Esimerkkejä Etelä-Korean hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Etelä-Korean hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Etelä-Koreassa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.70 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 3.70 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2.20 euroa

Suomen hintoja enemmän maksavia elintarvikkeita ovat esimerkiksi perunat, omenat, juustot, banaanit ja maito - ja yleisesti ottaenkin elintarvikkeet ovat Etelä-Koreassa merkittävästi suurempi kuluerä kuin Suomessa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 6.40 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 4.80 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 29 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Etelä-Koreassa selvästi halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi halvempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvittelu kahvilassa on niinikään hieman kotimaata halvempaa. Ylipäätään ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Etelä-Koreassa kuin Suomessa. Ruokailun hinta on helposti vain puolet Suomessa totutusta tai vieläkin vähemmän.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 60 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 32 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 80 euroa

Kautta linjan katsottuna kulutustuotteet ovat Etelä-Koreassa aavistuksen verran Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 11 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.50 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 3.40 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 80 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.20 euroa / l

Taksilla matkustamiseen ei Etelä-Koreassa kulu läheskään niin paljon rahaa kuin kotimaassa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Etelä-Koreassa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti