Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Zadarin valttikortteihin kuuluvat kielitaitoiset ja ystävälliset paikalliset, erinomaiset luomuruoat, vilkas ja kohtuuhintainen yöelämä ja muulloin kuin keskikesällä rauhallinen, lomailuun sopiva ilmapiiri, joka tuntuu puhdistavan niin sielun kuin ruumiinkin. Lue lisää Zadarista
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
ilmoitus
Hotellin julkisivu
Vallettaa enemmän hotelleja on Slieman alueella, joka sijaitsee vartin päässä kaupungista. Slieman pitkä rantakatu tarjoaa hienot näkymät merelle ja jatkuu kilometrejä.

Minkälainen hotelli Maltalla kannattaa valita ja miltä alueelta?

Esittelemme tällä sivulla niitä Maltan osia ja alueita, jotka ovat matkailijalle hyviä valintoja majapaikan sijainnin näkökulmasta. Jokaisen alueen yhteydessä nostamme lisäksi esiin mielestämme hyviä hotelleja ko. alueella.

Saat lisätietoja sivulla mainituista hotelleista klikkaamalla linkkiä hotellin nimen tuntumassa. Samasta kohtaa voit myös halutessasi varata huoneen ko. hotellista.

Majoittuminen Maltalla

Maltalla tai Gozolla ei ole pulaa majoituksesta, sillä matkailijoiden suosimat saaret ovat täynnä hotelleja, majataloja ja vuokrahuviloita. Hinta-laatu -suhde on hotelleissa yleensä melko hyvä, tietysti budjettimatkaajan kannattaa välttää Maltalle matkustamista kesä- ja syyskuun välisenä aikana, jolloin hinnat ovat korkeimmillaan. Vilkkaimman sesongin aikana hotelli pitää varata hyvissä ajoin etukäteen, varsinkin Maltan saaren perheystävälliset paikat sekä suuremmat asunnot täyttyvät nopeasti.

Vaikka Maltan saaret ovat suhteellisen pieniä, oikeassa kaupungissa tai saaren osassa majoittuminen on tärkeää, sillä alueet vaihtelevat paljon eikä esim. baarien ympäröimänä ole ehkä niin mukavaa viettää lomaa pienten lasten kanssa. Suurin osa hotelleista sijaitsee Vallettan lähellä tai saaren pohjoisosassa, seuraavassa alueiden sekä muutamien hotellien tarkempi esittely. Näiden alueiden lisäksi Maltalla on tietysti monia pienempiä lomakeskuksia, joista löytyy myös hotelleja. Alla on kuitenkin kerrottu alueista, joilla hotelleja on eniten.

Valletta, Sliema, St. Julians

Maltan pääkaupunki Vallettassa on paljon nähtävää, mutta alueella on kuitenkin vain kourallinen hotelleja. Tämä johtuu siitä, että Vallettassa ei ole juurikaan iltaelämää, kaupunki on vilkkaimmillaan päiväsaikaan kauppojen ja toimistojen aukioloaikoina. Vallettassa on kuitenkin monia monumentteja ja kahviloita ja lisäksi se on julkisen liikenteen keskus. Kaupungista on vain noin 15 minuutin matka viereisille Slieman ja St. Juliansin alueille, joissa hotelleja on jo paljon enemmän. Periaatteessa siis majoittuminen missä tahansa näistä kolmesta paikasta vie sinut tapahtumien keskelle.

Vallettan hotelleista eräs hyvä vaihtoehto on Grand Hotel Excelsior, joka sijaitsee aivan historiallisen Vallettan ulkopuolella.

Sliema

Sliemasta löytyy lukuisia hotelleja, tarjontaa on paljon Vallettaa enemmän. Sliema on Maltan ostoskeskus ja ravintoloitakin löytyy alueelta useita. Slieman pitkä rantakatu tarjoaa hienot näkymät merelle ja jatkuu kilometrejä aina seuraavaan taajamaan. Alue sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla ja sieltä on hyvät kulkuyhteydet joka puolelle saarta, varsinkin kun se sijaitsee hyvin lähellä Vallettaa. Omaa autoa ei siis välttämättä tarvitse ja alueen parkkimahdollisuudet ovat muutenkin vähäiset. Slieman alue on elävä sekä kesällä että talvella ja alueella asuu myös paljon paikallisia.

Slieman hotelleista hyviä vaihtoehtoja ovat mm. Victoria-hotelli, joka on edullinen sijaintiinsa nähden, Bayview Hotel & Apartments, jolta nimensä mukaisesti on näköala merelle sekä tyyriinpuoleinen mutta ylellinen Palazzo Capua.

St. Julians

Kolmas alue Valletta lähellä, josta löytyy runsaasti hotelleja, on St. Julians. Paikka oli aikoinaan rauhallinen kalastajakylä, mutta on nykyisin ravintoloineen ja klubeineen kaukana siitä. St. Julians ja siihen kuuluva Paceville ovat yksi Maltan turismin keskuksista, varsinkin Pacevillen alue on suosittu yöelämän viettopaikka. Slieman tavoin alueella riittää menoa sekä kesällä että talvella eikä autoa tarvitse vuokrata, sillä kulkuyhteydet ovat hyvät ja parkkitilaa vähän. Suurin osa 5 tähden hotelleista sijaitsee St. Juliansin alueella.

St. Juliansin alueella harkintaan voi laittaa mm. Westin Dragonara Resort -hotellin, joka sijoittuu hintahaitarin yläpäähän, mutta sopii vaativallekin asiakkaalle, Maltan parhaaksikin hotelliksi luonnehditun hotelli Julianin sekä budjettimatkaajalle mieluisan ja hyvällä paikalla sijaitsevan Rokna-hotellin.

Mellieha, Bugibba ja Qawra

Maltan saaren pohjoisosa on myös suosittu paikka matkailijoiden keskuudessa ja sen hotellitarjonta on hyvä. Suurin osa majapaikoista sijaitsee Melliehassa sekä sen ympäristössä, varsinkin alueella oleva Maltan suurin ranta houkuttelee matkailijoita paikalle. Eniten matkailijoita tulee Melliehaan kesällä, mutta talviaikaankin alue on mukava niille, jotka haluavat nauttia omasta rauhasta.

Melliehan lähellä sijaitseva Bugibba on yksi Maltan suurimmista meren rannalla sijaitsevista lomakeskuksista ja se on kesäisin täynnä matkailijoita. Sen pitkältä rantakadulta on upeat näkymät Välimerelle ja vaikka sen rannat ovat kivisiä, kuten niin monessa paikkaa Maltalla muutenkin, sen suosio on silti taattu. Auringonottopaikkoja löytyy silti runsaasti ja vesi on kirkasta vaikkakin usein melko syvää. Bugibbassa on myös paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja.

Qawra on kolmas alueen kohteista ja sijaitsee kävelymatkan päässä Bugibbasta. Qawra on Bugibbaa vähän hiljaisempi, mutta toisaalta sen läheinen sijainti Melliehan ja Bugibban kanssa takaa silti hyvän valikoiman palveluja. Suurin osa isommista ja edullisista hotelleista ovat Qawrassa, majoitusmuotoja on eri tyyppisiä ja monet niistä sijaitsevat kävelymatkan päässä ranta-alueista. Talvisin Qawra yleensä hiljenee.

Alueella voi majoittua mm. Melliehan modernissa kylpylähotellissa Maritim Antonine Hotel & Spassa, Solana Hotel & Spassa, joka tarjoaa hyvät puitteet uima-altaalla loikoiluun sekä peruspalvelut tarjoavassa Lunassa, jonka etuna on sijainti hiekkarannan lähellä.

Bugibban Topaz-hotellin palveluihin kuuluu mm. oma kampaamo sekä pelihalli. Qawran hotelleista mainittakoon rannan lähellä sijaitseva Park Lane-hotelli sekä hieman edullisempi, mutta silti hyvät palvelut omaava Sunflower-hotelli.

Gozo

Gozon saarelle on hyvät ja nopeat kulkuyhteydet Maltalta, mutta monet eivät tyydy pelkästään vierailemaan saarella, vaan haluavat viettää siellä ainakin yhden yön tai jopa suurimman osan lomastaan. Gozo on Maltaa paljon rauhallisempi ja sopii hiljaisuutta kaipaaville ja hotellin sijaan monet haluavat vielä kauemmas hälystä ja vuokraavat talon maaseudulta. Gozolla oleskelevien kannattaa harkita auton vuokrausta, busseilla pääsee useimpiin paikkoihin, mutta niillä matkustaminen voi viedä melko paljon aikaa.

Gozolla voi yöpyä ainakin pääkaupunki Victoriassa, joka on Gozon ostoskeskus ja muutenkin kaiken keskipiste saarella. Kahvilat, kaupat ja pienet kapeat kujat houkuttelevat matkailijaa yöpymään juuri Victoriassa.

Toinen suosittu paikka on Marsalfornin pieni kalastajakylä, josta on muodostunut saaren suosituin lomakeskus. Marsalforn tarjoaa erityyppisiä majoitusmuotoja, ravintoloita, baareja sekä monenlaisia harrastusmahdollisuuksia.

Xaghran kylä on yksi Gozon suurimmista ja tarjoaa myös mahdollisuuden yöpymiseen. Se sijaitsee lähellä Ramla il-Hamran kuuluisan punahiekkarannan lähellä, kylän laitamilla sijaitsevat myös Ggantijan temppelit.

Gozolla on tarjolla mm. seuraavia majoitusvaihtoehtoja: Victoriassa keskeisellä paikalla sijaitseva Downtown Hotel) sopii hyvin esim. vain yhden yön Gozolla viettäville; Marsalfornin Calypso-hotelli sopii niille, jotka haluavat viettää viikon auringosta nauttien; luksusta, porealtaita ja kauneudenhoitopalveluita tarjoava Kempinski Hotel San Lawrenz.

Teksti: Anniina Simula
2010/07

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti