Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Näkymä lentokoneesta Maltalle
Maltalle voi lentää välilaskullisella lennolla paitsi Helsingistä myös Tampereelta ja Turusta, ja lentoja on eniten kesäkauden alusta lokakuun loppuun.

Matkat, lennot ja matkustaminen Maltalle

Maltalle voi lentää parhaiten välilaskullisella lennolla kesäkauden aikana, mutta lennot voivat olla pitkiä ja hintavia. Eniten lentoja on varsinaiseen kesäaikaan, mutta marraskuulta huhtikuulle lentoja on erittäin vähän.

Malta on hyvä pakettimatkakohde, ja muutama Suomessa toimiva matkatoimisto järjestää matkoja sinne. Ne ovat hintavampia kuin matkat joihinkin suositumpiin lomakohteisiin, mutta viikon matkalle voi päästä niin halutessaan kohtuuhinnalla. Matkatoimistojen suosimia hotelleja on sekä kaupungeissa kuten Sliemassa ja saaren lomapaikoissa kuten St John’s Bayssa.

Matkustaminen Suomesta Maltalle

Tällä hetkellä suurin hankaluus on se, että suorat lennot Maltalle ovat kiven takana eivätkä monet Suomessa toimivat halpalentoyhtiöt lennä sinne suoria lentoja. Mahdollista on kuitenkin lentää välilaskullisella lennolla paitsi Helsingistä myös Tampereelta ja Turusta, ja lentoja on eniten kesäkauden alusta lokakuun loppuun. Tämä on myös paras ajanjakso lähteä järjestetylle matkalle Maltalle.

Omatoimimatkat

Air Baltic voi viedä Helsingistä, Turusta tai Tampereelta lentäen Riian kautta Maltalle kesäkauden aikana. Lennot ovat usein aikaisin aamulla, ja lentoaikoihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Finnair tekee hintavia välilaskullisia lentoja Helsingistä Maltalle.

Norwegian lentää lähinnä kesäisin Maltalle, mutta Helsingistä ei ole suoria lentoja vaan eniten niitä on muista Pohjoismaiden pääkaupungeista.

Ryanair lentää Helsingin lisäksi Lappeenrannasta, Rovaniemeltä ja Tampereelta useisiin eri Euroopan kohteisiin. Suoria lentoja Maltalle on esimerkiksi Tallinnasta, Riiasta ja Vilnasta. Myös sellaisissa paikoissa kuin Lontoon Standstedin kentällä, Milanossa, Venetsiassa, Varsovassa, Poznanissa ja Dublinissa voi vaihtaa konetta.

Lisää lentoja Suomesta Maltalle:

Skyscanner voi näyttää lisää yhteyksiä Suomesta Maltalle.

Lisää lentoja voi katsella Omiosta

Matkatoimistojen järjestämät matkat

Tjäreborg järjestää matkoja Maltalle, ja hotelleja on Melliehassa ja St Paul’s Bayssä. Edullisimmillaan viikoksi voi matkustaa vähän alle 500 eurolla mutta hotellin taso vaikuttaa hintaan suuresti ja oikein hienossa hotellissa viikko voi maksaa yli tuhat euroa.

Apollomatkat järjestää matkoja Maltalle. Viikoksi voi päästä reilulla tuhannella eurolla.

Tui järjestää matkoja Maltalle, hotellit ovat pääkaupungin vieressä olevassa Sliemassa mutta myös muualla saarella ja matkaan voi lähteä halvimmillaan reilulla 700 eurolla. Nämä ovat vain neljän vuorokauden matkoja ja näin huomattavasti kalliimpia per vuorokausi kuin viikon matkat.

Teksti: Peter Forsberg
2022/08

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti