Esimerkkejä Unkarin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Unkarin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Unkarissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 70 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 1.20 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 60 senttiä

Suomen hintoja halvemmalla hankittavia elintarvikkeita ovat esimerkiksi leipä, salaatti, kana, omenat ja liha - ja yleisesti ottaenkin elintarvikkeet ovat Unkarissa Suomen hintatasoa selvästi edullisempia. Hintataso on lähes puolet Suomea matalampi.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 5.10 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 4.70 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 22 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Unkarissa selvästi halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi halvempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee niinikään selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Unkarissa kuin Suomessa. Ruokailun hinta on helposti vain puolet Suomessa totutusta tai vieläkin vähemmän.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 48 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 27 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 70 euroa

Kun tekee halkileikkauksen eri tuoteryhmistä, kulutustuotteet ovat Unkarissa merkittävästi Suomea halvempia.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 4.20 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 70 senttiä
tupakka-aski Tupakka-aski 3.80 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 90 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.20 euroa / l

Taksilla on Unkarissa mahdollista matkustaa selvästi Suomea edullisemmin. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Unkarissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti