Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Sotamuseo (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
St. Elmon linnoituksessa sijaitsee pääasiassa toiseen maailmansotaan keskittyvä kansallinen sotamuseo, joka esittelee Maltan sotilaallista roolia Britannian vallan alla.

Museoita ja taidegallerioita

Maltan saaria kutsutaan usein yhdeksi suureksi ulkoilmamuseoksi nähtävyyksillään ja Maltan museot täydentävät tarjontaa hienosti. Saarten museot tarjoavat vierailijalle kurkistuksen saaren uskomattomaan historiaan, museoissa on näytillä mitä mielenkiintoisimpia esineitä, uskonnollisia aarteita, maalauksia, huonekaluja ym. aina esihistorialliselta ajalta toiseen maailmansotaan ja nykypäivään asti.

Maltan kansallismuseo

Maltan kansallismuseo sijaitsee Johanniittaritarien palatsissa ja se pitää sisällään mittavat kokoelmat ikivanhaa maltalaista taidetta ja arkeologian ja historian esineitä. Museon mielenkiintoisimmat esineet ovat esihistorialliset kivityökalut, saviesineet ja roomalaisaikaiset hautalöydöt.

Arkeologinen museo

Maltan arkeologisessa museossa on esillä mm. tärkeitä esineitä saaren ainutlaatuiselta esihistorialliselta aikakaudelta sekä saarten kuuluisien temppeleiden rakentamisen ajalta. Esillä on mielenkiintoisia ja hienoja figuriineja, keramiikkaa sekä esihistoriallisten temppeleiden kiviveistoksia. Museo sijaitsee Vallettassa yhdessä ritarikunnan majataloista, Auberge de Provencessa.

Taidemuseo

Vallettassa sijaitseva Maltan taidemuseon kokoelma kattaa pitkän aikakauden aina varhaisrenessanssista nykyaikaan ja museossa on suurin osa Maltan kansalliskokoelmasta. Näytillä on mm. monia barokkitaiteilija Mattia Pretin töitä sekä monen muun merkittävän eurooppalaisen taiteilijan töitä, myös Maltan omien taiteilijoiden töitä on runsaasti esillä. Maalausten ja veistosten lisäksi museossa on esillä mm. Johanniittain ritarikunnan aikaisia huonekaluja sekä Maltan historiallisia hopeaesineitä.

Sotamuseo

Aikoinaan nykyisen Vallettan kohdalla ollut ainoa rakennus oli St. Elmon linnoitus niemimaan satamien sisäänkäyntiä vartioimassa. Linnoituksessa sijaitsee pääasiassa toiseen maailmansotaan keskittyvä kansallinen sotamuseo, joka esittelee Maltan tärkeää sotilaallista roolia Britannian vallan alla. Sotamuseossa on mielenkiintoinen valokuvanäyttely sota-ajan rankoista oloista ja tuhoista, lisäksi vierailija voi tutustua museossa mm. toisen maailmansodan aikaisiin aseisiin ja univormuihin.

Casa Rocca Piccola

Casa Rocca Piccolan kokoelma antaa hyvän käsityksen maltalaisen aateliston tavoista ja perinteistä viimeisen 400 vuoden ajalta. Näytillä on niin huonekaluja, hopeaesineitä kuin maalauksiakin, lisäksi ihailla voi myös hienoa pukukokoelmaa. Casa Rocca Piccola on yksityiskoti, jonka 50 huoneesta suurin osa on kuitenkin avoinna vierailijoille.

Muita museoita Maltalla:

 • St Johns Cavalier Art Centre - Taidekeskuksen näyttelyt keskittyvät varsinkin nykytaiteeseen.
 • Lelumuseo - Lelumuseossa on esillä niin maltalaisia kuin kansainvälisiäkin leluja aina 50-luvulta lähtien.
 • Ilmailumuseo - Ilmailumuseon kokoelma esittelee mm. muutamia toisessa maailmansodassa Maltaa puolustaneita lentokoneita.
 • Merenkulkumuseo - Vittoriosassa sijaitseva merenkulkumuseo kartoittaa Maltan merenkulun historiaa ja kehitystä.
 • Luonnonhistoriallinen museo - Mdinan luonnonhistoriallinen museo esittelee laajalti varsinkin eläinkuntaa, mm. sen fossiilikokoelma on mielenkiintoinen.
 • Falson-palatsin museo - Falson-palatsin keskiaikaisen rakennuksen museossa on laaja antiikkiesineiden kokoelma.
 • Gozon saaren linnake - Gozon saarella sijaitsevassa linnakkeessa on useita museoita, mm.:
  • Luonnontieteellinen museo, joka esittelee mm. ihmisen ja eläimen evoluutiota sekä meren elämää.
  • Kansanperinnemuseo, jossa on näytillä maltalaisten ja gozolaisten perinteistä elämää kuvaavia esineitä.
  • Vanha vankila, jossa voi tutustua mm. ritarien aikaisiin selleihin.
  Lisää Gozon linnakkeesta Maltan muita saaria käsittelevässä osiossa.
 • St James Cavalier -"Luovuuskeskuksessa" on mm. vaihtuvia taidenäyttelyitä ja teatteri- ja musiikkiesityksiä.
 • Lisää Maltan museoista...

Teksti: Anniina Simula
2010/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti