Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Paceville (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Maltan ilta- ja yöelämä keskittyy pitkälti St. Juliansin alueelle ja ennen kaikkea yhteen sen osaan Pacevilleen, missä suurin osa klubeista ja baareista ovat.

Ilta- ja yöelämä

Yöelämä kuuluu olennaisena osana maltalaiseen kulttuuriin ja viikonloput ovat täynnä toinen toistaan elävämpiä ja ainutlaatuisempia klubeja, ravintoloita ja baareja. Joka vuosi Maltalle myös saapuu monia kansainvälisesti tunnettuja huippu-DJ:itä viihdyttämään monissa suurissa juhlissa ja bileissä, ja Maltalla on myös monia paikallisia alansa parhaita levyjukkia.

Juhlakausi huipentuu kesällä, mutta myös talvella on yllättävän paljon erilaisia klubbailutapahtumia, varsinkin juhlapäivien aattoina ja viikonloppuisin. Maltan yöelämä ei kalpene edes vertailussa monien muiden Välimeren bilepaikkoina tunnettujen saarien kanssa.

St. Juliansin alue ja Paceville

Maltan ilta- ja yöelämä keskittyy pitkälti St. Juliansin alueelle ja ennen kaikkea yhteen sen osaan Pacevilleen, missä suurin osa klubeista ja baareista ovat. Pacevilleä kutsutaankin Maltan yöelämän pääkaupungiksi. Pacevillen keskustasta löytyy klubeja ja musiikkivalikoimaa jokaiseen makuun; trance-klubeja, salsabaareja, rockpubeja ja hiphopia soittavia paikkoja löytyy kaikkia monin kappalein alueelta. Moniin paikkoihin on ilmainen sisäänpääsy, joten voit rauhassa käydä katsastamassa useammankin paikan.

Pacevillen tarjonta on yleensä suunnattu nuorille ja nuorenmielisille, siellä musiikki soi lujaa ja tunnelma on energinen. Myös muualla St. Juliansissa on baareja ja klubeja, mutta niissä meno on yleensä hieman rauhallisempaa. Klubien jytkettä kaihtavat voivat suunnata myös Maltan muutamiin tavernoihin, joissa usein voi kuunnella elävää musiikkia. Jazzklubejakin saarelta löytyy, esimerkiksi juuri St. Juliansin alueelta. Pacevillen ja St. Juliansin alueelta löytyy klubien ja baarien lisäksi myös muuta viihdykettä ja sinne voi lähteä myös perheen kera. Voit käydä esimerkiksi keilaamassa, elokuvissa Maltan suurimmassa elokuvateatterissa tai koittamassa onneasi kasinolla.

Ulkoilmaklubit

Huippu-DJ:iden klubi-iltojen lisäksi Malta on tunnettu ulkoilmaklubeistaan, joihin suunnataan joukolla kesäaikaan varsinkin perjantaisin ja sunnuntaisin. Jos pidät yöelämästä ja klubbailusta, niin Maltan ulkoilmapartyja ei todellakaan kannata jättää väliin. Bileitä järjestetään ympäri Maltan ja Gozon saaria, jotkut sijaitsevat hieman syrjässä eikä niihin pääse helposti ainakaan julkisilla kulkuvälineillä, mutta varsinkin isomman porukan kanssa taksilla tai minibussilla matka ei tule kovin kalliiksi ja on ehdottomasta vaivan väärti. Yksi tunnetuimmista ulkoilmaklubeista on Gianpula, joka on Maltan suurin ulkoilmaklubi ja sijaitsee maaseudulla lähellä Mdinan ja Rabatin kaupunkeja.

Esimerkiksi What's on -sivustolla on lisätietoa Maltan klubeista ja baareista.

Valletta

Valletta tuntui vuosien ajan olevan puolikuollut illan tullen ja kaikki, jotka halusivat jatkaa iltaa, suuntasivat Pacevilleen. Nykyään myös Vallettasta löytyy muutamia illanviettopaikkoja, kuten pidempään auki olevia kahvila-baareja, jotka houkuttelevat paikalle lähinnä vanhempaa väkeä.

Turvallisuus

Yöelämän suhteen Malta on hyvin turvallinen saari, tietysti aina kannattaa käyttää maalaisjärkeä eikä esimerkiksi turhaan liikkua yksin yöaikaan. Maltalla on muutama iso satama ja niihin rantautuvat merimiehet pitkän merimatkan jälkeen saattavat joskus olla hieman levottomia. Taksilla kulkeminen on melko turvallista, hinta kannattaa yleensä sopia etukäteen.

Teksti: Anniina Simula
2010/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti