Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Ilmoitus
Bussi (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Selvästi halvin tapa kulkea lentokentältä Vallettaan on bussi. Matka maksaa noin 50 senttiä (hinta saattaa hieman nousta, jos matkalaukkuja on paljon) ja kestää puolisen tuntia. Bussipysäkki on terminaalin edessä.

Saapuminen Maltalle

Maltalle voi saapua sekä lentäen että meriteitse, mutta lentämisestä on tullut kuitenkin yhä yleisempää eri halpalentoyhtiöiden aloitettua lennot Maltalle. Maltan kansainvälinen lentokenttä sijaitsee Luqassa noin 10 kilometrin päässä pääkaupunki Vallettasta ja sieltä pääsee melko nopeasti eri puolille saarta.

Maltan taksit ovat yleisesti luotettavia ja turvallisia sekä kohtuuhintaisia. Takseissa on mittarit, mutta niitä käytetään harvoin - parempi onkin sopia hinta kuskin kanssa ennen matkaa. Takseille jätetään yleensä noin 10% juomaraha. Maltan lentokentällä on myös myyntipisteitä, joista voi ostaa ns. taksilippuja kiinteään hintaan. Hinnoittelu on matkan pituuden tai sen keston mukaan, menetelmällä yritetään kontrolloida taksien ylihinnoittelua. Palvelu on saatavilla ympäri vuorokauden eikä takseja tarvitse varata etukäteen vaan niitä on aina odottamassa lentokentällä terminaalin ulkopuolella.

Valkoisia takseja hieman halvempi vaihtoehto on Maltan "mustat taksit", jotka pitää aina varata etukäteen. Tämä voi kuitenkin olla ihan hyvä vaihtoehto esimerkiksi lentokentälle palattaessa loman lopussa.

Taksin lisäksi kätevästi hotellille tai muuhun majapaikkaan pääsee yhteisellä lentokenttäkuljetuksella. Tämä tulee taksia halvemmaksi, jos matkustat yksin tai kaksin, suuremmalla porukalla yleensä kannattaa ottaa taksi. Eri yhtiöt liikennöivät kuljetuksia, lipun voi ostaa tuloaulan myyntipisteistä. Kyyti siis jaetaan muiden samaan suuntaan menevien kanssa, eli saatat joutua hieman odottamaan, yleensä odotus ei kuitenkaan ole pitkä.

Maltan lentokentälle on myös säännöllisiä bussiyhteyksiä. Bussilla kulkeminen on selvästi halvin tapa, Vallettaan pääsee noin 50 sentillä, tosin hinta saattaa hieman nousta, jos matkalaukkuja on paljon. Matka Vallettaan kestää noin 30 minuuttia, bussipysäkki on terminaalin edessä. Bussit menevät vain Vallettaan, joka ei ole välttämättä kovin kätevää, jos olet menossa toiseen suuntaan. Silloin sinun pitää vaihtaa bussia pääkaupungissa ja jatkaa siitä taas eteenpäin. Kohteesta riippuen saattaakin olla parempi mennä suosiolla taksilla tai kimppakuljetuksella, muuten matkustusaika voi venyä melko pitkäksi.

Jos olet vuokrannut auton, lentokentällä on tuloaulassa monien vuokrafirmojen pisteet, joten voit noutaa avaimet sieltä ja mennä näin kätevästi autolla majapaikkaan.

Teksti: Anniina Simula
2010/07

Lukijoiden kommentteja

Jos aikoo liikkua bussilla enemmänkin, niin kannattaa ottaa 7 pvn lippu. Ei maksa kuin 6,50 euroa. Päivälippu on 1,50 euroa. /Helena

Bussi lippu 1,50 euroa/2h /Mauno

Maltan Bussinkuljettajat ovat epäkohteliaita, jopa röyhkeitä. /Esa R.

Noilla hinnoilla minäkin olisin epäkohtelias. /Jarmo

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti