Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Bussiasema Maltan lentoaseman edessä
Bussien erikoislinjat (X1–X4) kuljettavat ihmisiä lentoasemalta muualle saarelle. Lippuja voi ostaa pienellä rahalla kuskilta, lentoaseman lipputiskeiltä tai automaateista.

Saapuminen Maltalle ja siirtyminen lentoasemalta muualle saarelle tai lähisaarille

Suomesta voi lentää Maltalle lähinnä välilaskullisilla lennoilla, ja tämän vähän alle 3000 kilometrin matkan voi lentää suoraan kolmessa ja puolessa tunnissa, mutta välilaskulliset lennot voivat viedä paljon kauemmin.

Lentoasema sijaitsee 10 kilometrin päässä Maltan pääkaupungista Vallettasta, mutta monet suuntaavat lomalle muualle saarelle kuin pääkaupunkiin. Lentoasemalta on hyvät yhteydet muualle saarelle ja myös muille Maltan saaristoon kuuluville saarille.

Jos Maltalle saapuu meriteitse, on matkustajasatama pääkaupunki Vallettan keskustassa.

Saapuminen Maltalle ja siirtyminen muualle saarelle

Maltan kansainvälinen lentoasema eli Malta International Airport [kartalla] (MLA) sijaitsee Luqassa, joka on lähellä Vallettaa, ja sieltä pääsee melko vaivattomasti eri puolille saarta.

Linja-auto

Neljä bussien erikoislinjaa (X1–X4) kuljettaa ihmisiä lentoasemalta muualle saarelle. Lippuja voi ostaa pienellä rahalla kuskilta, lentoaseman lipputiskeiltä tai automaateista. Matkat ovat nopeita ja edullisia, niin että reilussa 10 minuutissa ja parin euron hintaisella lipulla voi matkustaa moneen eri paikkaan. Yöbusseihin liput maksavat vähän enemmän, mutta bussilla muualle saarelle siirtyminen on edullista.

Linjojen määränpäät ja aikataulut voi nähdä liikenneyhtiön verkkosivuilta.

Mahdollista on myös ladata sovellus, jota voi käyttää muutenkin Maltalla loman aikaan liikkuessa.

Reittihaun avustuksella voi helposti selvittää parhaan reitin lentoasemalta majapaikalle.

Taksi

Maltan lentoasemalta voi helposti siirtyä taksilla muualle saarelle. Hinnat ovat selkeästi näkyvillä verkkosivuilla, ja matka Vallettaan ja Sliemaan maksaa noin 20 euroa ja pidemmälle oleviin lomapaikkoihin kuten St Paul’s Bayhin vähän alle 30 euroa. Tarjolla on sekä normaaleja takseja että 8 henkeä vetäviä tilatakseja, ja niitä on lentoasemalla yleensä melkoinen määrä.

Malta Taxi on lentoaseman virallinen yhtiö ja myös hyvin aktiivinen yhtiö kaikkialla Maltalla. Sen sivuilta voi etukäteen tilata taksin, jos esimerkiksi haluaa tilataksin, ja sen sivuilta voi myös ladata sovelluksen, jota voi muutenkin käyttää loman aikana Maltalla liikkuessa.

Auton vuokraaminen

Jos lentoasemalla haluaa ottaa auton käyttöönsä, on siellä autovuokraamoita. Auto kannattaa varata etukäteen lentoaseman sivujen kautta.

Saapuminen Maltalle meriteitse

Maltan pääasiallinen satama on Vallettan ytimessä [kartalla]. Sieltä voi julkisella linja-autolinjalla tai taksilla siirtyä kaikkialle saarelle, ja sieltä on helppo kävellä pohjoiseen, kohti kaupungin ydintä.

Teksti: Peter Forsberg
2022/08

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti