Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Paceville (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Maltan ilta- ja yelm keskittyy pitklti St. Juliansin alueelle ja ennen kaikkea yhteen sen osaan Pacevilleen, miss suurin osa klubeista ja baareista ovat.

Ilta- ja yelm

Yelm kuuluu olennaisena osana maltalaiseen kulttuuriin ja viikonloput ovat tynn toinen toistaan elvmpi ja ainutlaatuisempia klubeja, ravintoloita ja baareja. Joka vuosi Maltalle mys saapuu monia kansainvlisesti tunnettuja huippu-DJ:it viihdyttmn monissa suurissa juhlissa ja bileiss, ja Maltalla on mys monia paikallisia alansa parhaita levyjukkia.

Juhlakausi huipentuu kesll, mutta mys talvella on yllttvn paljon erilaisia klubbailutapahtumia, varsinkin juhlapivien aattoina ja viikonloppuisin. Maltan yelm ei kalpene edes vertailussa monien muiden Vlimeren bilepaikkoina tunnettujen saarien kanssa.

St. Juliansin alue ja Paceville

Maltan ilta- ja yelm keskittyy pitklti St. Juliansin alueelle ja ennen kaikkea yhteen sen osaan Pacevilleen, miss suurin osa klubeista ja baareista ovat. Paceville kutsutaankin Maltan yelmn pkaupungiksi. Pacevillen keskustasta lytyy klubeja ja musiikkivalikoimaa jokaiseen makuun; trance-klubeja, salsabaareja, rockpubeja ja hiphopia soittavia paikkoja lytyy kaikkia monin kappalein alueelta. Moniin paikkoihin on ilmainen sisnpsy, joten voit rauhassa kyd katsastamassa useammankin paikan.

Pacevillen tarjonta on yleens suunnattu nuorille ja nuorenmielisille, siell musiikki soi lujaa ja tunnelma on energinen. Mys muualla St. Juliansissa on baareja ja klubeja, mutta niiss meno on yleens hieman rauhallisempaa. Klubien jytkett kaihtavat voivat suunnata mys Maltan muutamiin tavernoihin, joissa usein voi kuunnella elv musiikkia. Jazzklubejakin saarelta lytyy, esimerkiksi juuri St. Juliansin alueelta. Pacevillen ja St. Juliansin alueelta lytyy klubien ja baarien lisksi mys muuta viihdykett ja sinne voi lhte mys perheen kera. Voit kyd esimerkiksi keilaamassa, elokuvissa Maltan suurimmassa elokuvateatterissa tai koittamassa onneasi kasinolla.

Ulkoilmaklubit

Huippu-DJ:iden klubi-iltojen lisksi Malta on tunnettu ulkoilmaklubeistaan, joihin suunnataan joukolla kesaikaan varsinkin perjantaisin ja sunnuntaisin. Jos pidt yelmst ja klubbailusta, niin Maltan ulkoilmapartyja ei todellakaan kannata jtt vliin. Bileit jrjestetn ympri Maltan ja Gozon saaria, jotkut sijaitsevat hieman syrjss eik niihin pse helposti ainakaan julkisilla kulkuvlineill, mutta varsinkin isomman porukan kanssa taksilla tai minibussilla matka ei tule kovin kalliiksi ja on ehdottomasta vaivan vrti. Yksi tunnetuimmista ulkoilmaklubeista on Gianpula, joka on Maltan suurin ulkoilmaklubi ja sijaitsee maaseudulla lhell Mdinan ja Rabatin kaupunkeja.

Esimerkiksi What's on -sivustolla on listietoa Maltan klubeista ja baareista.

Valletta

Valletta tuntui vuosien ajan olevan puolikuollut illan tullen ja kaikki, jotka halusivat jatkaa iltaa, suuntasivat Pacevilleen. Nykyn mys Vallettasta lytyy muutamia illanviettopaikkoja, kuten pidempn auki olevia kahvila-baareja, jotka houkuttelevat paikalle lhinn vanhempaa vke.

Turvallisuus

Yelmn suhteen Malta on hyvin turvallinen saari, tietysti aina kannattaa kytt maalaisjrke eik esimerkiksi turhaan liikkua yksin yaikaan. Maltalla on muutama iso satama ja niihin rantautuvat merimiehet pitkn merimatkan jlkeen saattavat joskus olla hieman levottomia. Taksilla kulkeminen on melko turvallista, hinta kannattaa yleens sopia etukteen.

Teksti: Anniina Simula
2010/07

l majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeiss kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisksi esittelemme eri alueiden pidetyimpi ypymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun kyttehdot ja tietosuojakytnt.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti