Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Maltalle voi lentää parhaiten välilaskullisella lennolla kesäkauden aikana, mutta lennot voivat olla pitkiä ja hintavia. Perillä lentoasema sijaitsee 10 kilometrin päässä Maltan pääkaupungista Vallettasta, mutta monet suuntaavat lomalle muualle saarelle kuin pääkaupunkiin.
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Edinburgh
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Royal Mile -alueella
Kaupungin vanhimpiin kortteleihin tai niiden liepeille majoittuvien on hyvä pyrkiä löytämään hotelli mahdollisimman läheltä Royal Milea.

Minkälainen hotelli Edinburghissa kannattaa valita ja miltä alueelta?

Tällä sivulla kerrotaan niistä Edinburghin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Edinburghista

Edinburghissa on melkoinen määrä hotelleja, joissa yöpyminen on muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta melko hintavaa, etenkin kesäkautena ja muina kiireisinä matkustusaikoina. Hinnat ovat hivenen edullisempia ydinkeskustan ulkopuolella, mutta tällöin aikaa ja rahaa kuluu keskustan ja majapaikan välillä kulkemiseen. Keskustan ulkopuolella parhaat alueet hotellille ovat Haymarket-West End ja Leith, joka on uutta kukoistusta elävä alue merenrannalla.

Majapaikkaa etsivän on hyvä pitää mielessä, että keskikesä ja etenkin elokuu ovat festivaalien takia hyvin kiireisiä aikoja Edinburghissa. Monet varaavatkin majapaikkansa etenkin elokuuksi puolikin vuotta ja varovaisimmat vuoden ennen matkan alkamista. Myös joulunaika aina loppiaiseen on hyvin suosittu aika matkustaa Edinburghiin, etenkin uudenvuoden päivinä, samoin kuin ystävänpäivä ja pääsiäinen. Näinäkin aikoina majapaikka on hyvä varata ainakin useita viikkoja ennen matkan alkamista.

Old Town

Kaupungin vanhimpiin kortteleihin tai niiden liepeille lähelle yliopistoa majoittuvien on hyvä muistaa, että tienoo on mäkinen ja että siellä olisi hyvä olla lähellä Royal Milea. Ongelmana kuitenkin näissä kaupungin kenties viehättävimpiin kuuluvissa kortteleissa on se, että hintaa yöpymiselle tulee rutkasti, etenkin keskikesällä ja muina vilkkaina matkustusaikoina. Lisäksi on hyvä muistaa, että vanhassakaupungissa hotellien taso vaihtelee melkoisesti ja siellä on paljon heikkotasoisia hotelleja. Lisäksi on hyvä pitää mielessä se, että sellaisten katujen kuin Cowgate ja Grassmarket lähistöllä on meteliä usein pitkälle yöhön. Parhaita yöpymispaikkoja vanhassakaupungissa ovatkin pienet kujat ja muut sivukadut, joilta on lyhyt kävelymatka Royal Milelle mutta silti rauhallista öisin.

Hyviä majapaikkoja vanhassakaupungissa ovat esimerkiksi Kenneth Mackenzie, Radisson Blu Edinburgh ja Royal Mile Accommodation.

Old Town -vanhassakaupungissa varsinaiset hotellit ovat vähissä ja usein hyvin kalliita, mutta hostellit ovat siellä hyvin keskeisillä paikoilla Royal Milen varrella tai lähellä. MacBackpackers tarjoaa kolme hyvälaatuista ja tunnelmallista hostellia vanhankaupungin parhailla paikoilla.

New Town

Kaupungin keskustan uudempi puoli on hotellien hintatasoltaan hivenen edullisempi kuin vanhakaupunki, ja täällä on usein öisin rauhallisempaa kuin vanhankaupungin yöelämän keskuksina toimivien katujen lähistöllä. Hotelleja on paljon pääkadun eli Princes Streetin varrella, mutta sillä on liikennettä ja meteliäkin iltaisin sen verran, että se häiritsee herkkäunisia. Hinta-laatusuhteeltaan parhaita hotelleja, joissa on hiljaista öisin ja joista on lyhyt kävelymatka Princes Streetille, onkin hivenen syrjässä, esimerkiksi Calton Hill -kukkulan alla kulkevalla Royal Terrace -kadulla ja York Place -kadulla, joka on aivan New Townin pääpaikkojen naapurissa.

Hyviä majapaikkoja New Townissa ovat esimerkiksi Ballantrae Albany Hotel, Halcyon House ja The Place.

Haymarket ja Leith

Muualla kaupungissa yöpyvä maksaa yleensä majapaikastaan hivenen vähemmän kuin aivan ydinkeskustaan majoittuva, ja myös huoneiden koko on usein suurempi ja varustelutaso voi olla parempi. Parhaisiin paikkoihin yöpyä keskustan ulkopuolella kuuluu Haymarket, joka on lähellä West Endin teattereita ja muita huvittelumahdollisuuksia ja josta on kävelymatka Princes Streetille ja vanhaankaupunkiin. Täällä yöpyvän on kuitenkin hyvä varmistaa, että hotelli ei ole aivan Lothian Road -kadun vieressä saati varrella, sillä siellä on öisin usein rauhatonta.

Hyvä hotelli tällä alueella on vaikkapa Grosvenor Gardens Hotel.

Leith

Bussimatkan päässä keskustasta sijaitseva Leith on paikka, jossa yöpyvä nukkuu yönsä rauhassa ja jossa on hienoa merellistä tunnelmaa. Bussimatka keskustaan ei kestä kuin vartin, ja alueella on hyviä ravintoloita ja pubeja.

Hyvä hotelli Leithissä on esimerkiksi A-Haven Townhouse.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Edinburghissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Edinburghissa

A-Haven Townhouse

(180 Ferry Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Leithissä, lähellä merenrantaa ja kahden ja puolen kilometrin päässä keskustasta sijaitseva erittäin pidetty hotelli, jonka ilmainen aamiainen on saanut paljon kehuja. Hotellilta on jonkin verran matkaa ydinkeskustaan, mutta tämä varmistaa rauhalliset yöunet.

Ballantrae Albany Hotel

(39-47 Albany Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone New Townissa, lähellä alueen pääpaikkoja sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka on saanut hivenen ristiriitaisia arvosteluja mutta josta on yleensä pidetty melkoisesti. Sijainti on keskeinen mutta öisin rauhallinen.

Grosvenor Gardens Hotel

(1 Grosvenor Gardens)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Haymarket-alueella, lähellä West Endiä ja noin puolentoista kilometrin päässä ydinkeskustasta sijaitseva erittäin pidetty kohtuuhintainen hotelli. Aamiainen sisältyy hintaan, huoneita on vain 8 ja sijainti on rauhallinen mutta sekä vanhaankaupunkiin että Princes Streetille on lyhyt matka.

Halcyon House

(8 Royal Terrace)
Tutustu hotelliin ja varaa huone New Townissa, Calton Hill -kukkulan alapuolella sijaitseva pieni hotelli, joka on saanut pääosin hyvää palautetta asiakkailta. Kaikki huoneet eivät ole kylpyhuonein varusteltuja, mutta huoneet ovat siistejä ja hotellilta on lyhyt kävelymatka eri puolille keskustaa.

Kenneth Mackenzie

(7 Richmond Place)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa sijaitseva kotoisa ja siisti hotelli, jonka aamiainen ja hyvä sijainti ovat saaneet paljon kiitosta. Sijainti on keskeinen mutta silti rauhallinen, ja hotellissa on kaikki modernit mukavuudet.

The Place

(34-38 York Place)
Tutustu hotelliin ja varaa huone New Townissa, hyvin lähellä alueen pääkatuja sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka jotkin huoneet ovat pieniä mutta jonka henkilökunta on saanut paljon kiitosta. Palvelutaso ja aamiainen ovat hyviä, ja hotellissa yöpyneet ovat olleet suurimmaksi osaksi hyvin tyytyväisiä siihen.

Radisson Blu Edinburgh

(80 High Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin parhailla paikoilla, Royal Milen varrella sijaitseva kallis, tunnelmallinen ja erittäin tasokas hotelli. Hotellissa yöpyvät pääsevät nauttimaan niin vanhankaupungin kuin uudempien puolienkin parhaista paloista nopeasti, ja hotellissa yöpyneet ovat olleet siihen enemmän kuin tyytyväisiä.

Royal Mile Accommodation

(24 Old Tolbooth Wynd)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa, erinomaisella paikalla sijaitseva huoneistohotelli, jossa on 12 ilmastoitua huoneistoa. Jokaisessa huoneistossa on keittiö, ja ne on myös varustettu internetillä, satelliittitelevisiolla ja jääkaappi-pakastimilla. Hotelli on varsin pidetty, ja miltei kaikki pitävät sitä siistinä ja toimivana.

Muut Edinburghin hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Edinburghissa ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/08

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti