Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Hotelleja – Edinburgh
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Edinburghin eläintarhan pingviinejä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Edinburghin eläintarha on tasokas vierailupaikka perheille. Sen kohokohtia ovat mm. pingviinit ja monet sinne pelastetut uhanalaiset lajit.

Nähtävää ja koettavaa lapsille

Tällä sivulla esittellään muutama hyvä vierailukohde Edinburghiin suuntaaville lapsiperheille.

Edinburgh Zoo

Edinburghin eläintarha (134 Corstorphine Road) sijaitsee reilun neljän kilometrin päässä ydinkeskustasta. Se on hintava mutta myös erittäin tasokas vierailupaikka perheille.

Eläintarhan tärkeimpiä piirteitä on se, että siellä on esillä ja sinne on jopa pelastettu useita uhanalaisia lajeja, kuten siperialaisia tiikereitä ja punaisia pandoja. Muita eläintarhan kohokohtia ovat pingviinit, joita ulkoilutetaan joka päivä klo 14.15, samoin kuin merileijonat, joita koulutetaan joka aamu klo 11.15. Suosittuja ovat myös kaksi jättiläispandaa, jotka tuotiin eläintarhaan loppuvuodesta 2013.

Eläintarha on hintava vierailupaikka ja siellä on etenkin viikonloppuisin tungosta, joten sinne on hyvä suunnata viikolla ja mieluummin aamupäivällä. Eläintarhalle kulkee keskustasta useita busseja, kuten Lothian Bus -yhtiön linjat 12, 26 ja 31 ja First Bus -yhtiön linjat 16, 18, 80 ja 86. Eläintarha on avoinna huhtikuun alusta syyskuun loppuun klo 9-18, ja talvisin se suljetaan jo klo 16.30.

Our Dynamic Earth

Royal Milen itäpäässä lähellä Holyrood Park -puistoa sijaitseva Our Dynamic Earth (112-116 Holyrood Road) on huippumoderni koko perheen vierailupaikka. Täällä oppii mieleenpainuvasti maapallon historiasta aina alkuräjähdyksestä nykypäiviin. Kaikenikäiset lapset viihtyvät täällä kolmiulotteisten elokuvien ja muiden multimediaesitysten parissa vaikka puolikin päivää, ja kannattaa pitää mielessä, että viikonloppuisin ja koulujen lomien aikaan se on hyvin suosittu vierailupaikka.

Tämäkin on varsin hintava vierailupaikka, niin että lasten liput maksavat lähes 10 euroa, mutta se on aivan taatusti hintansa väärti. Keskus on avoinna parhaiten heinä-elokuussa (joka päivä klo 10-18), huhti-toukokuussa ja syys-lokakuussa (joka päivä klo 10-17.30). Talvikaudella keskus on avoinna vain ke-su klo 10-17.30, mutta aukioloaikoihin voi tulla muutoksia ja ne kannattaa tarkistaa verkkosivuilta ennen paikalle menemistä. Hyvä on myös pitää mielessä, että keskukseen pääsee sisään viimeistään 90 minuuttia ennen sen sulkeutumista.

Royal Commonwealth Pool

Hyvä paikka rentoutua ja antaa lasten temmeltää vedessä on Edinburghin uimala (21 Dalkeith Road), joka sijaitsee melko lähellä vanhaakaupunkia. Täällä on kaupungin ainoa 50 metriä pitkä uima-allas, ja muutenkin vastikään remontoidut tilat ovat siistejä ja hyvin hoidettuja. Täällä on myös kaikenlaisia harrastusmahdollisuuksia, joista verkkosivut antavat tarkkaa tietoa.

Uimalaan on melko nimellinen pääsymaksu, ja se on avoinna parhaiten viikolla (klo 5.30-22). Viikonloppuisin se suljetaan paria tuntia aiemmin. Aukioloajat saattavat vaihdella vuodenaikojen mukaan, joten ne on hyvä tarkistaa verkkosivuilta ennen paikalle lähtemistä. Paikalle voi kävellä helposti vanhastakaupungista, ja sinne kulkee useita busseja, kuten Lothian Bus -yhtiön linjat 2, 14, 30, 33 ja 48.

Imaginate Festival

Toukokuun alussa, jolloin Edinburghissa ei ole yhtä paljon vierailijoita kuin elokuussa, pidetään Imaginate-festivaalit. Niiden aikana kaupungissa on lapsille teatteriesityksiä, nukketeatteria, tanssia ja muuta lapsia viihdyttävää. Esiintyjät tulevat Skotlannista ja muualtakin maailmasta, ja esitykset ovat sopivia paitsi kaikenikäisille lapsille myös aikuisille.

Lisätietoa

Tietoa Edinburghiin lasten kanssa suuntaaville  |  Mitä tehdä Edinburghissa alle 5-vuotiaitten lasten kanssa

Teksti: Peter Forsberg
2013/08

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti