Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Festa (CC License: information not available)
Yhdet kesän suurimmista, tai ainakin laajimmista tapahtumista Maltalla ja Gozolla ovat kyläfestivaalit eli festat.

Tapahtumat ja esitykset

Maltan kulttuurielämä on melko kattava, saarivaltiossa on tarjolla vuoden mittaan mielenkiintoisia teatteriesityksiä, konsertteja sekä muita tapahtumia. Tärkeimpänä ovat kuitenkin suojeluspyhimyksiä juhlistavat festat, josta jokaisella kylällä on hieman oma versionsa.

Seuraavassa muutamia vinkkejä Maltan kulttuuritarjonnasta ja tapahtumista kiinnostuneille.

Teatteri

Teatteriin on aina mukava mennä ja Malta tarjoaa teatterinystäville mukavia kokemuksia. Maltan teatterikauden aikana tarjolla on sekä leppoisaa komediaa että ajatuksia herättävää draamaa. Teatterinäytöksiä sekä myös mm. ooppera- ja balettiesityksiä ja klassisen musiikin konsertteja voi seurata esimerkiksi vanhassa Manoel-teatterissa, näytökset ja esitykset tosin keskittyvät pitkälti talvi- ja kevätaikaan, kesällä niitä on melko vähän.

Teatteriesityksiä voi mennä katsomaan myös St James Cavalier -keskukseen, jossa on teatterin lisäksi tarjolla myös mm. musiikkiesityksiä, taidenäyttelyitä, elokuvia sekä myös lapsille suunnattua tekemistä.

Musiikki

Viimeisten vuosikymmenten aikana Maltan musiikkitarjonta on kehittynyt todella paljon ja nykyisin kuuntelemaan voi mennä niin pieniä, paikallisia yhtyeitä kuin kansainvälisiä huippunimiäkin. Paljon valinnan varaa on myös erilaisten musiikkiin painottuvien festivaalien suhteen, mm. seuraaviin kannattaa tutustua, jos sattuu olemaan Maltalla sopivaan aikaan.

Maltan jazzfestivaalit järjestetään vuosittain heinäkuussa ja kestävät yleensä muutaman päivän. Paikalla on kotimaisia että ulkomaisia jazzin huippunimiä, jotka esiintyvät hienoissa maisemissa Vallettan pääsatamassa.

Ehkä hieman nuoremmalle yleisölle suunnattu Malta Music Week on Isle of MTV -konserttia edeltävä tapahtuma kesäkuun lopulla. Musiikkiviikolla on tarjolla erilaisia tapahtumia klubi-illoista ja beach partyista katukonsertteihin Maltan suosituimmissa yökerhoissa ja muissa paikoissa.

Sole on Gozon saarella elokuussa järjestettävä festivaali, joka on Gozon suurin kesätapahtuma. Musiikkifestivaaleilla esiintyy varsinkin paljon paikallisia artisteja, joiden esitykset kattavat Maltan musiikkielämän koko kirjon. Yleensä festivaaleille kutsutaan myös muutama tunnettu kansainvälinen esiintyjä.

Festivaalit

Kaikki Maltan festivaalit eivät suinkaan keskity pelkästään musiikkiin, vaan myös paljon muuta on tarjolla. Tutustu mm. seuraaviin mielenkiintoisiin tapahtumiin.

Maltan heinäkuussa järjestettävä taidefestivaali tarjoaa laajan kirjon erilaisia tapahtumia niin teatterin, tanssin, taiteen kuin musiikinkin ystäville. Festivaali kestää melkein koko kuukauden ja ohjelmaa on melkein päivittäin, joten mielenkiintoisia tapahtumia löytyy varmasti kaikille.

Osana Maltan taidefestivaaleja järjestetään Maltan vuotuinen viinifestivaali, jossa vieraat voivat kokeilla paikallisten viinintuottajien viinejä.

Yhdet kesän suurimmista, tai ainakin laajimmista tapahtumista Maltalla ja Gozolla ovat kyläfestivaalit eli festat. Festoissa eri seurakunnat juhlistavat omia suojeluspyhimyksiään ja katoliselle Maltalle festat ovat tärkeä osa ihmisten elämää. Pyhimyksiä juhlitaan kulkueilla, ilotulituksilla, musiikilla sekä yleisellä juhlamielellä. Festat kestävät yleensä viikon ja koska kaikki festat eivät ole samaan aikaan, kesän aikana ilotulituksia ja kulkueita voi kuulla ja nähdä melko usein. Tärkeimpien pyhimysten festa-päivät ovat usein kansallisia vapaapäiviä. What's on -sivuilla on tietoa siitä, milloin missäkin kylässä tai kaupungissa juhlitaan. Alkamispäivä on yleensä sunnuntai, mutta festa jatkuu usein koko seuraavan viikon ajan. Festojen aikaan katujen varret ovat täynnä perinteisten ruokien ja herkkujen myyjiä.

Tapahtumakalenteri

Lisää Maltan tapahtumista voit lukea Visit Malta- tai What's on -sivustolta.

Teksti: Anniina Simula
2010/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti