon heikkotasoisia hotelleja. Lisäksi on hyvä pitää mielessä se, että sellaisten katujen kuin Cowgate ja Grassmarket lähistöllä on meteliä usein pitkälle yöhön. Parhaita yöpymispaikkoja vanhassakaupungissa ovatkin pienet kujat ja muut sivukadut, joilta on lyhyt kävelymatka Royal Milelle mutta silti rauhallista öisin.

Hyviä majapaikkoja vanhassakaupungissa ovat esimerkiksi Kenneth Mackenzie hotels.com booking.com , Radisson Blu Edinburgh hotels.com booking.com ja Royal Mile Accommodation hotels.com booking.com .

Lisää majapaikkoja vanhassakaupungissa

Edinburgh New Town, Princes Street
Kaupungin keskustan uudemmalla puolella on paljon hotelleja pääkadun eli Princes Streetin varrella.

New Town – hivenen edullisempi ja rauhallisempi

Kaupungin keskustan uudempi puoli on hotellien hintatasoltaan hivenen edullisempi kuin vanhakaupunki, ja täällä on usein öisin rauhallisempaa kuin vanhankaupungin yöelämän keskuksina toimivien katujen lähistöllä. Hotelleja on paljon pääkadun eli Princes Streetin [kartalla] varrella, mutta sillä on liikennettä ja meteliäkin iltaisin sen verran, että se häiritsee herkkäunisia.

Hinta-laatusuhteeltaan parhaita hotelleja, joissa on hiljaista öisin ja joista on lyhyt kävelymatka Princes Streetille, onkin hivenen syrjässä, esimerkiksi Calton Hill -kukkulan alla kulkevalla Royal Terrace -kadulla ja York Place -kadulla, joka on aivan New Townin pääpaikkojen naapurissa.

Hyviä majapaikkoja New Townissa ovat esimerkiksi Ballantrae Albany Hotel hotels.com , Parliament House Hotel hotels.com booking.com ja The Place hotels.com .

Lisää hotelleja New Townissa

Haymarket Street, Edinburgh
Parhaisiin paikkoihin yöpyä keskustan ulkopuolella kuuluu Haymarket.
Kuva: Jan Kacar

Haymarket–West End – parhaita yöpymispaikkoja keskustan ulkopuolella

Muualla kaupungissa yöpyvä maksaa yleensä majapaikastaan hivenen vähemmän kuin aivan ydinkeskustaan majoittuva, ja myös huoneiden koko on usein suurempi ja varustelutaso voi olla parempi.

Parhaisiin paikkoihin yöpyä keskustan ulkopuolella kuuluu Haymarket, joka on lähellä West Endin teattereita [kartalla] ja muita huvittelumahdollisuuksia ja josta on kävelymatka Princes Streetille ja vanhaankaupunkiin. Täällä yöpyvän on kuitenkin hyvä varmistaa, että hotelli ei ole aivan Lothian Road -kadun [kartalla] vieressä saati varrella, sillä siellä on öisin usein rauhatonta.

Pidettyjä hotelleja tällä alueella ovat Grosvenor Gardens Hotel hotels.com ja Cityroomz hotels.com booking.com , joka on äärimmäisen hyvällä paikalla sijaitseva huoneistohotelli.

Lisää Haymarketin ja West Endin hotelleja.

Leith district
Bussimatkan päässä keskustasta sijaitsevassa Leithissä yöpyvä nukkuu yönsä rauhassa.
Kuva: Christophe Cappelli

Leith – rauhallista ja hienoa merellistä tunnelmaa

Bussimatkan päässä keskustasta sijaitseva Leith [kartalla] on paikka, jossa yöpyvä nukkuu yönsä rauhassa ja jossa on hienoa merellistä tunnelmaa. Bussimatka keskustaan ei kestä kuin vartin, ja alueella on hyviä ravintoloita ja pubeja.

Hyvä hotelli Leithissä on esimerkiksi A-Haven Townhouse hotels.com booking.com .

Lisää hotelleja Leithissä

Hostelit

Vanhassakaupungissa varsinaiset hotellit ovat vähissä ja usein hyvin kalliita, mutta hostelit ovat siellä hyvin keskeisillä paikoilla Royal Milen varrella tai lähellä. Muullakin kaupungissa on jonkin verran hosteleita, ja esimerkiksi Princes Streetin varrella keskustan uudella puolella on hostel. Niissä voi yöpyä 15–20 eurolla yön yhteismajoitushuoneessa, joskin joissain hosteleissa hinnat kohoavat yli 20 euron, ja hosteleissa on myös yksityishuoneita, jonkalaisen voi saada edullisemmin kuin halvimmista hotelleista. Lisäksi hosteleista voi varata huoneita isollekin porukoille, kuten 10 hengelle.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Edinburghissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Edinburghissa

A-Haven Townhouse

(180 Ferry Road)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Leithissä, lähellä merenrantaa ja kahden ja puolen kilometrin päässä keskustasta sijaitseva erittäin pidetty hotelli, jonka ilmainen aamiainen on saanut paljon kehuja. Hotellilta on jonkin verran matkaa ydinkeskustaan, mutta tämä varmistaa rauhalliset yöunet.

Ballantrae Albany Hotel

(39–47 Albany Street)
Lisätiedot ja varaaminen:
Hotels.com
New Townissa, lähellä alueen pääpaikkoja sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka on saanut hivenen ristiriitaisia arvosteluja mutta josta on yleensä pidetty melkoisesti. Sijainti on keskeinen mutta öisin rauhallinen.

Cityroomz

(Shandwick Place 25–33)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Erinomaisella paikalla sijaitseva kolmen tähden huoneistohotelli, jossa on hyvin varusteltuja huoneita 2–4 hengelle. Sijainti lentokentältä tulevan ratikkareitin varrella, West Endin puolella mutta aivan lähellä Princes Streetiä ja linnaa on erinomainen, ja tänne yöpyvän ei tarvitse vaivata päätään lentokenttämatkoilla tai edes julkisella liikenteellä. Huoneistot ovat äärimmäisen hyvin varusteltuja, ja osassa on keittiö ja oleskelutilat ja kaikki on siistiä ja toimivaa.

Grosvenor Gardens Hotel

(1 Grosvenor Gardens)
Lisätiedot ja varaaminen:
Hotels.com
Haymarket-alueella, lähellä West Endiä ja noin puolentoista kilometrin päässä ydinkeskustasta sijaitseva erittäin pidetty kohtuuhintainen hotelli. Aamiainen sisältyy hintaan, huoneita on vain 8 ja sijainti on rauhallinen mutta sekä vanhaankaupunkiin että Princes Streetille on lyhyt matka.

KM Hotel

(7 Richmond Place)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Vanhassakaupungissa sijaitseva kotoisa ja modernisti sisustettu hotelli, jonka äärimmäisen kätevä ja keskeinen sijainti ja mukavat sängyt ovat saaneet paljon kiitosta. Sijainti on keskeinen mutta silti rauhallinen, ja hotellissa on kaikki modernit mukavuudet. Hinnat ovat viime vuosina kohonneet, hotelli on nykyään melko kallis ja lisämaksusta saatavaa hintavaa aamiaista on kehuttu maasta taivaisiin.

Parliament House Hotel

(Calton Hill 15)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Hyvin lähellä lentoasemalta tulevan raitiovaunun pysäkkiä ja New Townin parhaita ostoskatuja kuten myös upeaa Calton Hilliä oleva kolmen tähden keskihintaista vähän kalliimpi hotelli, jossa on huoneita oikeastaan vain 1–2 hengelle. Huoneet ovat melko pieniä mutta kauniisti ja perinteisesti sisustettuja, ja hotellissa on paljon tyyliä ollakseen vain kolmen tähden hotelli. Sijainti lähellä rautatieasemaa on miellyttänyt lähes kaikkia, mukavat sängyt ovat saaneet kehuja ja joidenkin huoneiden hintaan kuuluva mutta hyvin kallis aamiainen on sekin pidetty.

Radisson Blu Edinburgh

(80 High Street)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Vanhankaupungin parhailla paikoilla, Royal Milen varrella sijaitseva kallis, tunnelmallinen ja erittäin tasokas hotelli. Hotellissa yöpyvät pääsevät nauttimaan niin vanhankaupungin kuin uudempien puolienkin parhaista paloista nopeasti, ja hotellissa yöpyneet ovat olleet siihen enemmän kuin tyytyväisiä.

Royal Mile Accommodation

(24 Old Tolbooth Wynd)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Vanhassakaupungissa, erinomaisella paikalla sijaitseva huoneistohotelli, jossa on 12 ilmastoitua huoneistoa. Jokaisessa huoneistossa on keittiö, ja ne on myös varustettu internetillä, satelliittitelevisiolla ja jääkaappi-pakastimilla. Hotelli on varsin pidetty, ja miltei kaikki pitävät sitä siistinä ja toimivana.

The Place

(34–38 York Place)
Lisätiedot ja varaaminen:
Hotels.com
New Townissa, hyvin lähellä alueen pääkatuja sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka jotkin huoneet ovat pieniä mutta jonka henkilökunta on saanut paljon kiitosta. Palvelutaso ja aamiainen ovat hyviä, ja hotellissa yöpyneet ovat olleet suurimmaksi osaksi hyvin tyytyväisiä siihen.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti