Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Hotelleja – Edinburgh
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Lentokenttäbussi
Edinburghin lentokentältä pääsee noin puolessa tunnissa kaupungin keskustaan Airlink-linja-autoilla, joita kulkee pitkin päivää.

Edinburghin matkat ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrotaan, miten Edinburghin ja Glasgow’n lentokentiltä pääsee etenemään Edinburghin keskustaan tai majapaikalle. Lisäksi luodaan katsaus siihen, minkälaisia lomavaihtoehtoja on, minkä hintaiseksi matkan voi odottaa tulevan ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalle on minäkin vuodenaikana odotettavissa.

Siirtyminen Edinburghin lentokentältä keskustaan

Edinburghin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometrin päässä keskustasta, ja sieltä on helppo siirtyä kohti kaupungin keskustaa. Airlink-linja-auto vie keskustaan noin puolessa tunnissa pitkin päivää vähintään 10 minuutin välein (klo 4.45-0.22) ja öisinkin puolen tunnin välein. Bussi vie rautatieasemaa vastapäätä sijaitsevalle Waverley Bridge -sillalle, mistä pääsee yhtä tiiviiseen tahtiin takaisin kentälle. Liput maksavat 3,50 puntaa yhteen suuntaan tai 6 puntaa edestakaisin.

Kentän ja keskustan välin voi kulkea myös taksilla. Edinburgh Airport Taxi Service on luotettava kohtuuhintainen vaihtoehto, ja verkkosivuilta saa tietää, minkä verran matka mihinkin kaupungissa maksaa. Myös muualtakin Britanniasta tutut mustat taksit vievät alle puolessa tunnissa keskustaan. Niihin voi nousta huoletta saapuvien terminaalin (UK arrivals) vierestä, mistä bussitkin lähtevät. Lentokentän verkkosivut antavat tietoa siirtymisestä kentältä taksilla keskustaan ja muuallekin kaupunkiin.

Siirtyminen Glasgow’n kentältä Edinburghiin

Paras tapa siirtyä Glasgow’n lentokentältä on kulkea ensin bussilla Queen Street -asemalle ja sieltä junalla Edinburghiin, missä rautatieasema sijaitsee aivan ydinkeskustassa. Junalla Edinburghin ja Glasgow’n välillä kulkevien on hyvä pitää mielessä, että yhdensuuntainen matka maksaa suurin piirtein saman kuin edestakainenkin.

Glasgow’n kentältä voi siirtyä taksilla kovaan hintaan suoraan Edinburghiin. Hintaa kentältä Glasgow’n keskustaan tulee 20-25 puntaa ja Edinburghiin tietenkin rutkasti enemmän, mutta asiasta kiinnostuneet saavat lisätietoa Glasgow’n lentokentän verkkosivuilta.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Edinburghiin

Suomesta on helppo lähteä lyhyelle, yleensä 3 vuorokauden tai sitten pidemmälle 5-7 vuorokauden lomalle Edinburghiin omatoimisesti tai matkatoimiston järjestämälle matkalle. Yleensä matkatoimiston kautta matkansa hankkivat tekevät lyhyempiä matkoja, jotka tulevat melko kalliiksi vuorokautta kohti, ja omatoimisesti matkansa varaavat voivat hyvin oleskella Edinburghissa vähän kauemmin tai sitten yhdistää matkan vaikkapa Lontoossa oleskeluun tai viettää muutaman päivän esimerkiksi Manchesterissa tai Glasgow’ssa.

Monet kotimaiset matkatoimistot kuten Tjäreborg tekevät Edinburghiin matkoja, joihin kuuluu lennot ja hotelli. Matkat ovat yleensä 3 vuorokauden mittaisia, ja neljän tähden hotellissa matka voi maksaa 200 euroakin vuorokautta kohti, kolmen tähden hotellissa vähän vähemmän. Matkustaminen on yleensä kesäkaudella ja muina vilkkaina matkustusaikoina kalliimpaa kuin esimerkiksi marraskuussa tai muina vähemmän vilkkaina matkustusaikoina, jolloin matka voi maksaa 120-150 euroa vuorokaudessa. Vilkkainta kesän lisäksi Edinburghissa on pääsiäisenä ja uutenavuotena.

Omatoimisesti matkustava voi saada lennot kesälläkin 200-250 eurolla edestakaisin, etenkin jos lentää välilaskullisella Norwegian-yhtiön lennolla Edinburghiin. Myös KLM ja Air France lentävät Helsingistä Edinburghiin.

Mahdollista on myös lentää Ryanairin koneilla Lontooseen ja matkustaa sieltä junalla tai bussilla Edinburghiin. Näin voi yhdistää lomansa aikana muutaman päivän Lontoossa tai muualla Englannissa ja viettää aikaa myös Edinburghissa.

Mahdollista on myös lentää Finnairin suorilla lennoilla Manchesteriin, mistä voi nopeasti junalla tai sitten hitaammin bussilla kulkea Edinburghiin. Lontoon tai Manchesterin kautta kulkevilla pitää tosin olla aikaa ja rutkasti seikkailumieltä matkassa.

Teksti: Peter Forsberg
2013/08

Lukijoiden kommentteja

Finnair lentää suoraan Edinburghiin huhti-lokakuussa 2016. /Jassu

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti