Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
ilmoitus
Hotelli Hilton, St. Julians, Malta
Kaikkein suosituinta Maltalla on yöpyä St Julian’sissa, josta löytyy paljon hotelleja ja muita majapaikkoja.

Minkälainen hotelli Maltalla kannattaa valita ja miltä alueelta?

Kaikkein suosituinta Maltalla on viettää yönsä St Julian’sissa tai Sliemassa, ja monet myös yöpyvät Qawran vieressä olevassa St Paul’s Bayssa ja pääkaupunki Vallettassa. St Julian’s, Sliema ja Valletta muodostavat kolmen kaupungin alueen, jolla voi liikkua hyvin lautalla mutta myös muilla liikennevälineillä. Näin ollen urbaanille lomalle mielivät yöpyvät näiden kolmen paikkakunnan alueella, ja tältä alueelta onkin parhaat yhteydet lentoasemalle ja muualle saarelle.

Jos Maltalla haluaa viettää yönsä rauhallisessa paikassa ja ilman urbaania hälyä, on St Paul’s Bayn lisäksi paljon majapaikkoja ja matkailijoille suunnattuja palveluita sen lähellä Melliehassa ja myös joissain muissa sen lähellä sijaitsevissa kylissä kuten Qawrassa.

Maltan pohjoispuolella oleva Gozon saari vetää myös matkailijoita puoleensa, mutta se on parhaimmillaan niille, jotka ovat olleet Maltalla ennenkin ja jotka haluavat vain viettää lomaa kaukana suurista keskuksista ja hälystä eivätkä ole kiinnostuneet Maltan saareen tutustumisesta.

Majoittuminen Maltalla

Maltalla on paljon erilaisia majapaikkoja, joista kuitenkin korkeatasoiset ja hintavat merenrannan lähistöllä sijaitsevat hotellit ovat yleisimpiä.

Kaikkein hintavinta ja vilkkainta Maltalle on matkustaa ja majoittua kesäkuun alun ja syyskuun alun välisenä aikana, ja koko kesäkausi huhtikuulta lokakuun loppuun on huomattavasti parempi ja vilkkaampi matkustusajankohta kuin talvikausi, jolloin Maltalle kannattaa matkustaa vain erityistapauksessa. Jos Maltalle matkustaa keskikesällä tai ylipäätään kesäkauden aikana, kannattaa hotelli etenkin suosituimmista paikoista varata viikkoja tai jopa kuukausia etukäteen.

Maltalta kannattaa varata majapaikka siltä paikkakunnalta, joka eniten kiinnostaa, ja jos haluaa tutustua saaren eri osiin, on Vallettan ympärillä oleva kolmen kaupungin alue yöpymiselle kenties paras ratkaisu. Jos haluaa viettää lomansa muualla kuin suuressa kaupungissa, ovat sellaiset paikkakunnat kuin St Paul’s Bay ja Mellieha suosittuja majapaikalle. Suurin osa hotelleista sijaitsee Vallettan ympäristössä tai saaren pohjoisosassa, ja nämä ovatkin niitä paikkoja, joista majapaikkaa kannattaa katsella.

Hotelli Castille, Valletta, Malta
Vallettassa on paljon nähtävää, mutta alueella on kuitenkin vain kourallinen hotelleja.

Valletta, Sliema ja St Julians

Maltan pääkaupungissa Vallettassa on paljon nähtävää, mutta alueella on kuitenkin vain kourallinen hotelleja. Tämä johtuu siitä, että Vallettassa ei ole juurikaan yöelämää, ja kaupunki on vilkkaimmillaan päiväsaikaan kauppojen ja toimistojen aukioloaikoina.

Kaupungista on vain noin 15 minuutin matka viereisille Slieman ja St Julian’sin alueille, joissa yöpyminen on suositumpaa kuin Vallettassa. Nämä ovat ne “kolme kaupunkia”, joiden välillä lautta kulkee tiheään tahtiin. Kaikkein suosituinta on yöpyä St Julian’sissa, toiseksi suosituinta Sliemassa ja vasta kolmanneksi Vallettassa.

Valletta

Saaren pääkaupunkina Vallettaan [kartalla] on hyvät yhteydet paitsi muualta saarelta myös Italiasta. Valletta on melko lähellä lentoasemaa, ja sinne on helppo siirtyä paitsi lentoasemalta myös muualta saarelta huokeahintaisilla linja-autoilla.

Vallettan hotelleista normaalia tasokkaampia, luksusluokan majapaikkoja ovat Grand Harbour Hotel ja Grand Hotel Excelsior, joka sijaitsee vanhankaupungin vieressä.

Kaikki Vallettan majapaikat Booking.comissa

Kävelijöitä rantabulevardilla, Sliema
Sliemasta löytyy lukuisia hotelleja. Sen pitkä rantakatu tarjoaa hienot näkymät merelle.

Sliema

Sliemasta [kartalla] löytyy lukuisia hotelleja, ja erilaisia majapaikkoja on siellä Vallettaa enemmän. Sliema on Maltan saaren pääpaikka tehdä ostoksia, ja siellä on melkoinen määrä ravintoloita, kahviloita ja baareja, kuten myös kaikkia mahdollisia palveluita. Slieman pitkä rantakatu tarjoaa hienot näkymät merelle ja jatkuu kilometrejä aina seuraavaan taajamaan asti. Sliema sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla ja sieltä on hyvät kulkuyhteydet joka puolelle saarta, suurin piirtein yhtä hyvät kuin Vallettasta. Jos Maltalle matkustaa muulloin kuin kesäkauden aikana, on Sliema saaren eläväisin paikkakunta.

Slieman hotelleista hyviä ovat Victoria-hotelli, joka on edullinen sijaintiinsa nähden, Carlton Hotel ja Bayview Hotel & Apartments, jolta nimensä mukaisesti on näköala merelle.

Kaikki Slieman majapaikat Booking.comissa

St Julian's, Spinola Bay
Alue Vallettan lähellä, josta löytyy paljon hotelleja ja muita majapaikkoja, on St Julian's.

St Julian’s

Kolmas alue Vallettan lähellä, josta löytyy paljon hotelleja ja muita majapaikkoja, on St Julian’s [kartalla]. Paikka oli aikoinaan rauhallinen kalastajakylä, mutta se on nykyisin ravintoloineen ja klubeineen kaukana siitä. St Julian’s ja siihen kuuluva Paceville ovat yksi Maltan turismin keskuksista, ja varsinkin Pacevillen alue on suosittu illanviettopaikka. Slieman tavoin alueella riittää menoa sekä kesällä että talvella eikä autoa tarvitse vuokrata, sillä kulkuyhteydet ovat hyvät ja parkkitilaa vähän. Suurin osa 5 tähden hotelleista sijaitsee St Juliansin alueella, ja suurin osa suomalaista matkailijoista yöpyy St Julian’sissa.

Suomalaisten suurinta suosiota St Julian’sissa nauttivat Corinthia Hotel St George’s Bay, Hotel Argento, Inhawi Boutique Hostel ja Marina Hotel Corinthia.

St Julian’sissa on muitakin hotelleja, kuten Westin Dragonara Resort, joka sijoittuu hintahaitarin yläpäähän mutta sopii vaativallekin asiakkaalle, ja hyvin tasokas ja pidetty hotelli Juliani.

Kaikki Booking.comin majapaikat St Julian’sissa

Melliehan ranta
Maltan saaren pohjoisosan majapaikoista suurin osa sijaitsee Melliehan ympäristössä. Alueen ranta houkuttelee matkailijoita.

Mellieha, Bugibba ja Qawra

Maltan saaren pohjoisosa on myös suosittu paikka matkailijoiden keskuudessa ja sen hotellitarjonta on hyvä. Suurin osa majapaikoista sijaitsee Melliehassa sekä sen ympäristössä, varsinkin alueella oleva Maltan suurin ranta houkuttelee matkailijoita paikalle. Eniten matkailijoita tulee Melliehaan kesällä, mutta talviaikaankin alue on mukava niille, jotka haluavat nauttia omasta rauhasta.

Alueella voi majoittua mm. Melliehan modernissa kylpylähotellissa Maritim Antonine Hotel & Spassa, Solana Hotel & Spassa, joka tarjoaa hyvät puitteet uima-altaalla loikoiluun sekä peruspalvelut tarjoavassa Lunassa, jonka etuna on sijainti hiekkarannan lähellä.

Kaikki Booking.comin majapaikat Melliehassa

Bugibba
Melliehan lähellä sijaitseva Bugibba on yksi Maltan suurimmista meren rannalla sijaitsevista lomakeskuksista.

Bugibba ja St Paul’s Bay

Melliehan lähellä sijaitseva Bugibba on yksi Maltan suurimmista meren rannalla sijaitsevista lomakeskuksista, ja se on kesäisin täynnä matkailijoita. Sen pitkältä rantakadulta on upeat näkymät Välimerelle, ja vaikka sen rannat ovat kivisiä, kuten niin monessa paikkaa Maltalla muutenkin, sen suosio on silti taattu. Auringonottopaikkoja löytyy silti runsaasti, ja vesi on kirkasta mutta monessa paikassa melko syvää. Bugibbassa on myös paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja. Bugibbaan kuuluu St Paul’s Bay [kartalla], joka on yksi Maltan parhaista lomapaikoista ja jossa suomalaiset ovat kolmen kaupungin keskuksen lisäksi viihtyneet hyvin.

Bugibban Topaz-hotellin palveluihin kuuluu mm. oma kampaamo sekä pelihalli. Qawran hotelleista mainittakoon rannan lähellä sijaitseva Park Lane-hotelli sekä hieman edullisempi, mutta silti hyvät palvelut omaava Sunflower-hotelli.

Kaikki Booking.comin majapaikat Bugibbassa

Suomalaisten suosiota nauttivia hotelleja St Paul’s Bayssa ovat Il Palazzin Hotel ja Soreda Hotel.

Kaikki Booking.comin majapaikat St Paul’s Bayssa

Qawra

Qawra on kolmas alueen kohteista ja sijaitsee kävelymatkan päässä Bugibbasta. Qawra on Bugibbaa vähän hiljaisempi, mutta toisaalta sen läheinen sijainti Melliehan ja Bugibban kanssa takaa silti hyvän valikoiman palveluja. Suurin osa isommista ja edullisista hotelleista ovat Qawrassa, majoitusmuotoja on eri tyyppisiä ja monet niistä sijaitsevat kävelymatkan päässä ranta-alueista. Talvisin Qawra yleensä hiljenee.

Kaikki Booking.comin majapaikat Qawrassa

Lisää majapaikkoja Maltalla:

Kaikki Booking.comin majapaikat Maltan saarella

Marsalfornin kalastajakylä, Gozo
Gozolla sijaitsevasta Marsalfornin pienestä kalastajakylästä on muodostunut saaren suosituin lomakeskus.

Gozo

Gozon saarelle on hyvät ja nopeat kulkuyhteydet Maltalta, mutta monet eivät tyydy pelkästään vierailemaan saarella, vaan haluavat viettää siellä ainakin yhden yön tai jopa suurimman osan lomastaan. Gozo on Maltaa paljon rauhallisempi ja sopii hiljaisuutta kaipaaville, ja hotellin sijaan monet haluavat vielä kauemmas hälystä ja vuokraavat talon maaseudulta. Gozoon kannattaa mennä yöpymään vain ajan kanssa, ja vain murto-osa Maltalla lomailevista lähtee yöpymään Gozolle asti.

St. George's Basilica -aukio, Victoria, Gozo
Victorian viehättävä kaupunkikuva ja hyvät palvelut vetävät sinne enemmän yöpyjiä kuin mikään muu Gozon paikkakunta.

Pääkaupunki Victoria

Gozolla voi yöpyä ainakin pääkaupunki Victoriassa, joka on Gozon paras paikka tehdä ostoksia ja muutenkin saaren keskus. Viehättävä kaupunkikuva ja hyvät palvelut vetävät sinne enemmän yöpyjiä kuin mikään muu saaren paikkakunta.

Marsalfornin kalastajakylä

Toinen suosittu paikka on Marsalfornin pieni kalastajakylä, josta on muodostunut saaren suosituin lomakeskus. Marsalforn tarjoaa erityyppisiä majoitusmuotoja, ravintoloita, baareja sekä monenlaisia harrastusmahdollisuuksia.

Xaghra

Xaghran kylä on yksi Gozon suurimmista ja tarjoaa myös mahdollisuuden yöpymiseen. Se sijaitsee lähellä Ramla il-Hamran kuuluisan punahiekkarannan lähellä, kylän laitamilla sijaitsevat myös Ggantijan temppelit.

Gozolla on tarjolla mm. seuraavia majoitusvaihtoehtoja: Victoriassa keskeisellä paikalla sijaitseva Downtown Hotel sopii hyvin esim. vain yhden yön Gozolla viettäville; Marsalfornin Calypso-hotelli sopii niille, jotka haluavat viettää viikon auringosta nauttien; luksusta, porealtaita ja kauneudenhoitopalveluita tarjoava Kempinski Hotel San Lawrenz.

Lisää majapaikkoja Gozolla:

Kaikki Booking.comin majapaikat Gozolla

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Maltalla ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Maltalle

Carlton Hotel

(Tower Road 261)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sijainniltaan erinomainen kolmen tähden keskihintainen hotelli, jossa on huoneita 1–3 hengelle. Huoneissa on ilmastointi, useimmissa on parveke ja osassa huoneista on huikeat merinäköalat. Hotellin uima-allas on katolla, ranta on vieressä ja vaikka tämä hotelli teknisesti on Sliemassa, on viehättävään St Julian'siin vain 100 metriä.

Corinthia Hotel St George's Bay

(St George's Bay)
Tutustu hotelliin ja varaa huone St Julien?sissa sijaitseva hintava viiden tähden luksusluokan hotelli, jossa huoneiden hinnat keskikesällä ovat usein yli 300 euroa ja joka on varusteltu usein eri uima-altain ja myös kylpyläpalveluin. Ranta on kivenheiton päässä, hotellin ruoat aamiaisesta illalliseen ovat pidettyjä ja tämä on hyvä valinta niille, jotka haluavat viettää aikaa luksusluokan hotellissa ja jotka haluavat parasta mahdollista palvelua ja kaikkein parasta mahdollista laatua.

Grand Harbour Hotel

(Battery Street 44)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vallettassa sijaitseva kahden tähden hintava hotelli, jossa on huoneita 1–3 hengelle. Hotellin sijainti on mukava, sillä rantakatu on vain parin sadan metrin päässä ja nähtävyyksiä löytyy hotellin naapurista. Hotellin sijainti on hyvä myös lentokenttämatkaa ja saaren kiertelyä silmällä pitäen, sillä linja-autoasemalle on vain 700 metrin matka. Huoneet on varusteltu ilmastoinnilla, ja hotellissa on vanhanajan tyyliä.

Hotel Argento

(Qaliet Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone St Julian'sissa sijaitseva neljän tähden luksusluokan hotelli, jossa on huoneita lähinnä kahdelle hengelle ja jonka läheltä löytyvät alueen parhaat kaupat, kahvilat, ravintolat ja yöelämä. Rannalle on lyhyt matka, mutta hotellin uima-altaallakin on mukava viettää aikaan. Hotellissa on kuntosali, erinomaisena pidetty aamiainen ja tilavat, hyvin varustellut huoneet, jotka eivät jätä toivomisen varaa.

Il Palazzin Hotel

(R Loria Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Qawran St Paul?s Bayssa sijaitseva modernia ja klassista tyyliä sekoitteleva neljän tähden hotelli, jossa on lähinnä kahden ja kolmen hengen huoneita. Huoneet on ilmastoitu ja parvekkeellisia, ja ne ovat melko kookkaita ja hyvin varusteltuja. Hotelli on merellinen, niin että rantakatu on aivan vieressä, kuten myös ranta. Hotellin henkilökunta on saanut paljon kiitosta, huoneiden hintaan kuuluva aamiainen on maistunut kaikille ja hotellissa on kaksi uima-allas.

Inhawi Boutique Hostel

(Trig Telghet)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Korkeatasoinen St Julian'sissa sijaitseva hostel-tyylinen majapaikka, jossa on huoneita yhteismajoitushuoneissa ja joka on normaalia hostelia tasokkaampi ja paremmin varusteltu. Tämä majapaikka soveltuu parhaiten nuorille, mutta se ei ole hosteliksi mikään erityisen edullinen vaan tasokas majapaikka.

Marina Hotel Corinthia

(St George's Bay)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Upealla paikalla sijaitseva neljän tähden hotelli, joka sijaitsee St Julian'sissa ja joka on niin hyvin varusteltu, että sieltä ei ole pakko loman aikana lähteä. Huoneita on lähinnä vain yhdelle tai kahdelle hengelle, ja ne ovat ilmastoituja, parvekkeellisia ja äärimmäisen hyvin varusteltuja. Hotellissa on 10 ravintolaa, uima-altaita ulkona ja sisällä, kylpyläpalveluita, sukeluskeskussukelluskeskus ja kuntokeskus.

Soreda Hotel

(Andrew Cunningham Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Qawrassa, Bubiggan ja St Paul's Bayn välimaastossa sijaitseva neljän tähden luksusluokan hotelli, jossa on kaksi uima-allasta ja vertaistaan hakeva kuntokeskus. Huoneita löytyy 1–4 hengelle, ja ne ovat huomattavasti edullisempia kuin monet muut alueen neljän tähden hotellihuoneet. Kuntoilun lisäksi hotellissa on iltaisin esityksiä ja muuta viihdettä, siellä on hyvä seurata urheilua ja biljardipöytiäkin on kaksi. Huoneet on ilmastoitu, ne ovat melko tilavia ja niissä on parveke.

Teksti: Peter Forsberg, Anniina Simula
2022/08

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti